Gazete Vatan Logo

Dominik Bayrağı Anlamı Nedir? Dominik Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Karayipler'de yer alan bir ülke olarak öne çıkan Dominik, aynı zamanda Dominik Cumhuriyeti şeklinde ifade edilmektedir. Küba ve Jamaika'nın doğusunda olmasının yanı sıra, Venezuela ile deniz sınırı bulunur. Aynı zamanda özellikle yaz aylarında çok fazla turist çeken önemli tatil alanları içerisinde gelmektedir.

Dominik Bayrağı Anlamı Nedir? Dominik Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Ülke bununla beraber 3 farklı renkten oluşan, belli bir şekle sahip bayrak üzerinden ele alınır. Genel olarak kırmızı ve mavi renkler özgürlüğü, ülke bağımsızlığı için savaşta hayatını kaybedenleri ele alarak öne çıkarır.

Dominik Bayrağı Anlamı Nedir?

Dominik Cumhuriyeti'nin bayrağı öne çıkan renkleri ve şekli üzerinden farklı anlamları ele almaktadır. Bunlar içerisinde bayrağın orta kısmında hac şeklinde beyaz renk ile bir görüntü bulunur. Ülkenin bağımsızlığı esnasında hayatını kaybeden insanları anlatmak için ele alınmış bir semboldür. Kırmızı renk ise özgürlük savaşı esnasında dökülen kanı temsil eder.

Mavi renk ise ülkenin daimi özgürlüğünü ele alır ve ifade eder. Genel olarak bayrak ortada Hac ile bölünmek suretiyle kenarlarda 4 tane bayrak üzerinden ifade edilmektedir. Çapraz karşılıklı olarak kırmızı ve mavi renkler üzerinden oluşmuş bir bayraktır. Ülkenin hem tarihini hem de bağımsızlığını ve ülke birliğini ele almak suretiyle anlatır.

Dominik Bayrağı Nasıl Oluştu?

Yatay ve dikey olmak üzere haç şekli üzerinden bayrak 4'e bölünmüş şekilde oluşmaktadır. Bayrağın orta kısmında ülkenin Kraliyet ve tarihini sembolize eden bir sembol bulunur. Aynı zamanda 4 farklı bayrak kırmızı ve mavi renklerden ele alınmaktadır. Özellikle ülke tarihi açısından bağımsızlık esnasında insanların hayatını kaybetmesi üzerinden beyaz renkli Hac bunu anlatmaktadır.

Haberin Devamı

Bu oluşumun üzerine ülkenin bağımsızlığını tespit etmek için mavi bayraklar kenar kısımlarda bulunur. Özellikle mavi renkli bayraklar daimi özgürlüğü ele almak suretiyle ifade etmektedir. Kırmızı ise doğrudan bağımsızlık esnasında akan kanı temsil etmek amaçlı ele alınmaktadır. Yani ülkenin ne tür zorluklar altında kurtarıldığına dair bir durumu ifade eder. O yüzden ülke bayrağı uluslararası düzeyde maddi ve manevi olarak büyük öneme sahiptir.

Dominik Bayrağı Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Dominik Cumhuriyeti'nin ülke bayrağı 3 farklı renk üzerinden değişik biçimlerde şekil almış olarak tanımlanır. Bu tanımlama özellikle manevi değerleri anlatmak için renkler üzerinden ele alınmaktadır.

Haberin Devamı

- Bayrağı orta kısmından Hac şeklinde bölen beyaz renk bağımsızlık savaşına esnasında hayatını kaybeden insanları anmak için temsil edilir.

- Bayrağın karşılıklı iki köşe kısmında ise kırmızı renkler bulunur ve bunlar bağımsızlık savaşa sırasında ölen kişilerin akan kanlarını anlatır.

- Yine aynı şekilde bayrağın karşılıklı iki köşe bölümünde mavi renkler bulunur. Bu renkler ise ülkenin tam ve daimi olacak bağımsızlığını göstermektedir.

Bu şekilde yukarıda öne çıkan 3 değişik renk ile beraber Dominik Cumhuriyeti manevi olarak değerlerini anlatmaktadır. Özellikle gelecek nesle bunu anlatabilmek için ele alınmış bir bayrak türüdür.