Kanser Hücreleri

Kanser Hücreleri

Son dakika Kanser hücreleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kanser hücreleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kanser hücreleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanser Hücreleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanser hücreleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 528 kanser hücreleri haberi bulunmuştur. Tüm kanser hücreleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır Radyasyon Onkolojisi Bölümü Uzmanı Dr. Ayşen Aydın, sebepsiz yere iştahta azalma, kilo kaybı, çok çabuk yorulma, gece terlemeleri varsa kanserden şüphelenilebileceğini söyleyerek, kanserin hangi organdaysa ona göre belirtileri olduğunu kaydetti.
16.03.2023 Sağlık
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor Son yıllarda yapılan çalışmalara göre obezite, diyabet ve tansiyon hastalarının böbrek kanserine yakalanma riski daha fazla. Erken teşhisin hayati öneme sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, cerrahi süreçlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
12.03.2023 Sağlık
Açlık şekerini dengeliyor, kanser hücrelerini direkt yok ediyor, antioksidan deposu! Araştırma sonucu dikkat çekti, düzenli yenildiğinde...
Açlık şekerini dengeliyor, kanser hücrelerini direkt yok ediyor, antioksidan deposu! Araştırma sonucu dikkat çekti, düzenli yenildiğinde... Kanserle adeta savaşıyor, kanser hücrelerini direkt olarak yok ediyor. Sadece kanser değil pek çok rahatsızlığa da iyi geliyor. Kanser en çok korkulan hastalıkların başında geliyor. Araştırmalar kanseri önlemenin yolunun besinler ve sağlıklı yaşam olduğunu gösteriyor. Ancak çalışmalar sonucunda bazı besinlerin kanser hücrelerini direkt öldürdüğü ortaya çıktı. Bu meyve akciğer kanserine sebep olan kanser hücrelerinin yüzde 86'sını öldürüyor. En şifalı besin olarak adlandırılıyor. Kanser hücrelerini öldürmekle kalmıyor düzenli tüketildiğinde kanserin oluşma ihtimalini de düşürüyor.
14.07.2022 Sağlık
Aylardır Hollanda'da tedavi görüyordu! Son umut Türkiye...
Aylardır Hollanda'da tedavi görüyordu! Son umut Türkiye... Aylarca Hollanda’da tedavisi gerçekleştirilemeyen, ötanazi teklif edildiği belirtilen 36 yaşındaki kanser hastası Funda Gök dün Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Türkiye’ye getirildi. Genç kızın babası Halil Gök, “Bize ‘iğne vuralım, öldürelim, acı çekmesin’ dediler. Çocuğum nefes alıyor, o nefesi Allah veriyor, Allah alır dedim. İkinci defa öldürelim dediler, elimiz kolumuz bağlandı. Uçağı gönderdiler, geldik, inşallah iyi olacak” dedi.
19.04.2022 Yaşam
Sezaryanla doğan çocuklarla ilgili kanser uyarısı! Lenfoma ve sarkoma...
Sezaryanla doğan çocuklarla ilgili kanser uyarısı! Lenfoma ve sarkoma... Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, "Acta Paediatrica dergisinde yayınlanan bir çalışmada sezaryan ile doğan çocuklarda, çocukluk dönemi kanserlerinin daha sık olduğu açıklandı" dedi.
26.03.2022 Sağlık
Böbrek kanserinin evrelerine göre tedavi seçenekleri nelerdir?
Böbrek kanserinin evrelerine göre tedavi seçenekleri nelerdir? Üroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İlker Çömez, böbrek kanserinin evrelerini ve tedavilerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı. Evreleme, kanseri konum ve ne kadar uzağa yayıldığı açısından tanımlamanın bir yoludur; en iyi tedavi yönteminin belirlenmesine yardımcı olur.
8.02.2022 Sağlık
Kanser hastalarına umut veren gelişme! Uğur Şahin mRNA yönteminin detayları paylaştı: Kolon kanseri...
Kanser hastalarına umut veren gelişme! Uğur Şahin mRNA yönteminin detayları paylaştı: Kolon kanseri... Kanser tedavisi gören milyonlarca insana umut olacak gelişme! Koronavirüs aşı ile pandeminin seyrini değiştiren Prof. Dr. Uğur Şahin, mRNA yöntemiyle kolon kanserinin tedavisi için yürüttüğü çalışmanın detaylarını paylaştı. BioNTech'in kurucu ortağı Şahin, "mRNA tedavisinin zamanında kullanılmasıyla ilk etapta metastazların gelişmemesini ve kanserin tekrar ortaya çıkmamasını sağlamak istiyoruz. Şu anda klinik çalışmalarda bunu araştırıyoruz" dedi.
5.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Kanserde erken teşhis ve tarama hayat kurtarır!
Kanserde erken teşhis ve tarama hayat kurtarır! Günümüzde yeni geliştirilen tedavi yöntemleri, erken teşhis ve tarama ile birçok kanser türünün önüne geçmek mümkün oluyor. Ailesinde bir kanser hikayesi bulunanlara, belirli bir yaş üzerinde olan kişilere mutlaka düzenli tarama yaptırması gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Süleyman Deniz Kahraman, kanser türleri ve belirtileri hakkında önemli bilgiler verdi.
1.02.2022 Sağlık
Karın şişkinliği jinekolojik bir problemin belirtisi olabilir mi?
Karın şişkinliği jinekolojik bir problemin belirtisi olabilir mi? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, karın şişliğinin jinekolojik bir problemden kaynaklanabileceğini belirtti.
17.11.2021 Sağlık
Mükemmeliyetçilikte sınır ne olmalı?
Mükemmeliyetçilikte sınır ne olmalı? İnsanın hayat ve akademik başarısında önemli bir yeri ve katkısı olan mükemmelliyetçilik, kişiye ne zaman zarar veriyor? Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sağlıksız olan ve denge gözetilmeyen mükemmelliyetçiliğin kişide başta sağlık problemleri olmak üzere hayatının diğer alanlarında da pek çok olumsuzluğa davetiye çıkardığına dikkat çekti. Prof. Dr. Tarhan’a göre, sağlıklı mükemmelliyetçilikte kişi olumluya odaklanırken; sağlıksız olanda kendisini suçlar, utanç duyar ve kendini değersiz görür. Tarhan, sağlıksız mükemmelliyetçiliğin modern yaşamın yan etkilerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.
24.10.2021 Sağlık
Kanser ile savaşmaya yardımcı 4 güçlü besin
Kanser ile savaşmaya yardımcı 4 güçlü besin Pek çok doktor ve beslenme uzmanının söylediği şey aynı: Kanserin yüzde 75’i yaptığımız tercihlerle ilgili. Ancak iyi haber şu ki belirli yiyeceklerin kanseri önlemek ve iyileştirmek için yararlı olduğuna dair kanıtlar da var! Yani alışkanlıklarımızı değiştirip alternatiflerimizi sağlıklı olandan yana kullandığımızda kansere karşı en büyük savaşı aslında açmış oluyoruz. Peki, kanseri önlemek ya da kanseri ile savaşta güçlü olabilmek için hangi besinleri beslenme listemize eklememiz gerekiyor? İşte etkisi bilimsel olarak kanıtlanan, dünyadaki pek çok uzmanın 'muhteşem' dediği 4 besin...
14.08.2021 Sağlık
Kanser tedavisindeki en büyük adım: İmmunoterapi
Kanser tedavisindeki en büyük adım: İmmunoterapi Kanser, günümüzde en sık görülen hastalıkların başında yer alıyor. Dünya’da her 5 kişiden biri yaşamı boyunca kansere yakalanıyor, her 8 erkekten ve her 11 kadından biri de kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Yüzyıllar boyunca kanser tedavisinde kemoterapi, radyoterapi ve akıllı ilaçlar gibi pek çok değişik yöntem uygulandı. İmmunoterapi de son dönemde kanser tedavisinde öne çıkan uygulamaların başında geliyor.
12.06.2021 Sağlık
Kolon kanserinde belirti sağ ve solda farklı
Kolon kanserinde belirti sağ ve solda farklı Kolon kanserinin hiçbir belirti vermeden de ortaya çıkabildiğini belirten Uzm. Dr. Ebru Karcı, “Kolon kanserinde tümörün bulunduğu yere göre değişik belirtiler görülebilir. Sol kolon tümörleri kanama, dışkı alışkanlığında değişiklik, kabızlık, ishal atakları veya bağırsak tıkanmasına neden olabilir. Sağ kolon tümörleri ise sıklıkla kansızlık, kitle ve kilo kaybı ile belirti verebilir. Özellikle risk grubundaki bireyler tarama programlarını aksatmamalıdır” dedi.
26.04.2021 Sağlık
Kolon kanserinde belirti sağ ve solda farklı
Kolon kanserinde belirti sağ ve solda farklı Kolon kanserinin hiçbir belirti vermeden de ortaya çıkabildiğini belirten Uzm. Dr. Ebru Karcı, “Kolon kanserinde tümörün bulunduğu yere göre değişik belirtiler görülebilir. Sol kolon tümörleri kanama, dışkı alışkanlığında değişiklik, kabızlık, ishal atakları veya bağırsak tıkanmasına neden olabilir. Sağ kolon tümörleri ise sıklıkla kansızlık, kitle ve kilo kaybı ile belirti verebilir. Özellikle risk grubundaki bireyler tarama programlarını aksatmamalıdır” dedi.
25.04.2021 Sağlık
Ramazan'da susuzluğu giderecek besinleri tüketilmeli
Ramazan'da susuzluğu giderecek besinleri tüketilmeli Genellikle Ramazan aylarında karşılaşılan yetersiz su tüketiminin mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı, tansiyon düşüklüğü ve daha birçok olumsuzluğa davetiye çıkardığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Havva Kılınç, “Bu olumsuzlukları yaşamamak için su tüketimine özen göstermelisiniz” dedi.
24.04.2021 Sağlık
Depresyon kanserle savaşta zafiyet oluşturabiliyor
Depresyon kanserle savaşta zafiyet oluşturabiliyor Kırıkkale Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Coşkun "Hastaların hatta hasta yakınlarının içinde bulunduğu psikolojik durum, kanser tedavi sürecine direkt olarak etkili" dedi.
18.02.2021 Sağlık
Yerli aşıda flaş gelişme! Tarih belli oldu
Yerli aşıda flaş gelişme! Tarih belli oldu TÜBİTAK desteğiyle Türkiye’nin Kovid-19’a karşı ilk mRNA aşı çalışması sürüyor. Doç. Dr. Nadir Koçak, yaptığı açıklamada, yerli mRNA aşısında, Nisan ayından itibaren ‘Faz’ çalışmalarına geçileceğini belirtirken, “Yaz bitmeden yerli mRNA aşısının piyasaya çıkması için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
18.01.2021 Gündem
Geven otundan elde edilen molekül kanserle savaşacak
Geven otundan elde edilen molekül kanserle savaşacak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile İzmir Biyotıp ve Genom Merkezinden akademisyenler, kanser hastalarının bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yönelik çalışmada, geven bitkisinden elde edilen molekülün başarılı sonuç verdiğini açıkladı.
5.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Çocukluk çağı kanserlerinde lösemi ilk sırada!
Çocukluk çağı kanserlerinde lösemi ilk sırada! Son yıllarda dünyada çocukluk çağı kanserlerinde büyük bir artış görülüyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünyada yılda 300 bin çocuğa kanser tanısı konuluyor. Her yaşta görülebilen çocukluk çağı kanserlerinde ise ilk sırayı lösemi alıyor. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Gül Nihal Özdemir, çocuklarda ateş ve halsizlik gibi bulguların sürekli görülmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurmak gerektiğini belirtiyor. Peki, Çocuklarda hangi kanser türleri görülüyor? İşte çocukluk çağı kanserleri hakkında bilmeniz gerekenler...
6.12.2020 Sağlık
“Çok fazla alkol almak meme kanseri riskini artırıyor”
“Çok fazla alkol almak meme kanseri riskini artırıyor” Teşhisinden tedavisine, yakalanma riskini artıran faktörlerden hastalığın belirtilerine kadar meme kanseri ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdem Şentatar, çok fazla alkol almanın meme kanserine yakalanma riskini artırdığını söyledi.
7.10.2020 Sağlık
Meme kanserine karşı 'bal arısı zehri' buluşu
Meme kanserine karşı 'bal arısı zehri' buluşu Batı Avustralya Üniversitesi (University of Western Australia) tarafından yapılan araştırmada, bal arılarının zehrinin, sağlıklı hücrelere zarar vermeden meme kanseri türlerini tedavi etmek için kullanılabileceği açıklandı.
2.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Karaciğeri vuran sinsi tehlike: karaciğer metastazı
Karaciğeri vuran sinsi tehlike: karaciğer metastazı Karaciğer kanserleri ileri evrede göz akında sararma ile kendini gösteriyor. Karaciğerde gelişen kanserlerin genellikle başka bir organdaki kanserin kana karışmasıyla karaciğere sıçradığını belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, “Karaciğer metastazları sinsi seyreder ve ileri evrelerde belirtileri ortaya çıkar. Karaciğerde gelişen kanserlerin çoğu başka bir organdaki kanserin kana karışıp karaciğere sıçramasıyla oluşur. Karaciğerin kendi hücrelerinden kaynaklanan kansere oranla bu durum 20 kat daha sık görülür” dedi.
22.07.2020 Sağlık
Karaciğeri vuran sinsi tehlike: Karaciğer metastazı
Karaciğeri vuran sinsi tehlike: Karaciğer metastazı Karaciğeri kanserleri ileri evrede göz akında sararma ile kendini gösteriyor. Karaciğerde gelişen kanserlerin genellikle başka bir organdaki kanserin kana karışmasıyla karaciğere sıçradığını belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, Karaciğer metastazları sinsi seyreder ve ileri evrelerde belirtileri ortaya çıkar. Karaciğerde gelişen kanserlerin çoğu başka bir organdaki kanserin kana karışıp karaciğere sıçramasıyla oluşur. Karaciğerin kendi hücrelerinden kaynaklanan kansere oranla bu durum 20 kat daha sık görülür dedi.
21.07.2020 Sağlık
“Evde çıplak ayakla gezmek tehlikeli'
“Evde çıplak ayakla gezmek tehlikeli' Parmakların, kolun veya bacağın bir kısmı ya da tümünde şişme, ağırlık, gerginlik hissi ve tekrarlayan cilt enfeksiyonlarının lenfödem işareti olabileceğini söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Ural, “Evde veya dışarıda çıplak ayakla kesinlikle dolaşmayın. Ayağınıza batacak herhangi bir cisim ciltte yaralanmaya neden olarak enfeksiyon oluşmasına ve sonrasında lenfödem hastalığına zemin hazırlayabilir” dedi.
19.06.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kanser Hücreleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanser hücreleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.