Gazete Vatan Logo

İtalya'da düşen helikopterle ilgili dikkat çeken detaylar! 'Kara kutu yoktu'

İçinde 4'ü Türk toplam 7 kişinin bulunduğu ve İtalya'nın Lucca kentinden kalktıktan sonra Cusna Dağı bölgesinde düşen helikopterle ilgili sır perdesini aralama çalışmaları sürüyor. İtalyan medyasının manşetten verdiği haberlerde dikkat çeken detaylar yer aldı. Soruşturma kapsamında pilotun hasta olup olmadığı, helikopterle ilgili teknik sorunlar olup olmadığı ve hava koşullarının düşüşe bir etkisi olup olmadığı gibi detaylar araştırılıyor. Öte yandan La Nazione gazetesinin "Helikopterde kara kutu yoktu" başlığıyla verdiği haberde, Alp Dağları Kurtarma Birimi Başkanı'nın bu tip helikopterlerde kara kutu olmadığına vurgu yaptığı ve bu nedenle kazanın neden veya nedenlerini belirlemenin kolay olmayacağı da belirtildi.

İtalya'da düşen helikopterle ilgili dikkat çeken detaylar! 'Kara kutu yoktu'

İtalya’da 9 Haziran'da Toskana bölgesine bağlı Lucca kentinden havalandıktan sonra Modena civarında radar teması kesilen ve içinde 4'ü Türk toplam 7 kişinin bulunduğu helikopterin Cusna Dağı bölgesinde düştüğünün tespit edilmesinin ardından yapılan çalışmalarda 7 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Helikopterde bulunan Lübnanlı iş adamının kazadan kısa bir süre önce oğluna gönderdiği video ortaya çıkmış, havanın kapalı ve puslu olduğu dikkat çekmişti.

İKİ GÜNDÜR ARANIYORDU

İtalyan pilot Corrado Levorin'in kullandığı helikopterde Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nin Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için İtalya'da bulunan 4 Türk vatandaşı çalışanı ve 2 Lübnan vatandaşı bulunuyordu.

PİLOT HASTA MIYDI?

7 kişiye mezar olan helikopterle ilgili haberler, İtalya medyasında bugün de yer almaya devam ediyor. 33 yaşındaki tecrübeli İtalyan pilot Corrado Levorin'in kullandığı helikopterin neden düştüğü hala merak konusu. Soruşturma kapsamında pilotun hasta olup olmadığı, helikopterle ilgili teknik sorunlar olup olmadığı ve hava koşullarının düşüşe bir etkisi olup olmadığı gibi detaylar araştırılıyor.

Haberin Devamı

HELİKOPTERDE KARA KUTU YOK

Lucca'dan Reggio'ya iletilen soruşturma dosyasında, suç oluşturan adam öldürme ve büyük çaplı bir kazaya neden olan cezai ihmal ihtimalleri araştırılıyor. İtalyan medyasında yer alan haberlerde yedi cansız beden için otopsi verildiği aktarılırken, La Nazione gazetesinin "Helikopterde kara kutu yoktu" başlığıyla verdiği haberde, Alp Dağları Kurtarma Birimi Başkanı'nın bu tip helikopterlerde kara kutu olmadığına vurgu yaptığı ve bu nedenle kazanın neden veya nedenlerini belirlemenin kolay olmayacağı belirtiliyor.

TRAJEDİ ÖNLENEBİLİR MİYDİ?

Cusna Dağ Kurtarma'nın Başkanı Luca Pezzi'nin açıklamalarına yer veren La Nazione, helikopterde kara kutu olmamasının normal olduğu yazdı. Ulusal Uçuş Güvenliği Ajansı'ndan bir teknisyenle birlikte enkaz alanında incelemelerde bulunan Pezzi, Reggio savcısı tarafından emredilen soruşturmanın parçası olarak incelemelerde bulundu. Savcılığın verdiği otopsi emri sayesinde de kazanın nedenleri hakkında daha fazla bilgi elde edilmesi umuluyor. Yetkililer, "Şu anda varsayımların ötesine geçmek mümkün değil" açıklamasında bulunurken, korkunç trajedinin önceden önlenebilir olup olmadığı merak konusu.

Haberin Devamı

ENKAZ FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI

Il Resto del Carlino gazetesi ise manşetten verdiği haberde, "Cusna Dağı'nın altındaki bir dere olan Rio Lama'ya düşen helikopterin enkazının fotoğrafları bu sabah Guardia di Finanza tarafından yayınlandı" ifadelerini kullandı. Haberde, hayatını kaybeden Türklerin, ülkenin en önemli şirketlerinden biri olan Eczacıbaşı'nda görev yaptıkları aktarıldı. Lübnanlı iş insanlarının ise Indevco Grup bünyesinde çalıştıklarına yer verildi.

HELİKOPTER TAMAMEN ROTADAN ÇIKTI

Reggio Cai başkanı, pilot ve hava durumu meraklısı Stefano Ovi, Resto del Carlino'ya verdiği röportajda trajedinin nedenleri üzerine açıklamalarda bulundu. Ovi yaptığı açıklamada, "Nedenleri anlamak için, çarpışma anındaki hava durumuyla ilgili bilgilerin temel olacağına inanıyorum. Veriler orada, o bölgede üç hava istasyonumuz var" dedi. Ovi sözlerini şöyle sürdürdü: "Helikopterin tamamen rotadan çıktığı göz önüne alındığında, pilotun uçmak için havanın daha elverişli olduğu bir bölge aramış olabilir." Haberde ayrıca, facia sonrasında otopsilerinin yapıldığı yedi kişinin cenazeleri Modena morguna kaldırıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Reggionline gazetesi de soruşturmanın son derece karmaşık olacağını, e önemli ölçüde teknik çalışma gerektireceğini yazdı.

Soldan sağa; Tüketim Ürünleri Planlama Direktörü Altuğ Erbil, İpek Kağıt Fabrika Müdürü Arif Cez, İlker Uçar, Tüketim Ürünleri Üretim Müdürü Serhat Kenar.

ECZACIBAŞI HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

7 kişiden kurtulan olmadığının açıklanmasının ardından Eczacıbaşı Holding tarafından basın açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı

SON FOTOĞRAF

Kağıt teknolojileri fuarı için İtalya’da bulunan Eczacıbaşı ekibinden İnnovasyon Direktörü Ürün Kandemirer, yitirdiği meslektaşlarıyla İtalya’da yemek masasında çekilmiş bir fotoğraf paylaştı. Altına da “İtalya’da 8 arkadaştık, 4’ümüz gitti, 4’ümüz kaldı. Kalanların umutları peşlerinden gitti. Gidenler belleklerinde bizimle kaldı” diye yazdı.