Kadın Hakları

Kadın Hakları

Son dakika kadın hakları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kadın hakları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kadın hakları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kadın Hakları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kadın hakları gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.113 kadın hakları haberi bulunmuştur. Tüm kadın hakları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi zalimdir." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede Hamas'a terör iftirası atan İsrail muhiplerine asla inanmayın. Hamas bunların iddia ettiği gibi bir örgüt değildir; bilakis direniş hareketidir. Türkiye olarak hiçbir tehdide baskıya boyun eğmeden Gazze'de yaşanan katliamın, Filistin'de yaşayan zulmün sona ermesi için kalbimizle, dilimizle, elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.
8.03.2024 Gündem
8 Mart 1857’de ne oldu? 8 Mart 1857 kadın katliamı: kaç kadın öldü? 1857 New York dokuma fabrikası olayı
8 Mart 1857’de ne oldu? 8 Mart 1857 kadın katliamı: kaç kadın öldü? 1857 New York dokuma fabrikası olayı 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü kadın hakları, eşitlik ve cinsiyet adaleti mücadelesinin sembolik bir günü olarak dünya genelinde kutlanır. Bu özel gün, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi başarılarına vurgu yapar ve kadınların hakları için mücadele etmek için bir fırsat sunarken, tarihi karanlık bir olaya dayanıyor. Dünya Kadınlar Günü’nün 8 Mart günü olarak belirlenmesine kaynaklık eden olay ise 1857 yılına dayanıyor. Peki, 8 Mart 1857’de ne oldu, ? 8 Mart 1857 kadın katliamında kaç kadın öldü? İşte 1857 New York dokuma fabrikası olayı…
8.03.2024 Gündem
TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'tan 8 Mart mesajı: Çalışmaya devam edeceğiz
TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'tan 8 Mart mesajı: Çalışmaya devam edeceğiz Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) 8 Mart Kadınlar Günü’nü yazılı bir mesajla kutladı.
8.03.2024 Gündem
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı?
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı? Dünya çapında coşkuyla kutlanan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihi 1800'lü yıllara dayanıyor. Kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hakları için mücadele ettiği bu önemli gün, tarihte birçok önemli dönüm noktasına sahne oldu. Her yıl 8 Mart'ta kutlanan bu gün, kadınların eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesini yansıtıyor. Kadınların toplumdaki rollerinin ve katkılarının önemini vurgulayan bu gün, dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki, İlk kadınlar günü ne zaman kutlandı? Kadınlar günü nasıl ortaya çıktı, 8 Mart kadınlar günü ilk nerede kutlandı? 8 Mart neden Dünya Kadınlar günü ilan edildi?
8.03.2024 Gündem
Sevgiliye 8 Mart Dünya Kadınlar günü sözleri ve mesajları! Resimli, romantik, anlamlı kısa ve uzun sevgiliye özel kadınlar günü mesajları
Sevgiliye 8 Mart Dünya Kadınlar günü sözleri ve mesajları! Resimli, romantik, anlamlı kısa ve uzun sevgiliye özel kadınlar günü mesajları Bugün, dünya genelinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi başarılarına odaklanan anlamlı bir gün olarak kutlanıyor. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da kadınların tarih boyunca elde ettiği kazanımları hatırlatmak ve kadın hakları mücadelesine olan desteği vurgulamak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kadınların gücü ve direnişi, sadece bugün değil, her gün kutlanmalı ve desteklenmelidir. Biz de günün anlam ve önemine istinaden 8 Mart Dünya Kadınlar günü sözleri ve mesajları derledik. İşte resimli arkadaşa, anneye, kaynanaya, eşe 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sözleri ve 8 Mart Dünya Kadınlar günü mesajları…
8.03.2024 Gündem
Kadın Emeği Pazarı el yapımı ürünleri Adanalılarla buluşturdu
Kadın Emeği Pazarı el yapımı ürünleri Adanalılarla buluşturdu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Emeği Pazarı’nın beşincisi açıldı.
8.03.2024 Adana
Türkiye'de ilk kez Adana'da yapılacak! 5 gün boyunca 'bağlama' konuşulacak
Türkiye'de ilk kez Adana'da yapılacak! 5 gün boyunca 'bağlama' konuşulacak Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuarı’nın hazırladığı, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan "Adana Gönülleri Gönüllere Bağlama Günleri" 3-7 Mart tarihleri arasında, Adana Büyükşehir Tiyatro Salonu ve ASKİ Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak.
29.02.2024 Adana
Büyükşehir'den kadınlara önemli eğitim
Büyükşehir'den kadınlara önemli eğitim 17 Şubat 1926’da Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün yıldönümünde, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Barosu iş birliği ile “Medeni Kanun ve Kadın Hakları” konulu eğitim düzenlendi.
19.02.2024 Adana
Büyükşehir ve Baro'dan önemli proje
Büyükşehir ve Baro'dan önemli proje Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Adana Barosu ortaklığında kadınlara, mevcut yasal hakları ile ilgili eğitim verildi.
5.02.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeniden şahlanış dönemi başlayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeniden şahlanış dönemi başlayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti İstanbul İlçe Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.
20.01.2024 Gündem
Kadın Hakları Günü mesajları ve resimli sözler! 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü tarihçesi: Dünya Kadın Hakları Günü ne zaman kabul edildi?
Kadın Hakları Günü mesajları ve resimli sözler! 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü tarihçesi: Dünya Kadın Hakları Günü ne zaman kabul edildi? 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, kadın haklarına vurgu yaparak, toplumsal eşitlik mücadelesine dikkat çekmek amacıyla ortaya çıktı. Kadın hakları konusundaki bilinci artırmanın bir parçası olarak 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü mesajları ve sözleri araştırılmaya başlandı. İşte Dünya Kadın Hakları Günü kutlama mesajları ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü ne zaman kabul edildi? Sorusunun yanıtı…
5.12.2023 Gündem
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışı nedeniyle kiracı- ev sahibi anlaşmazlıklarıyla ilgili “Kira uyuşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sı anlaşmayla sonuçlandı. Bu ne demek; 20 bin ev sahibinin ve kiracının, adliye kapısına düşmemesi demek. 20 bin insan önemli'' dedi.
3.11.2023 Gündem
Eski sevgilisini 9 kurşunla öldürdü mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı: En ağır şekilde cezalandırılmak istiyorum
Eski sevgilisini 9 kurşunla öldürdü mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı: En ağır şekilde cezalandırılmak istiyorum Kafede eski sevgilisini 9 kurşunla öldüren sanığın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı. Diyarbakır'da eski sevgilisi Meryem Sevim'i, 9 kurşunla öldüren Musa Sevim , ilk duruşmada, "En ağır şekilde cezalandırılmak istiyorum. Pişmanım, diyecek bir şeyim yok. Allah, mekanını cennet etsin. 1,5 ay dağlarda aptal aptal gezdim. En son Meryem'in mezarına gidecektim" dedi.
26.10.2023 Gündem
Canlı yayında eşi Mine Kocadağ'ı boğarak öldürdüğünü itiraf etmişti! Mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı
Canlı yayında eşi Mine Kocadağ'ı boğarak öldürdüğünü itiraf etmişti! Mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı Katıldığı TV programında karısını boğrak öldüren koca mahkemede ifadesini değiştirdi. Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, geçen yıl 18 Ağustos'ta kaybolan eşi Mine Kocadağ'ı (26), katıldığı televizyon programında boğarak öldürdüğünü itiraf eden tutuklu sanık Mithat Kocadağ (33), SEGBİS'le bağlandığı duruşmada eşinin kendisini H.K. ile aldattığını ileri sürdü. Kocadağ, "H.K. ile daha mutlu olduğunu söyledi. 'Sen ne biçim erkeksin' dedi. 'Sus artık' diyerek ağzını kapattım ve çocuğumun odasına gidip uyudum. Uyandığımda hareketsiz yattığını gördüm; çocuğum görmesin diye bazaya sakladım. Daha sonra cesedini çalıştığım otelin yakınlarına bıraktım. Yırtıcı hayvanlar zarar vermesin diye de branda ile örttüm" dedi.
20.10.2023 Gündem
Evli milyonlarca çifti ilgilendiren mal varlığı kararı! Tasarruf yetkisi kısıtlanacak
Evli milyonlarca çifti ilgilendiren mal varlığı kararı! Tasarruf yetkisi kısıtlanacak Yargıtay’dan evli milyonlarca çifti ilgilendiren emsal bir karar geldi. Yüksek mahkeme, mal varlığını elden çıkarmaya çalışan erkeğin eşinin açtığı ‘mal varlığı üzerindeki tasarruf yetkisine sınırlama getirilmesi’ davasının reddedilmesini hukuka aykırı bularak bozdu. Aile bireylerinden mal kaçırmaya dikkati çeken KADINHAKDER Başkanı Av. Çisil Tuana Tezsever, “Bu karar, eşlerin malvarlıklarının devrinde diğer eşin rızasının aranmasına yönelik düzenlemeye gidilmesi konusunda baskı oluşturacaktır” dedi.
7.08.2023 Gündem
Süresiz nafakada ‘kriter’ çıkmazı! Aile fonu oluşturulsun
Süresiz nafakada ‘kriter’ çıkmazı! Aile fonu oluşturulsun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, süresiz nafaka uygulamasının kabul edilebilir olmadığını belirterek uygulama üzerinde çalıştıklarını söyledi. Göktaş’ın uygulamayı adil bulmadığına ilişkin açıklamasını uzun süredir gündemde bulunan süresiz nafakayı yeniden tartışmaya açtı.
31.07.2023 Gündem
Boşanma aşamasındaki eşini boynundan bıçaklayarak öldürdü! Cezası belli oldu
Boşanma aşamasındaki eşini boynundan bıçaklayarak öldürdü! Cezası belli oldu Diyarbakır’da geçen yıl boşanma aşamasındaki eşi Şule Akdeniz Tartuk’u (21) kayınvalidesinin evinde bıçaklayarak öldüren Erkan Tartuk (30), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
15.06.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Tüm tarafların içine sinecek neticeye inanıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Tüm tarafların içine sinecek neticeye inanıyorum Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantıda ekonomi öncelikli gündem oldu. Asgari ücrete yapılacak ara zam ve deprem bölgesine yönelik çalışmaların da ele alındığı toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni kararları canlı yayında açıkladı. Erdoğan, "Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylığı ödemesini erkene alıyor ve kardeşlerimizi sevindiriyoruz. Asgari ücret komisyonumuz çalışmalara başladı. Görüşmeler yapıcı şekilde ilerliyor. Memur artış oranlarıyla ilgili Meclis sürecini yakında başlatıyoruz." dedi.
14.06.2023 Gündem
Derin dondurucuda cesedi bulunan bebeğin ölümüyle ilgili kan donduran ifadeler!
Derin dondurucuda cesedi bulunan bebeğin ölümüyle ilgili kan donduran ifadeler! Gaziantep’te darp edilerek öldürüldüğü tespit edilen ve cesedi derin dondurucuda bulunan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay’ın katil zanlıları ilk defa SEGBİS ile hakim karşısına çıktı. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 19 Eylül'e erteledi.
9.06.2023 Yaşam
Fındık deposunda sevgilisiyle buluştu! Mahkemede itiraf etti: Yüzüme tükürdü, öldürdüm
Fındık deposunda sevgilisiyle buluştu! Mahkemede itiraf etti: Yüzüme tükürdü, öldürdüm Bartın'da, eski sevgilisi Azize Gülmez'i (25) çalıştığı iş yerinde tabancayla öldürdükten sonra, iş arkadaşını da yaraladığı için 'ağırlaştırılmış müebbet' hapis istemiyle tutuklu yargılanan Ercan Özkavlak (31), mahkemede, "Kesinlikle öldürmek için gitmedim. Küfretti ve yüzüme tükürdü, çok pişmanım" dedi.
3.06.2023 Yaşam
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi 14 Mayıs seçimlerinde, Giresun’un ilk kadın vekili CHP adayı Elvan Işık Gezmiş, Nevşehir’in ilk kadın vekili MHP adayı Filiz Kılıç olurken, AK Parti adayı Derya Yanık ve CHP adayı Asu Kaya Gedik de Osmaniye’nin ilk kadın vekilleri olmayı başardı.
22.05.2023 Gündem
AK Parti adaylarını tanıtacak! Beyanname mesajları ne olacak?
AK Parti adaylarını tanıtacak! Beyanname mesajları ne olacak? AK Parti'de liste maratonu sona erdi. Sırada seçim beyannamesi açıklanacağı aday tanıtım toplantısı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün 600 ismi kamuoyuna duyuracak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena önündeki vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Gümbür gümbür 14 Mayıs'a gidiyoruz. Buradaki katılımı görünce mutluluğum daha da arttı." diye konuştu.
11.04.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrası İnce'den flaş açıklama
Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrası İnce'den flaş açıklama Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce görüşmesi sonrası açıklama geldi.
29.03.2023 Gündem
Bakan Yanık: 6284 sayılı Kanun'un tartışmaya açılması dahi kabul edilemez
Bakan Yanık: 6284 sayılı Kanun'un tartışmaya açılması dahi kabul edilemez Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "6284 sayılı Kanun'un ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" dedi.
13.03.2023 Gündem
Ünlü isimlerden sosyal medyada '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' mesajları!
Ünlü isimlerden sosyal medyada '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' mesajları! Ünlü isimler '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kutladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıcı etkisini de unutmayan ünlülerimiz, "Bu büyük enkazın ortasından da haykıralım hep birlikte; yaşasın kadınlar, yaşasın çocuklar, yaşasın insanlar! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü..." dedi.
8.03.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Kadın Hakları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kadın hakları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.