Kira Fiyat

Kira Fiyat

Son dakika kira fiyat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kira fiyat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kira fiyat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira Fiyat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kira fiyat gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.018 kira fiyat haberi bulunmuştur. Tüm kira fiyat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kiralık ve satılık konut fiyatlarında dengeler değişti! İlanlardaki fark dikkat çekti
Kiralık ve satılık konut fiyatlarında dengeler değişti! İlanlardaki fark dikkat çekti Son dönemde alınan tedbirler nedeniyle konut sektöründeki fiyatlarda dengeler değişti. Kiralık ve satılık ilanlarında yaşanan fiyat farklılığı vatandaşın dikkatini çekiyor.
27.09.2023 Ekonomi
Kira fiyatları zamlarıyla flaş gelişme! Yeni dönem! Kiracı şikayet hattı ve kara liste
Kira fiyatları zamlarıyla flaş gelişme! Yeni dönem! Kiracı şikayet hattı ve kara liste Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Fahiş kira fiyatlarıyla ilgili yeni dönem başlıyor. Kiracıları mağdur eden fahiş kira zamlarına karşı yeni adımlar atılıyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Kiracı Şikayet Hattı mekanizması gündemde. Hat üzerinden kiracılar kanuni hakları konusunda bilgilendirileceği gibi aynı zamanda ev sahiplerini ihbar da edebilecek. Şikâyet mekanizması ilerleyen zamanda e-Devlet Sistemi'ne de taşınacak. İşte kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiren flaş detaylar...
26.05.2022 Ekonomi
Kiracılara müjde! Harekete geçildi, tavan fiyat uygulaması geliyor
Kiracılara müjde! Harekete geçildi, tavan fiyat uygulaması geliyor Kiracılara güzel, fırsatçı ev sahiplerine kötü haber! Harekete geçildi. 3 bakanlık devrede. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçilecek. Yol haritası belli oldu. Tavan fiyat getirilmesi de dahil farklı alternatifler gündemde. Özellikle son bir yılda kira fiyatlarındaki artış vatandaşları ekonomik olarak zorluyordu. Ortalama kira fiyatları asgari ücret ile yarışır hale geldi. Asgari ücretli ya da asgari ücrete yakın ücret alan ve kiralık evde yaşayan vatandaşlar kiralardaki bu astronomik artışın önüne geçilmesini bekliyordu. Hükümet kira fiyatlarındaki artışı önlemek için çalışmalara başladı. Peki kiraların bu seviyelere çıkmasının nedeni ne? Pandemi ile birlikte konut sektörünün durma noktasına gelmesi, döviz kurundaki artış nedeni ile inşaat malzemelerinin fiyatlarının artışı kiralık ve satılık ev fiyatlarının artışı için önemli nedenler olarak gösteriliyor. Ayrıca arz-talep dengesinin bozulması, bu durumu fırsata çevirmek isteyen mülk sahiplerinin evlerini değerinin çok üzerinde kiralaması kiraların arışını diğer nedenlerinden. Ancak kira fiyatları sadece Türkiye'de değil tüm dünyada artıyor. Ülkeler kendi önlemlerini almaya başladı. İşte Türkiye'deki kira fiyatlarını düşürmek için hükümet tarafından üzerinde çalışılan konuların detayları...
22.05.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Eskiye dönüyor! Ağustos ayında...
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Eskiye dönüyor! Ağustos ayında... Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Ev fiyatları normalleşiyor. Ev fiyatlarıyla ilgili tarih verildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut fiyatlarının normalleşeceğini ve hammadde fiyatlarının düşeceğini belirtti. Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ağustos ayında konutlarla ilgili yeni bir projeyi açıklayacağını söyledi.
19.05.2022 Ekonomi
İllerdeki kira ve konut fiyatları uçuşa geçti! Fiayatlarda o şehir İstanbul'u yakaladı...
İllerdeki kira ve konut fiyatları uçuşa geçti! Fiayatlarda o şehir İstanbul'u yakaladı... Kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Tek tek açıklandı. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı doğrudan ilgilendiriyor. Uzun süredir kiralardaki fahiş artış vatandaşların ödeme güçlüğü çekmesine neden oluyor. Özellikle büyük şehirlerdeki kira bedelleri asgari ücretle yarışır hale geldi. Mülk sahipleri ise yasal kira artış oranlarını yetersiz bularak ya kiracılarından belirlenen oranların üzerinde kira artışı talep ediyor ya da çeşitli gerekçelerle kiracısını çıkarıp konutunu daha yüksek ücretlerle kiraya vermek istiyor. Kiralık ev arayan kişi sayısı artarken kiralık ev sayısının doğru orantılı olarak artmaması kiralara yapılan fahiş zammın en büyük nedeni. Arz talep arasındaki dengesizliğe, fırsatçı ev sahiplerinin talepleri de eklenince kiralık ev fiyatları katladı. Birçok kiracı şehir merkezine uzak noktalarda ev arayışına girdi. Sadece kiralık ev fiyatları değil satılık konut fiyatları da uçuşa geçti. Pandemide uzaktan çalışma modeline geçiş ilgiyi büyük şehirlerden sahil kentlerine kaydırdı. Tüketicinin talebi sahil kentlerine kayınca hem kiralık ev hem de satılık konut fiyatları bu kentlerde de hızla yükseldi. Sahillerde ev fiyatları İstanbul'la yarışır hale geldi. İstanbul'da ortalama m2 satış fiyatı 12 bin iken, Muğla'da 18 bini geçti. Peki en yüksek kira artışı hangi illerde görüldü? Satılık konut fiyatlarının en fazla arttığı iller hangileri? İşte ev sahibi ve kiracı herkesi çok yakından ilgilendiren konunun detayları…
10.05.2022 Ekonomi
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Son gün, 7 bin TL...
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Son gün, 7 bin TL... Evi olan milyonlarca kişi için son gün! Sınır belli oldu. Kira geliri olanları ilgilendiriyor. Kiralar fahiş artışlarla gündemdeki yerini korurken kira gelirinde de önemli miktarda artış oldu. Sınır 7 bin lira olarak belirlendi. Gerçek kişiler tarafından 2021 yılında elde edilen ticari, zirai, serbest meslek kazancı, ücret geliri gibi kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi bugün sona eriyor. Konutta 7 bin, işyerinde 53 bin TL üzerinde kira getirisi elde edenler gelir vergisi ödeyecek. Kira gelirlerinden bağış, eğitim, sağlık ve sigorta masrafları vergiden indirilebilecek. Konutta sadece tek mesken için istisna uygulanırken, kira gelirini beyan etmeyen ya da eksik bildiren bundan yararlanamayacak.
31.03.2022 Ekonomi
Kiracılara güzel haber! Fiyat artışlarını frenleyecek adım, 1 Mart'ta başlıyor
Kiracılara güzel haber! Fiyat artışlarını frenleyecek adım, 1 Mart'ta başlıyor Ev sahibi -kiracı milyonları ilgilendiriyor. Kira artışları ile ilgili harekete geçildi. Kiracıları sevindiren haber! 1 Mart'ta başlıyor. Konut ve işyeri kira geliri elde yaklaşık 2 milyon kişi için beyan dönemi 1 Mart'ta başlıyor. Gayrimenkul sahipleri "kira gelir, emlak, değer artış kazancı, çevre temizlik vergisi" ödüyor. Geçen yıl elde edilen konut kira gelirlerinin 7 bin lirası gelir vergisinden istisna tutulacak. İstisnayı aşan gelirini beyan etmeyen ya da eksik bildirenin bu hakkı ortadan kalkıyor. 2022 yılı için geçerli olacak konut istisna tutarı da 9.500 lira olacak. Konut kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen istisna tutarının altında kira geliri elde etmesi halinde vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırmasına, beyanname vermesine gerek bulunmuyor.
7.02.2022 Ekonomi
Fiyatlar yüzde 80 arttı! 3 bin 666 TL oldu
Fiyatlar yüzde 80 arttı! 3 bin 666 TL oldu Zam geldi! Son bir yıllık artış oranı yüzde 80'i buldu. 3 bin 666 TL'ye yükseldi. Vatandaşlar fahiş fiyat artışı nedeni ile mağduriyet yaşıyor. Fiyat artışlarında İlk sırada İstanbul yer alıyor. Semtlere göre kira fiyatları değişiyor. Ancak ortalama metrekare fiyatı 33,33 TL, ortalama kira ise 3 bin 666 TL oldu.
2.11.2021 Ekonomi
Fiyatlar el yakıyor, 900 TL'ye kiralık! Tek oda, penceresi yok
Fiyatlar el yakıyor, 900 TL'ye kiralık! Tek oda, penceresi yok Kiralardaki fahiş artış gündemdeki yerini koruyor. Yüksek kiralar nedeni ile özellikle üniversite öğrencileri büyük mağduriyet yaşıyor. Tek odalı kiralık evler 1.500 liradan başlıyor. Güneş gören ve oturulabilir daireler için ise 2.500 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.
16.09.2021 Ekonomi
Ev sahiplerine kötü haber! Ve belli oldu, zam...
Ev sahiplerine kötü haber! Ve belli oldu, zam... Kiracılara iyi, ev sahiplerine kötü haber! Fiyatlar uçtu ama flaş detay ortaya çıktı. Milyonlarca kiracıyı çok yakından ilgilendiriyor. Kiralık ev fiyatları cep yakıyor. Kiralık ev bulmak zorlaştı. Özellikle büyük şehirlerde fiyatlar katlandı. Kira artışları nedeni ile mülk sahipleri kiracılarını çıkarıp evini yeniden kiraya vermek istiyor. Bu nedenle dava açanlar ihtiyaç nedeni ile tahliye talep ederlerse evlerini 3 yıl boyunca kiraya veremeyecek.
7.09.2021 Ekonomi
Kira zammı ile ilgili flaş gelişme! 5 yıl kriteri, artık...
Kira zammı ile ilgili flaş gelişme! 5 yıl kriteri, artık... Milyonlarca kiracıya güzel haber. Ev sahipleri istedikleri gibi zam yapamayacak. 5 yıl şartı bulunuyor. Kiralık ev fiyatlarında görülen olağan dışı artış nedeni ile mülk sahipleri kira bedellerine yasal sınırların dışında zam yapmak istiyor. Ancak bu mümkün değil. Rayiç bedeldeki yükselişi gerekçe göstererek kiraya zam yapmak isteyen ev sahibinin, kiralamanın üzerinden 5 yıl geçmeden ve dava açmadan TÜFE’nin 12 aylık ortalamaları üzerinde artış yapma hakkı bulunmuyor.
15.08.2021 Ekonomi
1.000 TL zam yapıyorlar! Kiracılar dikkat, fiyat artışı...
1.000 TL zam yapıyorlar! Kiracılar dikkat, fiyat artışı... Milyonlarca kiracıyı çok yakından ilgilendiriyor. Kiralık ev fiyatlarının yükselmesi nedeniyle birçok mülk sahibi evini yeniden daha yüksek fiyata kiraya vermek istiyor. Bu nedenle oturmakta olan kiracıyı çıkarıyor. Yeni kiracı ile birlikte yeni kira bedeli belirlenerek, yeniden depozito almak ev sahiplerine karlı görünüyor. Örneğin İstanbul’da 1500 TL olan bir daire yeni kiracılara 2500 TL’lere kadar fiyatlara kiralanabiliyor. Ancak ev sahipleri yükümlülüklerini yerine getirdiği müddetçe kiracılarını çıkaramaz. Evin satışının yapılaması durumunda bile kira kontratı geçerliliğini korur.
12.07.2021 Ekonomi
Lahmacun yerken bir daha düşünün! Esenyurt'ta 3.5 lira, Fatih'te 10 lira...
Lahmacun yerken bir daha düşünün! Esenyurt'ta 3.5 lira, Fatih'te 10 lira... Yeşillik, domates ve limonla birleşince sofraların vazgeçilmezi olan lahmacunda fiyat farkı dikkat çekiyor. İstanbul'da kimi işletmeler lahmacunu 3,5 TL'den satarken, kimi yerlerde fiyatı 10 TL'yi buluyor. Fiyat farkı için 'Kira ve giderlerden kaynaklanıyor' diyen de var, kullanılan ürünü işaret eden de.
1.10.2019 Gündem
Adanalı çiftçiler hasat başlamadan taban fiyat ve prim desteğinin açıklanmasını bekliyor
Adanalı çiftçiler hasat başlamadan taban fiyat ve prim desteğinin açıklanmasını bekliyor Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, buğday hasadı başlamadan çiftçilerin beklentilerini karşılayacak şekilde fiyat ve prim desteğinin açıklanmasını istediklerini söyledi.
22.04.2024 Adana
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları Türkiye enflasyonla mücadelede yürüttüğü politikaları sürdürüyor. Ancak restoran ve kafelerdeki fahiş artışlar enflasyonun çok ötesine geçmiş durumda. On binlerce vatandaş lokanta ve kafelerdeki fahiş fiyat boykotuna katıldı. İşte detaylar
21.04.2024 Ekonomi
Fahiş fiyatlara karşı yapılan boykot çağrısı Beyoğlu'nda karşılık bulmadı
Fahiş fiyatlara karşı yapılan boykot çağrısı Beyoğlu'nda karşılık bulmadı Restoran ve kafelerdeki fahiş fiyatlara tepki göstermek isteyen bazı vatandaşlar sosyal medyadan boykot çağrısında bulundu. Yapılan çağrının İstiklal Caddesi'nde karşılık bulmadığı görülürken, restoran girişlerindeki kalabalık dikkat çekti. İstiklal Caddesi'nde restoran işleten Sinan Güler, Bizim burada boykot yok, kalabalık ve herkes memnun. Fiyatlarımız orta düzeyde. Fiyat yüksekliği varsa önce buradaki mal sahiplerini boykot etmeleri lazım dedi. Fatma Genç adlı müşteri ise, Boykot çağrısı mantıklı bir çağrı. Fiyatlar gerçekten yüksek. Enflasyona göre de baya fark var, sadece enflasyonla açıklanabilecek bir şey değil bence ifadelerini kullandı.
20.04.2024 Gündem
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması! Merkez Bankası fiyat gelişmeleri raporunda yıllık enflasyonun gıda alt grubunda gerilerken temel mal ve hizmetlerde daha belirgin olmak üzere diğer gruplarda yükseldiği ifade edildi. Aylık bazda hizmet, gıda ve temel mallar fiyat artışları ile öne çıkan gruplar olduğu bildirildi.
4.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.
7.03.2024 Ekonomi
Terzi ve ayakkabı tamircilerinin işleri arttı! 'Eleman yok'
Terzi ve ayakkabı tamircilerinin işleri arttı! 'Eleman yok' Terzi ve ayakkabı tamircilerinin iş yükü katbekat arttı. Giysiler tamire valiz valiz getirilmeye başlandı. ‘Biz son nesiliz’ diyen meslek temsilcileri, işlerinin geleceğinden endişeli.
19.02.2024 Ekonomi
Kira fiyatlarını düşürecek hamle! 3 formül gündemde: Faizsiz, 2 yıl ödemesiz kredi desteği
Kira fiyatlarını düşürecek hamle! 3 formül gündemde: Faizsiz, 2 yıl ödemesiz kredi desteği Kira fiyatlarındaki artış son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını söyledi. Peki yeni dönemde kira fiyatlarında ciddi bir düşüş olacak mı? Vatandaşlara ödeme kolaylığı sunulacak mı? İşte ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren konun detayları...
13.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten kira artışı ile ilgili açıklama
Bakan Şimşek'ten kira artışı ile ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Şimşek, artışların önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını kaydetti.
12.02.2024 Ekonomi
Kira fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama geldi! Yüzde 20 oranında düşüş
Kira fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama geldi! Yüzde 20 oranında düşüş Kira fiyatlarında genel olarak durağan bir seyir gözlenirken, bazı illerde fiyatlarda geri çekilme dikkat çekti. Türkiye’nin gözde turizm şehirlerinden birinde kira fiyatlarında yüzde 20’ye varan düşüş gözlendi. Peki kiralardaki düşüşün nedeni ne? İşte detaylar...
12.02.2024 Ekonomi
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'daki yerleşik yabancı nüfusu, son 1 yılda 40 bin azaldı. Oturum izinlerinin uzatılmaması, yeni gelenlere izin verilmemesi, konut ve kira fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle Antalya'dan Dubai ve Sırbistan'a yoğun göç yaşanıyor. Konut fiyatları ve kiralarda da yüzde 15- 25 civarında düşüş başladı.
10.02.2024 Ekonomi
Kira fiyatları ile ilgili önemli değişiklik:  İstanbul, Ankara ve İzmir için geçerli! İlçe  ilçe açıklandı
Kira fiyatları ile ilgili önemli değişiklik: İstanbul, Ankara ve İzmir için geçerli! İlçe ilçe açıklandı Kira fiyatları ile ilgili son dakika değişiklikleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun süre yükseliş trendinde olan kiralardaki artış devam ediyor mu? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ocak ayına ilişkin 'Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı. Raporda kira fiyatlarına ilişkin dikkat çeken ifadeler yer aldı. İşte kira fiyatları ile ilgili değişikliklerin detayları...
8.02.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kira Fiyat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kira fiyat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.