Merkez Bankası'ndan sürpriz hamle! Faiz yükselecek
Merkez Bankası'ndan sürpriz hamle! Faiz yükselecek Merkez Bankası harekete geçti. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bankalardaki Kur Korumalı Mevduatın (KKM) 3.4 trilyon liraya dayanması ve devlete faturanın her geçen gün artması Merkez Bankası’nı harekete geçirdi. Yeni bir tebliğ yayınlayan Merkez Bankası bankalara vadesi dolan KKM hesaplarını TL mevduata dönüştürme için hedef getirdi, cazibe yaratmak için de TL mevduat faizini yükseltmelerinin önünü açtı. Hedefi tutturamayan banka düşük faizli tahvil alıp fatura ödemek zorunda kalacak.
21.08.2023 Ekonomi
Kredi kullanan herkes için geçerli! Faiz oranları değişti, 1 Ağustos'ta başlıyor
Kredi kullanan herkes için geçerli! Faiz oranları değişti, 1 Ağustos'ta başlıyor Kredi kartından nakit para çeken herkesi çok yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Merkez Bankası’nın sinyalini verdiği seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları dün geldi. Kredi kartı nakit kullanımı ve Kredili Mevduat Hesapları’na (KMH) uygulanan azami faiz oranında değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre nakit çekimlere uygulanacak faiz oranı formülü; referans oran+131 baz puan şeklinde belirlendi. PPK’da faiz yüzde 17.5’e çıkarıldığı için referans oran otomatik olarak yüzde 1.58’e yükseldi. Böylece kredi kartından nakit çekim faizi yüzde 2.89’a çıktı.
26.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş KKM adımı!
Merkez Bankası'ndan flaş KKM adımı! Merkez Bankası kur korumalı mevduat hesabına (KKM) ilgiyi artırmak için yeni bir adım attı.
18.05.2023 Ekonomi
KKM ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, süre...
KKM ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, süre... Kur korumalı mevduat sistemi ile ilgili yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Süre uzatıldı. Cumhurbaşkanı kararıyla, kur korumalı mevduat sistemine dahil olan şirketlere sağlanan vergi avantajında süre uzatıldı.
27.07.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri