Kalp Ritim Bozukluğu

Kalp Ritim Bozukluğu

Son dakika kalp ritim bozukluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kalp ritim bozukluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kalp ritim bozukluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Ritim Bozukluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp ritim bozukluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 242 kalp ritim bozukluğu haberi bulunmuştur. Tüm kalp ritim bozukluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya İnce Memed, Orta Direk, Binboğalar Efsanesi, Ağrı Dağı Efsanesi, Sarı Sıcak ve Tek Kanatlı Bir Kuş'un da aralarında olduğu çok sayıda esere imza atan Yaşar Kemal ölümünün 9 yılında anılıyor.
29.02.2024 Adana
Meral Akşener hastaneye kaldırıldı
Meral Akşener hastaneye kaldırıldı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kalp çarpıntısı ritim bozukluğu nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Akşener'in kontrol amaçlı geceyi hastanede geçireceği belirtildi. Akşener’in yarın taburcu edileceği bildirildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hastanede ziyarete geldi.
12.01.2023 Gündem
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum” 1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
9.11.2022 Sağlık
Tekirdağ’da görevi başındaki polis memuru şehit oldu
Tekirdağ’da görevi başındaki polis memuru şehit oldu Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü personeli Şükrü Yiğit, görev başında kalp krizi geçirerek şehit oldu.
23.03.2022 Yaşam
Tedavi edilmeyen yeme bozuklukları ciddi sorunlara yol açıyor!
Tedavi edilmeyen yeme bozuklukları ciddi sorunlara yol açıyor! Yeme bozukluğu olan bireylerin bedensel, duygusal ve sosyal yönden yaşadığı anormal durum nedeniyle zarar görebildiğini belirten uzmanlar, aşırı ağırlık kaybının tehlikeli sağlık sorunlarına neden olabildiğini vurguluyor. Uzmanlar, yeme bozukluğu rahatsızlıklarının tedavi edilmemesi halinde kemiklerin zayıflaması, saç ve tırnaklarda kırılganlık, kas erimesi, halsizlik, kronik depresyon, tekrarlayıcı anksiyete gibi ciddi sağlık sorunlarının oluşabildiğine dikkat çekerek tedavisinde beslenme programının yanı sıra psikoterapinin de eş zamanlı uygulanması gerektiğini ifade ediyor.
14.12.2021 Sağlık
Koronavirüsle ilgili korkutan uyarı: Ömür boyu...
Koronavirüsle ilgili korkutan uyarı: Ömür boyu... Koronavirüsle mücadele aşı süreci ile güçlü bir şekilde devam ediyor. Havaların soğumasıyla vakaların yeniden yükselişe geçmesi sonrası uzmanlardan kritik uyarlar gelmeye devam ediyor. Salgına bağlı olarak çeşitli kötü komplikasyonlar ve hasarlar gördüklerini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Son dönemlerde beyne pıhtı atarak bu kişiler artık ne yazık ki felç durumunda kalıp yatağa bağımlı hale geliyor. Bacağa pıhtı attığı zaman, özellikle bacakların beslenmesini bozup, bacaklarda kesilmeye kadar giden vakalar olmaya başladı" dedi.
29.10.2021 Sağlık
Silahlı cinsel istismar iddiası! 'Bayılmışım'
Silahlı cinsel istismar iddiası! 'Bayılmışım' Zonguldak'ta M.İ. (39), kendisini 'doktor' ve 'istihbarat görevlisi' olarak tanıtıp, ilişki yaşadığı S.A.'yı çıkan tartışmada silahla tehdit ederek, cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanmaya başlandı. Suçlamaları kabul etmeyen M.İ., "Bana ilaç verdi. Kalp ritim bozukluğu olduğu için tedavi görüyordum. İlacı alınca başım döndü. Bayılmışım. Olay günü cinsel ilişki yaşamadık" dedi.
24.09.2021 Gündem
Kalp pili olan hastalar aşısını ihmal etmemeli!
Kalp pili olan hastalar aşısını ihmal etmemeli! Uzmanlar koronavirüs nedeniyle kaybedilen hastaların yaklaşık yüzde 20'sinin ölüm nedeninin kalp ritim bozukluğundan kaynaklı olduğunu belirtiyor. Diyarbakır Dicle Üniversitesi (D.Ü.) Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Polat, kalp pili takılan hastaların aşılarını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.
29.08.2021 Sağlık
'Koronavirüs geçirenlere hareketli olmalarını öneriyoruz'
'Koronavirüs geçirenlere hareketli olmalarını öneriyoruz' Kayseri'de, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Bahadır Şarlı, "Koronavirüsü atlatmış kişilere özellikle hareketli olmalarını, sabit kalmamalarını öneriyoruz" dedi.
26.05.2021 Sağlık
Kalbin en büyük düşmanı stres, fazla kilo, tuz ve sigara
Kalbin en büyük düşmanı stres, fazla kilo, tuz ve sigara Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Engin Bozkurt, dünyada gelişmiş ülkelerde ölüm nedenleri arasında kalp krizinin ilk sırada yer aldığını, stres, fazla kilo, tuz ve sigarının kalbin en büyük düşmanı olduğunu söyledi.
12.04.2021 Sağlık
Kalp krizinin gizli tehdidi: Kalp ritim bozukluğu
Kalp krizinin gizli tehdidi: Kalp ritim bozukluğu Kalp ritminde görülen bozukluğun ve kalbin olması gereken ritme göre daha yavaş ya da daha hızlı çarpmasının kalpte ritim bozukluğuna neden olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Naser Can, “Kardiyak aritmilerde erken teşhis ve uygun tedavi kalp krizi, felç ve ani ölüm risklerini minimuma indirir” dedi.
16.02.2021 Sağlık
Ani atardamar tıkanıklığı ölümcül olabilir
Ani atardamar tıkanıklığı ölümcül olabilir Pandemide ani atardamar tıkanıklığı şikâyetlerinin atlanmasının ölümcül sonuçları olabileceğini söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, “Kovid-19 sürecinde ani atardamar tıkanıklığı şikâyetiyle gelen hastaların tanı ve tedavisinde gecikme olmamasına dikkat edilmeli. Ayrıca Kovid-19 enfeksiyonunun da kalp ve damar cerrahi komplikasyonları olduğunu ve akut arteriyel emboliye yol açabileceğini bilerek Kovid-19 hastalarında da çok uyanık olunması gerekmektedir” dedi.
24.12.2020 Sağlık
'Covid-19 geçiren hastada kalp problemleri ortaya çıkabiliyor'
'Covid-19 geçiren hastada kalp problemleri ortaya çıkabiliyor' Kardioloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Çağlar, "Covid-19 geçiren bir hastada özellikle altta yatan kalp hastalığı varsa kalp problemleri ortaya çıkabiliyor. Bunların içinde en önemli dediğimiz kalp kası iltihabıdır. Bunların bir kısmı kalıcı oluyor" dedi.
3.08.2020 Sağlık
Kalp-damar ve yüksek tansiyon hastalarına bayram uyarısı
Kalp-damar ve yüksek tansiyon hastalarına bayram uyarısı Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tulga Ulus, kalp-damar hastaları ile yüksek tansiyonu (Hipertansiyon) bulunanlara, Kurban Bayramı'nda sağlığın korunması için kurban etini az miktarda tüketmeleri, bol yeşillik ve taze salata gibi antioksidan besinleri yemeleri tavsiyesinde bulundu.
30.07.2020 Sağlık
Migren tedavisinde çığır açan aşı Türkiye’ye geliyor
Migren tedavisinde çığır açan aşı Türkiye’ye geliyor Dünya Baş Ağrısı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Nöroloji, Algoloji ve Vasküler Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, müjdeyi verdi: Migren hastalarının üç yıldır beklediği çığır açan tedavi, 'migren aşısı' birkaç ay içinde Türkiye’de kullanılmaya başlanacak.
13.02.2020 Sağlık
6 saatten az uyuyanlarda büyük risk!
6 saatten az uyuyanlarda büyük risk! Doç. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ani ölümler, kalp krizleri ve felç gibi hayatı tehdit eden durumların uyku ile ilişkisine vurgu yaparak “Sağlıklı uyku en az 7 saat olmalıdır. Araştırmalar, 6 saatten az uyuyanlarda her bir saatlik düşüş için kalp ritim bozukluğu riskinin 1.7 kat artırdığını gösteriyor” dedi.
27.12.2019 Sağlık
19 yıl bu kurşunla yaşadı! 3 TL'lik bir mermiyle...
19 yıl bu kurşunla yaşadı! 3 TL'lik bir mermiyle... Samsun'da, 20 yıl önce, yakının düğününde maganda kurşunuyla vurulan ve doktorların ’öldü’ diyerek, ameliyat masasında bıraktığı ileri sürülen Reyhan Öztürk (40), görevli hemşirenin nefes aldığını fark etmesi sonucu yaşama tutundu. Geçen yıl yapılan ikinci ameliyatla vücudundaki kurşundan kurtulan Öztürk, memleketi Samsun’da dün maganda kurşunuyla yaşamını yitiren Aşkın Gazan (28) için Facebook sayfasından yaptığı "3 TL’lik bir mermeriyle ne erkek olunur. Ne adam olunur ne de hava atılır. Ama o 3 TL’lik kurşunla bir can yok olur" paylaşımı ile dikkat çekti.
28.11.2019 Yaşam
Oktay Şengüler hayatını kaybetti
Oktay Şengüler hayatını kaybetti 1970 yılında Hürriyet’te başladığı gazetecilik yaşamında birçok başarılı habere imza atan Oktay Şengüler (75) hayatını kaybetti.
9.10.2019 Gündem
Türk bilim insanlarının büyük başarısı!
Türk bilim insanlarının büyük başarısı! Kalp ritim bozukluklarının moleküler, hücresel ve genetik nedenlerinin belirlendiği araştırmanın sonucuna göre hastalığın önlenmesi, gelişimi veya tedavisine yönelik yeni yöntemler geliştirilebilecek.
30.09.2019 Sağlık
60 kişilik aile aynı hastalığı taşıyor!
60 kişilik aile aynı hastalığı taşıyor! Dünyada daha önce sadece 6 ailede tespit edilen ve erken yaşta ölümlere neden olan 'Kısa QT sendromu' olarak bilinen ölümcül kalp ritim bozukluğu hastalığı, Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşayan 60 kişilik Dalaman ailesinde de tespit edildi. Bugüne kadar bu hastalık nedeniyle 18 aile bireyini kaybeden Dalaman ailesi yardım için Sağlık Bakanlığı'ndan çağrıda bulundu.
3.07.2019 Yaşam
İnme riskini azaltmak için 5 öneri
İnme riskini azaltmak için 5 öneri Nöroloji Uzmanı Dr. Yılmaz Niyazi Yazman, "İnme riskini azaltmak için bol bol su için. Günde 2-3 litre su içmek, özellikle 45 yaşından sonra inme riskini azaltan basit bir önlemdir. Yüksek tansiyon ya da diyabet hastasıysanız veya yüksek kolesterole sahipseniz kişisel risk faktörlerini bilerek kontrol altına alın" dedi.
8.05.2019 Sağlık
Apple Watch hayat kurtardı!
Apple Watch hayat kurtardı! Apple Watch, kullanıcısının kalp rahatsızlığını tespit ederek adeta hayat kurtardı.
14.02.2019 Bilim ve Teknoloji
Şükran Ovalı: Kızımın sağlığı gayet iyi
Şükran Ovalı: Kızımın sağlığı gayet iyi Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin’in oyuncu eşi Şükran Ovalı önceki akşam kuaför çıkışı objektife takıldı
11.01.2019 Magazin
Bu içecek prostata çare
Bu içecek prostata çare Üroloji Uzmanı Dr. Turgut Alp, kahvenin içindeki kafein ve flavonoidlerin prostat kanserinin oluşma riskini, agresifliğini ve ilerleme hızını azalttığını söyledi.
4.12.2018 Sağlık
Greyfurt ilacınızı nasıl etkiler?
Greyfurt ilacınızı nasıl etkiler? Kullandığımız ilaçların bazı gıdalarla tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini biliyor muydunuz? Özellikle greyfurt meyvesi kullandığınız ilaçlarla ciddi anlamda etkileşime girebiliyor. İşte greyfurt meyvesinin kullandığınız ilaçlara etkisi.
20.10.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Ritim Bozukluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp ritim bozukluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.