Kanser Teşhisi

Kanser Teşhisi

Son dakika Kanser teşhisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kanser teşhisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kanser teşhisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanser Teşhisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanser teşhisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 729 kanser teşhisi haberi bulunmuştur. Tüm kanser teşhisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor Psikiyatrist Dr. Süreyya Işık Coşkun, kanser teşhisinin tıpkı yas sürecine benzer psikolojik tepkilere yol açtığını ve hastaların yas sürecine benzer evrelerden geçtiğini vurgulayarak, tedavi boyunca uyum bozuklukları, anksiyete, depresyon, azalan yaşam memnuniyeti ya da öz güven kayıplarının yaygın görülebileceğini söyledi. Coşkun, bu süreçte psikonkoloji alanının hastaya destek olduğunu ifade etti.
5.04.2024 Adana
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Kate ne kanseri? Galler Prensesi Kate Middleton açıklama yaptı: Mahremiyete ihtiyacımız var
Kate ne kanseri? Galler Prensesi Kate Middleton açıklama yaptı: Mahremiyete ihtiyacımız var  Galler Prensesi Kate Middleton, yayınladığı video mesajda, kendisine kanser teşhisi konduğunu ve kemoterapi tedavisi gördüğünü açıkladı. Peki, Kate ne kanseri?
23.03.2024 Gündem
Galler Prensesi Kate Middleton'dan kötü haber! Aylar sonra ortaya çıktı
Galler Prensesi Kate Middleton'dan kötü haber! Aylar sonra ortaya çıktı Galler Prensesi Kate Middleton, yayınladığı video mesajda, kendisine kanser teşhisi konduğunu ve kemoterapi tedavisi gördüğünü açıkladı.
23.03.2024 Dünya
İngiltere Kralı Charles ne kanseri? İngiltere Kralı 3. Charles kaç yaşında, Kral Charles’ın hastalığı nedir, Kral Charles kanser mi?
İngiltere Kralı Charles ne kanseri? İngiltere Kralı 3. Charles kaç yaşında, Kral Charles’ın hastalığı nedir, Kral Charles kanser mi? Kral Charles kanser mi, İngiltere Kralı Charles ne kanseri? İngiliz haber ajansı Reuters, SKY News'e dayandırdığı haberinde, İngiltere Kralı 3. Charles'ın kansere yakalandığını duyurdu. Buckingham Sarayı'ndan da açıklama geldi. Peki, İngiltere Kralı 3. Charles kaç yaşında, Kral Charles’ın hastalığı nedir, Kralı Charles ne kanseri?
6.02.2024 Dünya
İngiltere Kralı III. Charles’a kanser teşhisi konuldu
İngiltere Kralı III. Charles’a kanser teşhisi konuldu Buckingham Sarayı, İngiltere Kralı III. Charles’a kanser teşhisi konduğunu duyurdu.
5.02.2024 Dünya
Alejandra Villafane, 34 yaşında kansere yenik düştü!
Alejandra Villafane, 34 yaşında kansere yenik düştü! Mayıs 2023'te kanser teşhisi konulan Kolombiyalı oyuncu Alejandra Villafane, 34 yaşında hayata veda etti. Bu zorlu dönemde kendisi gibi oyuncu olan sevgilisi Raul Ocampo bir an olsun Villafane'nin yanından ayrılmamıştı.
25.10.2023 Magazin
Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Birkaç ay ömür biçilen hasta hayata tutundu
Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Birkaç ay ömür biçilen hasta hayata tutundu İngiltere’de bir kanser hastası üzerinde denenen mRNA aşısı umut verdi. Baş ve boyun kanseri teşhisi konulan ve birkaç aylık ömür biçilen Adrian Taylor, kendisine özel hazırlanan mRNA aşısı sayesinde hayata tutundu.
6.09.2023 Sağlık
İzmir'de sağlık skandalı! Laboratuvar sonuçların karışmasıyla kanser tedavisi gördü
İzmir'de sağlık skandalı! Laboratuvar sonuçların karışmasıyla kanser tedavisi gördü İzmir'in Konak ilçesinde, kanser teşhisi koyulup, kemoterapi tedavisine başlanan Sena K.'nin (26), yönlendirildiği özel laboratuvarda biyopsi sonucunun karıştığı ortaya çıktı. Sena K., yanlış tanı koyulmasına neden olan laboratuvarda görevli uzman doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili idari soruşturma başlattı.
4.08.2023 Gündem
Mahkemenin kanser ilacı kararı AYM'ye taşındı
Mahkemenin kanser ilacı kararı AYM'ye taşındı İstanbul'da, 2 çocuk annesi Emine Acemoğlu (46) , safra yolu kanseri tedavisi için yurt dışından getirilen ve 60 tableti 31 bin 687 dolar olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaması üzerine Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde dava açtı. Acemoğlu, nihai karar verilene kadar ilacın SGK tarafından karşılanması için tedbir kararı verilmesi talebi mahkeme ve istinaf tarafından reddedilince yaşam hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.
1.08.2023 Gündem
'Toksik Hanım'ın sırrı ortaya çıktı! ‘Her şeyin ilacı’ olarak kullandı hayatının sonu oldu...
'Toksik Hanım'ın sırrı ortaya çıktı! ‘Her şeyin ilacı’ olarak kullandı hayatının sonu oldu... Gloria Ramirez isimli kadın, bir gece fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki tüm doktorlar ve hemşireler iki çocuk annesi Ramirez’in hayatını kurtarmak için seferber olurken sağlık ekiplerin tek tek bayılması şok etkisi yarattı. Tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybeden Ramirez’e ne olduğunu anlamak için 3 kez otopsi yapan ekipler, aylar sonra kan donduran detaylara ulaştı.
4.07.2023 Dünya
Hikayesi pek çok filme ve kitaba ilham kaynağı oldu! Dünyayı şoke eden adam: Tek bedende 24 farklı kişilik...
Hikayesi pek çok filme ve kitaba ilham kaynağı oldu! Dünyayı şoke eden adam: Tek bedende 24 farklı kişilik... ABD'de yaşayan Billy Milligan'ın hikayesi duyanları şoke etti. Yaşadığı çocukluk travmalarından bir türlü kurtulamayan Billy, farklı bir yöntem buldu. Doktorların 11 yıl tedavi ettiği Milligan’ın hikayesi tüm dünyaya damga vurdu. Bir bedende 24 kişiliği bulunan Milligan, işlediği suçlarla ve anlattıklarıyla filmlerden kitaplara konu olurken dinleyenleri şoke etti.
7.06.2023 Dünya
Kanser ile ilgili korkutan açıklama: 'Koronavirüs tetikledi' dedi ve yaş grubunu açıkladı
Kanser ile ilgili korkutan açıklama: 'Koronavirüs tetikledi' dedi ve yaş grubunu açıkladı Dünya Cerrahi Gastroenteroloji ve Onkoloji Derneği Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ender Dulundu, kolon, pankreas, meme, tiroit kanseri gibi normalde 40-50'li yaşlardan sonra riski yüksek olan kanserlerin 30'lu yaşlarda daha sık ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Dulundu, özellikle Kovid pandemisi sonrası, 40 yaş altı kanser teşhisi alan hastalarda artış gözlemlediklerine de dikkat çekti.
26.04.2023 Sağlık
30 yıllık sır ortaya çıktı! Gelen telefon şoke etti: Aynı adı taşıdığı kardeşi ve babasının 'ikili' hayatı...
30 yıllık sır ortaya çıktı! Gelen telefon şoke etti: Aynı adı taşıdığı kardeşi ve babasının 'ikili' hayatı... İngiltere’de bir kadın, babasının ikili bir hayat yaşadığını ve aynı adı taşıdığı bir kardeşi olduğunu 30 yıl sonra gelen bir telefonla öğrendiğinde şaşkına döndü. Hatta hayvanları bile aynıydı...
17.04.2023 Dünya
Kanseri can evinde vuracak çalışma! ‘Hastada uygular gibi’ önce laboratuvarda deniyorlar
Kanseri can evinde vuracak çalışma! ‘Hastada uygular gibi’ önce laboratuvarda deniyorlar Marmara Üniversitesi (MÜ) Genetik ve Metabolik Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi (GEMHAM) tarafından Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir çalışmayla, kanser teşhisi alan hastadaki tümörün tedaviye nasıl yanıt vereceği, tedaviye başlanmadan önce laboratuvarda belirleniyor. 
2.04.2023 Sağlık
Annie Wersching hayatını kaybetti!
Annie Wersching hayatını kaybetti! ‘The Last Of Us’ video oyununda Tess karakterini seslendiren 45 yaşındaki oyuncu Annie Wersching hayatını kaybetti.
30.01.2023 Magazin
Azılı sapığa mahkemede kurşun yağdırdı! Mezar taşına yazılınca gerçek ortaya çıktı
Azılı sapığa mahkemede kurşun yağdırdı! Mezar taşına yazılınca gerçek ortaya çıktı Kızına canice tecavüz ettikten sonra öldüren katilin sonu beklenmedik şekilde gerçekleşti. Cani katili aklından çıkaramayan acılı anne Marianne Bachmeier, tüm dünyayı şoke eden bir şey yaptı. Katile mahkeme salonunda kurşun yağdırdı. Yıllar sonra hayatını kaybeden acılı annenin mezar taşındaki detay gerçeği ortaya çıkardı. İşte haberin detayları...
25.01.2023 Dünya
Lise öğrencisi genç kıza araba çarptı, hayatını kaybetti! 2 yıl önce kanseri atlatmış
Lise öğrencisi genç kıza araba çarptı, hayatını kaybetti! 2 yıl önce kanseri atlatmış Ankara'da okula gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan lise öğrencisi genç kız, otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti.
19.01.2023 Yaşam
Gianluca Vialli kimdir, öldü mü? İtalya’nın efsane futbolcusu Gianluca Vialli neden öldü, hastalığı neydi?
Gianluca Vialli kimdir, öldü mü? İtalya’nın efsane futbolcusu Gianluca Vialli neden öldü, hastalığı neydi? İtalyan futbol efsanesi Gianluca Vialli, 58 yaşında hayata gözlerini yumdu. Peki, Gianluca Vialli neden öldü, hastalığı neydi? Gianluca Vialli kimdir, kaç yaşındaydı?
6.01.2023 Şampiy10
Hilal Cebeci’nin hastalığı ne? Hilal Cebeci’nin sağlık durumu nasıl? Ünlü şarkıcıdan kötü haber!
Hilal Cebeci’nin hastalığı ne? Hilal Cebeci’nin sağlık durumu nasıl? Ünlü şarkıcıdan kötü haber! Şarkıcı Hilal Cebeci’den hastalığı ile ilgili açıklama geldi. Pek çok popüler şarkı ile hafızalara kazınan Hilal Cebeci meme kanserine yakalandı. Kanser teşhisi konulmasının ardından ünlü şarkıcı, tedaviye başladığını duyurdu. Peki, Hilal Cebeci’nin sağlık durumu nasıl? Hilal Cebeci kimdir, kaç yaşında? İşte Hilal Cebeci’nin son durumu hakkında merak edilenler…
Kazım Koyuncu kimdir? Kazım Koyuncu ne zaman vefat etti? Şair Ceketli Çocuk Kazım Koyuncu vefatının 17. yılında anılıyor!
Kazım Koyuncu kimdir? Kazım Koyuncu ne zaman vefat etti? Şair Ceketli Çocuk Kazım Koyuncu vefatının 17. yılında anılıyor! "Şair Ceketli Çocuk" olarak bilinen sanatçı Kazım Koyuncu 17 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı. Kanser nedeniyle 33 yaşında hayatını kaybeden, sanatıyla Karadeniz müziğini geniş kitlelere tanıtan Koyuncu, sevenleri tarafından anılıyor. Kazım Koyuncu, müzisyen kimliğinin yanı sıra söz yazarı, oyuncu ve aktivist yönüyle de tanınıyor. Peki, Kazım Koyuncu kimdir? Kazım Koyuncu ne zaman vefat etti? Kazım Koyuncu kaç yaşında, neden öldü? İşte Kazım Koyuncu’nun hayatı hakkında bilmeniz gerekenler…
25.06.2022 Kültür Sanat
Türk doktordan devrim niteliğinde buluş!
Türk doktordan devrim niteliğinde buluş! ABD’de çalışmalar yapan Türk doktor, devrim niteliğinde bir buluşa imza attı. Kanserli hücreleri hızlı bir şekilde tespit edebilen manyetik çip geliştiren Doç. Dr. Gözde Durmuş, üstelik bunu sadece beş dolar gibi çok ucuz bir rakama mal etti.
3.06.2022 Dünya
Kanserli hücreleri küçültüyor, kanser oluşumunu engelliyor, açlık şekerini ve glukozu dengeliyor, günde 3 adeti yetiyor
Kanserli hücreleri küçültüyor, kanser oluşumunu engelliyor, açlık şekerini ve glukozu dengeliyor, günde 3 adeti yetiyor Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun istatistiklerine göre, ülkemizde her gün yaklaşık 450 kişiye kanser teşhisi konuyor. Kanser son yılların en korkulan hastalıklarından biri olsa da uzmanlar doğru beslenme silahını kullanarak kansere yakalanma riskinin azaltılacağını belirtiyor. Yapılan son araştırmalar kansere karşı en iyi gelen besini ortaya koydu. Bilim insanlarının yaptığı çalışmalar sonucu, acai meyvesinin akciğer kanserine sebep olan kanser hücrelerinin yüzde 86'sını öldürdüğü ortaya çıktı.
8.05.2022 Sağlık
30 bin lira tazminat ödenecek! Mezarını bile kazdırdı ama teşhis yanlış çıktı...
30 bin lira tazminat ödenecek! Mezarını bile kazdırdı ama teşhis yanlış çıktı... Gaziantep'te, 2 farklı patoloji merkezinden gelen rapor doğrultusunda, omuriliğindeki kitlenin önce kötü sonra iyi huylu olduğunu öğrenen H.A., açtığı tazminat davasını kazandı. Bu süreçte mezarını bile kazdıran H.A.'nın 3'üncü rapor ile kanser olmadığını öğrendiğini belirten avukat İmam Akgün Çuhadaroğlu, "Vatandaşlarımızın bu gibi durumlarda haklarını aramaları lazım. Sağlık, hayattaki en önemli konudur. Bu gibi olaylarda 'pardon' demekle konu kapatılmamalı" dedi.
21.03.2022 Yaşam
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali!
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali! Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri kuşkusuz ki kanser! Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde her ne kadar kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, kanser tedavisinden başarılı sonuç alınmasında erken teşhisin kilit rol oynadığına dikkat çekti.
2.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kanser Teşhisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanser teşhisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.