KOBİ'lerin kefalet limiti yükseltildi
KOBİ'lerin kefalet limiti yükseltildi KOBİ'lerin kefalet limiti 35 milyon liradan 100 milyon liraya, KOBİ dışı firmaların kefalet limiti ise 250 milyon liradan 350 milyon liraya yükseltildi.
12.05.2022 Kobi
Kredi açıklaması! Bakan Şimşek: KOBİ'lerin kredi garanti limitleri artırıldı
Kredi açıklaması! Bakan Şimşek: KOBİ'lerin kredi garanti limitleri artırıldı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından KOBİ kredilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
4.09.2023 Ekonomi
KOBİ'lerle ilgili son dakika kararı! Tamamen değişti, kapsam genişledi ve...
KOBİ'lerle ilgili son dakika kararı! Tamamen değişti, kapsam genişledi ve... KOBİ'ler ile ilgili son dakika kararı! Tamamen değişti ve kapsam genişledi. KOBİ tanımı güncellendi. Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KOBİ olmak için net satış hasılatı veya mali bilanço limiti 125 milyon liradan 250 milyon liraya çıkarıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank KOBİ tanımındaki mali kriterlerin değiştirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Yeni KOBİ tanımıyla daha çok işletme KOSGEB desteklerinde olduğu gibi devletin diğer teşviklerinden de yararlanabilecek" dedi.
18.03.2022 Ekonomi
Bakan Soylu: Terör örgütünü kıskıvrak yakaladık
Bakan Soylu: Terör örgütünü kıskıvrak yakaladık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de terörist sayısı artık çok az seviyelere düşmüştür. Şu anda Eren Operasyonları, toplam 5 bin 611 kahramanımız tarafından yürütülüyor. Hava şartlarına hiç bakmadan tüm kış boyunca sürdürülecektir. Terör örgütünü kıskıvrak yakaladık ve bir daha nefes alamayacak duruma getirmek istiyoruz" dedi.
16.11.2021 Siyaset
İlave istihdama finansman desteği sağlanacak! 850 bin esnafa 100 bin TL KGF kredisi şartları açıklandı mı?
İlave istihdama finansman desteği sağlanacak! 850 bin esnafa 100 bin TL KGF kredisi şartları açıklandı mı? 850 bin esnafa 100 TL KGF kredisi imkânı sağlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, piyasalarda günler öncesinden merak uyandıran ekonomide yeni reform paketini açıkladı. Pakette işsizliğin önüne geçilmesi amacıyla esnafa ilave istihdam kapsamında 100 bin TL kredi verilecek. 100 bin TL KGF kredisi şartları açıklandı mı? İşte ilave istihdama finansman desteği kapsamında merak edilenler…
13.03.2021 Çalışma Hayatı
6 ay ödemesiz 24 ay vadeli 100 bin TL kredi verilecek! Garanti Fonu kefaleti nedir? KGF (Kredi Garanti Fonu) kimler yararlanabilir?
6 ay ödemesiz 24 ay vadeli 100 bin TL kredi verilecek! Garanti Fonu kefaleti nedir? KGF (Kredi Garanti Fonu) kimler yararlanabilir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi kamuoyunun merakla beklediği ekonomik reform paketini açıklamak için kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi reform paketini açıklıyor. Erdoğan burada yaptığı açıklamada "Firmalar, istihdama kattıkları her bir ilave kişi için Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 24 ay vadeli, ilk 6 ayı ödemesiz 100 bin liralık kredi kullanabilecektir." dedi. Garanti Fonu kefaleti nedir? KGF ( Kredi Garanti Fonu) kimler yararlanabilir?
12.03.2021 Çalışma Hayatı
Halkbank harekete geçti! Düşük kredi faizi ve...
Halkbank harekete geçti! Düşük kredi faizi ve... Halkbank duyurdu! Art arda güzel haberler geldi. Binlerce kişi yaralanacak. İmzalar atıldı. Düşük faiz ile kredi imkanı sunuluyor. Ödeme kolaylığı sağlanacak. 18 ay vade imkanı bulunuyor. Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması ile birçok vatandaş ekonomik olarak rahatlayacak. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Halkbank ile imzalanan anlaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Halkbank'ın güzel bir jest daha yaparak bu kredi kartına, TOBB'un logosunu da eklettiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Meclisimizin tüm üyeleri, Halk Bankası tarafından ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dahilinde hem satıcı hem de alıcı olarak bu sistemden yararlanabilecek. Tedarik zincirini güven altına alacak bu sistem, KOBİ'lerin kredi faizlerinin düşmesine de yardımcı olacak. Düşen finansman maliyetleri, KOBİ'leri yatırım ve üretim için teşvik edecek. KOBİ'lerin ve dolayısıyla ülkemizin finansal istikrarı güçlenecek." ifadelerini kullandı.
5.01.2021 Ekonomi
Öğretmen, doktor, mühendis, avukat milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor
Öğretmen, doktor, mühendis, avukat milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor Türkiye'de yaşayan milyonlarca kişiyi ilgilendiren Cumhurbaşkanlığı 2020 yılı programı belli oldu. Bireysel emeklilik sistemindeki (BES) devlet destekleri yaşa göre farklılaştırılacak. Doktor, mühendis, avukat, sporcu ve öğretmen meslek gruplarındaki sigortalıların kazançlarının eksik bildirdiği tahmin edilen işverenlere, bilgilendirme amaçlı mektup gönderilecek, mağdur olan çalışanlara da elektronik ortamda bilgilendirme yapılacak.
5.11.2019 Gündem
KGF kredisine 13 yıl  yapılandırma müjdesi
KGF kredisine 13 yıl yapılandırma müjdesi Yeni düzenleme ile döviz kredileri TL cinsinden yapılandırılabilecek. Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından kefalet verilmiş işletme kredisinde 96 ay, yatırımda 156 ayı aşmamak kaydıyla yapılandırma yapılabilecek.
11.10.2018 Ekonomi
9 bin büyük işletme KOBİ oldu
9 bin büyük işletme KOBİ oldu KOBİ’lerin tanımının değiştirilerek, bilanço üst limitinin 40 milyon liradan 125 milyon liraya yükseltilmesiyle, 8 bin 846 büyük işletme KOBİ kapsamına girdi. Yeni KOBİ’ler destek ve teşviklerden yararlanabilecek
3.07.2018 Ekonomi
Başbakan Yıldırım: 3 ay içinde ödenecek
Başbakan Yıldırım: 3 ay içinde ödenecek Başbakan Binali Yıldırım, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığında (KOSGEB) "5. KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni"ne katıldı. Yıldırım "Vatandaşın devletten alacağı KDV'si bir takvimle ödenecek. KDV'ler 3 ay içerisinde ödeyecek. Eğer ödenmezse devlet faiz ödeyecek" dedi.
1.03.2018 Gündem
Hükümet sözünü tuttu! Firmalar sıraya girdi
Hükümet sözünü tuttu! Firmalar sıraya girdi Bankaların 250 milyar liralık kredi vermesinin önünü açacak karar çıktı. Fonun destek paketine 30 bine yakın başvuru olduğu öğrenildi. Anapara ödemesiz dönemi en fazla üç yıl olmak üzere azami 10 yıl olarak belirlendi.
11.03.2017 Ekonomi
İlaç gibi gelecek 250.000.000.000 TL
İlaç gibi gelecek 250.000.000.000 TL Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) sağladığı kefaletlerin bakiye tutarı 250 milyar TL’ye yükseltildi. Hazine Müsteşarlığı tarafından KGF’ye aktarılabilecek kaynağın tutarı da 25 milyar TL’ye çıktı. İhracatçıya kolaylık sağlanırken, denizcilik sektöründe yatırım kredilerinin vadesi 1 yıl uzatıldı.
10.03.2017 Ekonomi
Kefalet tutarı 250 milyara yükseldi
Kefalet tutarı 250 milyara yükseldi Resmi Gazete'de yayınlandı. Hazine desteğiyle sağlanabilecek kefaletlerin toplam bakiye tutarı 250 milyar liraya yükseldi
10.03.2017 Ekonomi
Notuna göre kredi dönemi
Notuna göre kredi dönemi Kredi kefaletinde verimliliği artırmak için kredi derecelendirme sistemine geçildi. Bankalar firmaların notuna göre krediye karar verecek. Takibe dönüşecek kredi oranı yüzde 7’yi aşamayacak.
7.12.2016 Ekonomi
KOBİ ve ihracatçıya kefalet desteği Resmi Gazete'de
KOBİ ve ihracatçıya kefalet desteği Resmi Gazete'de Kredi Garanti Fonu AŞ tarafından KOBİ'lere yüzde 85, ihracatçılara ise talebin Eximbank kanalı ile olması durumunda yüzde 100'e kadar kefalet sağlanacak.
22.11.2016 Ekonomi
Şimşek: Son aşamaya gelindi
Şimşek: Son aşamaya gelindi Hazine’nin kredi garanti sisteminin kapsamının genişletilmesinde son aşamaya gelindiğini belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek “Yeni sistem KOBİ’lerin yanı sıra ihracatçıya can simidi olacak, nefes aldıracak, finansman sıkıntısının giderilmesine katkı sağlayacak” dedi.
14.09.2016 Ekonomi
İhracatçıya can simidi
İhracatçıya can simidi Hazine, ihracatçının finansmana erişimi için düğmeye bastı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Kredi garanti sisteminin kapsamını genişletilecek. Yeni sistem KOBİ’lerin yanı sıra ihracatçıya can simidi olacak” dedi
13.09.2016 Ekonomi
Başbakan Yıldırım: Hiç yakıştıramadığımız simaları görmek bizi şaşırttı
Başbakan Yıldırım: Hiç yakıştıramadığımız simaları görmek bizi şaşırttı Başbakan Binali Yıldırım, TRT'deki "Başbakan ile Özel Yayın"da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
29.09.2021 Gündem
‘Konuşursam kapıma müfettiş dayanır’ diye sistem olmaz
‘Konuşursam kapıma müfettiş dayanır’ diye sistem olmaz CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da TOBB 71...
2.05.2015 Ekonomi
CHP, seçim bildirgesini açıkladı
CHP, seçim bildirgesini açıkladı CHP, seçim bildirgesini kamuoyuyla paylaştı. Bildirgede, emekliye yılda 2 ikramiye, bin 500 TL asgari ücret gibi vaatler var. CHP, 7 Haziran'da ''Yaşanacak bir Türkiye'' sloganıyla oy isteyecek.
29.09.2021 Gündem
'Kimse üzerimizden cephe genişletmeye çalışmasın'
'Kimse üzerimizden cephe genişletmeye çalışmasın' İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Kimse kendi hedefi üzerinden ya da kendi hedefi uğruna gayri şeffaf medyalarda İş Bankası üzerinden, İş Bankası gibi bu ülkenin göz bebeği kurumları yıpratmayı denemesin. Bizim üzerimizden asla cephe genişletmeye çalışmasın" dedi
23.03.2015 Ekonomi
Eş- dost ile eleman aramak tarihe karışıyor!
Eş- dost ile eleman aramak tarihe karışıyor! İşte Türkiye'nin insan kaynakları profili...
17.05.2011 Ekonomi
Denizciye destek üzerine destek
Denizciye destek üzerine destek ‘Her zaman tırmanamazsınız’ mesajına rağmen denizciye destek üstüne destek...
21.11.2010 Ekonomi
Akbank ve Halkbank KOBİ’lere 1.8 milyar dolar kaynak sağladı
Akbank ve Halkbank KOBİ’lere 1.8 milyar dolar kaynak sağladı Akbank ile Halkbank, Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) KOBİ’ler için 150 milyon euro kredi aldı...
16.09.2010 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri