Kiraya Zam

Kiraya Zam

Son dakika kiraya zam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kiraya zam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kiraya zam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kiraya Zam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kiraya zam gelişmeleri de dahil olmak üzere 226 kiraya zam haberi bulunmuştur. Tüm kiraya zam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
13.11.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
23.08.2023 Ekonomi
Ev sahibinden kiracıya büyük şok! Evini verirken senet aldı, kirada anlaşamayınca haciz gönderdi
Ev sahibinden kiracıya büyük şok! Evini verirken senet aldı, kirada anlaşamayınca haciz gönderdi Ev sahibi, kira konusunda anlaşamadığı kiracısına kabusu yaşattı Ev sahibi, 3 yıllık kiracısı çiftle önce yüzde 25 oranının üzerinde zamda anlaştı, ardından ise kontrata imza atmak yerine haciz işlemi başlattı. Hacze konu olan 35 bin TL tutarındaki kira senetlerinin bedellerini ev sahibinin hesabına düzenli gönderdiklerini ve senetleri geri alamadıklarını belirten çift, “Son 15 gündür aile ve iş hayatımızda huzur kalmadı. Biz kiramızı günü gününe verdik, 1 TL dahi borcumuz yok. Amaçları bizi çıkararak yabancı vatandaşlara daha üstten kiraya vermek” dedi.
7.08.2023 Gündem
Tüm Türkiye tek yürekken onlar isyan ettirdi! 81 ilde harekete geçildi, işte cezası
Tüm Türkiye tek yürekken onlar isyan ettirdi! 81 ilde harekete geçildi, işte cezası Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında fırsatçılar yeniden ortaya çıktı. Depremi kullanmak isteyen gözü dönmüş fırsatçılar, otel, otobüs bileti, kiralar, battaniye, ısıtıcı, deprem çantası ve daha birçok ürüne zam üstüne zam yaptı. Depremi fırsat bilerek fahiş fiyat artışı yapan bazı otobüs firmaları ile battaniye gibi eşya satan işletmeler hakkında denetim başlatıldı.
8.02.2023 Gündem
Tavanı delip sarımsaklı su ve yağ döktü! Kiracısını çıkarmak için yaptıkları dehşete düşürdü
Tavanı delip sarımsaklı su ve yağ döktü! Kiracısını çıkarmak için yaptıkları dehşete düşürdü Kiracısını çıkarabilmek için yaptıkları dehşete düşürdü. 5 bin liralık kirayı 6 bin dolara, yani 112 bin liraya çıkarmak istedi. Tekstil mağazası işleten kadın rakamı karşılayamayacağını belirtince dükkan sahibi yapmadığını bırakmadı. İddiaya göre küfür ve hakaretler havada uçuştu. Elektriği kesti, sonrasında müşterileri kaçırmak için yaptıkları 'yok artık' dedirtti.
23.01.2023 Yaşam
Kira artışına yeni sınır mı geliyor? Dikkat çeken açıklama
Kira artışına yeni sınır mı geliyor? Dikkat çeken açıklama İşyerlerine yapılacak kira artışı yüzde 72’yi aşarak zirveyi gördü. Kimi mal sahipleri ise yüzde 200’ün üzerinde zam talep ediyor. “Esnaf kira sorununa çözüm bekliyor” diyen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Konutta olduğu gibi işyerinde de kira artışına bir süreliğine zam sınırı getirelim. Bu yüzde 25 değil, yüzde 30 da olabilir. Aksi takdirde esnaf bu yükü kaldıramaz” şeklinde konuştu.
7.01.2023 Ekonomi
Kiralık ev oyunu! Gerçeği öğrenince şok oldu: ‘Bütün kirayı ben ödüyormuşum’
Kiralık ev oyunu! Gerçeği öğrenince şok oldu: ‘Bütün kirayı ben ödüyormuşum’ İnternet sitesi üzerinden bulduğu 2 kişiyle aynı evde yaşayan Çağatay Görgen, kendisinden bir buçuk yıl kiranın üstünde para alındığı iddiasıyla ev arkadaşlarından şikayetçi oldu.
21.08.2022 Yaşam
Kira fiyatlarına zam geldi! Ev sahiplerinin zam oyunu!
Kira fiyatlarına zam geldi! Ev sahiplerinin zam oyunu! Kira fiyatlarıyla ilgili kötü haber. Ev sahiplerinin zam oyunu ifşa oldu. Kira fiyatlarına yüzde 25'in üzerinde zam yapıyorlar. Konutta kira artışına sınırlama geldi. 1 Temmuz 2023’e kadar yenilenen sözleşmelerde yüzde 25’in üzerinde zam yapılamayacak. Sınırlamadan memnun olmayan ev sahipleri bugünlerde 3 formül geliştirdi. Kimi evi kiraya vermek için bekliyor, kimi yeni kiraya vereceği eve zam yapıyor, kimi de sözleşme tarihini öteliyor. Ev bugün kiraya verilse de, zam sınırlamasına takılmamak için sözleşmeye 1 Temmuz sonrasında bir tarih yazılıyor.
17.06.2022 Ekonomi
Kira fiyatları ile ilgili son dakika kararı! 1 Temmuz'da resmen başlıyor, sabit artış, üst sınır...
Kira fiyatları ile ilgili son dakika kararı! 1 Temmuz'da resmen başlıyor, sabit artış, üst sınır... Kira fiyatlarındaki fahiş artış ile ilgili harekete geçildi. Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiren kararın detayları belli oldu. Mülk sahipleri istedikleri doğrultuda kira artışı ve ek zam talebinde bulunamayacak. Kararda 5 yıl detayı dikkat çekiyor. Kiralarla ilgili yeni karar özellikle kiracılar tarafından merak ediliyor. Sözleşlesin haziranda yenilenecek kiraacıların durumu ne olacak?Evin satılması durumunda süreç nasıl ilerleyecek?Düzenlemenin geçmişe dönük yaptırı mı var mı?İşte kira artışları ile ilgili yeni dönemin şifreleri...
10.06.2022 Ekonomi
Kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! ‘Ev sahibi zorla kiracıyı çıkaramaz’
Kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! ‘Ev sahibi zorla kiracıyı çıkaramaz’ Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! Tarih verildi, artık değişiyor. Kira zam oranı düzenlemesine ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ''Ev sahibini sınırlıyor kiracıya bir hak getiriyor'' dedi. Tahliye davası açılırsa mahkemenin ret edeceğini ifade eden Bakan Bozdağ “Yargı yasal düzenleme karşısında bu sebebe dayalı bir tahliye kararı vereceğini tahmin etmiyorum” ifadelerini kullandı.
9.06.2022 Ekonomi
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Sözleşmeler geçersiz sayılacak
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Sözleşmeler geçersiz sayılacak TBMM Genel Kurulu, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ve fırsatçılık yaparak kiraya fahiş zam yapılmasına "dur" diyen yasayı kabul etti. Buna göre, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira artışları yüzde 25'i geçemeyecek. Bu oranı geçen sözleşme geçersiz olacak. Böylece vatandaş kira artış oranı konusunda derin bir nefes alacak.
9.06.2022 Ekonomi
Kira zammı ile ilgili son dakika gelişmesi! Onları kapsamıyor! Kira fiyatlarına büyük zam
Kira zammı ile ilgili son dakika gelişmesi! Onları kapsamıyor! Kira fiyatlarına büyük zam Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu. Kira zamlarına tavan fiyat uygulaması getirildi. Buna göre ev sahipleri kiracılarına yüzde 25 oranından fazla kira zammı yapamayacak. Dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeyle, kira artışlarına bir yıllığına sınırlama getirildi. 1 Temmuz 2023 tarihine kadar, sözleşme yenileme ayında ev sahipleri en çok yüzde 25 zam yapabilecek. Yeni yapılan düzenlemede iki önemli nokta var. Biri ‘tavan zam’ oranı belirlenmesi, ikincisi de bu düzenlemenin ‘geçici’ olması. 1 Temmuz 2023’e kadar sözleşmesi yenilenecek vatandaştan en çok yüzde 25 zam istenecek. Yani vatandaş artık TÜFE ortalamasını takip etmeyecek, 12 ay boyunca zam oranı sabit olacak. Böylece 2 bin lira olan kira 2 bin 500 liraya, 3 bin lira olan kira 3 bin 750 liraya yükselecek. Bu durum, halihazırda kiracılı bir ev için geçerli. Öte yandan piyasa uzmanları düzenlemenin yeri kiraya verilecek evlerin kira fiyatlarını yükselteceğine dikkat çekiyor. İşte konuyla ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
9.06.2022 Ekonomi
Evi olmayanlara müjde! Konutta yeni dönem ağustosta başlıyor, arazi kamudan.... İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Adana ve...
Evi olmayanlara müjde! Konutta yeni dönem ağustosta başlıyor, arazi kamudan.... İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Adana ve... Evi olmayan milyonlara güzel haber! Konutta yeni dönem başlıyor. Artık isteyenler daha kolay ev sahibi olacak. Yeni model ile ilgili detaylar tek tek açıklandı. Arazi kamudan, ev vatandaştan. Uygun ödeme koşulları sağlanacak. Ev fiyatlarının en çok arttığı İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Adana gibi illere öncelik tanınacak. Ağustos ayında başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşın kendi evini yapabilmesi için büyükşehirlerde altyapılı arsa satışına başlayacaklarını açıkladı. Şehrin gelişim çeperlerinde, Hazine’ye ait arsalar uygun ödeme şartlarıyla satılacak. İşte ev alma hayali kuranları yakından ilgilendiren uygulamanın detayları...
29.05.2022 Ekonomi
Ev fiyatları ve kiralar resmen uçtu! ‘İnanılmaz rakamlar’ deyip duyurdu: Yüzde 300 arttı...
Ev fiyatları ve kiralar resmen uçtu! ‘İnanılmaz rakamlar’ deyip duyurdu: Yüzde 300 arttı... Kira ve ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Konut satışı yüzde 71 arttı, 2 bin 500- 3 bin TL'lik evlerin kirası 10 bin liraya kadar çıktı. Ukrayna ile Rusya savaşı fiyatları katladıkça katladı, kira fiyatları Türk halkını ağır etkiledi. Kiralık evler boşalıyor, aile yanına göç başladı. Kira fiyatları yüzde 300 arttı, 40 bin liraya kadar kiraya verilen evler olduğu ortaya çıktı. Türkiye’deki gayrimenkul sektörü yabancılardan büyük ilgi görüyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Antalya'ya gelen Ukraynalılar, aylığı 20-40 bin liradan daire kiralayıp, yıllık peşin ödüyor. 2021'e göre 2022 yılı Mart ayında Rusların konut satın alımı yüzde 30 artarken, Ukraynalılarda artış yüzde 80'e ulaştı. İşte ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son gelişmeler...
23.04.2022 Ekonomi
Kira zammı ile ilgili flaş açıklama! Milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiriyor
Kira zammı ile ilgili flaş açıklama! Milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiriyor Kira zammı ile ilgili son dakika açıklaması. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) dün açıkladığı TÜFE 12 aylık ortalama yüzde 22.58’lik olunca, yeni kira sözleşmesi yapacak vatandaşlar için zam oranı da yüzde 22.58 oldu. Bu durumda kira bedeli 2 bin lira olan bir hanenin yeni dönem kirası 2 bin 451 liraya yükselecek. Öte yandan Özellikle son bir yılda başta İstanbul olmak üzere birçok ilde kiralık ev sorunu yaşanıyor. Arzın az, talebin fazla olması nedeniyle kira fiyatları hızla artışa geçti. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen kimi mülk sahipleri de yasal oranın üzerinde zam talep etmeye ya da evini daha yüksek fiyatla kiraya vermek için haksız tahliye talebinde bulunmaya başladı. Peki bu mümkün mü? İşte kira artışlarıyla ilgili merak edilenler...
4.02.2022 Ekonomi
Baltalı dehşet! Ev sahibi kiraya zam yapınca ortalık karıştı
Baltalı dehşet! Ev sahibi kiraya zam yapınca ortalık karıştı Bayrampaşa’da fiyat artışlarını gerekçe göstererek bin 200 TL olan kirayı 4 bin lira isteyen 94 yaşındaki ev sahibi, zammı kabul etmeyen kiracının kapısını oğluyla birlikte baltayla kırdı. Olayın ardından gözaltına alınan baba serbest bırakılırken, oğlu ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
14.01.2022 Yaşam
Ev sahiplerine kötü haber! Ve belli oldu, zam...
Ev sahiplerine kötü haber! Ve belli oldu, zam... Kiracılara iyi, ev sahiplerine kötü haber! Fiyatlar uçtu ama flaş detay ortaya çıktı. Milyonlarca kiracıyı çok yakından ilgilendiriyor. Kiralık ev fiyatları cep yakıyor. Kiralık ev bulmak zorlaştı. Özellikle büyük şehirlerde fiyatlar katlandı. Kira artışları nedeni ile mülk sahipleri kiracılarını çıkarıp evini yeniden kiraya vermek istiyor. Bu nedenle dava açanlar ihtiyaç nedeni ile tahliye talep ederlerse evlerini 3 yıl boyunca kiraya veremeyecek.
7.09.2021 Ekonomi
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kira fiyatı sabitlenmesi...
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kira fiyatı sabitlenmesi... Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Kira fiyatlarının sabitlenmesi gündeme geliyor. Kiracılar, ev bulamamaktan ve yüksek kira fiyatlarından şikayetçi oluyor. Ev sahipleri ise kira fiyatlarına zam yapmaları gerektiğine dikkat çekiyor. İşte kiracı ve ev sahiplerine tanınan haklarla ilgili tam detaylar...
31.08.2021 Ekonomi
Zam geldi! Yüzde 40 arttı, 1.000 lira fark var
Zam geldi! Yüzde 40 arttı, 1.000 lira fark var Fiyatlara zam yapıldı. Yüzde 40 artış sonrası 500 liradan 1.500 liraya yükseldi. Vatandaşlar şikayetçi. Kiralara yapılan artış nedeni ile özellikle üniversite öğrencileri ev bulmakta zorlanıyor. Anadolu Üniversitesi'nin yanı sıra Eskişehir Osmangazi ve Eskişehir Teknik üniversitelerinin de bulunduğu, yaklaşık 70 bin öğrencinin örgün eğitim gördüğü Eskişehir'de, yüz yüze eğitim kararıyla birlikte kiralık ev fiyatları yükseldi. Henüz yerleştirme sonuçları açıklanmamışken, özellikle üniversitelere yakın mahallelerde kira fiyatlarında yüzde 40 artış olduğunu belirten Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, “500-600 liraya verdiğimiz evler şu anda 1500 liraya kadar yükseldi” dedi.
26.08.2021 Ekonomi
Kira zammı ile ilgili flaş gelişme! 5 yıl kriteri, artık...
Kira zammı ile ilgili flaş gelişme! 5 yıl kriteri, artık... Milyonlarca kiracıya güzel haber. Ev sahipleri istedikleri gibi zam yapamayacak. 5 yıl şartı bulunuyor. Kiralık ev fiyatlarında görülen olağan dışı artış nedeni ile mülk sahipleri kira bedellerine yasal sınırların dışında zam yapmak istiyor. Ancak bu mümkün değil. Rayiç bedeldeki yükselişi gerekçe göstererek kiraya zam yapmak isteyen ev sahibinin, kiralamanın üzerinden 5 yıl geçmeden ve dava açmadan TÜFE’nin 12 aylık ortalamaları üzerinde artış yapma hakkı bulunmuyor.
15.08.2021 Ekonomi
Kira fiyatlarıyla ilgili son dakika zam açıklaması! Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor
Kira fiyatlarıyla ilgili son dakika zam açıklaması! Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor Ev sahibi ve kiracıları kapsıyor! Kira fiyatlarına yapılan zamlarla ilgili flaş açıklama! Konut değer artışı bahanesiyle kirayı yükseltmek isteyen ev sahibi, konuyu yargıya taşımak zorunda. Rayiç bedeldeki yükselişi gerekçe göstererek kiraya zam yapmak isteyen ev sahibinin, kiralamanın üzerinden 5 yıl geçmeden ve dava açmadan TÜFE'nin 12 aylık ortalamaları üzerinde artış yapma hakkı bulunmuyor.
14.08.2021 Ekonomi
Kira fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Zam geldi
Kira fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Zam geldi Kira fiyatları ile ilgili flaş zam açıklaması. Kiralık ev fiyatları yüzde 100'den fazla arttı. Normalde 2 bin TL olan fiyatlar şimdi 5-6 bin TL'ye yükseldi. Ev kiralamak isteyen vatandaşlar fiyat artışı nedeniyle ne yapacağını bilemiyor. Akıllardaki ilk soru ise neden kiralık ev fiyatları hızla artışa geçti? Öte yandan artık kiralık konut bulmak da zorlaştı. Vatandaşlar artık emlakçılara ismini yazdırıp sıraya giriyor. Herkes fiyatlardaki bu artışın ne kadar süre daha devam edeceğini merak ediyor. İşte kiralık evlerle ilgili merak edilenler ve uzmanların yanıtları...
25.06.2021 Ekonomi
Ev kirasını ödeyemeyenler için kritik tarih...
Ev kirasını ödeyemeyenler için kritik tarih... Corona virüsü salgınının yarattığı sıkıntılı süreç nedeniyle konut kirasını ödeyemeyen kiracıya icra daireleri kapalı olduğu için 30 Nisan’a kadar işlem yapılamayacak. Mücbir sebep nedeniyle kira artışı da yok.
11.04.2020 Ekonomi
Kiracı ve ev sahibi herkesi çok yakından ilgilendiriyor! Zam ve indirim...
Kiracı ve ev sahibi herkesi çok yakından ilgilendiriyor! Zam ve indirim... Milyonlarca ev sahibi kiracıyı çok yakından ilgilendiriyor. Kiracılar indirim, ev sahipleri zam peşinde. Peki corona virüs sürecinde kiraya zam yapılabilir mi ya da kiracı indirim isteyebilir mi?
10.04.2020 Ekonomi
Corona virüs salgınında kiraya zam yapılabilir mi?
Corona virüs salgınında kiraya zam yapılabilir mi? Corona virüs salgını nedeniyle 'evde kalın' uyarılarını dikkate alan birçok kişi iş yerini kapatarak salgın süresinin sona ermesini bekliyor. Çalışanların büyük bölümü ya ücretsiz izinde ya da kısmi zamanlı olarak çalıyor. Geçici süre ile kapanan iş yerlerinin çalışanlarından işini kaybedenler bulunuyor. Hükümet iş yerlerinin kapanmaması için harekete geçti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen yeni tedbir paketine göre 1 Mart 2020'den 30 Haziran 2020'ye kadar boyunca olan süreç içerisinde iş yeri kira bedelinin ödenememesi nedeniyle kira sözleşmeleri feshi edilemeyecek. Ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlar ise konut kiralarında da bu şartların geçerli olup olmadığını merak ediyor. İşte corona virüs nedeniyle evinin kirasını ödeyemeyenlerin yapması gerekenler...
8.04.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kiraya Zam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kiraya zam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.