Kıbrıs Rum Kesimi

Kıbrıs Rum Kesimi

Son dakika kıbrıs rum kesimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıbrıs rum kesimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıbrıs rum kesimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıbrıs Rum Kesimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıbrıs rum kesimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 116 kıbrıs rum kesimi haberi bulunmuştur. Tüm kıbrıs rum kesimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde saldırıya uğrayan Asya Karaali’nin duruşması 6 Temmuz’da yapılacak
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde saldırıya uğrayan Asya Karaali’nin duruşması 6 Temmuz’da yapılacak Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde (GKRY) Kıbrıs Türkü 25 yaşındaki Asya Karaali’yi darp eden 2 Rum’un duruşması 6 Temmuz’da yapılacak.
9.06.2023 Gündem
Doğu Akdeniz ile ilgili son dakika açıklaması! Kıta sahanlığı 9 kez ihlal edildi
Doğu Akdeniz ile ilgili son dakika açıklaması! Kıta sahanlığı 9 kez ihlal edildi Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütü PYD-YPG'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde ofis açmasına sert tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, "Terör örgütlerine ofis açtırmak ev sahipliği yapmak ateşle oynamaktır. Burada ofis açmalarına izin veriyorlar, yarın buradan herhangi bir tehdit olursa Kıbrıs Türklerine yönelik bir saldırı olursa bunun da bedelini ödetiriz. Terör örgütleri ile işbirliği yapmasınlar" dedi.
20.01.2022 Gündem
Kıbrıs Rum kesiminde yangın kontrol altına alındı
Kıbrıs Rum kesiminde yangın kontrol altına alındı Kıbrıs Rum kesiminde dün öğle saatlerinde başlayan ve iki gündür devam eden yangının kontrol altına alındığı belirtildi.
4.07.2021 Gündem
Vekilin 61 bin TL’lik maaşına göz diktiler
Vekilin 61 bin TL’lik maaşına göz diktiler Kıbrıs Rum Kesimi’nin lider partisi DİSİ, meclis başkanlığına ilk kez bir kadın aday gösterdi. Anita Dimitriu, maaşı yüksek olan bu pozisyona aday olunca, erkek rakiplerinin cinsiyetçi saldırılarına maruz kaldı.
6.06.2021 Dünya
Kıbrıs Rum kesimindeki seçimlerde ELAM oylarını iki kat artırdı
Kıbrıs Rum kesimindeki seçimlerde ELAM oylarını iki kat artırdı Kıbrıs Rum kesiminde düzenlenen parlamento seçimlerinde aşırı sağcı, ırkçı olarak bilinen ve Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve yabancı karşıtlığıyla öne çıkan Ulusal Halk Cephesi (ELAM) oylarını 3,71'den 6,78'e çıkardı.
30.05.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu ve Ersin Tatar'dan önemli açıklamalar
Bakan Çavuşoğlu ve Ersin Tatar'dan önemli açıklamalar Lefkoşa'da bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ortak açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Kıbrıs'ta (doğal kaynakların) gelir paylaşımında çözüm bulabilirsek Doğu Akdeniz meselesinin yüzde 50'sini çözmüş oluruz" dedi. Tatar ise, "Kıbrıs eski Kıbrıs değildir, Omuzlarımızda binlerce şehidimiz, arkamızda 85 milyona yakın bir Türk ulusu vardır." ifadelerini kullandı.
2.02.2021 Dünya
Türkiye'den üçlü zirveye sert tepki! 'Bütünüyle reddediyoruz'
Türkiye'den üçlü zirveye sert tepki! 'Bütünüyle reddediyoruz' Dışişleri Bakanlığı'ndan Kıbrıs Rum Kesimi’nde düzenlenen Mısır-Yunanistan-GKRY zirvesi sonrasında yayımlanan bildiriye sert tepki.
22.10.2020 Dünya
Kıbrıs'ta ırkçı ELAM'dan Maraş provokasyonu
Kıbrıs'ta ırkçı ELAM'dan Maraş provokasyonu Kıbrıs Rum kesiminde faaliyet gösteren aşırı sağ eğilimli ve ırkçı Rum Ulusal Halk Cephesi (ELAM) taraftarları geçtiğimiz gün Maraş'ın 46 yıl sonra kısmi olarak açılmasını provoke ederek, Derinya Sınır kapısında havai fişekle protesto düzenledi.
11.10.2020 Dünya
Kıbrıs Rum kesiminde Kovid-19 vaka sayısı 700'ü aştı
Kıbrıs Rum kesiminde Kovid-19 vaka sayısı 700'ü aştı Kıbrıs Rum kesiminde yeni tip koronavirüs (Kovid) vaka sayısı 715'e ulaştı.
15.04.2020 Corona Virüsü
Kıbrıs Rum kesiminde Kovid-19 vaka sayısı 500'ü aştı
Kıbrıs Rum kesiminde Kovid-19 vaka sayısı 500'ü aştı Kıbrıs Rum kesiminde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 500'ü geçti.
8.04.2020 Corona Virüsü
Rum Kesimi’nde koronavirüsli hasta sayısı 58’e yükseldi
Rum Kesimi’nde koronavirüsli hasta sayısı 58’e yükseldi Kıbrıs Rum kesiminde bugün 12 kişinin test sonuçlarının pozitif çıktığı belirtilerek, koronavirüslü toplam vaka sayısının 58’e ulaştığı açıklandı.
18.03.2020 Dünya
Kıbrıs Rum kesiminde sığınmacı akını korkusu
Kıbrıs Rum kesiminde sığınmacı akını korkusu Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Avrupa'nın büyük bir sığınmacı felaketiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
4.03.2020 Dünya
Kıbrıs Rum kesiminde "kapalı Maraş" telaşı
Kıbrıs Rum kesiminde "kapalı Maraş" telaşı Kıbrıs'ta Türk tarafının kapalı Maraş'ın açılmasına yönelik başlattığı süreç, bu konuda çözümsüzlükte direten Kıbrıs Rum kesimini uluslararası destek aramaya sevk etti.
24.02.2020 Gündem
KKTC Dışişleri Bakanlığı: Kabul edilmez
KKTC Dışişleri Bakanlığı: Kabul edilmez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs'ta konuşlu Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü Misyonunun görev süresinin uzatılmasına ilişkin, "Kıbrıs Rum kesiminin onayı alınırken, Kıbrıs Türk tarafı ile istişare dahi edilmemesinin" kabul edilemeyeceğini bildirdi
31.01.2018 Gündem
Milliler finalde
Milliler finalde A Milli Erkek Hentbol Takımı, IHF Challenge Trophy Turnuvası yarı finalinde Kıbrıs Rum Kesimi'ni uzatmada 35-32 mağlup etti.
10.11.2021 Diğer Sporlar
Kıbrıs Rum basınında Cenevre’den notlar
Kıbrıs Rum basınında Cenevre’den notlar Kıbrıs Rum Kesiminde bugün yayınlanan gazeteler Cenevre’deki Kıbrıs konferansı çerçevesinde yaşanan bazı diyaloglara yer verdi.
15.01.2017 Dünya
"Böyle bir müzakere süreci olmaz"
"Böyle bir müzakere süreci olmaz" Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İsviçre'de sürecin tıkanmasının nedeninin, Kıbrıs Rum tarafının toprak konusunu kendi lehine bitirme ve Kıbrıs Türk tarafının müzakere gücünü sıfırlama gayreti olduğunu söyledi.
23.11.2016 Dünya
Rum gemisi Akdeniz Kalkanı'na suçüstü yakalandı!
Rum gemisi Akdeniz Kalkanı'na suçüstü yakalandı! Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne ait araştırma gemisi, Türk Deniz Yetki Alanı'nda izinsiz araştırma yaparken Türk fırkateyni tarafından bölgeden uzaklaştırıldı
1.09.2016 Dünya
Akdeniz’in ‘sıkı dostları’
Akdeniz’in ‘sıkı dostları’ İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’yle birlikte Akdeniz’de bulunan yeni doğalgaz yataklarından elde edilecek mali kaynakla, bölgede istikrar ve güvenliğin artırılması için çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.
28.01.2016 Dünya
Ümit Milliler’den farklı galibiyet
Ümit Milliler’den farklı galibiyet Ümit Milli Futbol Takımı, UEFA U21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 8. Grup'taki üçüncü maçında deplasmanda Kıbrıs Rum Kesimi'ni 3-0 yendi.
12.11.2015 Futbol
Bosna play-offta
Bosna play-offta EURO 2016 Elemeleri B Grubu son maç gününde Kıbrıs Rum Kesimi ve Bosna Hersek karşı karşıya geldi.
13.10.2015 Futbol
Putin'in Erdoğan övgüsü Rum Kesimi'nde şok yarattı
Putin'in Erdoğan övgüsü Rum Kesimi'nde şok yarattı Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in geleneksel yıllık basın toplantısında Kıbrıs’tan söz ederken Kuzey ve Güney Kıbrıs demesi ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan övgüyle söz etmesi Rusya’yı uzun yıllardır “doğal müttefik “ olarak kabul eden Rum yönetimini kaygılandırdı.
20.12.2014 Dünya
Doğu Akdeniz'de yüksek tansiyon
Doğu Akdeniz'de yüksek tansiyon Doğu Akdeniz'de Türkiye, Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan arasında petrol kavgası giderek alevleniyor.
29.09.2021 Gündem
Akdeniz'de yakın takip
Akdeniz'de yakın takip Türk firkateyni Bahama gemisini yakın takibe aldı.
29.09.2021 Gündem
Çapraz ziyaret!
Çapraz ziyaret! Kıbrıs sorunun çözümü sürecinde dün bir ilk yaşandı...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kıbrıs Rum Kesimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıbrıs rum kesimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.