Kıbrıs Konferansı

Kıbrıs Konferansı

Son dakika kıbrıs konferansı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıbrıs konferansı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıbrıs konferansı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıbrıs Konferansı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıbrıs konferansı gelişmeleri de dahil olmak üzere 242 kıbrıs konferansı haberi bulunmuştur. Tüm kıbrıs konferansı haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP lideri Bahçeli'den Kıbrıs açıklaması
MHP lideri Bahçeli'den Kıbrıs açıklaması Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın siyasi ve stratejik sonucu 47 yıl sonra vasat bulmuş, Kıbrıs Türk devleti ufukta görünmüştür. Ok yaydan çıkmış, artık geriye dönüş yolu kapanmıştır" açıklamasını yaptı.
26.07.2021 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu, BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen ile görüştü
Bakan Çavuşoğlu, BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen ile görüştü Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cenevre kentinde düzenlenen 5+1 gayriresmi Kıbrıs konferansının ikinci gününde BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen ile bir araya geldi.
28.04.2021 Dünya
Ramazan Bayramı'nda 5 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı? Nefesler tutuldu
Ramazan Bayramı'nda 5 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı? Nefesler tutuldu Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Tam kapanma gerçekleşecek mi? Bu soruların yanıtını bulacağı kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Revizyonun ardından gerçekleşecek ilk kabine toplantısında ana gündem koronavirüs salgını ile mücadele. Kısmi kapanmanın genişletilip genişletilmeyeceğine de kritik toplantıda karar verilecek.
26.04.2021 Gündem
Kapalı Maraş neden kapandı? Kapalı Maraş neresi? Kıbrıs Kapalı Maraş haritası!
Kapalı Maraş neden kapandı? Kapalı Maraş neresi? Kıbrıs Kapalı Maraş haritası! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 37. kuruluş yıl dönümü törenlerine katılmak ve Kapalı Maraş'ı ziyaret etmek için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti. Temaslarda bulunacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kapalı Maraş'ta incelemelerde bulunacak. Peki, Kapalı Maraş neresi? Kapalı Maraş neden kapatılmıştı? Kapalı Maraş ne zaman kapatıldı? Kapalı Maraş açıldı mı? İşte Kapalı Maraş ile ilgili merak edilenler...
15.11.2020 Gündem
Sözcü Aksoy: Ada'daki iki taraf arasında çözüm için ortak bir zemin ve vizyon bulunmamakta
Sözcü Aksoy: Ada'daki iki taraf arasında çözüm için ortak bir zemin ve vizyon bulunmamakta Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs meselesi açıklamasına ilişkin, "Ada'daki iki taraf arasında çözüm için ortak bir zemin ve vizyon bulunmamaktadır" dedi.
17.09.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Kapalı Maraş açıklaması!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Kapalı Maraş açıklaması! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kapalı Maraş hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Oktay, "Kapalı Maraş kullanıma açılacaktır" dedi.
20.09.2019 Siyaset
Rumlar iş birliği yapmazsa, Türkiye'nin faaliyetleri sürecek!
Rumlar iş birliği yapmazsa, Türkiye'nin faaliyetleri sürecek! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "13 Temmuz önerinizin (KKTC'nin, Rum tarafına, hidrokarbonlar konusunda ortak komite kurulması önerisi) öngördüğü şekilde bir iş birliği mekanizması kurulmadığı sürece KKTC'nin Türkiye Petrolleri'ne ruhsat verdiği alanlarda faaliyetlerimizi bir değişiklik olmadan kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
14.07.2019 Siyaset
Son dakika... Dışişleri'nden Kıbrıs tepkisi!
Son dakika... Dışişleri'nden Kıbrıs tepkisi! Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı açıklamada, "Kıbrıslı Türklerin Ada’nın doğal kaynakları üzerindeki meşru haklarından bahsedilmemesi bu çarpık zihniyetin devam ettiğini göstermektedir" ifadelerini kullanarak Fransa, İtalya, İspanya, Malta, Portekiz, Yunanistan ve GKRY’ye tepki gösterdi.
31.01.2019 Dünya
Türkiye'den BMGK'nın Kıbrıs kararına sert tepki
Türkiye'den BMGK'nın Kıbrıs kararına sert tepki Dışişleri Bakanlığınca, Kıbrıs'taki Barış Gücü Misyonu'nun görev süresinin uzatılmasını isteyen kararla ilgili KKTC makamlarının rızasının alınmamasının önemli bir eksiklik olduğu ve kararın Kıbrıs meselesinin çözümüne yönelik çabalara gerçekçi bir katkıda bulunmadığı vurgulandı.
30.01.2019 Gündem
Akıncı BM Temsilcisi Lute ile görüştü
Akıncı BM Temsilcisi Lute ile görüştü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute'u kabul etti.
18.12.2018 Dünya
Türk ve Rum tarafı arasında iki kapı açılacak
Türk ve Rum tarafı arasında iki kapı açılacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler (BM) Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar'in ara bölgedeki konutunda bir araya geldi. Liderlerin bugünkü görüşmesinden Derinya ve Aplıç kapılarının karşılıklı olarak açılması kararı çıktı.
26.10.2018 Dünya
"Rum tarafında zihniyet değişimi olmadıkça..."
"Rum tarafında zihniyet değişimi olmadıkça..." Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) zihniyet değişimi olmadıkça müzakerelerin sadece zaman kaybı olduğunu söyledi.
15.10.2018 Dünya
Dışişleri'nden Güney Kıbrıs Rum yönetimine tepki ve uyarı
Dışişleri'nden Güney Kıbrıs Rum yönetimine tepki ve uyarı Dışişleri Bakanlığından, Türkiye'nin hiçbir yabancı ülke, şirket veya geminin Doğu Akdeniz'deki yetki alanlarında izinsiz hidrokarbon arama faaliyetlerinde bulunmasına fırsat vermeyeceği bildirildi.
4.10.2018 Gündem
"BM, tarafları masada görmek istiyor"
"BM, tarafları masada görmek istiyor" Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar, BM Güvenlik Konseyinin Kıbrıs müzakerelerinden beklentisinin, tarafların müzakere masasına döndüğünü ve çözüm sürecine katkı koyacak güven arttırıcı adımlar attığını görmek olduğunu söyledi.
18.09.2018 Dünya
Dışişleri Bakanlığı'ndan BM'ye Kıbrıs tepkisi
Dışişleri Bakanlığı'ndan BM'ye Kıbrıs tepkisi Kıbrıs'taki BM Barış Gücü Misyonu'nun (UNFICYP) görev süresinin 6 ay daha uzatılmasını isteyen karar tasarısı, BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edildi. Dışişleri Bakanlığı, misyonun görev süresinin uzatılmasına ilişkin son karar metnindeki ifadelere tepki gösterdi.
26.07.2018 Gündem
Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümünü kutladı
Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümünü kutladı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs'ta çözüm hedefine ulaşılmasının, Doğu Akdeniz'in güvenlik, istikrar ve iş birliği sahasına dönüşmesine büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Bu da başta adadaki iki taraf olmak üzere, ilgili tüm taraflar ve genel olarak uluslararası toplumun ve dünya barışının menfaatine olacaktır ancak tabiatıyla anavatan ve garantör Türkiye, çözüm ve uzlaşı yönündeki güçlü iradesini defaatle ispat etmiş bulunan Kıbrıs Türk halkının çözümsüzlüğün mağduru olmasına da izin vermeyecektir." ifadesini kullandı.
20.07.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Barış Harekatı dönüm noktasıdır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Barış Harekatı dönüm noktasıdır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıs Barış Harekatı'nın bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Gelecek 5-10 yıl içinde KKTC'yi Doğu Akdeniz'de bir çekim merkezine dönüştürmenin ortak gaye olması gerektiğini ifade eden Oktay, "Türkiye'de cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin uygulanmasıyla birlikte elde edilecek büyük kazanımların sonuçlarını, KKTC'de de görmek mümkün olacaktır." dedi.
20.07.2018 Siyaset
Başkan Erdoğan Azerbaycan'ın ardından KKTC'de
Başkan Erdoğan Azerbaycan'ın ardından KKTC'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ortak açıklama yaptı. Erdoğan konuşmasında, 'Türkiye, Kıbrıslı Türklerin bir Kıbrıs Rum devletinde azınlık haline getirilmesine asla izin vermeyecektir' dedi.
10.07.2018 Siyaset
Dışişleri’nden Med7 Zirvesi’ne ‘Kıbrıs’ tepkisi
Dışişleri’nden Med7 Zirvesi’ne ‘Kıbrıs’ tepkisi Dışişleri Bakanlığı, 10 Ocak tarihinde Roma’da düzenlenen AB’nin Güney Avrupa Ülkeleri (Med7) Dördüncü Zirvesi’nde Kıbrıs sorununa ilişkin yer alan yanlı ifadelerin Ada’daki barış çabalarına katkı sağlamayacağını açıkladı
12.01.2018 Gündem
Rum Yönetimi'nden "Kıbrıs müzakereleri" açıklaması
Rum Yönetimi'nden "Kıbrıs müzakereleri" açıklaması Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Anastasiadis, "BM Genel Sekreteri'ne müzakerelere hemen başlamaya hazır olduğumuzu ileteceğim" dedi.
21.09.2017 Dünya
BM de Kıbrıs müzakerelerinden umudunu kesti
BM de Kıbrıs müzakerelerinden umudunu kesti BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, "Burada çok yakın gelecekte bir şeyler olacağına dair bir şey göremiyorum" dedi.
24.07.2017 Dünya
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu kimdir?
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu kimdir? Yeni kabinede, Hakan Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Peki Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu kimdir?
19.07.2017 Siyaset
Dışişleri Bakanı'ndan flaş Kıbrıs açıklaması!
Dışişleri Bakanı'ndan flaş Kıbrıs açıklaması! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Artık bundan sonra başka süreçler olacak Kıbrıs'ta. Ömür boyu bu şekilde bu süreç böyle gidemez"
29.09.2021 Gündem
Çavuşoğlu yarın KKTC'ye gidiyor
Çavuşoğlu yarın KKTC'ye gidiyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) çalışma ziyaretinde bulunacak.
17.07.2017 Siyaset
MGK sonrası flaş açıklama! "PYD'ye verilen silahlar..."
MGK sonrası flaş açıklama! "PYD'ye verilen silahlar..." Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı 6 saat sürdü.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kıbrıs Konferansı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıbrıs konferansı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.