Karayipler

Karayipler

Son dakika karayipler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karayipler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karayipler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karayipler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karayipler gelişmeleri de dahil olmak üzere 485 karayipler haberi bulunmuştur. Tüm karayipler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ünlü oyuncudan acı haber! Uçak kazasında iki kızıyla birlikte hayatını kaybetti
Ünlü oyuncudan acı haber! Uçak kazasında iki kızıyla birlikte hayatını kaybetti Karayipler'de geçtiğimiz perşembe günü okyanusa düşen küçük uçakta iki kızıyla birlikte hayatını kaybeden kişinin, ünlü bir oyuncu olduğu açıklandı. Gerçek adı Christian Klepser olan Christian Oliver (51), George Clooney ve Tom Cruise gibi Hollywood yıldızlarının da rol aldığı filmlerde kamera karşısına geçmişti.
6.01.2024 Magazin
Suyun altındaki 300 yıllık hazine ortaya çıktı! Milyarlarca dolarlık altın fışkırdı
Suyun altındaki 300 yıllık hazine ortaya çıktı! Milyarlarca dolarlık altın fışkırdı 300 yıl önce tonlarca altın taşırken batırılan geminin hazinesiyle beraber yeryüzüne çıkartılma kararı alındı.
7.11.2023 Dünya
Solucanlar yılda 140 milyon tahıl üretimine katkıda bulunuyor! Detayları şaşırttı
Solucanlar yılda 140 milyon tahıl üretimine katkıda bulunuyor! Detayları şaşırttı ABD’li bilim insanları, yaptıkları bilimsel çalışma sonucunda solucanların, dünya çapında yılda 140 milyon ton tahıl üretimine katkıda bulunduğu ifade edildi.
29.09.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı: Dünyayı siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı: Dünyayı siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap etti. 'Teröre göz yumanlar var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye, Kuzey Afrika ve Sahel bölgesinde vekalet savaşlarının aracı haline dönüştürülen terörizm, kırılganlığı hızla artan uluslararası güvenlik iklimine onarılamaz zararlar veriliyor" ifadelerini kullandı. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek BM'deki reform çağrısını yineleyen Erdoğan, "Güvenlik Konseyi artık dünya güvenliğinin teminatı olmaktan çıkmış, 5 ülkenin siyasi stratejilerin çarpışma haline gelmiştir" dedi. KKTC mesajı da veren Erdoğan, "Uluslararası toplumu, KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya, bu ülkeyle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz." diye konuştu.
19.09.2023 Gündem
Biden'dan BM Genel Kurulu'nda konuştu: Barışın önündeki tek engel Rusya
Biden'dan BM Genel Kurulu'nda konuştu: Barışın önündeki tek engel Rusya 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan ABD Başkanı Biden, "Çin’i izole etmiyoruz. Çin ile rekabet çatışmaya dönüşmemeli." dedi.
19.09.2023 Dünya
Dominik Bayrağı Anlamı Nedir? Dominik Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Dominik Bayrağı Anlamı Nedir? Dominik Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Karayipler'de yer alan bir ülke olarak öne çıkan Dominik, aynı zamanda Dominik Cumhuriyeti şeklinde ifade edilmektedir. Küba ve Jamaika'nın doğusunda olmasının yanı sıra, Venezuela ile deniz sınırı bulunur. Aynı zamanda özellikle yaz aylarında çok fazla turist çeken önemli tatil alanları içerisinde gelmektedir.
5.09.2023 Eğitim
Basketbol Dünya Kupası Başlıyor, Heyecan Süper Oranlarla Misli’de Yaşanıyor!
Basketbol Dünya Kupası Başlıyor, Heyecan Süper Oranlarla Misli’de Yaşanıyor! 2023 FIBA Basketbol Dünya Kupası heyecanı başlıyor. 25 Ağustos - 10 Eylül arasında oynanacak olan turnuvaya Asya ülkeleri Filipinler, Japonya ve Hindistan ev sahipliği yapacak. 32 takımın mücadele edeceği FIBA Basketbol Dünya Kupası’nda Avrupa’yı 12 ülke temsil edecekken; Asya ve Okyanusya’dan 8, Kuzey ve Güney Amerika’dan 7, Afrika’dan ise 5 ülke turnuvada yer alacak.
24.08.2023 İddaa
Dünyayı bekleyen büyük felaket! Küresel iklim değişikliği nedeniyle AMOC her an çökebilir...
Dünyayı bekleyen büyük felaket! Küresel iklim değişikliği nedeniyle AMOC her an çökebilir... Dünya günlerdir rekor sıcaklıklarla kavruluyor. Dünya iklim dengesini sağlayan “Gulf Stream” olarak bilinen Atlantik Meridyonel Devir Dolaşımı’nın (AMOC) küresel iklim değişikliği nedeniyle çökebileceği açıklandı. Peki bu olasılık gerçekleşirse dünyayı nasıl bir değişim bekliyor? İşte detaylar...
27.07.2023 Gündem
1 Alan Kodu Nereye Ait? +1 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?
1 Alan Kodu Nereye Ait? +1 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor? Günümüzde şehirler ve ülkeler arasında olan telefon iletişiminde, mutlaka sabit telefonların başına alan kodlarının konulması gerekmektedir. Yurt içi arama yapıldığı zaman tek sıfır konulmalı, yurtdışı aramada da çift sıfır konulmaktadır. Bu kapsamda her ülkenin kendi telefon kodu vardır. Telefon alan kodu telefon numarasından önce gelmektedir. Alan kodu bir, iki veya üç haneden oluşmaktadır.
25.05.2023 Yaşam
Atlantik'i geçen ilk Türk kadın Başak Mireli: Çok gururluyum
Atlantik'i geçen ilk Türk kadın Başak Mireli: Çok gururluyum Deniz tutkusu nedeniyle 20 yıllık kariyerinden vazgeçen Başak Mireli, Atlantik Okyanusu'nu yelkenli tekneyle tek başına geçen ilk Türk kadın oldu. 24 günde tamamladığı yolculuğunu ve duygularını DHA’ya anlatan Mireli, “Parkur Yeşil Burun Adaları’ndan başladı ve Karayip Adaları’na ulaştım. Güney’e inerek yay çizdiğim için 2 bin 345 mil yaptım. Düşündüğüm kadar kolay olmadı. Biraz da stresliydi. Ama günün sonunda mutlu sonla bittiği için çok gururluyum” dedi.
18.01.2023 Yaşam
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve Suriye Savunma Bakanlarının Rusya'nın aracılığıyla görüştüğünü hatırlatarak, "Şimdi de dışişleri bakanlarının bir araya geleceği görüşmenin hazırlıkları yapılıyor" dedi.
18.01.2023 Dünya
Küba Devlet Başkanı Türkiye'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ticaret hacmimizi 200 milyon dolara çıkarmayı teyit ettik
Küba Devlet Başkanı Türkiye'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ticaret hacmimizi 200 milyon dolara çıkarmayı teyit ettik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Küba ile ilişkilerimizi tüm cepheleriyle ele aldık. İş birliğimizi kuvvetlendirmek yönünde güçlü ve karşılıklı iradeye sahip olduğumuzu görmek bizleri ayrıca mutlu etti. İlişkilerimizin gerçek potansiyelinin altında kalmasında Küba’ya tek taraflı uygulanan yaptırımların etkisinin bulunduğu aşikardır. Küba ile ticaret hacmimizi 200 milyon dolara çıkarma kararlılığımızı teyit ettik” dedi.
23.11.2022 Siyaset
Türkiye ile Trinidad ve Tobago'dan, 'ilişkilerde 50'nci yıl' açıklaması
Türkiye ile Trinidad ve Tobago'dan, 'ilişkilerde 50'nci yıl' açıklaması Türkiye ile Trinidad ve Tobago arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 50'nci yıl dönümü vesilesiyle iki ülke Dışişleri Bakanlıklarından ortak açıklama yayımlandı.
28.10.2022 Dünya
Ian Kasırgası, Küba’yı vurdu: 850 bin kişi elektriksiz kaldı
Ian Kasırgası, Küba’yı vurdu: 850 bin kişi elektriksiz kaldı Karayipler'de etkili olan kategori 3 seviyesindeki Ian Kasırgası, Küba’nın Pinar del Rio eyaletinde karaya çıktı. Kasırga nedeniyle 850 bin kişi elektriksiz kalırken, 50 bin kişi tahliye edildi.
27.09.2022 Dünya
ABD Başkanı Biden'dan, Putin'e yanıt: Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor
ABD Başkanı Biden'dan, Putin'e yanıt: Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler 77’nci Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Rusya’yı hedef aldı. Biden, Ukrayna’ya desteği yineleyerek, savaşın sona ermesinin önünde sadece Rusya’nın durduğunu belirtti. Rusya'nın Donbas bölgesinde referandum düzenlemesine tepki gösteren Biden, "Kremlin sahte bir referandum düzenliyor" dedi. Putin'e de yanıt veren Biden, "Putin bu eylemi yapmak zorunda kaldığını iddia ediyor ama kimse Rusya'yı tehdit etmedi. Rusya'dan başka da kimse savaşın peşinde koşmadı. 'Ukrayna, Rusya tarafından yaratılmıştır' dedi." ifadelerini kullandı.
21.09.2022 Dünya
ABD'den korkutan kasırga uyarısı! Binlerce kişi evlerinden tahliye edildi
ABD'den korkutan kasırga uyarısı! Binlerce kişi evlerinden tahliye edildi ABD’li yetkililer şu ana kadar Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti ile Turks ve Caicos Adaları’nı vuran Fiona Kasırgası’nın güçlenmeye devam ederek kategori 4 kasırga seviyesine ulaşacağını açıkladı.
20.09.2022 Dünya
Kasırga durmuyor, elektrik gitti sular kesildi! Rüzgar hızı saatte 145 kilometre
Kasırga durmuyor, elektrik gitti sular kesildi! Rüzgar hızı saatte 145 kilometre Atlas Okyanusu’nda oluşan Fiona Kasırgası’nın vurduğu Porto Riko’nun 3’te 2’sinde elektrik kesintileri meydana gelirken, birçok şehirde su kesintileri yaşandı.
19.09.2022 Dünya
Dışişleri Bakanlığı: Türkiye, And Topluluğu'na gözlemci üye oldu
Dışişleri Bakanlığı: Türkiye, And Topluluğu'na gözlemci üye oldu  Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Peru, Kolombiya, Ekvator ve Bolivya'nın üyesi olduğu ekonomik entegrasyon örgütü And Topluluğu'na 'gözlemci üye' olduğunu açıkladı.
4.09.2022 Gündem
Haiti’de hükümete karşı yapılan protestolarda 1 kişi hayatını kaybetti
Haiti’de hükümete karşı yapılan protestolarda 1 kişi hayatını kaybetti Karayipler’deki ada ülkesi Haiti’de enflasyon ve şiddet olayları sebebiyle hükümete karşı yapılan protestolar sırasında bir göstericinin öldürüldüğü bildirildi.
23.08.2022 Dünya
Dünya Kupası'na katılan son takım da belli oldu
Dünya Kupası'na katılan son takım da belli oldu Dünya Kupası'na katılan son takım belli oldu. Son dakika haberine göre, FIFA 2022 Dünya Kupası Kıtalararası Play-off Finali'nde Kosta Rika, Yeni Zelanda’yı 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası bileti almaya hak kazanan son takım oldu.
14.06.2022 Futbol
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik zirve öncesi canlı yayında dünyaya duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik zirve öncesi canlı yayında dünyaya duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dört yıl aradan sonra Beştepe'de Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'yu ağırlıyor. Liderlerin ikili görüşmesinin ardından Türkiye ve Venezuela arasında anlaşmalar imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında Venezuela ile ticarette yeni hedefin 3 milyar dolar olduğunu duyurdu. Erdoğan, "NATO teröre çanak tutan bir örgüt değildir. İsveç PKK PYD-YPG gibi tüm terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke konumunda" açıklamasında bulundu. Erdoğan, Yunanistan'da kurulan ABD üslerine ilişkin ise, "9 ABD üssü Yunanistan'da kuruldu. Bu üsler kime karşı kuruluyor? Rusya'ya karşı kuruldu diyorlar, bunu yemezler kusura bakmasınlar." açıklamasında bulundu.
8.06.2022 Siyaset
Defne Samyeli çok aceleci! 'Sonra konuşuruz'
Defne Samyeli çok aceleci! 'Sonra konuşuruz' Spikerlik kariyerine oyunculuk ve şarkıcılığı da ekleyen Defne Samyeli, önceki akşam Asmalımescit'te objektiflere yansıdı. Hızlı adımlarla yürüyen Samyeli, gazetecilere "Yetişmem gereken bir yer var, daha sonra konuşuruz" dedi.
16.05.2022 Magazin
Rus oligarkın 300 milyon dolarlık yatına el konuldu!
Rus oligarkın 300 milyon dolarlık yatına el konuldu! ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları çerçevesinde Rus oligark Süleyman Kerimov'a ait 300 milyon dolarlık lüks yata ABD’nin talebi üzerine Fiji’de el konuldu.
5.05.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. MİT'in koordinesinde ve gözetiminde Türkiye'de gerçekleşen takasla ilgili Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.
28.04.2022 Siyaset
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 3 aylık elektrik faturası borcunu ödedi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 3 aylık elektrik faturası borcunu ödedi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç aylık fatura borcunu ödemesinin ardından evinin elektriği açıldı.
28.04.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Karayipler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karayipler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.