Kamu Zam

Kamu Zam

Son dakika kamu zam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kamu zam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kamu zam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kamu Zam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kamu zam gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.768 kamu zam haberi bulunmuştur. Tüm kamu zam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Memur zammı sonrası hepsi arttı! Tek tek hesaplandı, 5.995 TL...
Memur zammı sonrası hepsi arttı! Tek tek hesaplandı, 5.995 TL... Asgari ücrete yapılan rekor zammın ardından emekli ve memurlar kendi maaşlarının ne kadar artacağını merak ediyordu. 3 Ocak'ta enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından zam oranları netleşti. Memur ve memur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 28 oranında zam aldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılı ilk 6 ayı için yüzde 5 olan zammı yüzde 7.5 olarak güncelledi. Böylece memur ve memur emeklisine yüzde 30.5 oranında zam yapılmış oldu. Memur maaşlarına yapılan zamlar diğer bazı ödeme kalemlerinin de artmasını sağladı. Kıdem tazminatı tavanından, huzur hakkına, sözleşmeli personelin sözleşme tavanından sosyal denge tazminatı pek çok ödeme değişti. İşte yeni zam oranları sonrası değişen ödeme miktarları ile ilgili detaylar...
9.01.2022 Memur
Ek zam kararı! Milyonlarca çalışan alacak, en düşüğü 6.854 lira olacak
Ek zam kararı! Milyonlarca çalışan alacak, en düşüğü 6.854 lira olacak Milyonlarca çalışan ek zam alacak. Ve belli oldu. Yeni maaşlara yansıyacak. 15 Ocak'ta hesaplara yatırılacak. En düşüğü 6.854 lira olacak. Yeni yıl ile birlikte çalışanların maaşları değişiyor. Zam oranları netleşti. Yeni maaşlar kuruşu kuruşuna hesaplandı. Enflasyon zammı dışında ek zam ve aile yardımını da çok sayıda çalışanın maaşına yansıyacak. Görevdeki memurların 2022 Ocak zammı belli oldu. Ek zamla birlikte kamuda çalışanlar ocak ayında maaşlarını yüzde 30.95 zamlı alacak. Aile yardım ödeneği ile maaşlar daha da artacak.
7.01.2022 Memur
Zam teklifi açıklandı! 100 TL artacak, detaylar belli oldu
Zam teklifi açıklandı! 100 TL artacak, detaylar belli oldu Yüz binlerce kişi bekliyordu. Ve belli oldu. 100 TL zam yapılacak. Bakan Bilgin duyurdu. Kamu işçilerine yapılan zam teklifinde detaylar netleşti. Hükümet 700 bin kamu işçisi için zam teklifini sundu. Maaşı 3 bin 577 TL ile 3 bin 750 TL arasında olanlara seyyanen 100 TL zam önerildi.
8.07.2021 Ekonomi
Maaşlar yükseliyor! Yüzde 20 zam...
Maaşlar yükseliyor! Yüzde 20 zam... Yüz binlerce çalışana güzel haber! Maaşlar artıyor. Zam oranları netleşiyor. Kamuda çalışan 700 bin kişinin maaş artışı ile ilgili geri sayım başladı. Kamudaki 700 binden fazla işçinin ücret zammının belirleneceği görüşmelerde işvereni temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS), işçi kesiminin taleplerini bu yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamını dikkate alarak değerlendirecek.
4.07.2021 Ekonomi
İşçi, memur, emekliler için flaş gelişme! Yeni zam geliyor
İşçi, memur, emekliler için flaş gelişme! Yeni zam geliyor Kamuda çalışan yüz binlerce kişi bekliyor. İşçi, memur, emekliler için müjdeli haber geldi. Zam oranları ile ilgili flaş gelişme. Ve belli oldu. Tek tek açıklandı. Kamu işçilerinin zam pazarlığı başlıyor. Türk-İş ve Hak-İş, kamudaki 700 binden fazla işçinin ücretine 2021-2022'de yapılacak zammın belirleneceği görüşmeler öncesi ortak taleplerini belirledi. Görüşmelerin temmuz ayında sonuçlanması bekleniyor. Öte yandan, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 5,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranının belirleneceği 2021-2022 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos itibarıyla başlayacak.
23.05.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular. Bavul bavul paralar… Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor. Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimizin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır." dedi. Erdoğan, Diyarbakır'ın ardından Batman'da önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Güçlü bir kadro kurduk. Ekonomi programımız işliyor. Batman'ın evladı olan Hazine ve Maliye Bakanı'mız olan Mehmet Şimşek'e itimadım tam." dedi.
27.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Terörle mücadele sınırlarımızın içinde ve dışında engellere aldırmadan kararlıkla devam ettiriyoruz. Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi bu yaz çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.
4.03.2024 Gündem
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var'
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var' AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu Neler Oluyor Hayatta programında açıklamalarda bulunarak, "Milletin beklediği süslü laflar, kavga, ayrıştırma değil. Bir taraftan cemevi temeli atarken öbür taraftan esnafla buluştuk. Biz kimin dili, dini nedir diye bakmadık. Bizi biz yapan değerler budur. Bizim Alevi komşumuz da var, Kürt komşumuz da vardı, Laz komşumuz da vardı. Sevincimizi de hüznümüzü de beraber yaşadık. Birileri bu değerler üzerinden siyaset yapmayı meslek edinmiş." ifadelerini kullandı.
22.02.2024 Gündem
Kamu işçisine ek zam var mı 2024? Kamu işçisi maaşı 2024 ne kadar olacak, kamu işçisi 2024 ocak zam oranı belli oldu mu?
Kamu işçisine ek zam var mı 2024? Kamu işçisi maaşı 2024 ne kadar olacak, kamu işçisi 2024 ocak zam oranı belli oldu mu? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaklaşık 700 bin işçi için ek zam protokolü imzalandığını duyurdu. Peki, Kamu işçisine ek zam var mı 2024? Kamu işçisinin zammı öne çekildi mi, 700 bin kamu işçisine ek zam mı verildi, ne kadar?
30.01.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Şimşek’ten valilere ‘tasarruf’ uyarısı! Togg alın
Bakan Şimşek’ten valilere ‘tasarruf’ uyarısı! Togg alın Valilerden, “kamuda tasarruf tedbirleri”ne hassasiyetle uymalarını isteyen Bakan Şimşek, “Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası. Gösterişten uzak, mütevazi bir kamu anlayışına mecburuz” dedi.
16.01.2024 Gündem
Bakan Işıkhan: Kamu personel rejiminde yükseliş dönemindeyiz
Bakan Işıkhan: Kamu personel rejiminde yükseliş dönemindeyiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "3 Ocak tarihinde açıklanan Aralık ayı enflasyon oranıyla birlikte memurlara ve memur emeklilerimize de yüzde 49,25 oranında artış yapılacak. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını bir hazırlık süreci olarak değerlendirirsek, inanıyorum ki Cumhuriyetimizin ikinci asrı kamu personel rejimi başta olmak üzere ülkemizi ve milletimizi ilgilendiren her alanda yükseliş dönemimiz olacaktır" dedi.
6.01.2024 Ekonomi
2024 memur maaş katsayısı ne kadar oldu? Memur maaş katsayısı 2024 Ocak
2024 memur maaş katsayısı ne kadar oldu? Memur maaş katsayısı 2024 Ocak Memur aylıklarına yapılacak zam miktarı 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında gerçekleştirilen toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde belirleniyor. Kamu görevlilerinin (memurların) aylıklarının güncellenmesi (zam) için kullanılan ve yıllar itibariyle belirlenen katsayının 2024 yılı için ne kadar olacağı merak ediliyor. Peki, 2024 memur maaş katsayısı ne kadar oldu? İşte Memur maaş katsayısı 2024 Ocak
2.01.2024 Ekonomi
Memur emeklilerinden 'zam' açıklaması
Memur emeklilerinden 'zam' açıklaması Ankara'da Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) bünyesinde faaliyet gösteren Emekli Memur-Sen üyeleri, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekmek için Ulus'ta basın açıklaması yaptı.
29.12.2023 Emekli
Kamu personeli 2024 maaş çizelgesi: Memur maaşları bir bir hesaplandı! Polis, doktor, öğretmen 2024'te ne kadar maaş alacak? İşte en düşük memur maaşı...
Kamu personeli 2024 maaş çizelgesi: Memur maaşları bir bir hesaplandı! Polis, doktor, öğretmen 2024'te ne kadar maaş alacak? İşte en düşük memur maaşı... Yeni yılda memur maaşlarının belli olmasına kısa süre kaldı. 2024 yılında kamu kurumlarında çalışan memurlar şimdiden maaşlarını hesaplamaya başladı. İçlerinde öğretmen, hemşire, polis, doktor gibi mesleklerde çalışanlar alacakları maaşları farklı zam oranlarına göre hesap ediyor. Aralık ayı enflasyonun belli olmasıyla birlikte memurların alacağı maaşları da şekillenecek. Enflasyon farkına göre kamu personeli 2024 maaş çizelgesi de belli oldu. İşte 2024 memur maaş tablosu....
20.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: İşsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesinde
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: İşsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ekim ayında TÜİK’in yayınladığı işsizlik oranımız ise yüzde 8,5 düzeyindedir. Bu son 11 yılın en düşük işsizlik oranıdır. Mevsimsel etkilerden arındırılmış genç işsizliği ise Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık 5 puan düşmüş durumda, bu önemli bir performans" dedi.
15.12.2023 Gündem
Yoğun bakımda iğrenç istismar! Kapıyı açan hemşire gördü
Yoğun bakımda iğrenç istismar! Kapıyı açan hemşire gördü İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C. (63) adlı kadına, cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan hemşire Emre Kale'nin ilk duruşmadaki sözleri şoke etti.
1.12.2023 Corona Virüsü
Emekli ve memur yeni kazanç kapısı! Ek gösterge ve çifte zam müjdesi
Emekli ve memur yeni kazanç kapısı! Ek gösterge ve çifte zam müjdesi Emekli ve memur milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisine Ocak'ta çifte zam yapılacak. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nca belirlenen yüzde 15'lik zam oranı, enflasyon farkıyla büyüyecek. Bu fark, 2023'ün ikinci yarısında gerçekleşen enflasyonun yüzde 6'yı aşan kısmı üzerinden hesaplanacak. Bu artış maaşların yanı sıra ek ödemelere de yansıyacak. İşte emekli ve memur maaşına zam ile ilgili dikkat çeken detaylar...
24.11.2023 Emekli
Erken emeklilik mi geliyor? Bakanlık resmi açıklama yaptı
Erken emeklilik mi geliyor? Bakanlık resmi açıklama yaptı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki listenin güncellendiği hakkındaki haberleri gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
7.11.2023 Ekonomi
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge ve asgari ücret çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Işıkhan, "2024 yılı asgari ücretini belirlemek için aralık ayı başında komisyonumuz toplanacak. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz" dedi.
3.11.2023 Ekonomi
MEB harekete geçti! Öğretmenlere prim düzenlemesi geliyor
MEB harekete geçti! Öğretmenlere prim düzenlemesi geliyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Öğretmenlere SGK prim düzenlemesi geliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Bakanlar Kurulu nezdinde gündeme getirdim. Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz, inşallah çözeceğiz" açıklamasında bulundu. İşte detaylar...
31.10.2023 Çalışan Hakları
Merkez Bankası kararı sonrası kredi faizlerinde son durum ne? Tek tek hesaplandı
Merkez Bankası kararı sonrası kredi faizlerinde son durum ne? Tek tek hesaplandı Kredi faizleriyle ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı. Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştiren TCMB Para Politikası Kurulu politika faizini 5 puan artırarak yüzde 35'e çıkardı. Peki bu faiz artışı kredileri nasıl etkileyecek? İşte detaylar...
26.10.2023 Ekonomi
4'ü öğrenci 5 kişinin öldüğü kazada skandal ihmal! Detaylar şok etti
4'ü öğrenci 5 kişinin öldüğü kazada skandal ihmal! Detaylar şok etti Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 4'ü öğrenci 5 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin adli tıp ile bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda, sürücü Mehmet Özdemir'in uyuşturucu madde etkisinde olduğu, aracın teknik, güvenlik donanımlarının yetersiz ve bakımlarının zamanında yapılmadığı gibi birçok ihmal olduğu yer aldı. İhmaller zincirinin olduğu kazada, servisin bağlı olduğu şirket ve sürücüsünün yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı da okul yönetimi ile kusurlu bulundu.
6.10.2023 Yaşam
MHP lideri Devlet Bahçeli: Soysuzların kökü kurutulacak
MHP lideri Devlet Bahçeli: Soysuzların kökü kurutulacak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayıları 16 milyonu bulan emeklilerimizin insanca ve huzur içinde yaşayacakları bir ücret düzeyine kavuşmalarından başka seçenek kalmamıştır. Emekli maaşlarındaki muhtemel iyileştirmeler, enflasyon üzerinde zam verilmesi, hatta zammın kök ücrete yansıtılması samimi dileğimiz ve beklentimizdir" dedi.
3.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kamu Zam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kamu zam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.