Kara Kutu

Kara Kutu

Son dakika kara kutu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kara kutu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kara kutu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kara Kutu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kara kutu gelişmeleri de dahil olmak üzere 296 kara kutu haberi bulunmuştur. Tüm kara kutu haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın kara kutusu tahliye edildi! 'Cezamı çektim'
'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın kara kutusu tahliye edildi! 'Cezamı çektim' Çiftlik Bank ana davasında 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada Uruguay'dan getirilen ve Aydın'ın 'kara kutusu' olarak gösterilen Osman Naim Kaya tahliye edildi. Duruşmada savunma yapan Mehmet Aydın, "Kayyumlar tarafından şirketler yönetilirken ödemeler yapılabilirdi. Biz suçlu olsak bile ödemeler yapılacak" dedi.
14.02.2024 Gündem
Araba satışında yeni dönem! Artık zorunlu olacak
Araba satışında yeni dönem! Artık zorunlu olacak Avrupa Birliği ülkelerinde satılacak tüm yeni otomobillere "kara kutu" zorunluluğu geliyor. 2024 Temmuz ayından itibaren geçerli olacak uygulamada, cihazlar, kaza öncesi ve sonrası otomobildeki tüm verileri kaydedecek.
31.01.2024 Ekonomi
Uyuşturucu baronunun 53 milyon liralık saatleri! Kritik operasyondan yeni görüntüler ve detaylar ortaya çıktı
Uyuşturucu baronunun 53 milyon liralık saatleri! Kritik operasyondan yeni görüntüler ve detaylar ortaya çıktı Hollandalı uyuşturucu baronunun 1 milyar liralık mal varlığına el konuldu. İstanbul merkezli 5 ilde yapılan operasyonda 100 milyon liralık ziynet eşyasına ele geçirilirken 23 kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli 5 ilde uyuşturucudan elde edilen paraları akladığı öne sürülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyona ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Şüphelilerin adreslerinde ele geçirilen 2 saatin toplam değerinin 53 milyon 390 bin 478 lira olduğu ortaya çıkmıştı.
15.06.2023 Gündem
1 milyar liralık kara para operasyonu
1 milyar liralık kara para operasyonu Uluslararası uyuşturucu kartelinin izi sürüldü. Kartelin 1 milyar liralık uyuşturucudan elde edilen mal varlığına el konuldu. İstanbul merkezli 5 ilde yapılan operasyonda 100 milyon liralık ziynet eşyasına ele geçirilirken 23 kişi gözaltına alındı. Büyük operasyonun ayrıntılarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.
14.06.2023 Haber
Baronun milyon dolarlık saati! 1 milyar liralık kara para operasyonu
Baronun milyon dolarlık saati! 1 milyar liralık kara para operasyonu Uluslararası uyuşturucu kartelinin izi sürüldü. Kartelin 1 milyar liralık uyuşturucudan elde edilen mal varlığına el konuldu. İstanbul merkezli 5 ilde yapılan operasyonda 100 milyon liralık ziynet eşyasına ele geçirilirken 23 kişi gözaltına alındı. Büyük operasyonun ayrıntılarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.
14.06.2023 Dünya
Kaza yapan tramvayların kara kutusu inceleniyor
Kaza yapan tramvayların kara kutusu inceleniyor Samsun'da dün çarpışan tramvayların kara kutusu olan RSE kayıtları incelemeye alındı. Büyükşehir Belediyesi Samulaş Hafif Raylı Sistem Genel Müdür Gökhan Beler, hem arızanın nedeninin hem de araçlar arasındaki bağlantıyı sağlayan konuşmaların kaydedildiği kayıtların incelendiğini ve bunun sonucunda da kazanın nedenini belirleyeceklerini dile getirdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç ise yaralı sayısının 48 olduğunu bunların 43’ünün taburcu edildiğini belirtti.
10.06.2023 Gündem
Düşen helikopterde Rus uzmanlar da inceleme yapacak
Düşen helikopterde Rus uzmanlar da inceleme yapacak Denizli'nin Çardak ilçesinde, Kastamonu'dan Marmaris'teki yangına desteğe giderken düşen ve Rus uyruklu bir mühendis ile bir teknisyenin hayatını kaybettiği, 2'si Türk 5 kişinin ise yaralandığı helikopter kazasında kaza kırım ekibinin incelemesi devam ediyor. Çeşitli hastanelerde tedavileri süren 5 yaralının sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenilirken, Rus uzmanlardan oluşan bir ekibin de düşen helikopterde inceleme yapacağı öğrenildi.
23.09.2022 Gündem
İtalya'da düşen helikopterle ilgili dikkat çeken detaylar! 'Kara kutu yoktu'
İtalya'da düşen helikopterle ilgili dikkat çeken detaylar! 'Kara kutu yoktu' İçinde 4'ü Türk toplam 7 kişinin bulunduğu ve İtalya'nın Lucca kentinden kalktıktan sonra Cusna Dağı bölgesinde düşen helikopterle ilgili sır perdesini aralama çalışmaları sürüyor. İtalyan medyasının manşetten verdiği haberlerde dikkat çeken detaylar yer aldı. Soruşturma kapsamında pilotun hasta olup olmadığı, helikopterle ilgili teknik sorunlar olup olmadığı ve hava koşullarının düşüşe bir etkisi olup olmadığı gibi detaylar araştırılıyor. Öte yandan La Nazione gazetesinin "Helikopterde kara kutu yoktu" başlığıyla verdiği haberde, Alp Dağları Kurtarma Birimi Başkanı'nın bu tip helikopterlerde kara kutu olmadığına vurgu yaptığı ve bu nedenle kazanın neden veya nedenlerini belirlemenin kolay olmayacağı da belirtildi.
13.06.2022 Dünya
Uçakta sigara yaktı! 66 kişi feci şekilde can verdi
Uçakta sigara yaktı! 66 kişi feci şekilde can verdi 2016 yılında Kahire'ye giderken düşen ve 66 kişiye mezar olan EgyptAir uçağının düşüş nedeni açıklandı. Pilot kokpitte sigarasını yakınca maskeden sızan oksijen alev aldı.
28.04.2022 Gündem
'20 years challenge' akımı ile ilgili kritik uyarı!
'20 years challenge' akımı ile ilgili kritik uyarı! Instagram ve Twitter'da son günlerde gündem olan 20’li yaşlar meydan okuması ile kullanıcılar şu anki halleri ve 20 yıl önceki hallerini #20yearschallenge etiketiyle paylaşıyor. Uzmanlardan peş peşe açıklama yapıldı. Paylaşılan bu fotoğraflar ile biometrik verilerin yapay zekayla kopyalanabildiği uyarısının ardından bir uyarı da Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan geldi.
7.05.2021 Bilim ve Teknoloji
FETÖ'nün 'karanlık yapısı'nı deşifre etti: İlluminati'den...
FETÖ'nün 'karanlık yapısı'nı deşifre etti: İlluminati'den... Almanya'nın saygın gazetelerinden Süddeutsche Zeitung'ta yer alan haberde, ülkede kök salmaya başlayan ve tehlikeli hale gelen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "karanlık yapısı" ile ilgili uyarıda bulunuldu. Alman avukat Christian Rumpf, FETÖ'nün İlluminati tarikatından daha tehlikeli olduğunu söyledi.
23.01.2021 Dünya
Araba almak isteyen herkesi ilgilendiriyor! Zorunlu olacak
Araba almak isteyen herkesi ilgilendiriyor! Zorunlu olacak Gelişmiş acil frenleme, sürücü dalgınlık ve dikkat uyarı, şeritte tutma destek, kör nokta bilgi, olay veri kaydedicisi, alkol kilidi kurulum kolaylığı ve aracın siber saldırılara karşı korunması güvenlik sistemleri arasında yer alıyor.
14.05.2020 Ekonomi
"Böyle Daha Güzelsin" sergisinin basın gösterimi yapıldı
"Böyle Daha Güzelsin" sergisinin basın gösterimi yapıldı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen 28 Şubat temalı "Böyle Daha Güzelsin" sergisinin basın gösterimi, Topkapı Sarayı Darphane-i Amire binasında yapıldı. Açılışa, KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, serginin küratörü Yasemin Darbaz ve sergide eserleri yer alan sanatçılar katıldı.
25.02.2020 Gündem
Kara kutular çözülüyor; Sabiha Gökçen'deki uçak kazası aydınlanmaya başladı
Kara kutular çözülüyor; Sabiha Gökçen'deki uçak kazası aydınlanmaya başladı Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişinden sonra duramayarak 5 Şubat günü pistten çıkan ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği Pegasus Havayolları uçağının kara kutuları Almanya'nın Braunschweig şehrindeki Alman Havacılık Kaza Soruşturma Bürosu (BFU) tesislerinde önceki gün Amerikalı yetkililerin nezaretinde deşifre edildi. Kara kutulardan olumsuz meteorolojik şartlardan kule ve hatta pist bakım hatalarına kadar bir dizi ihmal çıktı. Sanılanın aksine kara kutu kayıtlarına göre kazada pilot hatasının düşük seviyelerde olduğunun saptandığı öğrenildi.
20.02.2020 Yaşam
Pistten çıkan uçak soruşturması! Kabin memurları şikayetçi olmadı
Pistten çıkan uçak soruşturması! Kabin memurları şikayetçi olmadı Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 5 Şubat tarihinde meydana gelen ve 3 kişinin ölümü, 180 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan uçak kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınanlar arasında uçakta görevli 4 kabin memurlarının olduğu da öğrenildi.
13.02.2020 Gündem
Uçak faciasıyla ilgili korkunç şüphe!
Uçak faciasıyla ilgili korkunç şüphe! İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait ‘Açelya’ isimli yolcu uçağı, önceki akşam Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıktı. Kazada 180 kişi yaralanırken Zehra Bilgi Koçar, Alev Gençoğlu ve Songül Bozkurt yaşamını yitirdi. Olay sonrası kazanın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili dikkat çeken iddialar ortaya atıldı.
7.02.2020 Gündem
Uçak kazasının ardından Pegasus CEO'sundan ilk açıklama
Uçak kazasının ardından Pegasus CEO'sundan ilk açıklama İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapmak üzere İzmir’den havalanan Pegasus Hava Yolları’na ait uçağın pistten çıkarak kaza yapmasına ilişkin, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane açıklamalarda bulundu.
6.02.2020 Gündem
Karakutuya 3. ülke seçeneği
Karakutuya 3. ülke seçeneği Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının kilit şüphelisi Nuri Gökhan Bozkır'ın Ukrayna’dan Türkiye’ye iade süreci, dosyanın mahkemesine 3 aydır ulaşamaması gerekçesiyle çıkmaza girdi. Davayı takip eden savcılık Bozkır’ın yeniden tutuklanması için Temyiz Mahkemesi’ne yaptığı başvuruyu zaman aşımı nedeniyle bugünkü duruşmada geri çekmek zorunda kaldı. Ev hapsi şartları da hafifleştirilen zanlının Ukrayna’da yeniden tutuklanmasının önü kapandı.
22.01.2020 Gündem
İran'dan protestoları arttıracak hareket!
İran'dan protestoları arttıracak hareket! İran'da ev hapsindeki muhalif liderlerden Mehdi Kerrubi'nin oğlu Hüseyin Kerrubi, rejim karşıtı gösterilere verdiği destek nedeniyle gözaltına alındı.
14.01.2020 Gündem
Otobüs, kamyon gibi araçlarda zorunlu oldu! Takılmadan yola çıkılamayacak
Otobüs, kamyon gibi araçlarda zorunlu oldu! Takılmadan yola çıkılamayacak Otobüs, kamyon ve çekicilerde geçerli olmak üzere yılbaşından itibaren sayısal takograflar bulundurulacak.
3.01.2020 Gündem
İBB Meclisi onayladı!2020'de metrobüs...
İBB Meclisi onayladı!2020'de metrobüs... İBB Meclisi, İETT Genel Müdürlüğü’nün 2 milyar 980 milyon TL’lik 2020 Yılı Bütçesi’ni onayladı.
28.11.2019 Gündem
Düşen Etiyopya uçağının kara kutusu başka ülkede analiz edilecek
Düşen Etiyopya uçağının kara kutusu başka ülkede analiz edilecek Etiyopya Havayolları, 157 yolcu ve mürettebatıyla düşen Etiyopya Havayollarına ait Boeing uçağının kara kutusunun başka bir ülkede analiz edileceğini bildirdi.
13.03.2019 Dünya
Kara kutu bulundu!
Kara kutu bulundu! Endonezya'da içindeki 189 kişiyle denize çakılan yolcu uçağının kara kutusu karaya çıkarıldı.
1.11.2018 Dünya
Her kediciğe kaçak 1+0
Her kediciğe kaçak 1+0 Adnan Oktar ve grubuna yönelik başlatılan operasyonda; Kandilli’de kaldıkları binaların kaçak olduğu saptandı ve yıkım işlemi gerçekleştirildi 25 ünitenin bulunduğu 3 dönüm arazide 23 kaçak bina dozerlerce yıkıldı. Binaların örümcek ağı gibi birbiriyle bağlantılı olduğu ve kediciklerin burada kaldığı saptandı
21.10.2018 Gündem
Kara kutu da itirafçı oldu
Kara kutu da itirafçı oldu Adnan Oktar Suç Örgütü’nün üst düzey yöneticileri çözülmeye başladı. Daha önce örgütün avukatı ve 2 ‘kedicik’ itirafçı olmuştu. Son olarak Adnan Oktar’ın en yakın ismi ve ‘kara kutu’su Ece Koç, etkin pişmanlıktan faydalanıp tahliye oldu
26.09.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kara Kutu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kara kutu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.