Gazete Vatan Logo

Tavanı delip sarımsaklı su ve yağ döktü! Kiracısını çıkarmak için yaptıkları dehşete düşürdü

Kiracısını çıkarabilmek için yaptıkları dehşete düşürdü. 5 bin liralık kirayı 6 bin dolara, yani 112 bin liraya çıkarmak istedi. Tekstil mağazası işleten kadın rakamı karşılayamayacağını belirtince dükkan sahibi yapmadığını bırakmadı. İddiaya göre küfür ve hakaretler havada uçuştu. Elektriği kesti, sonrasında müşterileri kaçırmak için yaptıkları 'yok artık' dedirtti.

Guiaunai Roustamova, 2018 yılında Fatih Laleli'de bir dükkan kiraladı ve tekstil mağazası işletmeye başladı. Pandeminin sonuna doğru ise dükkan sahibi ile kiraya zam talebi nedeniyle sorun yaşamaya başladı. Dükkan sahibi kendisini yanına çağırarak fahiş rakamlar talep etti.

Roustamova'nın iddiasına göre 1.5 yıldan beri, mülk sahibi M.Ş., 5 bin lira olan kira bedelini 6 bin dolara, yani güncel dolar kur değeriyle yaklaşık 112 bin liraya yükseltmek istedi.

Guiaunai Roustamova ise bu kirayı karşılayamayacağını belirtti. Dükkan sahibi ise Roustamova'yı dükkandan çıkarabilmek için çeşitli yollar denemeye başladı, hakaret ve küfürler etti.

ELEKTRİĞİNİ KESTİ

Geçen haziran ayında anlaşmazlıklar artınca M.Ş., temmuz ayında ortak kullandıkları elektriği keserek dükkânın satış yapmasını engelledi. Roustamova dükkânı aydınlatmak için akü kullanmaya başladı.

ÜST KATIN ZEMİNİNİ DELDİ, SARIMSAKLI SU DÖKTÜ

Eylül ayında ise mülk sahibi kendisine ait olan üst katın zeminini delerek mağazanın tavanında delikler açtı. Dükkana müşteri gelemesin diye bu deliklerden aşağıya ise sarımsaklı su, yağ ve çamaşır suyu dökmeye başladı.

Haberin Devamı

'TADİLAT NEDENİYLE' DEDİ

Bu nedenle mağazada hasar oluştu, kıyafetler kullanılamaz hale geldi. Guiaunai Roustamova yaklaşık 100 bin lira zarara uğradı. Guiaunai Roustamova mülk sahibinden şikayetçi oldu. Mülk sahibi M.Ş. ise, söylenen kira bedeli isteğinin doğru olmadığını, mağazanın üst katında tadilat yapıldığından dolayı alt kata su aktığını belirtti.

'BİZ DELİKLERİ KAPATTIKÇA O AÇMAYA DEVAM ETTİ'

Kira bedeli ilgili sorunlar pandeminin sonuna doğru başladığını belirten Guiaunai Roustamova olayı böyle anlattı:

Pandemide açık olmamıza rağmen bizden kira talep etti. Biz ona rağmen kiranın hepsini ödedik. Pandemi sonrası mülk sahibi bizi yanına çağırarak fahiş bir rakam istedi. Biz uzun süre boyunca kirada uzlaşamadık. Geçtiğimiz haziran ayında anlaşmazlıklar arttı. Mal sahibi temmuz ayında elektriğimizi kesti. Mağazamızı şu anda aküyle çalıştırıyoruz.

Daha sonra hakaret ve küfürlerle karşı karşıya kaldık. Şu anda da eylül ayından beri çok büyük mağduriyet yaşıyorum. Tavanımızı delmeye başladı. Çalışamaz hale geldik. Delikten devamlı su akıtmaya başladı. Daha sonra biz deliği kapatmamıza rağmen tekrardan delik açıp sarımsaklı su ve sirke dökmeye başladı. Bir aydır bunlar artmaya başladı. Davamız devam ediyor. Biz kiramızı düzenli ödememize rağmen böyle bir mağduriyet yaşıyoruz. Bizim kiramız 5 bin lirayken bizde 6 bin dolar istedi. Aşağı yukarı 100 bin liralık zararım var. Ürünlerim çok fazla zarar gördü.

Haberin Devamı