Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Para alamayacaklar, kötü haber geldi
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Para alamayacaklar, kötü haber geldi Kıdem tazminatı ile ilgili Yargıtay'dan yeni karar geldi. Maaşının aldığı gerçek ücret üzerinden gösterilmediği gerekçesiyle istifa eden işçi, kıdem tazminatı ve mesai alacağına dair dava açtı. İş Mahkemesi'nin 'mağdur' dediği işçiye kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, işçilik alacaklarının ödenmemesi nedeniyle iş akdini haklı nedenle feshettiğini öne süren işçinin; başka bir işyerinde çalışmak için kendi isteği ile işyerinden istifa ettiği için tazminat alamayacağına hükmetti.
22.09.2022 Çalışan Hakları
Yargıtay'dan flaş kıdem tazminatı kararı! Geri alındı...
Yargıtay'dan flaş kıdem tazminatı kararı! Geri alındı... Bir işveren, karşılıklı anlaşmayla işten ayrılan işçiye kıdem tazminatının fazla ödendiği gerekçesiyle üç yıl sonra fazla ödenen tutarın iadesi için dava açtı. Yargıtay, her yıl ocak ve temmuz aylarında belirlenen tavanı aşan kıdem tazminatının iadesini isteyen işvereni haklı buldu.
16.07.2020 Çalışma Hayatı
Flaş kıdem tazminatı ve yıllık izin kararı
Flaş kıdem tazminatı ve yıllık izin kararı Milyonlarca çalışan için emsal karar. Mahkeme maaşındaki kesinti icra dosyası için ödenmeyen işçiyi haklı buldu. Mahkeme işverenin, icra dosyası için ödeme yapmamasını "güvensizlik" sayan mahkeme, işçiye kıdem tazminatıyla yıllık izin ücretlerini ödemesine hükmetti.
10.01.2020 Çalışan Hakları
Bir garip kıdem tazminatı davası! Doktorlar için emsal karar
Bir garip kıdem tazminatı davası! Doktorlar için emsal karar Özel bir hastanede genel cerrah olarak görev yapan doktor, aylık kazancının 10 bin TL'nin altına düşmesi üzerine istifa ederek konuyu mahkemeye taşıdı. Hastane yönetimi gelirinin 10 bin TL olmasına rağmen 2 bin TL'lik bir sözleşmeye imza atılmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu öne sürüp itiraz etti. Yerel mahkeme usulden reddine karar verdi. Yargıtay ise kararı hatalı bulup bozdu.