Kademeli Normalleşme

Kademeli Normalleşme

Son dakika kademeli normalleşme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kademeli normalleşme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kademeli normalleşme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kademeli Normalleşme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kademeli normalleşme gelişmeleri de dahil olmak üzere 479 kademeli normalleşme haberi bulunmuştur. Tüm kademeli normalleşme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pandemi raporunun sonuçları açıklandı! Toplumun yüzde 70'i 'şansa' koronaya yakalanmadığını söyledi
Pandemi raporunun sonuçları açıklandı! Toplumun yüzde 70'i 'şansa' koronaya yakalanmadığını söyledi Türkiye’de pandemi ile geçen 2 yılın mercek altına alındığı, ‘Değişen Hayat; Pandemi ve Türkiye 2020-2022’ araştırma raporunun sonuçları açıklandı. Hazırlanan rapora göre toplum, önlemlerle kademeli normalleşme başlasa da salgının bitmediği; mesafe ve maske alışkanlıklarına belirsiz bir süre daha devam edeceği kanısında. Araştırmada ortaya çıkan en önemli verilerden biri, son dönemde esnetilen tedbirlere rağmen insanların virüse karşı önlem almaktan vazgeçmedikleri. Maske kullanmaya ve ellerini sıklıkla yıkamaya devam eden, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayan ve toplu taşıma kullanmayanların oranı yüzde 88’i bulurken hiçbir önlem almıyorum diyenlerin oranı ise sadece yüzde 12’de kalıyor. Toplumun yüzde 70’i Kovid-19’a yakalanmadığını söylüyor. Derin görüşmeler de bu veriyi destekliyor. Hastalığa bugüne dek yakalanmamayı aldığı önlemlerle açıklayanlar olduğu kadar şansla, kaderle açıklayanlar da var.
10.03.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Türkiye 2023 Zirvesi"nde önemli mesajlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Türkiye 2023 Zirvesi"nde önemli mesajlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Turkuvaz Medya tarafından düzenlenen "Türkiye 2023 Zirvesi"ne video mesaj gönderdi.
4.11.2021 Siyaset
Prof. Dr. Ertuğrul: Önlem alınmazsa vaka artışı...
Prof. Dr. Ertuğrul: Önlem alınmazsa vaka artışı... Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, koronavirüs vaka sayılarındaki artışın, kademeli normalleşmeye geçildikten sonra insan hareketliliğinin artmasıyla başladığını söyledi. Önlem alınmazsa salgının sonbahara kadar artmaya devam edeceğini belirten Ertuğrul, “Herhangi bir kısıtlama veya önlem alınmazsa artışın devam edeceğini söyleyebiliriz. Önümüzdeki sonbahara kadar yani ağustos ayı boyunca sürekli olarak bir artış eğilimi olacaktır” dedi.
7.08.2021 Sağlık
Merkez Bankası duyurdu! Enflasyondaki yükseliş...
Merkez Bankası duyurdu! Enflasyondaki yükseliş... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, temmuz ayında enflasyondaki yükselişte gıda ve enerji fiyatları temel belirleyiciler olurken, yıllık tüketici enflasyonuna katkı gıdada 1,12 puan ve enerjide 0,58 puan arttı.
4.08.2021 Ekonomi
Kabine toplantısı ne zaman? Kısıtlamalar geri gelecek mi?
Kabine toplantısı ne zaman? Kısıtlamalar geri gelecek mi? Koronavirüs salgınının büyük oranda kontrol altına alınması ve aşılama çalışmalarına hız verilmesiyle birlikte kısıtlamasız ilk bayram devam ediyor. Milyonlar bayramı fırsat bilerek sahillere akın etti. Delta varyantı uyarılarına rağman maske kuralının büyük oranda terk edilmesi endişeleri beraberinde getiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ba bayram tatili açıklamasında tatilde kurallara uyulmasının büyük önem taşıdığını vurgulamıştı. Uzmanlar da uyarılarına devam ediyor. Pek çok kişi de kısıtlamaları geri gelip gelmeyeceğini merak ederken Kabine toplantısının ne zaman yapılacağını araştırıyor. Peki, Kabine toplantısı ne zaman? Kısıtlamalar geri gelecek mi? İşte detaylar...
21.07.2021 Gündem
Bakan Ersoy: Hedef 25 milyon turist
Bakan Ersoy: Hedef 25 milyon turist Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CNN Türk'de Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına konuk oldu. Bakan Ersoy, bu yılki turizm hedeflerini revize ettiklerini belirterek, "Hedefleri 25 milyon turist, 20 milyar dolar gelir beklenti olarak düzelttik. Şu anda iyi de gidiyor, inşallah hedeflere ulaşacağız. Ama gönlümdeki hedefi sorarsanız 30 milyon turist, 23 milyar dolar gelir." dedi.
18.07.2021 Ekonomi
THY, haziran ayında 3,6 milyon yolcu taşıdı
THY, haziran ayında 3,6 milyon yolcu taşıdı Haziran ayı itibariyle başlayan kademeli normalleşme kapsamında seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte uçuş ve yolcu trafiğinde artış oldu.
12.07.2021 Ekonomi
Ankara İstanbul arası hızlı tren ile kaç saat olacak, Ankara İstanbul hızlı tren bilet fiyatları belli mi?
Ankara İstanbul arası hızlı tren ile kaç saat olacak, Ankara İstanbul hızlı tren bilet fiyatları belli mi? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamada, Ankara ile İstanbul arasında hizmet verecek olan Ekspres Yüksek Hızlı Tren'in 10 Temmuz'da faaliyete geçerek Ankara ile İstanbul arasındaki mesafenin 25 dakika daha hızlı hale getirileceği belirtildi.
6.07.2021 Gündem
Bakan duyurdu! Ekspres YHT seferleri başlıyor
Bakan duyurdu! Ekspres YHT seferleri başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kurban Bayramı öncesi müjdeyi verdi. Ekspres yüksek hızlı tren seferleri başlıyor. Tren sadece 3 kez duraklayacak. Yolcular zamandan büyük tasarruf yapacak.
6.07.2021 Gündem
Kurban Bayramı'nda yasak olacak mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?
Kurban Bayramı'nda yasak olacak mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Pek çok kişi Kurban Bayramı hazırlıklarına başladı. Kademeli normalleşme ile birlikte biten yasakların Kurban Bayramı'nda geri gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Milyonların gözü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde olacak. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurban Bayramı ile ilgili kararları açıklaması bekleniyor. Peki, Kurban Bayramı'nda yasak olacak mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? İşte detaylar...
5.07.2021 Gündem
Mangal yasağı kalktı mı? Piknik alanlarında mangal yasak mı? Sahillerde mangal yakmak yasak mı?
Mangal yasağı kalktı mı? Piknik alanlarında mangal yasak mı? Sahillerde mangal yakmak yasak mı? Temmuz ayı ile birlikte Türkiye'de sosyal hayat normale döndü. Kademeli Normalleşme Dönemi'nin kısıtlamasız ilk hafta sonunda milyonlar sokaklara, piknik alanlarına ve sahillere akın ediyor. Yasakların kalkmasıyla birlikte pek çok kişi de yasakların olup olmadığını ve özellikle de piknik alanlarında mangal yakmanın serbest olup olmadığını merak ediyor. Peki, Mangal yasağı kalktı mı? Piknik alanlarında mangal yasak mı? Sahillerde mangal yakmak yasak mı? Mangal yakmak serbest mi? İşte detaylar...
4.07.2021 Gündem
Bugün marketler açık mı? Pazar günü marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Marketlerin çalışma saatleri!
Bugün marketler açık mı? Pazar günü marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Marketlerin çalışma saatleri! Kademeli normalleşmenin ilk hafta sonunda milyonlar marketlerin açık olup olmadığını merak ediyor. Kapanmalar, yasaklar ve kısıtlamalarla geçen sürenin ardından Türkiye kısıtlamasız ilk pazar gününü yaşıyor. Daha önce kısıtlamalar kapsamında olan kasap, bakkal, manav, market gibi işletmelerin hizmet verdikleri saatler yeni dönemde de merak ediliyor. Peki, Bugün marketler açık mı? Pazar günü marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Marketlerin çalışma saatleri!
4.07.2021 Gündem
Ankara'da sağlık çalışanlarının ücretsiz ulaşım hakkı sona erdi
Ankara'da sağlık çalışanlarının ücretsiz ulaşım hakkı sona erdi EGO Genel Müdürlüğü, Ankara'da sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanma hakkının 1 Temmuz itibarıyla sona erdiğini duyurdu.
2.07.2021 Gündem
Bakan Ersoy'dan müjdeli haber! Yüzde 120'ye varan artış...
Bakan Ersoy'dan müjdeli haber! Yüzde 120'ye varan artış... Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Hava trafiklerinde artış var. Antalya'da yüzde 120, İstanbul Havalimanı'nda yüzde 60'lar seviyesinde" açıklamasında bulundu. Bakan Ersoy müzik sınırlamasına ilişkin olarak kurala uygun şekilde ilerlendiğini söyledi.
2.07.2021 Ekonomi
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu 31 Ağustos...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu 31 Ağustos... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Milyonlarca kişi bekliyordu ve tarih belli oldu. 81 ile duyuruldu. Okullarda 2020-2021 eğitim öğretim dönemi yarın sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığınca 5 Temmuz-31 Ağustos'ta uygulanacak telafi eğitimi programına başvurular yarın bitiyor. Talep eden öğrencilere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması yarından itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek. Okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocukların hazır bulunuş düzeyini artırmak ve ilkokula akranlarıyla eşit şartlarda başlamalarını sağlamak amacıyla yaz okulları açılacak. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı "Millet Olmak" temalı afiş ve slogan yarışması düzenleyecek.
1.07.2021 Eğitim
Ücretsiz izin kıdemden sayılır mı? Ücretsiz izin kıdeme dahil edilir mi?
Ücretsiz izin kıdemden sayılır mı? Ücretsiz izin kıdeme dahil edilir mi? Binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Yeni dönem başladı. 1 Temmuz itibariyle kısa çalışma, fesih yasağı, tek taraflı ücretsiz izin gibi düzenlemeler sona erdi. Türkiye'de normalleşmeyle birlikte çalışma hayatında yeni bir dönem başladı. Pek çok çalışan da tek taraflı ücretsiz izin sürecinin tamamlanmasıyla birlikte hakları, kıdemleri ve emekliliklerine etki edip etmeyeceğini araştırıyor. Peki, Ücretsiz izin kıdemden sayılır mı? Ücretsiz izin süreleri kıdeme dahil mi? İşte ücretsiz izin ile ilgili merak edilenler...
Konserler olacak mı, konser yasağı kalktı mı? Konserler ne zaman başlayacak?
Konserler olacak mı, konser yasağı kalktı mı? Konserler ne zaman başlayacak? Kademeli normalleşme sürecinin 3. aşaması başladı. İçişleri Bakanlığı 27 Haziran'da yayımladığı genelgeyle kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabında kalkan ve devam edecek kısıtlamalara yönelik alınan kararları kamuoyu ile açıklandı. Peki, Konserler yasak mı? Konser yasağı bitti mi?
1.07.2021 Gündem
HES kodu kalktı mı, HES kodu zorunluluğu devam ediyor mu?
HES kodu kalktı mı, HES kodu zorunluluğu devam ediyor mu? Türkiye, 1 Temmuz itibarıyla kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabını başladı. Koronavirüs kapsamında alınan kısıtlama kararı sona erdi. Kısmi normalleşme süreciyle birlikte merak edilen konulardan biri de HES kodu zorunluluğu oldu. Peki, HES kodu kalktı mı, HES kodu zorunluluğu devam ediyor mu?
1.07.2021 Gündem
Maske yasağı kalktı mı? Maske takma zorunluluğu kalktı mı? Maske takmak zorunlu mu?
Maske yasağı kalktı mı? Maske takma zorunluluğu kalktı mı? Maske takmak zorunlu mu? Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde yeni dönem başladı. Yeni süreci 1 yılı aşkın süredir bekleyen Türkiye, hayatın normal akışına dönmesini bekliyordu. Son kabine toplantısında, uygulanan yasaklar ve kısıtlamaların kaldırılması kararı çıktı. İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nde yayınlanan 1 Temmuz Kademeli Normalleşme olarak tanımlanan yeni dönemde sokağa çıkma yasakları, hafta içi ve hafta sonu saat kısıtlamaları ile uzun süredir kapalı olan iş yerlerinin açılması kararları milyonlara umut oldu. Pek çok kişi yeni normalleşme döneminde maske takma zorunluluğunun olup olmadığını merak ediyor. Peki, Maske yasağı kalktı mı? Maske takma zorunluluğu kalktı mı? Maske takmak zorunlu mu? Açık alanda maske takmak zorunlu mu? Maske takma zorunluluğu ne zaman kalkacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları...
1.07.2021 Gündem
Nargile kafeler açık mı, nargile salonları açıldı mı? Kafelerde nargile içmek serbest mi, nargile yasağı kalktı mı 1 Temmuz?
Nargile kafeler açık mı, nargile salonları açıldı mı? Kafelerde nargile içmek serbest mi, nargile yasağı kalktı mı 1 Temmuz? Nargile kafeler açıldı mı? Kovid-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirler 1 Temmuz bugün itibariyle kaldırıldı. Kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabının başlamasıyla vatandaşların merak ettiği sorulara yanıt araması da başladı. Saat 05.00 itibarıyla başlayan yeni normalleşme süreci sona erecek tedbirler tek tek kamuoyu ile paylaşıldı. Peki, nargile salonları açıldı mı, kafelerde nargile içmek serbest mi?
1.07.2021 Gündem
Pazar yasağı kalktı mı? Hafta sonu yasakları bitti mi? Saat kısıtlaması kalktı mı?
Pazar yasağı kalktı mı? Hafta sonu yasakları bitti mi? Saat kısıtlaması kalktı mı? Koronavirüsle mücadelede yeni dönem resmen başladı. Türkiye normale döndü. Uzun süredir kısıtlamalar, yasaklar ve kapanmalarla geçen salgın sürecinden sonra normalleşme Türkiye'de başladı. Aşılama süreci virüs ile mücadelede etkili oldu. Toplumun büyük bir kesimin aşılanması da vaka sayılarının kontrol altına alınmasında önemli rol oynadı. Sosyal hayata yeniden dönen Türkiye, kademeli normalleşmenin üçüncü etabı olarak duyurulan bu süreçte virüs öncesi günlerine geri dönecek. Pek çok kişi de 1 Temmuz itibariyle alınan kararları araştırıyor. Peki, Pazar yasağı kalktı mı? Saat kısıtlaması kalktı mı? Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? İşte detaylar...
1.07.2021 Gündem
Resmen duyurdular! Esnek çalışma uygulamasına son verildi
Resmen duyurdular! Esnek çalışma uygulamasına son verildi Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) esnek çalışma uygulamasının sonlandırılmasını kararlaştırdı.
30.06.2021 Çalışma Hayatı
Yarın sokağa çıkma yasağı var mı, 1 Temmuz sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu?
Yarın sokağa çıkma yasağı var mı, 1 Temmuz sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu? Sokağa çıkma yasaklarının biteceği tarih merakla bekleniyordu. 21 Haziran tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından beklenen haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi, detaylar da İçişleri bakanlığı tarafından paylaşıldı. Yayınlanan genelgede şehirler arası seyahat yasağı, kamuda normal mesai düzeni, toplu taşıma yaş sınırı gibi merak edilen pek çok konu başlığı yer alıyor. Yarın sokağa çıkma yasağı var mı, 1 Temmuz sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu?
30.06.2021 Gündem
Ankara'da normalleşme kararları belli oldu
Ankara'da normalleşme kararları belli oldu Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1 Temmuz 2021 itibarıyla uygulanacak kademeli normalleşme sürecine ilişkin kararları belirledi.
29.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kademeli Normalleşme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kademeli normalleşme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.