Kentsel Dönüşüm İçin Ne Yapmalı

Kentsel Dönüşüm İçin Ne Yapmalı

Son dakika kentsel dönüşüm için ne yapmalı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kentsel dönüşüm için ne yapmalı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kentsel dönüşüm için ne yapmalı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kentsel Dönüşüm İçin Ne Yapmalı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kentsel dönüşüm için ne yapmalı gelişmeleri de dahil olmak üzere 27 kentsel dönüşüm için ne yapmalı haberi bulunmuştur. Tüm kentsel dönüşüm için ne yapmalı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kentsel dönüşümde bu hataya düşmeyin!
Kentsel dönüşümde bu hataya düşmeyin! Kentsel dönüşüm ile yenilenirken nelere dikkat etmek gerekiyor?
15.04.2015 Arşiv
Kentsel Dönüşümde Değişim!
Kentsel Dönüşümde Değişim! Aksaklıkların önlenmesi için yönetmelik değiştirildi.
26.08.2014 Arşiv
Bu İllere Dönüşüm Uğramadı
Bu İllere Dönüşüm Uğramadı Hangi illerden kentsel dönüşüm için talep gelmedi?
1.08.2014 Arşiv
Kentsel Dönüşümde Yönetmelik Değişti!
Kentsel Dönüşümde Yönetmelik Değişti! Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlarla ilgili yeni düzenleme getirildi.
25.07.2014 Arşiv
7 Milyon Konuttan Birisi Sizinki Olabilir!
7 Milyon Konuttan Birisi Sizinki Olabilir! Türkiye'de kentsel dönüşüm süreci ne aşamada? Neden yavaş ilerliyor? Kimler risk altında?
25.07.2014 Arşiv
Kentsel Dönüşümde Tıkanıklık Çözülüyor
Kentsel Dönüşümde Tıkanıklık Çözülüyor İdari yargıda birkaç yıl süren, riskli alanlardaki kentsel dönüşüm davalarını çözecek adım atılıyor.
9.07.2014 Arşiv
İstanbul'a yeni hat geliyor! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Yıl sonunda açılıyor
İstanbul'a yeni hat geliyor! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Yıl sonunda açılıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğu "Şuan İstanbul’un raylı sistem ağı 338,8 kilometre ve yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde bu rakam 394,5 kilometreye yükselecek. Kimsenin şüphesi olmasın ki İstanbul’da araç trafiğinin yoğunlaşmasını engellemek adına Kazlıçeşme-Sirkeci projesi gibi çevreye duyarlı modern ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmak için yeni yatırım ve teşviklerimize devam edeceğiz. Bu Hattımızı bu yılsonunda hizmete alacağız. Hayırlı olsun” dedi.
19.08.2023 Ekonomi
Engin Altay'dan Kılıçdaroğlu'na şok çıkış: Çekilmeyi bilmek lazım
Engin Altay'dan Kılıçdaroğlu'na şok çıkış: Çekilmeyi bilmek lazım Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de başlayan tartışmalar sürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'değişim' çıkışının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'na bir mesaj da CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay'dan geldi.
8.06.2023 Gündem
TCG Anadolu uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'den farklı mesaj vereceğiz
TCG Anadolu uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'den farklı mesaj vereceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunarak, "TCG Anadolu Uçak Gemimizi İzmir'e uğurlayacağız. 1 hafta-10 gün de İzmir'de kalmasında fayda var. İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz." şeklinde konuştu.
23.04.2023 Gündem
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi ÖSYM’nin tercih sonuçlarını açıklaması ile milyonlarca öğrenci uygun fiyata kiralık ev ve yurt araştırmaya başladı. Uzmanlar, bu süreçte fiyatlarda herhangi bir düşüşün olmayacağını ifade ederek, öğrenciler arasında oda kiralama döneminin iyice yayıldığını belirtti. Yeni alışkanlığın aidat ve faturalarda bir dizi krizi de beraberinde getirebileceği uyarısında bulunan uzmanlar, fahiş fiyatların nasıl düşürülebileceğine ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Öğrencilere rehber olacak tavsiyeler ve kira fiyatlarındaki son gelişmeler haberimizde...
9.09.2022 Ekonomi
Depremle ilgili son dakika uyarısı! AFAD korkutan verileri açıkladı! Büyük deprem...
Depremle ilgili son dakika uyarısı! AFAD korkutan verileri açıkladı! Büyük deprem... Depremle ilgili son dakika gelişmesi! Açıklamalar art arda geldi, büyük Marmara depremi ile ilgili flaş uyarı. 2021’de 23 bin 753 deprem meydana geldi, 2022’de de sarsıntılar devam ediyor. Özellikle Marmara’da geçen ay önce Yalova sonra da Tekirdağ'da deprem oldu. Her iki depremin büyüklüğü orta şiddette olsa da konumları itibariyle akla hemen beklenen büyük Marmara depremini getirdi. Peki İstanbul'u da etkileyecek büyük deprem için süre kısaldı mı? Daha önce Tekirdağ’da 7.4 büyüklüğünde bir deprem olduğunu hatırlatan uzmanlar korkutan verileri açıkladı. İşte büyük Marmara depremi ile ilgili son dakika uyarıları...
19.03.2022 Gündem
Kiracı, ev sahibi, emlakçı... Hepsi için geçerli! Gayrimenkul sektöründe fiyatlar yükseliyor ancak....
Kiracı, ev sahibi, emlakçı... Hepsi için geçerli! Gayrimenkul sektöründe fiyatlar yükseliyor ancak.... Gayrimenkul sektöründe fahiş fiyat artışları devam ediyor. Hem satılık hem de kiralık daire fiyatları astronomik rakamlara ulaştı. Bu durum özellikle kiracıları olumsuz etkiliyor. Aynı evde uzun süre kiracı olarak oturanların ödedikleri kira, aynı bölgedeki kira fiyatlarından daha düşük. Bu durum fırsatçı ev sahiplerini olduğu kadar emlakçıları da harekete geçirdi. Pek çok mülk sahibi evini daha yüksek bedeller ile kiraya vermek için eski kirasını çıkarmanın yollarını arıyor. Ancak kiracısını çıkarmak istemeyen ev sahiplerinin peşini de emlakçılar bırakmıyor. 'İki kat fazla kira alırsın.' diyerek mülk sahibinin kiracısını çıkarması için ısrar eden emlakçılar için kötü haber! Cezai yaptırımı bulunuyor. Bu emlakçılar işini kaybetme tehlikesi ile yüz yüze kalıyor. Kira fiyatlarının büyük şehirlerde bir hayli artması, arzın talebi karşılaması kiracıların mağdur olmasına neden oluyor. Peki kiracıların hakları neler? Ev sahibi istediğinde kiracıyı evden çıkarabilir mi? İşte kiracı hakları ile ilgili tüm merak edilenler....
17.02.2022 Ekonomi
Kiralara geriye dönük zam! Zaman aşımı yok, kiracılara kötü haber, 5 yıllık fark bedeli...
Kiralara geriye dönük zam! Zaman aşımı yok, kiracılara kötü haber, 5 yıllık fark bedeli... Kiralara yapılan fahiş zam pek çok kişinin mağduriyet yaşamasına neden oldu. Özellikle büyükşehirlerde kira fiyatları ikiye hatta üçe katlandı. Birçok mülk sahibi bu durumu fırsata çevirerek kiracıların kontrat süresi dolmadan çıkmasını talep etti. Bazı ev sahipleri ise yasal sınırın üzerinde zam talebinde bulundu. Öte yandan ev stoklarındaki yetersizlik de kiralara yüksek zam yapılmasının nedenleri arasında gösteriliyor. Kiralık ev fiyatları arttıkça kimi ev sahiplerinin fırsatçılık arayışı sürüyor. Yasal oranın üzerinde zam taleplerinden sonra, şimdi de geçmiş yılların yapılmayan zamları isteniyor. Önceki yıllarda zam yapmayan ya da yasal oranın altında zam yapan kimi mülk sahipleri anlaşmanın sözlü olmasını suiistimal ediyor, ‘ne de olsa yazılı anlaşma yok’ diyerek geçmiş yıllara ait sözde alacakları için icra takibi başlatıyor. Örneğin 10 yıl önce 1000 TL ile bir evi kiraladınız. Her yıl mal sahibi ile konuşarak yeni bedeli belirlediniz. Mal sahibi söz gelimi yasal zam oranı yüzde 15 olsa da yüzde 10’a tamam dedi ya da pandemi nedeniyle bir yıl hiç zam yapmadı ve 2022 yılına gelince kira bedeliniz 2 bin TL oldu. 10 yıl içerisindeki yasal oranların tamamı uygulansa kira bedelinizin 4 bin lira olacağını düşünelim. Bu durumda siz 2022 yılında 4 bin TL ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bunun haricinde de yine son 5 yılın kira fark bedellerini de mal sahibi sizden talep edebilir.
23.01.2022 Ekonomi
Zam geldi! Kiralar tavan yaptı, kiracılar kendi formülünü buldu
Zam geldi! Kiralar tavan yaptı, kiracılar kendi formülünü buldu Kira fiyatları yükseldikçe yükseldi. Özellikle büyükşehirde kiralardaki artış nedeni ile çok sayıda ev sahibi kiracısını çıkararak evini yeniden kiraya vermenin yollarını arıyor. Kiralık evlere talep artarken kiralık ev sayısının az olması fiyatların daha da artmasına yol açtı. Yüksek kira bedeni ödemekte zorlananlar ise yeni yollar arıyor. Kiralardaki fahiş artışa karşı vatandaş kendi formülünü buldu; paylaşım modeli. Kirasını karşılamakta zorlananlar, ‘acil ev arkadaşı aranıyor’, ‘paylaşımlı ev’, ‘aile yanında kiralık oda’ başlığında ilanlar vermeye başladı. Öğrencilerin yanı sıra öğretmen, avukat, özel sektör çalışanı gibi farklı birçok meslekten vatandaş kiraya ortak arıyor.
24.10.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Talimatı verdim denizlerimizi müsilaj belasından kurtaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Talimatı verdim denizlerimizi müsilaj belasından kurtaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Müsilaj gibi sorunların temeli arıtılmadan denize dökülen sulardır. Talimatı verdim Bakanımıza, İBB niye yapmıyor falan demeyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu işi koordinasyonunuza alacaksınız. Üniversitelerle el ele vererek denizlerimizi bu müsilaj belasından kurtaracağız." dedi.
5.06.2021 Siyaset
Kiracılar, ev sahipleri, hakkınızı bilin!
Kiracılar, ev sahipleri, hakkınızı bilin! Türkiye’de 6 milyon hanede oturan vatandaşlar kira ödüyor. Kiracı ile ev sahipleri arasında zamdan tadilata, kontrat bitmeden tahliye talebinden evin satılmasına kadar onlarca sorun yaşanıyor. İki tarafın da haklarını bilmesi önemli. Kiracı ve ev sahiplerinin haklarını ortaya koyan bir rehber hazırladık...
13.10.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 konusunda geri adım atmak söz konusu değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 konusunda geri adım atmak söz konusu değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 konusunda geri adım atmak gibi bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayarak 'O iş bitti.' dedi.
18.05.2019 Gündem
Kiracılar dikkat! Bu oranı geçemez
Kiracılar dikkat! Bu oranı geçemez Milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren kanun değişikliği yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan torba yasa ile artık kira zam oranı TÜFE’ye göre belirlenecek. Böylece 2019’da kiracılara yapılacak zam oranı yüzde 16 olacak. Kira artışındaki değişiklik kiracılar için güzel bir gelişme oluştururken, ev sahipleri de evini satıp mevduat hesabı açmak istiyor. İşte yeni düzenleme ile gerçekleşecek değişiklikler…
24.01.2019 Ekonomi
Marmara'ya deprem uyarısı
Marmara'ya deprem uyarısı Marmara Denizi’nde meydana gelen son depremlerin değişik, algılanması zor işaretler ortaya çıkarttığını belirten Jeofizik Mühendisi Yrd...
1.04.2016 Yaşam
Fikirtepe'de metrekare 10 bin dolar olacak!
Fikirtepe'de metrekare 10 bin dolar olacak! Kentsel dönüşümün simgesi Fikirtepe'de işler hangi aşamada? Neler yaşanıyor? Neler vadediliyor?
21.03.2016 Arşiv
Parayı bulan herkes müteahhit oluyor
Parayı bulan herkes müteahhit oluyor "Cebinde parası olan herkes artık inşaatçı. Bunun önüne geçmeliyiz"
19.03.2015 Arşiv
Hakan Fidan'ın yerine o mu gelecek? Arınç açıkladı...
Hakan Fidan'ın yerine o mu gelecek? Arınç açıkladı... Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Akif Beki ile Baştan Sona programına konuk oldu. Arınç, gündeme dair flaş açıklamalarda bulundu.
29.09.2021 Gündem
2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleşti
2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleşti “2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi?2014" geniş içeriği ile yoğun ilgi topladı
17.12.2014 Arşiv
Tekin: Adaylığı hak eden benim!
Tekin: Adaylığı hak eden benim! Mustafa Sarıgül'ün İstanbul'a aday olacağı söylentilerine rağmen yarıştan çekilmeyen Gürsel Tekin sert mesajlar verdi
20.11.2013 Siyaset
Özak GYO, Hedefini Açıkladı
Özak GYO, Hedefini Açıkladı ÖZAK Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), şubat ayında halka arzından ve İMKB’de işlem görmeye başlamasının ardından hedeflerini büyüttü. ÖZAK GYO, halen 745 milyon lira olan portföyünü yeni projeleriyle birlikte 2016 yılında 2.5 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyor.
9.05.2012 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Kentsel Dönüşüm İçin Ne Yapmalı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kentsel dönüşüm için ne yapmalı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.