Kıdem Tazminatı Vergi İadesi

Kıdem Tazminatı Vergi İadesi

Son dakika kıdem tazminatı vergi iadesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıdem tazminatı vergi iadesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıdem tazminatı vergi iadesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıdem Tazminatı Vergi İadesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıdem tazminatı vergi iadesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 37 kıdem tazminatı vergi iadesi haberi bulunmuştur. Tüm kıdem tazminatı vergi iadesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tazminat vergi iadesi nasıl alınır? Başvuru nasıl yapılır?
Tazminat vergi iadesi nasıl alınır? Başvuru nasıl yapılır? İşçi ve işverenin karşılıklı anlaşarak alınan tazminatlarda gelir vergisi kesiliyor. 27 Mart 2018 tarihinden önce işten ayrışan işçiye ödenen tazminatlardan kesilen vergilerin iadesi Gelir İdaresi Başkanlığı’nın interaktif Vergi Dairesi üzerinden alınabiliyor. Evrakları tam olan kişiler vergi dairesine gitmeden internet üzerinden başvurularını yapabiliyor. Peki, tazminat vergi iadesi nasıl alınır? Tazminat vergi iadesi için gerekli evraklar nelerdir?
12.11.2019 Çalışan Hakları
Kıdemden kesilen vergilerin iadesi! Paranızı alabilirsiniz
Kıdemden kesilen vergilerin iadesi! Paranızı alabilirsiniz Geçmişte işverenle anlaşarak işinden ayrılıp kıdem tazminatı alanlardan yapılan gelir vergisi kesintileri iade ediliyor. 27 Mart 2018 tarihinden önce 5 yılda işinden ayrılıp da tazminat alanları kapsıyor. İade alabilmek için dava açmamış olmak, süren davalardan da vazgeçmek gerekiyor.
24.09.2019 Ekonomi
Tazminattan kesilen vergiler iade ediliyor
Tazminattan kesilen vergiler iade ediliyor Geçmişte işvereni ile anlaşarak işinden ayrılan ve tazminatından gelir vergisi kesilen çalışanların vergi iadesi netleşti. Buna göre 27 Mart 2018 tarihinden önce ödenen tazminatlar üzerinden kesilen gelir vergisi çalışanlara iade edilecek. Ancak ihbar tazminatı, normal ücret, mesai ücreti, resmi tatil ücreti, yıllık izin ücreti, yol ücreti, yemek ücreti, sigorta ödemeleri, sosyal yardımlar, geçmiş veya mevcut dönemdeki çalışmalar karşılığı yapılan hizmet primi ve ikramiye ödemelerinden kesilen vergi, iade kapsamına girmiyor.
20.03.2019 Ekonomi
Kıdem tazminatında gelir vergisi iadesi nasıl alınır?
Kıdem tazminatında gelir vergisi iadesi nasıl alınır? Belli bir tarihten önce işveren ile anlaşıp işten ayrılarak kıdem tazminatı alan çalışanlar, kendilerinden kesilen gelir vergisi tutarını geri alabiliyor. İşte kıdem tazminatlarına gelir vergisi iadesi hakkında tüm merak edilenler...
12.03.2019 Uzmana Sor
10 yıl çalışana kıdem  tazminatı ve emeklilik hakkı
10 yıl çalışana kıdem tazminatı ve emeklilik hakkı Çalışanlar 10 yıllık prim günlerini doldurdukları zaman hem emeklilik hem de kıdem tazminatlarını alma hakkı kazanıyor. Fakat bunun bazı şartları bulunuyor..
10.03.2019 Ekonomi
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı taksitle ödenebilir
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı taksitle ödenebilir Aynı iş yerinde bir yıldan daha uzun süre çalışan ve işveren tarafından işine son verilen tüm çalışanlar kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. İşveren ve çalışanın anlaşması durumunda kıdem tazminatı taksitli olarak ödenebiliyor.
26.02.2019 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatında vergi iadesi nasıl alınır?
Kıdem tazminatında vergi iadesi nasıl alınır? 27 Mart 2018 tarihinden önceki 5 yılda işinden ayrılıp kıdem tazminatı almış olanlar, vergi iadesi alma hakkı kazandı. Açılan davalar sonucunda mahkemenin verdiği karara göre, kıdem tazminatlarından alınan gelir vergisi kesintileri vatandaşlara iade edilecek. Peki kıdem tazminatı vergi iadesi nasıl alınır?
14.02.2019 Çalışan Hakları
10 soruda kıdem tazminatında vergi iadesi
10 soruda kıdem tazminatında vergi iadesi Geçmişte işverenle anlaşarak işinden ayrılıp kıdem tazminatı alanlardan yapılan gelir vergisi kesintileri iade edilecek. Yeni düzenleme 27 Mart 2018 tarihinden önce 5 yılda işinden ayrılıp da tazminat alanları kapsıyor. İade alabilmek için dava açmamış olmak, süren davalardan da vazgeçmek gerekiyor. Peki kimler, ne kadar vergi iadesi alacak ve iade tutarları nasıl hesaplanacak? Hürriyet gazetesinden Noyan Doğan yazdı
13.02.2019 Çalışan Hakları
Google'da en çok ne arıyoruz?
Google'da en çok ne arıyoruz? Google, Türkiye genelinde 28 Ocak - 4 Şubat tarihleri arasında en çok nelerin arandığını açıkladı. İlk sırada "Adana'da deprem" arama kriteri göze çarparken bakın listeye başka kimler girdi?
4.02.2019 Yaşam
Kıdem tazminatında flaş değişiklik! Geri alabilirsiniz
Kıdem tazminatında flaş değişiklik! Geri alabilirsiniz Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi. Değişiklikle birlikte kıdem tazminatındaki Gelir Vergisi kesintisi geri alınabilecek. Futbol kulüplerine de avantajlar sağlandı.
30.01.2019 Ekonomi
‘Kıdem’den kesilen vergi iade edilecek
‘Kıdem’den kesilen vergi iade edilecek Meclis’te kabul edilen torba kanun ile işçiler 27 Mart 2018 tarihine kadar verilen tazminatlar için mahkemeye gitmeksizin vergi iadesi alabilecek.
28.01.2019 Ekonomi
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Paralar faizi ile iade edilecek, zaman aşımı yok, on binlerce çalışan alacak
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Paralar faizi ile iade edilecek, zaman aşımı yok, on binlerce çalışan alacak Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren para iadesi kararı! Ödemeler faizi ile birlikte yapılacak. Tazminat kararında zaman aşımı söz konusu değil. Vergi iadesinde 27 Mart 2018 milat olarak kabul edilirken, dava açan 25 bine yakın çalışan için zaman aşımı işlemeyecek. Bu kapsamda yaklaşık 180 milyon liralık vergi iade edilecek
30.05.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilere geriye dönük ödeme! Para iadesi yapılıyor, başvuran alıyor, süre sınırı bulunuyor
Emeklilere geriye dönük ödeme! Para iadesi yapılıyor, başvuran alıyor, süre sınırı bulunuyor Para iadesi ile ilgili flaş detay! Emekli vatandaşlara iade yapılıyor. Başvuranlar ödedikleri parayı geri alıyor. 5 yılla kadar süresi var. "Düzeltme dilekçesi" ile belediyeye başvuran vatandaşlara ödemeleri yapılıyor. Evi olan milyonlarca vatandaş için süre daralıyor. 31 Mayıs tarihine kadar emlak vergisi ödemelerinin yapılması gerekiyor. Belediyelerden vatandaşlara art arda uyarılar geliyor. Ancak bazı vatandaşların emlak vergisi muafiyeti bulunuyor. Muaf olduğu halde geçen yıllarda emlak vergisi ödeyenler ise başvuru yaparak paralarını geri alabiliyor.
15.05.2022 Ekonomi
Zamlı maaş ödemeleri ile ilgili flaş detay! Ve belli oldu, emekli, memur, işçi, dul ve yetim.... Hepsini kapsıyor
Zamlı maaş ödemeleri ile ilgili flaş detay! Ve belli oldu, emekli, memur, işçi, dul ve yetim.... Hepsini kapsıyor Milyonlarca vatandaşın maaşı ocak 2022 itibarı ile değişti. Emekli, memur, işçi, engelli, işsiz, dul ve yetim... Vatandaşların büyük kısmı maaş ve devlet desteklerindeki artıştan yararlanıyor. Emekliler 'Emekli maaşım ne kadar oldu?' diye araştırma yaparken çalışan kesim 'zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?' diye merak ediyor. Pek çok kişi net gelirini hesaplamakta zorlanıyor. Kimin maaşın ne kadar artacak? 2.250 lira emekli maaşı alanlar 250 lira mı zam alacak? Yüzde 66'lık zamdan kimler faydalanacak. İşte yeni maaşlar ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
6.01.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücret belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Asgari ücret belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması! Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücrete ne kadar zam geldi? AGİ ne kadar oldu? milyonlarca vatandaş nefeslerini tutup bu sorulan cevabını bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammını canlı yayında açıkladı. En düşük asgari ücret 4 bin 250 lira oldu. Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam geldi. Ayrıca asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisi kaldırıldı.
16.12.2021 Çalışan Hakları
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Bakan duyurdu, bugün açıklanacak
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Bakan duyurdu, bugün açıklanacak Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Milyonlar tarafından merakla beklenen tarih açıklandı. Asgari ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısı bugün gerçekleşiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati duyurdu. Toplantının ardından asgari ücret açıklanacak. Asgari ücrette kritik gün! Milyonlar nefesini tuttu toplantıdan çıkacak kararı bekliyor. Peki 'Asgari ücret 2022'de ne kadar olacak?' . Asgari ücretin 4.000 TL'nin üzerine çıkabileceği görüşü var. İşte son dakika asgari ücret açıklamaları ve asgari ücret ile ilgili gelen son tahminler...

Gelen son dakika açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücreti bugün saat 15.00 gibi açıklayacak.
16.12.2021 Çalışma Hayatı
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Yeni formül, net asgari ücret 4.000 TL'nin üzerinde...
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Yeni formül, net asgari ücret 4.000 TL'nin üzerinde... Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve belli oldu. Milyonlarca asgari ücretli bekliyordu. Anlaşma sağlandı, asgari ücret görüşmelerinde son viraja girildi. Asgari ücrette 4. ve son toplantı olan 2022 için net zam ve maaş rakamının ortaya çıkacağı zirve öncesi kritik bilgiler ortaya çıktı. Asgari ücrette hesap değişiyor. Yeni formül masada. Bu düzenlemeye göre asgari ücrete hazine desteği gelirken bu 2022 maaşını artıracak. İşverene maliyet düşecek, vergi diliminde değişiklik olacak ve AGİ ile SGK priminde de destek artacak. Yüzde 14'lük SGK priminin yüzde 5'e düşürülmesi de asgari ücret son toplantısında masada olacak. Öte yandan milyonlarca çalışan ve işverenin merakla beklediği asgari ücret zammı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu noktada Yaklaşık 3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kaldığı bir asgari ücret rakamı söz konusu. Ancak işveren tarafının, son 6 yıldır devam eden asgari ücret desteğinin 2022'de de sürmesi yönünde bir talebi var. Bu talep karşılık bulursa asgari ücret 4 bin liranın üstüne çıkacak. Asgari ücret için son toplantının ise bu hafta içinde gerçekleşmesi ve daha sonra da 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor. Peki asgari ücret zammı için öne çıkan rakamlar neler? Asgari ücret hesabında son dakika tahminleri değişti mi? Net asgari ücret ne kadar olacak? İşte tüm çalışanların merak ettiği soruların yanıtları...
15.12.2021 Çalışma Hayatı
Asgari ücrette flaş değişiklik! Yeni formül, net asgari ücret 4.000 TL ve...
Asgari ücrette flaş değişiklik! Yeni formül, net asgari ücret 4.000 TL ve... Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. 8 milyona yakın çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde sona gelindi. Rakamlar netleşiyor. 2022 asgari ücret artışı tüm çalışanları ilgilendiriyor. Zam oranları özel sektörde referans alınıyor. Net asgari ücret zammında enflasyon belirleyici oluyor. İşçi ve işveren tarafları kendi taleplerini masaya koydu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrası TİSK, asgari ücret için en az 3 bin 500 lira önerdiklerini açıklarken, Türk-İş de 4 bin liranın kırmızı çizgileri olduğunu duyurdu. Bu talepler doğrultusunda net asgari ücretin 4.000 lira seviyelerine çekilmesi bekleniyor. Ancak bu artış işveren tarafını olumsuz etkileyebilecek. 4 bin liralık net ücret seçeneğinde işverenin maliyet artışının bir kısmı hazineden karşılanacak. Öte yandan Asgari ücret zammı için dördüncü toplantının bu hafta yapılması ve 2022 yılından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret rakamının kamuoyuna duyurulması bekleniyor.
14.12.2021 Çalışan Hakları
Çalışanlara kötü haber! O paradan vergi kesilecek
Çalışanlara kötü haber! O paradan vergi kesilecek Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. İhbar tazminatıyla ilgili flaş karar! O paradan vergi kesilecek. Danıştay, 27 Mart 2018 tarihinden önce ikale (sonlandırma) sözleşmesi ile işten ayrılan işçilere ödenen ihbar tazminatından kesilen vergi konusunda bölge idare mahkemesi kararları arasındaki aykırılığı giderdi. Söz konusu tarihten önce ikale sözleşmesi ile işten çıkartılan çalışanlara ödenen ihbar tazminatının vergiye tabi olduğunu, kesilmiş vergilerin iade edilemeyeceğini kararlaştırdı.
10.09.2021 Çalışma Hayatı
Eksik ödenen paralar iade ediliyor! Başvuran geri alıyor...
Eksik ödenen paralar iade ediliyor! Başvuran geri alıyor... Paralar iade ediliyor. Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Çoğu kişi haberdar değil. Eksik ödenen paranızı geri alabilirsiniz. Vergi alınmıyor. Yıllar önceki uygulama devam ettirilerek işçiden kesinti yapılıyor. Çalışanlar çıkarıldığı iş yerine işe iade davası açabiliyor. Kazandığı takdirde eğer işe başlatılmazsa işverenin tazminat ödemesi zorunlu. Ancak işveren bu tazminatı öderken gelir vergisi kesintisi yapamaz. Yanlışlıkla bu para vergi dairesine yatırılırsa eksik ödenen paranın yeniden işçiye iade edilmesi gerekiyor. 2009 yılında değişiklik yapıldı ancak bazı işverenler bu uygulamayı halen devam ettirip paradan kesinti yapıyor.
22.01.2021 Ekonomi
Kıdem tazminatındaki vergi iadesine dikkat! 27 Mart 2018'den önce...
Kıdem tazminatındaki vergi iadesine dikkat! 27 Mart 2018'den önce... Milyonlarca çalışana işten ayrılırken işveren tarafından ödenen kıdem tazminatıyla ilgili değişiklik yapıldı. Kıdem tazminatı ödemesindeki Gelir Vergisi kesintisiyle ilgili yasal düzenleme sonucu artık işveren ile anlaşmalı olarak iş akdinin feshedilmesi sonucunda da ödenen Kıdem Tazminatındaki Gelir Vergisi kesintileri iade edilecek.
19.03.2019 Ekonomi
1 günde 3 müjde! 9 bin liraya çıkarıldı!
1 günde 3 müjde! 9 bin liraya çıkarıldı! Evlenecek genç çiftler adına açılan çeyiz hesabına devlet katkısının üst sınırı 9 bin liraya yükseltildi. Evlerde imal edilen ürünlerin internet üzerinden satışı ile kıdem tazminatına vergi istisnaları getirildi.
16.03.2019 Ekonomi
Kıdem tazminatında gelir vergisi iadesi ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı!
Kıdem tazminatında gelir vergisi iadesi ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı! On binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren gelir vergisi iadesi ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşveren ile anlaşıp işten ayrılarak kıdem tazminatı alan çalışanlar, kendilerinden kesilen gelir vergisi tutarını geri alabiliyor. Hangi ödemeden yapılan kesintiler ödenecek? İşte başvuru dilekçesi...
13.05.2019 Ekonomi
Kıdem tazminatını arttırmak mümkün
Kıdem tazminatını arttırmak mümkün İşçilere düzenli olarak verilen tüm nakdi ve ayni yardımlar kıdem tazminat hesabında kullanılıyor. Kıdem tazminatı giydirilmiş ücret üzerinden hesaplanıyor. Ancak işverenler tarafından kıdem tazminatı hesaplanırken bazen bu ücretler kıdeme eklenmeyebiliyor. Çalışanlar yardımları isteyerek tazminatlarını artırabilir. ‘Ramazan kolisi’ yardımı bile kıdem tazminatını yükseltiyor.
11.03.2019 Ekonomi
15 yıl 3600 gün ile alınan kıdem tazminatı için vergi iadesine başvurulabilir mi?
15 yıl 3600 gün ile alınan kıdem tazminatı için vergi iadesine başvurulabilir mi? Kıdem tazminatlarına vergi iadesi konusunun gündeme gelmesi üzerine, 15 yıl ve 3600 gün şartlarını yerine getirerek kıdem tazminatı alma hakkı kazanan vatandaşlar, kendilerinin de vergi iadesi uygulamasından yararlanıp yararlanamayacağını merak ediyor.
6.03.2019 Uzmana Sor

Benzer Haber Etiketleri

Kıdem Tazminatı Vergi İadesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıdem tazminatı vergi iadesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.