Kıdem Tazminatı Fonu

Kıdem Tazminatı Fonu

Son dakika kıdem tazminatı fonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıdem tazminatı fonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıdem tazminatı fonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıdem Tazminatı Fonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıdem tazminatı fonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 260 kıdem tazminatı fonu haberi bulunmuştur. Tüm kıdem tazminatı fonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kıdem tazminatı kaldırılıyor mu? Bakan son dakika açıkladı! Her çalışan...
Kıdem tazminatı kaldırılıyor mu? Bakan son dakika açıkladı! Her çalışan... Kıdem tazminatı kaldırılıyor mu? sorusuna net yanıt geldi. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren açıklama. Resmen duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kıdem tazminatını kim kaldırıyor? Ben kıdem tazminatını savunan bir adamım. Bu konuda yazılarım var. Onu nereden çıkardınız? Kıdem tazminatını kimse kaldırmıyor. Birisi kaldırırsa da ben çıkarım kıdem tazminatını savunurum." dedi.
5.11.2021 Çalışma Hayatı
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! O para son maaştan ödenir...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! O para son maaştan ödenir... Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı ödenirken tamamı peşin olarak veriliyor. İşçinin onayı olmadan taksit de yapılamaz. Damga vergisinden başka kesinti de yasal değil.İzin paraları, işten ayrılırken son ücret üzerinden ödenir. İş akdi ne şekilde feshedilirse edilsin, işçinin kullanılmayan izinlerinin parasının ödenmesi gerekir. Muvazzaf askerlik nedeniyle iş yerinden ayrılmanız durumunda işsizlik ödeneği kesilir.
15.08.2020 Uzmana Sor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kıdem tazminatı ve part-time çalışma için flaş talimat!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kıdem tazminatı ve part-time çalışma için flaş talimat! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hazırladığı istihdam paketi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi. İçinde, kıdem tazminatı, part-time çalışma gibi tartışmalı düzenlemelerin bulunduğu geniş kapsamlı çalışma konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuları taraflara sorarak uzlaşma arayıp daha sonra getirin” dedi.
17.07.2020 Ekonomi
Kıdem tazminatı fonu nedir? Kıdem tazminatı kalktı mı 2020? Kıdem tazminatı fonu ne zaman yasallaşacak?
Kıdem tazminatı fonu nedir? Kıdem tazminatı kalktı mı 2020? Kıdem tazminatı fonu ne zaman yasallaşacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2022 yılında yürürlüğe gireceğini duyurduğu tamamlayıcı emeklilik sistemi ile günümüzde uygulanan kıdem tazminatının çalışma dönemi boyunca ödenen primler ile fonlaştırılarak emeklilik sistemine entegre edilmesi planını açıklamasından sonra, kıdem tazminatı fonu konusu işçiler arasında araştırılmaya başladı. Kıdem tazminatının kaldırılıp, kaldırılmadığı araştırılırken, kıdem tazminatı fonu faydaları da sorgulanmaya başladı. Kıdem tazminatı fonu son dakika gelişmeleri…
26.06.2020 Çalışma Hayatı
Memurlar kapsam dışına çıkarıldı! Karar verildi...
Memurlar kapsam dışına çıkarıldı! Karar verildi... Milyonlarca kişi bekliyordu. Çalışmalar son aşamaya geldi. Ve beklenen oldu. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin 2022'de devreye girmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistem (TES) görüşmeleri işveren ve işçi temsilcileri arasında başladı. Peki, Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? Memurlar dahil olacak mı? İşte Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin tüm detayları...
22.06.2020 Ekonomi
Emeklilik sistemiyle ilgili o soru cevabını buldu! Kapsam dışı...
Emeklilik sistemiyle ilgili o soru cevabını buldu! Kapsam dışı... Milyonlarca çalışan merak ettiği soru cevabını buldu. Kıdem tazminatı fonu ve Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ne (TES) dair merak edilenleri aktaran İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Uzmanı, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, emekliliği yakın olanların yeni sisteme girmeyeceğini dile getirdi. Kurt, kıdem tazminatının yüzde 8,33 olan tutarının yüzde 3’lük kısmının devlet güvencesinde olduğunu ve işçinin bireysel hesabında tasarruf olacağını ifade etti.
20.06.2020 Emekli
Bakan Selçuk'tan flaş açıklama: Fesih kısıtını üç ay daha uzatacağız
Bakan Selçuk'tan flaş açıklama: Fesih kısıtını üç ay daha uzatacağız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Çoğu ülkedeki tamamlayıcı emeklilik sistemlerinde devlet katkısı yok ama biz burada yüzde 1 oranında devlet katkısı koyacağız." dedi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, işten çıkarmayı engelleyen düzenlemeye ilişkin, "Fesih kısıtını üç ay daha uzatacağız." diye konuştu.
17.06.2020 Çalışan Hakları
Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? 14 milyon çalışanı ilgilendiriyor!
Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? 14 milyon çalışanı ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, tamamlayıcı emeklilik sigortasını hayata geçireceklerini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ne (TES) görüşmeleri işveren ve işçi temsilcileri arasında başladı. 14 Milyon çalışanı ilgilendiren Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin 2022'de devreye girmesi bekleniyor. Peki, Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? İşte Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin detayları...
15.06.2020 Çalışma Hayatı
Kıdem tazminatına 11 gün formülü…
Kıdem tazminatına 11 gün formülü… SGK'lı çalışan milyonlarca kişi bekliyordu. Kıdem tazminatı fonu raftan indi. 2022 yılında başlaması beklenen yeni düzenleme için iki formül öne çıkıyor. Bunların en önemlisi çalışılana her yıla karşılık verilen 30 günlük ücret tutarındaki kıdem tazminatının 19 gününün mevcut sistemdeki gibi devam etmesi, 11 gününün ise kıdem tazminatı fonuna devredilmesi. İşte yeni sisteminin ayrıntıları...
15.06.2020 Çalışan Hakları
Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası nedir? Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi için kaç para ödenecek?
Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası nedir? Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi için kaç para ödenecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, devlet destekli “Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası” sisteminin getirileceğini açıkladı. Erdoğan sistemin 2022 yılında yürürlüğe gireceğini duyurdu. Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası “kıdem tazminatı fonu” kurulması yönündeki tartışmalarda gündeme gelmişti. Tamamlayıcı emeklilik nedir? Peki çalışanlar nasıl sisteme dahil olacak? Kaç para ödenecek? Kaç yaşında emekli olunacak?
9.06.2020 Emekli
Kıdem tazminatına 4 model!
Kıdem tazminatına 4 model! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Kıdem tazminatında yeni model belli oluyor. İstifa eden de tazminat alacak.
23.08.2019 Çalışma Hayatı
12 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! BES'te önemli değişiklikler olacak
12 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! BES'te önemli değişiklikler olacak Devletin katkısıyla cazipleşen Bireysel Emeklilik Sistemi'ne ilişkin hükümet yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Yapılacak değişiklikler 12 milyon insanı ilgilendiriyor...
29.07.2019 Ekonomi
Milyonlarca kişiye 3 maaş! İşte o hesap...
Milyonlarca kişiye 3 maaş! İşte o hesap... Kalkınma Planı ile birlikte gündeme gelen tamamlayıcı emeklilik, çalışanlar için gelecek güvencesi olacak. BES sistemi ile kolay emeklilik, nakit imkânı ve üç maaş gelecek. İşte o hesap...
20.07.2019 Emekli
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş gelişme! 2023 planı...
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş gelişme! 2023 planı... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı fonu ile ilgili çok önemli gelişme yaşandı. On Birinci Kalkınma Planı'nda, kıdem tazminatı reformunun sosyal tarafların mutabakatıyla gerçekleştirilmesi hedefine yer verildi.
9.07.2019 Çalışma Hayatı
BES'ten "nakit çekme" olanağı gelecek
BES'ten "nakit çekme" olanağı gelecek Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları, sağlık, evlilik, eğitim, mülk sahibi olma gibi ihtiyaçları nedeniyle sistemden çıkmadan birikimlerinin bir kısmını çekebilecek.
9.07.2019 Ekonomi
Reform paketleri Meclis gündeminde
Reform paketleri Meclis gündeminde Seçimin ardından hükümet ekonomik reform paketlerini Meclis’e sevketmeye hazırlanıyor. Gündemde öncelikli olarak kıdem tazminatı, memurlara ek gösterge ve gıda fiyatları ve hal yasası yer alıyor
26.06.2019 Siyaset
Kıdem tazminatına Güney Kore modeli
Kıdem tazminatına Güney Kore modeli Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019 yılında kıdem tazminatında yeni bir sisteme geçileceğini açıkladı. İşçiler ve işverenler gözlerini kıdem tazminatında yapılacak olan yeni düzenlemelere çevirdi. Ülkemizde uygulanması planlanan Kıdem Tazminatı Fonu'na benzer bir uygulamanın Güney Kore’de uygulandığı görülüyor. Hürriyet gazetesinden Noyan Doğan bugünkü köşesinde Kore modelini ve Türkiye’de yeni uygulanacak sistemin benzerliklerini ele alıyor.
6.05.2019 Ekonomi
"Odalarımız ve borsalarımız hedefleri için gayretle çalışıyor"
"Odalarımız ve borsalarımız hedefleri için gayretle çalışıyor" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "İstihdamdaki negatif gidişi durdurduk, artıya geçtik. Odalarımız ve borsalarımız yıl sonu için verdikleri hedefleri yakalamak için gayretle çalışıyor" dedi.
2.05.2019 Ekonomi
Kıdem tazminatına 4 güvence!
Kıdem tazminatına 4 güvence! Milyonlarca çalışan kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemeyi bekliyor. Kıdem tazminatı reformu için çalışmalar hız kazandı. Hükümet, işçi ve işveren kesimine 4 başlıkta güvence verecek: İşçi hak kaybına uğramayacak, işverene ilave yük getirmeyecek, tahsilat sorunu yaşanmayacak, sürdürülebilir bir yapı olacak.
Kıdeme çifte güvence
Kıdeme çifte güvence Kıdem Tazminatı Fonu ile birlikte Garanti Fonu kurulması da masada. Çalışanın bir günlük hakkının bile heba olması önlenecek
16.04.2019 Ekonomi
Yeni kıdem sistemi 82 milyona yarayacak
Yeni kıdem sistemi 82 milyona yarayacak Kıdem tazminatında yeni bir sayfa açılıyor. Yeni sistem “sıfır mağduriyet” sözüyle yıl sonuna kadar 82 milyonu kucaklayacak...
15.04.2019 Ekonomi
Kıdem tazminatında mutabakat aranacak! Emeklilikle ek gelir...
Kıdem tazminatında mutabakat aranacak! Emeklilikle ek gelir... Çalışanların gözü kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemede. Mevcut hakların korunup korunmayacağı en çok merak edilen konu. Bu konuda gelen ilk mesaj taraflar arasında mutabakat aranacağı ve kazanılmış hakların korunacağı yönünde.
13.04.2019 Emekli
Kıdem tazminatına zam geldi! Ne kadar alacağınız var?
Kıdem tazminatına zam geldi! Ne kadar alacağınız var? Kıdem tazminatı fonunun gündeme gelmesi ile birlikte çalışanlar mevcut tazminatlarını hesaplamaya başladı. Kıdem tazminatının tavan tutarı memur maaş katsayısına, taban tutarı ise asgari ücret artışına endeksli. 1 Ocak itibarıyla taban tutar brüt asgari ücret olan 2558 liraya çıktı. Yani 2018’e göre 525 liralık artış oldu. Tavan tutar ise 5 bin 434 liradan 6 bin 17 liraya yükselmiş oldu. Peki şu aşamada hangi çalışanın ne kadar kıdem tazminatı alma hakkı var?
12.04.2019 Ekonomi
Kıdem tazminatı sistemi değişiyor! İşte madde madde yeni düzenleme...
Kıdem tazminatı sistemi değişiyor! İşte madde madde yeni düzenleme... Milyonlarca çalışan kıdem tazminatı ile ilgili yapılacak düzenlemeyi merak ediyor. İlk bilgiler ortaya çıktı. Kıdem tazminatı ile ilgili yasa mayıs ayında Meclis'e gelecek. Çalışanın kazancına göre kesinti olacak. Birikmiş kıdem tazminatları devam edecek. İşte madde madde yeni kıdem tazminatı sistemi...
12.04.2019 Ekonomi
İşte yeni Bireysel Emeklilik Sistemi'nin detayları
İşte yeni Bireysel Emeklilik Sistemi'nin detayları Çalışanların yarı zorunlu otomatik olarak katılımlı dahil edildiği Bireysel Emeklilik Sistemi yeniden düzenleniyor. Bu yıl içerisinde alt yapısının tamamlanması beklenen yeni sistemde katılım zorunlu hale gelecek, çalışanların sisteme yatıracağı para ise kazançlara göre değişken oranlı olacak. Ayrıca BES ile Kıdem Tazminatı Fonu birbirine entegre edilerek sistemde toplanan parayla ucuz ve uzun vadeli kredi imkanı oluşturularak sürdürülebilir büyümeye destek olunacak.
11.04.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kıdem Tazminatı Fonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıdem tazminatı fonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.