Kiracı Ev Sahibi

Kiracı Ev Sahibi

Son dakika kiracı ev sahibi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kiracı ev sahibi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kiracı ev sahibi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kiracı Ev Sahibi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kiracı ev sahibi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.054 kiracı ev sahibi haberi bulunmuştur. Tüm kiracı ev sahibi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zam oranını yetersiz bulan ev sahipleri tek tek harekete geçti! İşte kira artışı için yeni formül
Zam oranını yetersiz bulan ev sahipleri tek tek harekete geçti! İşte kira artışı için yeni formül Kiracı - ev sahibi milyonları yakından ilgilendiriyor. Fahiş kira artışının önüne geçilebilmesi için uygulanmaya başlayan yüzde 25 artış sınırını aşmak isteyen ev sahiplerinin yeni formül arayışı sürüyor. Son iki yılda kira tespit davalarında patlama olduğunu ancak bu davanın beş yıldan eski kiracılara açılabildiğini belirten hukukçular, “Son aylarda uyarlama davasına talep arttı. Çünkü bunda zaman kriteri yok. Ev sahipleri 1-2 yıllık kiracılarına dava açıyor” dedi. Avukatlar ise uyardı: Uyarlama için düşük kira yetmez, öngörülemeyen mağduriyetin ispatı şart.
21.01.2024 Ekonomi
Kiracı milyonları ilgilendiren imza detayı!
Kiracı milyonları ilgilendiren imza detayı! Son dönemlerde kiracı ev sahibi anlaşmazlığından dolayı ev sahipleri mülklerini kiraya verirken, kiracıya tahliye taahhütnamesi imzalatıyor. Peki tahliye taahhütnamesi nedir, hangi durumlarda düzenlenebiliyor? Mülk sahibinin elinde bir tahliye taahhütnamesi varsa kira ilişkisini tazminatsız fesh edebilir mi? İşte detaylar...
25.12.2023 Gündem
Bakan Tunç duyurdu! Arabuluculuk sistemine 76 bin 780 kişi başvurdu
Bakan Tunç duyurdu! Arabuluculuk sistemine 76 bin 780 kişi başvurdu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Eylül itibariyle başlatılan kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru olduğunu açıkladı.
18.12.2023 Ekonomi
Fırsatçı ev sahiplerinden depozito oyunu! Kira artışı yeterli olmadı sıra geriye dönük ödemelerde
Fırsatçı ev sahiplerinden depozito oyunu! Kira artışı yeterli olmadı sıra geriye dönük ödemelerde Kiracılarının yıllar önce verdiği depozitonun yeni kira bedeline göre artırılmasını talep eden ev sahiplerinin yeni oyunu pes dedirtti. Edirne'de kira bedelinde anlaşan ancak depozito anlaşmasına veremeyen ev sahibi ile kiracı icralık oldu.
15.11.2023 Ekonomi
Kiracı-ev sahibi milyonları kapsıyor! Fiyatlar 4'e katlandı, yeni yöntemler ortaya çıktı ama 100 bin lira cezası var
Kiracı-ev sahibi milyonları kapsıyor! Fiyatlar 4'e katlandı, yeni yöntemler ortaya çıktı ama 100 bin lira cezası var Kira fiyatlarındaki fahiş artış pek çok kiracının ödeme güçlüğü çekmesine neden oluyor. Bu süreçte kiracılar tarafından farklı yöntemler kullanılmaya başladı. Özellikle paylaşımlı daire ilanları son dönemlerde dikkat çekiyor. Bazı kiracılar ise kiraladıkları mülkü günlük olarak kiraya veriyor. Ancak kiracı olduğu evi, başkalarına günlük kiraya verip, kazanç elde edenlere 100 bin lira ceza kesilecek. 1 Ocak'tan itibaren uygulanacak yasayla; kiraladığı konutu günlük kiraya verenler ile izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenlere de aynı ceza uygulanacak.
15.11.2023 Ekonomi
Kiracı - ev sahibi ilişkilerinde yeni dönem! 'Kirayı zamsız öde'
Kiracı - ev sahibi ilişkilerinde yeni dönem! 'Kirayı zamsız öde' Ev sahibi - kiracı milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Yeni uygulamanın sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlık arabuluculuk sistemiyle birlikte anlaşmayla sonuçlanıyor. Uzmanlar anlaşma oranının yüzde 70 seviyelerine çıktığını açıkladı. İşte yeni dönemin ayrıntıları...
15.11.2023 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracılara dikkat çeken uyarı geldi! Bilinmesi gereken sözleşme detayı
Ev sahibi ve kiracılara dikkat çeken uyarı geldi! Bilinmesi gereken sözleşme detayı Bir ev sahibisiniz ve dairenizi kiraya verdiniz. Komşuların ve mahalle esnafının “Eve her gün farklı insanlar girip çıkıyor” uyarısı üzerine kiracınızın orada yaşamadığını çünkü evi bir başkasına kiraladığını öğreniyorsunuz. Üstüne üstlük o kişinin de daireyi günlük olarak kiraladığı ortaya çıkıyor... ‘Alt kiralama’ olarak tanımlanan, kiracının evi başkasına kiralama durumu, son dönemde yaşanan kiracı-ev sahibi sorunlarından bir tanesi. Peki bu yasal mı? Ev sahibinin ve kiracının böyle bir durumdaki hakları neler? En önemlisi de evin alt kiralama yapılmasını önlemek mümkün mü?
6.11.2023 Ekonomi
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışı nedeniyle kiracı- ev sahibi anlaşmazlıklarıyla ilgili “Kira uyuşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sı anlaşmayla sonuçlandı. Bu ne demek; 20 bin ev sahibinin ve kiracının, adliye kapısına düşmemesi demek. 20 bin insan önemli'' dedi.
3.11.2023 Gündem
Mahkemeden emsal karar geldi! Kiracı bu kez haksız sayıldı
Mahkemeden emsal karar geldi! Kiracı bu kez haksız sayıldı Mahkeme bu kez de "mağdur olan ev sahibidir" dedi. 16 yıldır aynı iş yerinde kiracı olan kişi kira bedellerini ödemedi. Dava yoluna giden ev sahibi hukuk mücadelesini kazandı. Mahkeme, iş yeri kiracısının tahliyesine hükmetti.
29.10.2023 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Bir dönem kapanıyor, izin belgesi alınacak, işte yeni şartlar
Ev sahipleri dikkat! Bir dönem kapanıyor, izin belgesi alınacak, işte yeni şartlar Kiracı - ev sahibi milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Fahiş kira artışından sonra hem mülk sahipleri hem de kiracılar bu yönteme başvurmaya başladı. Kısa dönemli kiralama işlemleri arttı. Haftalık, günlük hatta saatlik olarak kiralama yapılabiliyor. Ancak bu durum birçok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Bu nedenle yasal düzenleme geliyor. İzin belgesi olmayana 100 bin TL ceza alacak.
11.10.2023 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Yasal düzenleme geliyor, 1 milyon TL ödenecek
Ev sahipleri dikkat! Yasal düzenleme geliyor, 1 milyon TL ödenecek Kiracı - ev sahibi milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Fahiş kira artışından sonra hem mülk sahipleri hem de kiracılar bu yönteme başvurmaya başladı. Kısa dönemli kiralama işlemleri arttı. Haftalık, günlük hatta saatlik olarak kiralama yapılabiliyor. Ancak bu durum birçok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Bu nedenle yasal düzenleme geliyor. Evlere turizm konutu ruhsatı asılacak. Ruhsatı olmayana 1 milyon TL ceza gündemde. Kiracı Emniyet'e bildirilecek. Komşudan kiralama izni alınacak, gelir ve konaklama vergisi ödenecek
4.10.2023 Ekonomi
Ev sahiplerinin aklında tek bir soru var: 'Kiracımı nasıl çıkartırım?'
Ev sahiplerinin aklında tek bir soru var: 'Kiracımı nasıl çıkartırım?' Bursa’da emlakçıların son günlerde telefonları susmuyor. Arayanların çoğu satılık veya kiralık ev sormak yerine 'Kiracımı nasıl çıkartırım?' diye soruyor.
1.10.2023 Gündem
Kiralık evlerle ilgili yeni gelişme! Onay alınmadan yapılamayacak
Kiralık evlerle ilgili yeni gelişme! Onay alınmadan yapılamayacak Kiracı - ev sahibi milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Fahiş kira artışından sonra hem mülk sahipleri hem de kiracılar bu yönteme başvurmaya başladı. Ancak artık onay alınmadan yapılamayacak. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı göçünün zirve yaptığı, 200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da kayıt dışı ticari faaliyet sorunu başta turizm olmak üzeri onlarca sektörü etkisi altına almaya devam ediyor.
3.09.2023 Ekonomi
Arabuluculuk bürolarında ilk gün yoğunluğu! Vatandaşlar akın etti
Arabuluculuk bürolarında ilk gün yoğunluğu! Vatandaşlar akın etti Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların kısa sürede çözülmesi için bugün yürürlüğe giren arabuluculuk bürolarında yoğunluk dikkat çekti.
1.09.2023 Yaşam
Servislere yeni düzenleme! Zorunlu hale getirildi
Servislere yeni düzenleme! Zorunlu hale getirildi UKOME toplantısında servis hizmeti veren özel okulların, özel hizmet veren servislerin UKOME'de alınan fiyat tarifesine uygun servis bulundurması, veliye sunması zorunlu oldu. E-skuter ise vatandaşların yoğun olduğu bazı ilçelerde saatte 20 kilometre olan hız sınırının 12.5 kilometreye düşürülmesi teklifi kabul edildi.
31.08.2023 Gündem
Faizsiz  kredi çekmek istedi! Hesabındaki tüm para dakikalar içerisinde buhar oldu
Faizsiz kredi çekmek istedi! Hesabındaki tüm para dakikalar içerisinde buhar oldu  Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kendini banka çalışanı olarak tanıtan şahıs, faizsiz kredi verme vaadiyle 59 yaşındaki Ahmet Uzun’u 85 bin TL dolandırdı. Faizsiz kredi almak isterken telefonuna gelen mesaja onay vermesiyle hesabından kredi çekilen Uzun mağdur olduğunu söyleyerek, “Banka dışında gelen telefon numaralarına hiçbir zaman karşılık vermemek gerekir. Ben verdim, yandım. İsterseniz siz de deneyin, aynı şekilde yanın” dedi.
31.08.2023 Yaşam
Mutfak penceresinden girip ofisi talan ettiler! 600 bin liralık eşya çaldılar
Mutfak penceresinden girip ofisi talan ettiler! 600 bin liralık eşya çaldılar Mersin'de girdikleri ofisten yaklaşık 600 bin lira değerinde dron, tripot, 4 bilgisayar ve monitör çalan R.Ö. ve İ.Y. ile suç ortakları taksici M.A. yakalanıp, tutuklandı. Hırsızlık, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
31.08.2023 Yaşam
Marmaray'da yolcunun başörtüsünü zorla açmaya çalıştı iddiasına soruşturma
Marmaray'da yolcunun başörtüsünü zorla açmaya çalıştı iddiasına soruşturma Marmaray'da bir kadının, yanında oturan başörtülü başka bir kadının başörtüsünü çıkarmaya çalıştığı iddia edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.  
31.08.2023 Yaşam
Kiracı - ev sahibi ilişkilerinde yeni dönem! Yarın başlıyor, kritik 30 gün detayı...
Kiracı - ev sahibi ilişkilerinde yeni dönem! Yarın başlıyor, kritik 30 gün detayı... Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem resmen yarın başlıyor. Bakan Tunç konu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç arabuluculuk sistemi ile ilgili, "Yarından itibaren arabuluculuk müessesesine kira davaları da katılıyor. Kat mülkiyeti davaları zorunlu arabuluculuk kapsamında olacak." ifadelerini kullandı. Peki bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek? İşte ev sahibi ve kiracıların merak ettiği soruların yanıtı...
31.08.2023 Ekonomi
Boş evler için yeni teşvik sinyali! Bakan Tunç açıkladı
Boş evler için yeni teşvik sinyali! Bakan Tunç açıkladı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bir taraftan yüksek kiralar, diğer taraftan evlerin boş tutulması; bu kabul edilecek bir şey değil. Buna bir çözüm bulmak gerekir. Tabii bu konuda cezai yaptırım en son düşünülecek şey olabilir. Burada öncelikle bu boş evlerin kiraya verilmesiyle ilgili gerek vergisel anlamda gerek diğer anlamlarda bir teşvik sistemi getirilebilir" dedi.
27.07.2023 Ekonomi
Ev sahibinin 100 bin lira kira talebini reddeden kiracıya beyzbol sopalı saldırı!
Ev sahibinin 100 bin lira kira talebini reddeden kiracıya beyzbol sopalı saldırı! Başakşehir'de iddiaya göre sitede oturan Hasan Eğilmez'in (46) ev sahibi 30 bin lira olan kirasını 100 bin lira yapmak istedi. Bu teklifi kabul etmeyen Eğilmez, iddiaya göre, ev sahibinin de aralarında bulunduğu bir grup tarafından beyzbol sopasıyla darp edildi. Ev sahibi tarafından 1 yıldır sözlü taciz ve tehdit edildiğini söyleyen Hasan Eğilmez, "Beyzbol sopasıyla 4-5 darbe vurdular arkamdan. Tabii ki darbelerin etkisiyle yere düştüm. Ben kanlar içinde yerde yatarken beyzbol sopasıyla tekrar başıma vurdular. Güvenlikler müdahale etmeye çalıştı. Onlara da saldırdılar. Sonrasında zaten bir arkadaşım beni aldı siteden çıktık. Direkt hastaneye gittik. Çünkü aşırı kan kaybı vardı. Ben bu kişilerden zaten şikayetçi olacağım." dedi.
27.07.2023 Gündem
Kiracı tazminat talep edebilir! Pek çok ev sahibi aynı hatayı yapıyor
Kiracı tazminat talep edebilir! Pek çok ev sahibi aynı hatayı yapıyor Kiracı - ev sahibi ilişkileri son zamanların en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Yaşanan sorunlar yargı sürecine taşınırken birçok mülk sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını arıyor. Ev sahipleri kiracısını arayarak ya da bizzat evine giderek kiracının evi tahliye etmesi için baskı uygulayabiliyor. Bazen bu durum 'taciz' boyutuna kadar varabiliyor. Bu noktada kiracı hukuki haklarını kullanarak ev sahibinden tazminat talebinde bulunabilir.
26.07.2023 Gündem
Kiracılara kötü haber! Anahtarı teslim etmeyen ödeme yapar
Kiracılara kötü haber! Anahtarı teslim etmeyen ödeme yapar Son günlerde kiralardaki fahiş artış tartışmaları sürerken, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Kiracının tahliye ettiği anahtarı mülk sahibine teslim ettiğinin muhakkak belgelendirmesi gerektiğine dikkat çeken Yargıtay, anahtarı vermeyen kiracının daireyi boşaltsa da kira bedelinden yükümlü olduğuna dikkat çekti.
24.07.2023 Gündem
Samsun’da feci kaza! Ölü ve yaralılar var
Samsun’da feci kaza! Ölü ve yaralılar var Samsun’un Bafra ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralandı.
3.07.2023 Yaşam
Evlat dehşeti! Babasını tüfekle öldürdü, babaannesini darp etti, evi ateşe verdi
Evlat dehşeti! Babasını tüfekle öldürdü, babaannesini darp etti, evi ateşe verdi Samsun'un Alaçam ilçesinde bir genç, babasını tüfekle vurarak öldürdü, babaannesini tüfeğin kabzası ile yaraladı, evi ateşe verdikten sonra araç gasp ederek kaçtı.
3.07.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kiracı Ev Sahibi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kiracı ev sahibi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.