Kabil Havaalanı

Kabil Havaalanı

Son dakika Kabil Havaalanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kabil Havaalanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kabil Havaalanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kabil Havaalanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kabil havaalanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 93 kabil havaalanı haberi bulunmuştur. Tüm kabil havaalanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Çavuşoğlu: Ermenistan ile ilk toplantı Moskova'da yapılacak
Bakan Çavuşoğlu: Ermenistan ile ilk toplantı Moskova'da yapılacak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ve Türkiye'nin özel temsilcileri arasında yapılması öngörülen görüşmelere ilişkin, "Her iki taraf özel temsilcilerini atadı. Edindiğimiz izlenime göre ilk toplantı, Ermenistan'ın bu yönde bir arzusu var, Moskova'da gerçekleşecek. Biz ilk toplantıdan önce temasların doğrudan olmasını istiyoruz. Karşılıklı ziyaretler dahil doğrudan temasa geçip yol haritası belirlenmesi gerekiyor" dedi.
27.12.2021 Dünya
Doğu Akdeniz ve Ege'de sıcak gelişme! Türkiye resti çekti, bakan duyurdu...
Doğu Akdeniz ve Ege'de sıcak gelişme! Türkiye resti çekti, bakan duyurdu... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar yurt içinde, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 32 bin 901, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 426 terörist etkisiz hale getirildi" ifadelerini kullandı.
16.11.2021 Gündem
ABD’de Afganistan krizi! Pentagon’dan şok Taliban iddiası: Suçlu Trump yönetimi
ABD’de Afganistan krizi! Pentagon’dan şok Taliban iddiası: Suçlu Trump yönetimi Taliban’ın Afganistan yönetimi ele geçirmesinin ardından tüm dünya ülkeden yaşanan gelişmelere kilitlendi. Ülkede, yönetim değişikliği sonrası iç karışıklık ve şiddet olayları devam ederken ABD'de Taliban'la ilgili tartışmalar giderek alevlendi. Pentagon, Trump yönetimiyle ilgili flaş bir iddiada bulundu.
30.09.2021 Dünya
ABD Başkanı Joe Biden'dan BM Genel Kurulu'nda flaş Afganistan açıklaması
ABD Başkanı Joe Biden'dan BM Genel Kurulu'nda flaş Afganistan açıklaması ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Biden, "Afganistan'da 20 yıldır devam eden savaşı sonlandırdık. Yeni bir başlık açtık. Sürekli diplomasiyi kullanacağız. Yeni yöntemlerle insanları tüm dünyada ayağa kaldırmaya çalışacağız. Sorunlar ne kadar zor olursa olsun hükümetler insanlar içindir diyoruz." dedi.
21.09.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan Kabil Havalimanı açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'ndan Kabil Havalimanı açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Havaalanının işletilmesi konusunda Katar ve ABD ile birlikte çalışıyoruz iki aşamalı bir şekilde" dedi.
7.09.2021 Siyaset
Bakan Akar'dan flaş Afganistan açıklaması: Mehmetçik dünya barışına hizmet ediyor
Bakan Akar'dan flaş Afganistan açıklaması: Mehmetçik dünya barışına hizmet ediyor Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan tahliyesini başarıyla yerine getiren uçuş ekipleri için düzenlenen törende konuştu. Komşu ülkelerle diyalog mesajı veren Bakan Akar, “Mehmetçik, bugüne kadar görev aldığı tüm coğrafyalarda olduğu gibi Afganistan’da da ecdadına, şanlı tarihine yaraşır şekilde, görevlerini başarıyla icra ederek, Afgan halkının gönlünü kazanarak ve dünya barışına hizmet etmenin gururuyla sağ salim ülkesine dönmüştür" dedi.
1.09.2021 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan mülteci açıklaması: Söz konusu değil
Bakan Çavuşoğlu'ndan mülteci açıklaması: Söz konusu değil Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Almanya Dışişleri Bakanı Maas açıklama yaptı. Çavuşoğlu: "Biz Türkiye olarak göç konusunda ahlaki ve insani sorumluluklarımızı yeterince yerine getirdik. Bizim artık ilave bir mülteci yükü kaldırmamız söz konusu değildir."
29.08.2021 Gündem
ABD Başkanı Joe Biden 'karşılık verilecek' demişti! DEAŞ'a misilleme...
ABD Başkanı Joe Biden 'karşılık verilecek' demişti! DEAŞ'a misilleme... Afganistan'da Kabil Havalimanı yakınlarında düzenlenen terör saldırısını üstlenen DEAŞ/Horasan elebaşına yönelik Afganistan'da hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.
28.08.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Taliban'ın teklifini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Taliban'ın teklifini açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Kabil'de gerçekleştirilen felaketi terör saldırısını milletçe telin ediyoruz. Böyle bir felaketi şu anda DEAŞ üstlendi. DEAŞ'ın bu adımı atmış olması da bölgede ve dünyada nasıl bir tehlikeli örgüt olduğunu da ortaya koyuyor." dedi. Taliban ile görüşmeye ilişkin sorulan soruya "Büyükelçilikte 3,5 saat görüşüldü. Gerekirse yine bu tür görüşmeleri yapma fırsatımız olacak. Bu tür görüşmelerle süreci sağlıklı yürütmenin gayreti içindeyiz. Taliban'ın Kabil Havalimanı'nın işletilmesi noktasında teklifleri var, bize. Bu konuda şu anda henüz verilmiş bir kararımız yok." dedi.
27.08.2021 Siyaset
Kabil'de peş peşe şiddetli patlamalar! Çok sayıda ölü ve kayıp...
Kabil'de peş peşe şiddetli patlamalar! Çok sayıda ölü ve kayıp... Afganistan'ın başkenti Kabil'de 6. patlama meydana geldi. Patlamalarda en az 60 kişinin öldüğünü ve 140 kişinin yaralandı. Öte yandan ABD ordusundan 11 deniz piyadesi ile 1 ordu sıhhiyecisi olmak üzere toplam 12 Amerikan askerinin yaşamını yitirdiğini bildirildi. MSB, "Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur." derken, saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiği açıklandı.
26.08.2021 Dünya
Afganistan’da son dakika gelişmesi! Kabil Havaalanı'nda intihar saldırısı
Afganistan’da son dakika gelişmesi! Kabil Havaalanı'nda intihar saldırısı Son dakika haberi... Taliban’ın yönetimini ele geçirdiği Afganistan’da dünyayı tedirgin eden haberler gelmeye devam ediyor. Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Kabil Havalimanı dışında patlama oldu, kaç can kaybı ve yaralanma olduğu henüz belli değil, detaylar geldikçe paylaşacağız" denildi. Reuters patlamanın intihar saldırısı olduğunu iddia etti. Taliban'dan yapılan açıklamada ise patlamaların ardından 13 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.
26.08.2021 Dünya
'Türkiye, Afgan halkı istediği sürece yanlarında olmaya devam edecek'
'Türkiye, Afgan halkı istediği sürece yanlarında olmaya devam edecek' AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Afganistan Kabil Havaalanı misyonunda görev yapan Türk askerinin yurda döndüğünü belirterek, "Türkiye, Afgan halkı istediği sürece yanlarında olmaya devam edecektir" dedi.
26.08.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensk ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Erdoğan Johnson ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin Afganistan'da mevcut önceliğinin vatandaşlarının tahliyesi olduğunu belirterek, Kabil Havaalanının güvenliğini sağlama sorumluluğunu uygun şartların oluşması halinde devam ettirebileceklerini söyledi. Erdoğan, Michel ile yaptığı görüşmede ise AB’nin, Afgan halkına Afganistan'da ve Afganistan'a komşu ülkelerde, özellikle İran'da yardım etmesi gerektiğini ifade edip, halihazırda 5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye’nin ilave bir göç yükünü kaldıramayacağını vurguladı.
22.08.2021 Dünya
Pentagon’dan Afgan bebek hakkında flaş açıklama! Tüm dünyada şok etkisi yaratmıştı
Pentagon’dan Afgan bebek hakkında flaş açıklama! Tüm dünyada şok etkisi yaratmıştı Afganistan’dan dünyayı şok eden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Taliban'ın yönetimi ele geçirmesiyle birlikte kaçmak isteyenlerin doldurduğu Kabil Havaalanı günlerdir inanılmaz görüntülere sahne oluyor. Kalkan uçaklara binemeyen bazı aileler, bebeklerini ve küçük çocuklarını yabancı devletlerin güvenlik güçlerine vermesi tüm dünyada yürekleri sızlattı. Pentagon ise son günlerin en fazla konuşulan olayındaki bebeğin akıbetine ilişkin flaş bir açıklama yaptı.
21.08.2021 Gündem
Afganistan'da Türk askeri dünyaya örnek oluyor!
Afganistan'da Türk askeri dünyaya örnek oluyor! Afganistan'da Taliban dehşeti ve korkusu yaşanırken insanlar ülkeden kaçmak için Kabil Havaalanı'na akın ediyorlar. Havaalanındaki Türk askerleri zor durumda kalanların her zaman yanındalar ve görüntüleri dünyaya örnek oluyor...
20.08.2021 Dünya
Estonya'nın Afganistan açıklaması infial yarattı! Önce 10 dedi sonra 30'a çıkardı
Estonya'nın Afganistan açıklaması infial yarattı! Önce 10 dedi sonra 30'a çıkardı Afganistan’dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Taliban'ın yönetimi ele geçirmesiyle birlikte başlayan kaos büyürken, ülkeden kaçmaya çalışan Afgan vatandaşlarının durumu ise dehşete düşüyor. Norveç Küresel Analizler Merkezi’nin Birleşmiş Milletler’e sunduğu son rapora göre Taliban, ABD ve NATO ile çalışanların izini sürerek tek tek evlerine gidiyor. Batılı ülkelerin tehlike içinde olan bu kişiler için ise önlem almaması tepki çekti. Estonya Başbakanı’nın kullandığı ifadeler ise sosyal medyada infiale neden oldu.
20.08.2021 Dünya
ABD'de rezalet adım! Uçaktan düşerek can veren Afganlar tişört oldu...
ABD'de rezalet adım! Uçaktan düşerek can veren Afganlar tişört oldu... Afganistan'da Taliban'dan kaçmak için kendilerini ABD kargo uçağına bağlayan ve kalkıştan hemen sonra metrelerce yükseklikten yere düşerek can veren Afganlar tişört oldu! Talihsiz Afganların siluetlerinin resmedildiği tişört, ABD'de satışa sunuldu. Kısa sürede yayılan görüntüler sosyal medyada infial yarattı.
20.08.2021 Dünya
Afganistan'dan dünyayı şok eden görüntüler! ABD Başkanı Biden'dan skandal cevap
Afganistan'dan dünyayı şok eden görüntüler! ABD Başkanı Biden'dan skandal cevap Kabil Havaalanı'nda Taliban'dan kaçmak için kendilerini ABD askeri kargo uçağına bağlayan ve kalkıştan hemen sonra metrelerce yükseklikten yere düşerek can veren iki kişinin kimlikleri belli oldu. Talihsiz gençlerin ailesi basına konuştu. Dünyayı sarsan görüntülerin arkasından oldukça trajik bir hikaye çıktı. Öte yandan ABC News'tan George Stephanopoulos'a konuşan Biden, bu görüntüler hatırlatılarak sorulan soruya verdiği cevap ile tepkilerin hedefi oldu.
19.08.2021 Dünya
Uçaktan düşüp yere çakılmışlardı! Kimlikleri belli oldu
Uçaktan düşüp yere çakılmışlardı! Kimlikleri belli oldu Taliban'dan kaçmak için kendilerini ABD uçağına bağlayan ve kalkıştan hemen sonra metrelerce yükseklikten yere düşerek can veren iki kişinin kimlikleri belli oldu. Talihsiz gençlerin ailesi basına konuştu. Dünyayı sarsan görüntülerin arkasından oldukça trajik bir hikaye çıktı.
19.08.2021 Dünya
Rusya'dan bomba iddia! Askeri uçaktaki Afganlar ABD'ye gitiklerini sanıyorlardı ama...
Rusya'dan bomba iddia! Askeri uçaktaki Afganlar ABD'ye gitiklerini sanıyorlardı ama... Dünya Kabil havaalanı'ndaki görüntüleri günlerce konuşmuştu. Taliban'ın Kabil'e girmesi ve Afganistan yönetimine el koyduğunu açıklamasıyla birlikte ülkeden kaçmak isteyenler havalimanına koşmuş, kalkan uçaklara binebilmek için adeta ölümü göze almıştı. İşte o uçaklardan birine binen Afganların görüntüleri dünya gündemine oturmuş, nereye gittikleri uçağın sahibi ABD Hava Kuvvetleri tarından açıklanmamıştı. Rusya'dan konuyla ilgili ortaya atılan flaş iddia duyanı şoke etti.
18.08.2021 Dünya
TBMM Başkanı Şentop, Afganistan Halk Meclisi Başkanı Rahmani ile görüştü
TBMM Başkanı Şentop, Afganistan Halk Meclisi Başkanı Rahmani ile görüştü TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye'nin gayretleri, son zamanlarda almaya çalıştığı inisiyatif Afganistan'da barışı sağlayacak ve sürekli kılabilecek bir gaye, hedef içeriyor. Afganistan'da barışın galip geleceğine ve kalıcı olacağına inanıyoruz." dedi.
22.07.2021 Siyaset
ABD'den flaş Türkiye açıklaması: Son derece memnunuz
ABD'den flaş Türkiye açıklaması: Son derece memnunuz ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Victoria Nuland, Türkiye'nin Kabil Havaalanı'nın güvenliğini sağlama konusunun ABD'nin ülkede güçlü diplomatik varlığı için "hayati önemde" olduğunu söyledi.
21.07.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs'ta bayram mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs'ta bayram mesajı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne tarihi bir ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayram Namazı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emperyal güçler Afgansitan'a girdiler ve 20 yıldır oradalar. Bizde Afgan kardeşlerimizin yanında yer aldık. Şartlarımız sağlanabilirse Türkiye olarak Kabil Havaalanı'nın işletimini ele almayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
20.07.2021 Siyaset
Bakan Akar'dan 'MKEK' açıklaması: Özelleştirme yok
Bakan Akar'dan 'MKEK' açıklaması: Özelleştirme yok Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis'e gelen Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) anonim şirket olmasını düzenleyen kanun teklifine yönelik eleştirilere ilişkin, "Bizim burada yapmaya çalıştığımız konu, MKEK'in modern bir yapıya kavuşması. Kısaca söylemek gerekirse, özelleştirme yok, orada çalışan kardeşlerimizin, evlatlarımızın özlük haklarının geriye gitmesi söz konusu değil" dedi.
23.06.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik görüşme sonrası duyurdu: Biden'la mutabık kaldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik görüşme sonrası duyurdu: Biden'la mutabık kaldık Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın tüm dünyanın merakla beklediği görüşmesi sona erdi. 45 dakika süren görüşme sonrası başlayan heyetler arası görüşme de tamamlandı. Görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Uzun yıllara dayalı dostluğumuzun bulunduğu Biden'la kapsamlı bir görüşmede bulunduk. Etkin işbirliğine ihtiyaç duyduğumuz bölgelerde sayın Biden ve ekibiyle görüştük. Doğrudan diyalog kanallarını koruma konusunda mutabık kaldık. Neticede son derece yararlı ve samimi bir görüşme oldu. Her alanda saygı ve çıkara dayalı verimli bir işbirliğini başlamasına yönelik olduğunu görüyoruz. Türkiye-ABD meselelerinde çözülemeyecek bir meselenin olmadığını düşünüyoruz. Avrupa'nın barış ve güvenliğine büyük katkı yapmış Türkiye'nin ABD ile aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz' değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan ayrıca Biden'ı Türkiye davet ettiğini söyleyerek, "Sayın Biden'le ilk verimli görüşmemiz gerçekleşmiş oldu. Kendisini Türkiye'ye davet ettim. Yoğunlukları aştıktan sonra Türkiye'ye gelebileceğini söyledi" dedi.
14.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kabil Havaalanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kabil havaalanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.