Kayıt Parası

Kayıt Parası

Son dakika kayıt parası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kayıt parası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kayıt parası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kayıt Parası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kayıt parası gelişmeleri de dahil olmak üzere 379 kayıt parası haberi bulunmuştur. Tüm kayıt parası haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek Okula kayıt sürecinde birçok velinin başvurduğu ‘adres taşıma’, sınıf ve öğretmen seçimi, karşılığında da ‘bağış’ adı altında para istenmesi üzerine MEB harekete geçti. Buna göre, kayıtlar artık otomatik yapılacak. Kararı destekleyen de var, çözüm olmayacağını söyleyen de.
26.09.2023 Eğitim
KYK yurt kayıtları ne zaman, KYK kayıt işlemleri için gerekli belgeler neler? KYK yurt kayıt işlemleri nasıl yapılır, KYK yurt ücreti ne kadar?
KYK yurt kayıtları ne zaman, KYK kayıt işlemleri için gerekli belgeler neler? KYK yurt kayıt işlemleri nasıl yapılır, KYK yurt ücreti ne kadar? Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları açıklandı. Öğrenciler, başvuru sonuçlarını GSB'nin sonuç açıklama sitesinde görebilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada “Yapılan başvurular, 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildi. Titizlik ve hassasiyetle gerçekleştirilen yerleştirme sürecinde başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimizi gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerini esas alarak değerlendirdik ve buna göre dijital ortamda bir puanlama sırası oluşturduk. Bu sıralamayla öğrencilerimiz, kazandıkları okula en yakın yurda olmak üzere yerleştiler. Eğer o yurtta yer yok ise bir sonraki en yakın yurda yerleştirildiler" ifadelerini kullandı. Başvuru sonuçlarının duyurulmasının ardından “KYK yurt kayıtları ne zaman, KYK yurt kayıt işlemleri nasıl yapılır? KYK yurt kayıt ücreti nasıl ödenir, KYK kayıt belgeleri ne zaman verilecek?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte KYK kayıt tarihi ve işlemleri ile KYK yurt kayıt parası yatırma…
15.09.2023 Eğitim
TOKİ 2022 başvuru ücreti ne kadar, geri alınıyor mu? TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır, peşinat ne kadar, kaç vade yapılıyor? Sosyal konut başvuru ücreti iadesi ve yatırma!
TOKİ 2022 başvuru ücreti ne kadar, geri alınıyor mu? TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır, peşinat ne kadar, kaç vade yapılıyor? Sosyal konut başvuru ücreti iadesi ve yatırma! Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında vatandaşlar, konut, iş yeri ve arsa sahibi olabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başvuruların 14 Eylül’de başlayacağını ve ekim ayı sona kadar sürecini aktardı. 81 ilde 608 bin TL'ye sahip 2+1 fiyatlı konutlara aylık 2 bin 280 TL taksitle 240 ay vadeyle sahip olunabilecekken, 3+1 konut fiyatı 850 bin lirada 3 bin 187 TL taksitle 240 ay vadeyle sahip olunabilecek. Peki, TOKİ başvuru ücreti ne kadar, geri alınıyor mu? TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır?
16.09.2022 Ekonomi
Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı!
Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı! Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alan okullara inceleme başlattı. 65 okulda inceleme sürerken gelen şikayetler de değerlendiriliyor. Peki, Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? Okul kayıt parası ve zorunlu bağış verilmeli mi? Okul kayıt parası alanlara ceza var mı? İşte detaylar…
6.08.2022 Eğitim
MEB harekete geçti! Kayıt parasına soruşturma başlatıldı
MEB harekete geçti! Kayıt parasına soruşturma başlatıldı Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılı okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alındığına yönelik gelen şikayetler üzerine 65 inceleme/soruşturma başlattı.
6.08.2022 Eğitim
MEB'den son dakika okul kayıt parası açıklaması! Milyonları kapsıyor, Bakan Özer duyurdu: 'Bağışla kayıt arasında...'
MEB'den son dakika okul kayıt parası açıklaması! Milyonları kapsıyor, Bakan Özer duyurdu: 'Bağışla kayıt arasında...' MEB'den dikkat çeken duyuru! Okullardaki kayıt parasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den açıklama geldi. Her eğitim öğretim yılı öncesinde olduğu gibi 'Okul kayıtlarında para ödeniyor mu?' sorusu yeniden gündeme geldi. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 'bağış ve kayıt parası' konusuna değinerek, “Okulların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak durumdayız. Kayıtlarda bağış gibi sizleri de rahatsız eden süreçlerle karşılaşılmasını istemiyoruz. Veliler isterlerse bağış yaparlar ama bağışla kayıt arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok. Bizim bakanlık olarak okulların ihtiyacını karşılayacak gücümüz de, bütçemiz de var.” ifadelerini kullandı.
20.07.2022 Eğitim
Bakan Özer: Kayıt ve bağış arasında bir ilişki yok
Bakan Özer: Kayıt ve bağış arasında bir ilişki yok MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bizim okullarımızın ihtiyacını devletimiz karşılıyor. Kayıt yapmakla bağış arasında hiçbir ilişki yok ama isteyen velimiz, bağış yapabilir. Bunu engellemiyoruz ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm vatandaşları çocuklarına herhangi bir ek ücret ödemeden okullara kayıt yapabilecekler" dedi.
5.07.2022 Eğitim
MEB'den flaş karar! 'Başlattık' dedi ve açıkladı, ilkokul, ortaokul ve lise...
MEB'den flaş karar! 'Başlattık' dedi ve açıkladı, ilkokul, ortaokul ve lise... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Tüm öğrenci ve öğretmenleri yakından ilgilendiriyor. İlkokul, ortaokul ve lise hepsini kapsıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin öğretmen atamasıyla ilgili ilk 5 branş sıralamasını paylaştı. Bakan Özer, kayıt parası isteyen okullarla ilgili de takipte olacaklarını söyledi. Öte yandan Bakan Özer, toplam 987 bin 691 öğrencinin yaz okullarına başvurduğunu açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
3.07.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş kayıt parası kararı! MEB resmen duyurdu...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş kayıt parası kararı! MEB resmen duyurdu... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla 81 ile yazı gönderildi ve resmen duyuruldu. Son dakika kayıt parası kararı... Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılına ilişkin iş ve işlemlerine dair resmi yazıyı illere gönderdi. Resmi yazıda, okulların 6 Eylül'de açılacağı belirtilerek kurul ve zümre toplantı tarihlerinde değişikliğe gidildi. Ayrıca okul yönetimleri kayıt parası alınmaması, yardımcı materyal reklamı yapılmaması ve seviye/ özel grup sınıfları açılmaması konusunda uyarıldı. Ayrıca MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü 81 il Valiliğine resmi yazı gönderdi. Yazıda, kurumlarda görev yapan idari personel ile varsa 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi diğer personel dahil hiç kimsenin yemek ve benzeri kurum hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmayacağı belirtildi.
21.08.2021 Eğitim
Jigolo çetesine müzisyen lider! Günlük ciro 1 milyon lira...
Jigolo çetesine müzisyen lider! Günlük ciro 1 milyon lira... Son dakika haberine göre; Liderliğini müzisyen Çağatay Öztürk’ün (44) yaptığı 91 kişilik jigolo çetesine ilişkin hazırlanan iddianamede, dolandırılanlara dair önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Yüzlerce kişiyi, haftalık 5-10 bin liralık kazanç vaadi ile dolandıran jigolo çetesine yönelik soruşturma tamamlandı. 18’i tutuklu 91 sanıklı dosyada, uygulanan yöntemler ise film senaryolarını aratmıyor. “Ayda 5 bin TL nakit para karşılığı dul ve elit bayanlarla birlikte olmak istedim” diyen inşaat ustası Erdoğan G. yüzlerce kurbandan sadece biri. Konyalı döküm işçisi Veysel S. (29) ise jigolo üyeliği için kendisini arayan kadın için “Sesi çok güzeldi. Toplamda 10 bin lira yatırdım” diye konuştu.
9.02.2021 Gündem
Özel okullarda indirim ve para iadesi formülü!
Özel okullarda indirim ve para iadesi formülü! Velilerin, pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimin geciktiği özel okullarda ücretlerin düşürülmesi talebine iki tarafı da yormayacak bir formül aranıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okul temsilcileriyle yaptığı görüşmede, yüzde 8 olan KDV oranının düşürülmesi gündeme geldi. Para iadesi de konuşuluyor.
26.08.2020 Eğitim
MEB'den flaş uzaktan eğitim açıklaması!
MEB'den flaş uzaktan eğitim açıklaması! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kronik hastalığı bulunan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin bu durumlarına ilişkin e-Nabız Sistemi'nden veya Sağlık Bakanlığı'nca belirlenecek diğer usullerle alacakları belge ile okul müdürlüklerine başvurmaları halinde eğitimlerini Kovid-19 salgını süresince uzaktan eğitim ile sürdürebileceklerini bildirdi. Devlet okullarında kayıt, özel grup sınıfları, öğretmen seçimi, teknolojik veya fiziki olanaklar, yabancı dil eğitimi gibi sınıf ayrımcılığına sebep olacak ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesini zedeleyecek uygulamalar yapılamayacak.
25.08.2020 Eğitim
Akılalmaz dolandırıcılıkla ilgili şok detaylar ortaya çıktı!
Akılalmaz dolandırıcılıkla ilgili şok detaylar ortaya çıktı! İstanbul'da internet sitelerine jigolo ilanları verip çok 6 ayda 9 milyon lira dolandırıcılık yaptığı belirlenen şebekeye yapılan operasyon polis kamerasına yansıdı. Üye yapılırken, üyeliğin derecesine göre bin ile 2 bin TL arasında kayıt parası alınıyordu. Tuzağa düşürülen erkek, şebeke kadın üyesi tarafından aranıyordu. Şebekenin başka bir üyesi ise tuzağa çekilmiş erkeği arayarak, "Sen FETÖ'cülerin hesabına para yatırmışsın. Başın belada ancak biz sana yardım edeceğiz. Bunun için para gerekli" diyerek, verdikleri hesaba ek para yatırması isteniyordu.
27.07.2020 Gündem
Erkeklere büyük tuzak! VIP için ekstra para, 6 ayda 9 milyon TL vurgun!
Erkeklere büyük tuzak! VIP için ekstra para, 6 ayda 9 milyon TL vurgun! İstanbul’da elebaşılığını Ç.Ö.’nün yaptığı bir çete internet sitelerine jigolo ilanları veriyordu. İlanlarda jigolo adayları arandığı belirtilerek, erkeklere kadınlarla tanışıp yüklü miktarlarda para kazanabilecekleri vaat ediliyordu. Kolay yoldan para kazanma fırsatı bulduğunu düşünenler, çetenin kurduğu internet sitelerine kişisel bilgilerini girerek VIP ya da Gold üye yapılıyordu.
26.07.2020 Gündem
İŞKUR aracılığıyla KPSS şartsız 402 işçi - memur personel alınacak! İŞKUR açık iş ilanları
İŞKUR aracılığıyla KPSS şartsız 402 işçi - memur personel alınacak! İŞKUR açık iş ilanları KPSS şartı olmadan çeşitli kamu kuruluşlarına ve özel kurumlara vasıflı ve vasıfsız 55 bin 485 personel alımı yapılacak. İŞKUR tarafından yayınlanan bu ilanların 402'si kamu kurumlarında memur-işçi statüsünde istihdam edilecek. Peki, İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? İşte İŞKUR iş ilanları ile ilgili detaylar...
5.07.2020 Personel Alımı
İŞKUR vasıtasıyla kamu kurumlarına işçi alınacak! İşte İŞKUR ilanları...
İŞKUR vasıtasıyla kamu kurumlarına işçi alınacak! İşte İŞKUR ilanları... Türkiye genelinde, çeşitli özel kurumsal şirketlerde ve fabrikalarda istihdam edilmek üzere İŞKUR vasıtasıyla toplamda 50 bin 616 personel alımı yapılacak. İŞKUR’un kamu iş ilanları kategorisinde yayınlanan ilanlara göre 461'i kamu kurumlarında olmak üzere memur-işçi statüsünde istihdam edilmek üzere, personel alımı gerçekleştirilecek. Peki, İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? İşte İŞKUR iş ilanları ile ilgili detaylar...
21.06.2020 Personel Alımı
İŞKUR'dan önemli uyarı: İtibar etmeyin, hepsi ücretsiz
İŞKUR'dan önemli uyarı: İtibar etmeyin, hepsi ücretsiz Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), kurumun adı ve logosunu kullanan sahte web sitelerine ve iş bulma karşılığında maddi menfaat sağlamak isteyenlere itibar edilmemesi uyarısında bulundu.
20.06.2020 Çalışan Hakları
TOKİ taksitleri ertelendi mi? 2020 TOKİ taksit ödeme tarihleri ne zaman? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı!
TOKİ taksitleri ertelendi mi? 2020 TOKİ taksit ödeme tarihleri ne zaman? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı! TOKİ ödemeleri ertelendi mi? 2020 TOKİ taksitleri ne zaman başlayacak? Soruları vatandaşlar tarafından araştırılıyordu. TOKİ 100 bin sosyal konut projeleri için İstanbul, Ankara, İzmir gibi birçok büyükşehirde çekilişler tamamlandı. Çekilişlerin ardından belli olan hak sahipleri taksitlerini ödemeye başlayacaktı. Corona virüsü nedeniyle binlerce kişiyi ilgilendiren TOKİ ödemelerinde de yeni bir gelişme yaşandı. Peki, TOKİ taksit ödemeleri ertelendi mi? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı!
26.03.2020 Gündem
Aman dikkat! Dizi oyuncusu aradıklarını söyleyip dolandırıyorlar
Aman dikkat! Dizi oyuncusu aradıklarını söyleyip dolandırıyorlar Dizi oyuncusu olma hevesine kapılanlar dolandırıcıların iştahını kabarttı. Vurguncular sahte ajans kurup “Dizilere oyuncu aranıyor” ilanlarıyla halkı kandırıyor, başvuranlardan “Kayıt, fotoğraf ücreti” adı altında para alıyor. Vurgun miktarının milyonları bulduğu belirtiliyor. Reklam, sinema ve dizilerde oynayarak kolay yoldan şöhret olmak ve para kazanmak isteyenler sahte cast ajanslarının ağına düşüyor. 200 lira ile 4 bin lira arasında ücret toplayan umut tüccarları, hiçbir vaadi yerine getirmiyor. İşte tanıkların yaşadıkları ve dikkat dilmesi gerekenler.
15.11.2019 Yaşam
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan önemli açıklamalar
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan önemli açıklamalar Milli Eğitim Bakanı Selçuk, AA Editör Masası'nda yeni eğitim öğretim yılı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk, 'Tek bir velimiz okula kayıt yaptıramıyorsa çözümü için ne gerekiyorsa yaparız. İlçe ve il milli eğitim müdürlükleri bu konuda masalar oluşturdu.' dedi.
5.09.2019 Eğitim
Liselerde yeni model! İngilizceye eğitimi...
Liselerde yeni model! İngilizceye eğitimi... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Yabancı dil eğitiminde yıllardır yaşanan sorunların temeline indik. Bu yıl pilot okullarda yeni bir modelle eğitime geçilecek. Dört dil becerisi üzerinden dil eğitimi verilecek. Liselerden başlayarak yabancı dilde dersler konmaya başlanacak” dedi.
5.09.2019 Eğitim
Okullarda ‘bağış yok’ deniyor ama...
Okullarda ‘bağış yok’ deniyor ama... Okul idareleri tarafından kayıtlar sırasında bağış adı altında velilerden para istendiğine yönelik gelen şikâyetler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’ndan “Zorunlu bağış, kayıt parası diye bir şey söz konusu olamaz. Bu tür haberleri öğrendiğimizde, Sayın Bakanımızın talimatıyla çok ivedi ve ciddi bir biçimde bu tür inceleme ve soruşturmaları başlatmış durumdayız” şeklinde yapılan açıklamanın ardından İstanbul Valiliği de “Hiçbir veliden rızası dışında kayıt ücreti veya bağış talep edilmeyecek” açıklamasında bulundu.
28.08.2019 Eğitim
Okullarda ‘kayıt parası’na valilikten soruşturma
Okullarda ‘kayıt parası’na valilikten soruşturma İstanbul Valiliği okullarda 'bağış' adı altında ‘kayıt parası’ alınmasıyla ilgili şikayetleri hatırlatarak, konuyla ilgili 55 inceleme/soruşturma başlatıldığını duyurdu. Buna göre, incelemelerden 7’si sonuçlandırılırken, 3 idareciye ‘idarecilik görevinin alınması’ teklifi getirildi.
26.08.2019 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı!
Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı! Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Velilerden para alıp sonra kapatılan riskli okullarla ilgili yapılan soruşturma tamamlanmak üzere.
25.08.2019 Gündem
Okulda ilk zil 700 lira...
Okulda ilk zil 700 lira... Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Aileleri de kıyafet, ayakkabı, çanta ve kırtasiye alışverişi telaşı sardı. Veliler, bu yıl ilkokula başlayacak öğrenciler için en az 700 lira ödeyecek.
24.08.2019 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Kayıt Parası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kayıt parası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.