Kanuni Sondaj Gemisi

Kanuni Sondaj Gemisi

Son dakika Kanuni Sondaj gemisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kanuni Sondaj gemisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kanuni Sondaj gemisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanuni Sondaj Gemisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanuni sondaj gemisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 86 kanuni sondaj gemisi haberi bulunmuştur. Tüm kanuni sondaj gemisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Dönmez'den tarihi paylaşım: Enerji bağımsızlığımızın ateşi
Bakan Dönmez'den tarihi paylaşım: Enerji bağımsızlığımızın ateşi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen 710 milyar metreküplük yerli gazın yakma testinden görüntüleri paylaştı. Bakan Dönmez, "Enerji bağımsızlığımızın ateşi" ifadelerini kulandı.
7.01.2023 Ekonomi
Tüm Türkiye'nin beklediği doğal gaz görüntülendi
Tüm Türkiye'nin beklediği doğal gaz görüntülendi CNN TÜRK ekibi Zonguldak açıklarındaki doğal gaz faaliyetlerinde bulunan Yavuz sondaj gemisini görüntüledi. Karadeniz'den çıkarılacak ve yakın zaman sonra evlere girecek olan doğal için çalışmalar detaylı olarak incelendi.
13.11.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Karadeniz'de bulunan doğal gaz için flaş gelişme! Ve başlıyor
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Karadeniz'de bulunan doğal gaz için flaş gelişme! Ve başlıyor Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Karadeniz'de bulunan doğal gaz ile ilgili flaş açıklama. Kullanımıyla ilgili tarih verildi. Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Proje Direktörü Tolga Demir, Filyos Limanı’nda sevkiyatının yüzde 75’i tamamlanan ve Karadeniz gazını taşıyacak doğal gaz borularının haziran başında yüzeye kadar serilmeye başlanacağı bilgisini verdi. Karadeniz gazının işleneceği Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde şu an için altyapı çalışmalarını büyük anlamda bitirdiklerini ifade eden Demir, “Üstyapı inşaat işlemlerine geçtik. Boru köprülerimiz başladı. Onun yanında da ana kontrol binalarını ve değişik tankların olduğu binaları yapmaya başladık. İlerleyen aylar içerisinde tesisimizin yurtdışından gelecek malzemeleri de ayağa kaldırarak tamamını hazır hale getireceğiz. İlk çeyrekte gazı işleyip halkımızın kullanımına sunulacak bir tesis haline gelecek. Toplamda bakarsınız birinci çeyrekteyiz ve yüzde 35-40 civarında inşaatımız bitti. Bunun önünde artık durabilecek bir engel görmüyoruz. Planladığımız gibi devam ediyor bütün inşaatlar” dedi.
9.04.2022 Ekonomi
Yavuz Sondaj Gemisi'ne kritik görev! Karadeniz gazında tarihi gün
Yavuz Sondaj Gemisi'ne kritik görev! Karadeniz gazında tarihi gün Karadeniz gazında tarihi gün! Yavuz Sondaj Gemisi’ne kritik görev, Filyos Limanı’ndan yola çıkan Yavuz Sondaj Gemisi, Türkali-2’deki keşif kuyulara kuyubaşı vanasını indirecek. Ayrıca üst seviye kuyu tamamlama görevini de yerine getirecek. Uğurlama töreninde konuşan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye'nin kaderini değiştirecek 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfimizle Türkiye’nin enerji bağımsızlığı için önemli adım attık. Bu başarılar hem masada hem sahada yapılan uzun süreli dikkatli ve detaylı bir planlama strateji ve aksiyon planını bir neticesidir” dedi.
8.04.2022 Ekonomi
Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz'deki ilk seferine hazırlanıyor
Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz'deki ilk seferine hazırlanıyor Karadeniz’de yürütülen arama çalışmalarında görev almak amacıyla yola çıkan ve geçen yıl 7 Ekim günü Filyos Limanı'na demirleyen Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz'deki ilk seferi için gün sayıyor.
2.01.2022 Ekonomi
TPAO duyurdu! Mardin’de ağır petrol keşfi yapıldı!
TPAO duyurdu! Mardin’de ağır petrol keşfi yapıldı! Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) şirketi tarafından yapılan açıklamada, "Mardin’in Nusaybin ilçesinin 32 km doğusunda yer alan Günyurdu-1 kuyusunda ağır petrol keşfi gerçekleştirdik" denildi.
10.12.2021 Ekonomi
Doğal gaz keşfinde kritik gelişme! İlk test başarıyla tamamlandı
Doğal gaz keşfinde kritik gelişme! İlk test başarıyla tamamlandı Son dakika haberi... Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Sakarya Gaz Sahası'ndaki Türkali-2 tespit kuyusunda gerçekleştirilen ilk kuyu akış testinin başarıyla tamamlandığını duyurdu. TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, söz konusu testlerin Türkiye için bir dönüm noktası niteliği taşıdığını söyledi.
29.07.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez: 5 kuyumuzda 140 adet gaz ve su numunesini analiz ettik
Bakan Dönmez: 5 kuyumuzda 140 adet gaz ve su numunesini analiz ettik Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "5 kuyumuzda 140 adet gaz ve su numunesini analiz ettik. Rezervuar koşullarının anlaşılması için 1090 mini test ile akışkan özellikleri, basınç ve sıcaklık ölçümlerini tamamladık" dedi.
28.07.2021 Gündem
Doğal gazda flaş gelişme! Türkiye için tarihi bir ilk yaşanacak
Doğal gazda flaş gelişme! Türkiye için tarihi bir ilk yaşanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Karadeniz'den gelen müjdeli haberlere bir yenisi daha eklendi. Çalışmalar yüksek teknolojili gemilerle ara vermeden devam ediyor. Günlük 10 milyon metreküp karaya pompalanacak. Cari açığı kapatacak, Türkiye’nin elini daha da güçlendirecek.
28.07.2021 Ekonomi
25 bin kişiye istihdam sağlayacak! Türkiye’nin ilk mega endüstri bölgesi...
25 bin kişiye istihdam sağlayacak! Türkiye’nin ilk mega endüstri bölgesi... Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamit döneminde hazırlanan ‘Anadolu’da Genel Üretim Raporu’nda yer alan, Türkiye’nin 150 yıllık hayali Filyos Limanı Projesi dün hizmete alındı. Filyos Endüstri Bölgesi içinde yer alan Limanda, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının(TPAO) Karadeniz’deki doğalgaz arama çalışmalarını yürüttüğü bir lojistik merkezi ve doğalgaz işleme tesisleri de yer alıyor. Filyos Vadisi Projesi’yle doğrudan 8-10 bin, dolaylı olarak ise 20-25 bin kişiye varan yeni istihdam oluşturulması bekleniyor.
5.06.2021 Ekonomi
Kanuni Sondaj Gemisi özellikleri nelerdir, kaç metre? Kanuni Sondaj Gemisi şu an nerede?
Kanuni Sondaj Gemisi özellikleri nelerdir, kaç metre? Kanuni Sondaj Gemisi şu an nerede? Kanunu Sondaj Gemisi kaç metre, özellikleri nelerdir? Türkiye, 3 sondaj gemisi ve 2 sismik araştırma gemisiyle petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün için yeni bir müjde açıklayacağını duyurdu. Kanuni sondaj gemisine canlı bağlantı gerçekleştirmesi bekleniyor. Peki, Kanuni Sondaj Gemisi şu an nerede? Kanuni Sondaj Gemisi kaç metre, özellikleri nelerdir? Kanunu Sondaj Gemisi son durum…
4.06.2021 Gündem
Amasra 1 rezerv ne kadar, Amasra-1 Kuyusu nerede? Amasra-1 Kuyusu’ndaki doğal gaz rezervi merak ediliyor!
Amasra 1 rezerv ne kadar, Amasra-1 Kuyusu nerede? Amasra-1 Kuyusu’ndaki doğal gaz rezervi merak ediliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjde öncesinde Amasra-1 Kuyusu hakkında yapılan araştırmalar arttı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından Mart ayında çalışmaların başlandığı ve yakın zamanda keşif duyurulabileceği açıklamasının ardından bugün Cumhurbaşkanı merakla beklenen haberi duyuracak. Peki, Amasra-1 Kuyusu nerede, hangi ilde yer alıyor?
4.06.2021 Gündem
Müjdenin adı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün duyuracak...
Müjdenin adı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün duyuracak... Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Limanı açılışında önemli bir müjdeyi verecek. Erdoğan, Amasra-1 kuyusunda bulunduğu bildirilen doğalgaz miktarıyla ilgili detayları açıklayacak. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesinin altında yatan çok önemli detaylar
4.06.2021 Gündem
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Yeni keşif! Yarın...
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Yeni keşif! Yarın... Türkiye'nin geçen yıl Karadeniz'de 405 milyar metreküplük gaz keşfinin ardından Sakarya Gaz Sahası'nda rezerv tespiti ve yeni gaz keşfine yönelik sondajlarla yürüttüğü çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın bölgede yeni bir gaz keşfine yönelik açıklama yapması bekleniyor.
3.06.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında flaş faiz çıkışı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında flaş faiz çıkışı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT özel yayınında gündemdeki gelişmeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Merkez Bankası başkanıyla görüştüm. Bizim faizleri düşürmemiz şart. Onun içinde Ağustos-Temmuz aylarını bulacağız ki faiz düşmeye başlasın." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü Zonguldak'ta petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına ilişkin müjde vereceğini bildirdi.
2.06.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan petrol ve doğal gaz müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan petrol ve doğal gaz müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 61. yıldönümünde Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ekonomide bu yıl itibarıyla ciddi bir toparlanma bekliyorum. Karadeniz'de 405 milyar metreküp gaz keşfimizin ardından kara alanlarındaki çalışmalarımızın da sonuçlarını almaya başladık. Son 1 ayda 3 yeni kuyuda yeni petrol keşfettik. Günlük üretimimize 6800 varil katkı sağlayacak. Benzer müjdeler daha gelecek." dedi.
27.05.2021 Siyaset
Doğal gaz ve petrolde müjde! İşte son durum
Doğal gaz ve petrolde müjde! İşte son durum Doğal gaz ve petrolde son durum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrası merak konusu oldu. Doğal gaz ve petrolde kuyu arama faaliyetleri devam ediyor. İşte sondaj gemilerindeki son durum...
20.05.2021 Gündem
Kanuni Sondaj Gemisi Karadeniz'e açıldı! Bakan Dönmez duyurdu
Kanuni Sondaj Gemisi Karadeniz'e açıldı! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Kanuni' sondaj gemisinin ilk görev için Karadeniz'e açıldığını duyurdu.
5.05.2021 Ekonomi
Karadeniz'de Türkali-2 kuyusunda sondaj derinliği 3 bin metreyi aştı
Karadeniz'de Türkali-2 kuyusunda sondaj derinliği 3 bin metreyi aştı Fatih sondaj gemisi, Sakarya Gaz Sahası'ndaki ikinci derin deniz tespit kuyusu olan Türkali-2'de 3 bin 50 metre sondaj derinliğine ulaştı.
12.02.2021 Ekonomi
Karadeniz'deki doğalgazın çıkarılmasında 2 bin kişi istihdam edilecek
Karadeniz'deki doğalgazın çıkarılmasında 2 bin kişi istihdam edilecek Türkiye'nin üçüncü büyük limanı olmasının yanı sıra Karadeniz'deki doğalgazın karaya çıkarılacağı Filyos Limanı'nda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) gerçekleştireceği boru ve rafineri benzeri çalışmalarda 2 bin kişinin istihdam edilecek olması bölge halkını sevindirdi. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, "Zonguldak, sadece taşkömürüne endeksli değil sanayimizle, teknolojimizle ve doğalgazımızla inşallah taşkömürüne alternatif bir sektörle ilimizdeki işsizlere bir ümit olacaktır" dedi.
25.01.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez açıkladı! Payı yüzde 95'i aştı
Bakan Dönmez açıkladı! Payı yüzde 95'i aştı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bu yıl devreye aldığımız toplam kurulu güç içerisindeki yenilenebilir kaynakların payı yüzde 95'i aştı" dedi.
30.12.2020 Ekonomi
'Kanuni' Karadeniz'de göreve hazır
'Kanuni' Karadeniz'de göreve hazır Zonguldak'ın Filyos Limanı'nda kule montajı tamamlanan sondaj gemisi 'Kanuni'nin, Karadeniz'deki ilk görevi için gün sayılıyor.
9.12.2020 Ekonomi
Kanuni sondaj gemisi göreve hazır! Geri sayım başladı
Kanuni sondaj gemisi göreve hazır! Geri sayım başladı Türkiye'nin denizlerdeki sondaj faaliyetleri durmaksızın devam ediyor. Karadeniz'de gerçekleştirilecek sondaj faaliyeti için 14 Kasım'da Zonguldak'ın Filyos Limanı'na ulaşan 'Kanuni'nin İstanbul Boğazı'ndan geçebilmesi için sökülen kulesi sondaj gemisine konuldu. Montaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından son hazırlıklarla birlikte geminin 2021 yılının ilk aylarında 'Sakarya Gaz Sahası'nda göreve başlaması bekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de gemideki kulelerin birleştiği anları gösteren bir video paylaşarak "Kanuni, hırçın Karadeniz’de sondaja açılmak için hazırlanıyor. Kule birleşti. Geri sayım başladı..." mesajını paylaştı.
6.12.2020 Ekonomi
Sondaj gemisi 'Kanuni' Zonguldak'ta
Sondaj gemisi 'Kanuni' Zonguldak'ta Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi 'Kanuni', Karadeniz'de gerçekleştirilecek sondaj faaliyeti için Zonguldak'a ulaştı. Filyos Limanı'nda kule montajı yapılacak 'Kanuni' ile ilk sondaj faaliyetine 'Sakarya Gaz Sahası'nda başlanacak.
14.11.2020 Ekonomi
Kanuni sondaj gemisi Karadeniz'e gidiyor!
Kanuni sondaj gemisi Karadeniz'e gidiyor! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez "Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni'yi bugün Karadeniz'e uğurluyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopter ile Kanuni sondaj gemisinin üzerinden geçti.
13.11.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kanuni Sondaj Gemisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanuni sondaj gemisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.