İzmir Depremi

İzmir Depremi

Son dakika İzmir depremi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İzmir depremi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İzmir depremi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İzmir Depremi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan izmir depremi gelişmeleri de dahil olmak üzere 416 izmir depremi haberi bulunmuştur. Tüm izmir depremi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ege'de deprem! İzmir, Aydın, Kuşadası, Manisa'da hissedildi! 27 Ocak Ege depremi büyüklüğü kaç oldu?
Ege'de deprem! İzmir, Aydın, Kuşadası, Manisa'da hissedildi! 27 Ocak Ege depremi büyüklüğü kaç oldu? 27 Ocak sabah saatlerinde yaşanan deprem paniğe neden oldu. İzmir, Aydın, Manisa, Kuşadası'nda hissedilen deprem AFAD verilerine göre saat 08:19'da meydana geldi. Peki son dakika İzmir depremi kaç büyüklüğünde oldu? Deprem merkez üssü neresi? İşte son deprem hakkında bilgiler
27.01.2024 Gündem
İzmir'de deprem mi oldu? 28 Mayıs İzmir Kemalpaşa depremi kaç büyüklüğünde oldu?
İzmir'de deprem mi oldu? 28 Mayıs İzmir Kemalpaşa depremi kaç büyüklüğünde oldu? İzmir Kemalpaşa depremi hakkında araştırmalar başladı 28 Mayıs 2023 Pazar günü saat 17:47'de meydana gelen İzmir depremi sonrasu vatandaşlar korkulu anlar yaşadı. Kemalpaşa depremi Turgutlu'da da hissedildi. Peki İzmir Kemalpaşa depremi yüzde kaç büyüklüğünde oldu?
28.05.2023 Gündem
Bakan Kurum'dan 'kira' açıklaması: Banka hesabına yatırın, sizi çıkaramazlar
Bakan Kurum'dan 'kira' açıklaması: Banka hesabına yatırın, sizi çıkaramazlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal D'de Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın Neler Oluyor Hayatta programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fahiş kira zamları hakkında konuşan Kurum, kiracılara çağrıda bulundu. Kurum, "Ev sahibiniz sizden 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 olarak yatırın ve devam edin." dedi.
1.05.2023 Ekonomi
Kalpten Kalbe Burs Fonu kapsamı genişledi
Kalpten Kalbe Burs Fonu kapsamı genişledi İzmir depremi sonrasında Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğinde oluşturulan Kalpten Kalbe Burs Fonu’nun kapsamı, depremden etkilenen üniversite öğrencilerine destek vermek amacıyla genişletildi.
7.03.2023 Eğitim
İzmir'de 7.2'lik deprem bekleniyor mu? İzmir ve Antalya-Muğla sahil şeridi neden tehlikeli?
İzmir'de 7.2'lik deprem bekleniyor mu? İzmir ve Antalya-Muğla sahil şeridi neden tehlikeli? İzmir'de meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem sonrası uzmanlar uyardı. Deprem uzmanı Naci Görür, İzmir'de olası bir deprem öncesi alarm verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Özellikle bölgenin risk taşıdığını belirten Naci Görür, İzmir ve Antalya-Muğla sahil şeridi için endişe duyduklarını dile getirdi. Peki İzmir'de 7.2'lik deprem bekleniyor mu?
28.02.2023 Gündem
İzmir'de deprem olacak mı, bekleniyor mu? Naci Görür İzmir depremi açıklaması: İzmir’de beklenen deprem var mı? İzmir depremi ne zaman bekleniyor? İzmir deprem risk haritası!
İzmir'de deprem olacak mı, bekleniyor mu? Naci Görür İzmir depremi açıklaması: İzmir’de beklenen deprem var mı? İzmir depremi ne zaman bekleniyor? İzmir deprem risk haritası! İzmir’de deprem bekleniyor mu, İzmir’de deprem olacak mı? Prof. Dr. Naci Görür, birinci derece deprem kuşağında yer alan İzmir’le ilgili endişeli olduğunu belirterek önemli uyarılarda bulundu, vatandaşlara çağrı yaptı. Peki, İzmir fay hattı nereden geçiyor? İşte İzmir deprem risk haritası...
23.02.2023 Gündem
İzmir fay haritası! İzmir depremi uyarısı geldi: İzmir’de deprem riski az olan yerler ile İzmir deprem riski olan ve dayanıklı ilçeler!
İzmir fay haritası! İzmir depremi uyarısı geldi: İzmir’de deprem riski az olan yerler ile İzmir deprem riski olan ve dayanıklı ilçeler! İzmir deprem fay haritası için yapılan araştırmalar Jeolog, Deniz Jeolojisi Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'de depremden daha gerçek başka bir konu olmadığının altını çizerek İzmir'i uyarınca yoğunluk kazandı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Türkiye’nin deprem gerçeğini bir kez daha yüzümüze vurdu. Artçı sarsıntılar devam ederken Görür depremle ilgili uyarılarına devam ediyor. İzmir'in gerçek anlamda bir deprem kenti olduğunu belirten Prof. Görür'ün İzmir depremine dikkat çekti. Peki, İzmir’de deprem riski az olan yerler ile İzmir deprem riski olan ilçeler hangileri? İşte İzmir deprem haritası ile 2023 İzmir fay hattı haritası...
23.02.2023 Gündem
Mert Fırat: Önceliğimiz gıda malzemesi
Mert Fırat: Önceliğimiz gıda malzemesi Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Hatay'da, 'İhtiyaç Haritası' platformu üyeleri, 'Online İmece' sistemi ile destek veren gönüllüleri ve tedarikçi firmaları bir araya getiriyor. Gönüllüler oluşturdukları ihbar sistemi ile depremzedelerin ihtiyaç duyduğu ürünleri de kurye ile götürüyor. 'İhtiyaç Haritası'nın kurucu üyesi oyuncu Mert Fırat, bir uçtan bir uca destek verenle tedarikçiyi buluşturduklarını söyledi.
13.02.2023 Magazin
Uzmanlar deprem fırtınasını yorumladı: Tam anlamıyla ‘Kozmik Afet’
Uzmanlar deprem fırtınasını yorumladı: Tam anlamıyla ‘Kozmik Afet’ Uzmanlar 10 ili yerle bir eden depremlerin ivmesinin, yerçekimi ivmesinin 2 katı büyüklüğünde olduğunu söyledi. Bu yıkıcı etkinin ‘anormal büyük’ olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Pazarcık’ta böyle bir deprem 1500’de oldu. O zaman ‘kozmik afet’ denmişti. Bu depremler de tam anlamıyla öyle. 500 yıldır stres biriken fay parçaları kırıldı” yorumunu yaptı.
7.02.2023 Gündem
Ege Denizi'nde yaşananlar büyük depremin ayak sesleri mi? 2 uzman 4 il için uyardı
Ege Denizi'nde yaşananlar büyük depremin ayak sesleri mi? 2 uzman 4 il için uyardı Son günlerde Ege Denizi'nde yaşanan deprem hareketliliği, özellikle İzmir ve çevresinde yaşayanları tedirgin etti. Prof. Dr. Ziyadin Çakır, "Yakın bir fayda oluşacak orta büyüklükte bir deprem dahi İzmir için yıkıcı sonuçlara neden olabilir" derken, Prof. Dr. Naci Görür ise İzmir Fayı'nın 7 ve üzeri deprem üretme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. İşte o 4 il için önemli uyarı.
13.01.2023 Gündem
İzmir’de deprem mi oldu 18 Kasım? İzmir son dakika deprem 18 kasım kaç şiddetinde, saat kaçta oldu?
İzmir’de deprem mi oldu 18 Kasım? İzmir son dakika deprem 18 kasım kaç şiddetinde, saat kaçta oldu? İzmir'de az önce deprem mi oldu? sorusuna sabah saatlerinde sarsıntı yaşayan İzmirliler tarafından yanıt aranmaya başlandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, İzmir'in Gaziemir ilçesinde 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04.09'daki depremin derinliği 8, 24 km olarak ölçüldü. İşte İzmir son dakika deprem haberleri…
18.11.2022 Gündem
Son depremler Kandilli Rasathanesi ve AFAD listesi! 18 Kasım 2022 deprem mi oldu? Deprem son dakika İzmir’de mi?
Son depremler Kandilli Rasathanesi ve AFAD listesi! 18 Kasım 2022 deprem mi oldu? Deprem son dakika İzmir’de mi? Deprem mi oldu 18 Kasım 2022? İzmir deprem ile sarsıldı. AFAD verilerine göre; saat 04.09'da Gaziemir ilçesinde korkutan bir deprem meydana geldi. İşte Kandilli ve AFAD son depremler listesi…
18.11.2022 Gündem
İzmir depreminde ölen var mı? Depremdeki yaralıların sağlık durumu nasıl? İzmir depremi ölen sayısı
İzmir depreminde ölen var mı? Depremdeki yaralıların sağlık durumu nasıl? İzmir depremi ölen sayısı İzmir'de merkez üssü Buca ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada, "İzmir'de yaşanan, büyük bir paniğe yol açan 4,9 şiddetindeki depremde, güncel bilgilerimize göre can kaybı olmadı. Panik sebebiyle toplam 64 kişi etkilendi. 1'i ağır 7 kişinin tedavisi sürüyor" açıklamasında bulundu. Peki, yaralıların sağlık durumu nasıl, İzmir depreminde ölen var mı?
4.11.2022 Gündem
Deprem öncesi ses neden olur? Deprem sesi nedir?
Deprem öncesi ses neden olur? Deprem sesi nedir? Deprem öncesi çıkan ses gündem oldu. İzmir'in Buca ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Birçok sosyal medya kullanıcısı deprem öncesinde bir ses duyduğunu dile getirdi. Peki, Deprem sesi nedir? Deprem öncesi ses neden olur?
4.11.2022 Gündem
İzmir'de 4,9 büyüklüğünde deprem: 1 can kaybı
İzmir'de 4,9 büyüklüğünde deprem: 1 can kaybı AFAD, İzmir Buca'da saat 03.29'da 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Çevre illlerden de hissedilen depremin 14,47 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Panik sebebiyle 64 kişi yaralandı. Biri ağır 7 kişinin tedavisi sürüyor. Sarsıntı sırasında kalp krizi geçiren bir kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.
4.11.2022 Gündem
İzmir'deki deprem anı kameralara böyle yansıdı!
İzmir'deki deprem anı kameralara böyle yansıdı! İzmir'in Buca ilçesinde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.29'da İzmir'in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin 14,47 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Deprem anı kameralara böyle yansıdı.
4.11.2022 Gündem
İzmir’de deprem mi oldu 4 Kasım 2022? İzmir'de deprem kaç şiddetinde, nerede oldu, büyüklüğü ne?
İzmir’de deprem mi oldu 4 Kasım 2022? İzmir'de deprem kaç şiddetinde, nerede oldu, büyüklüğü ne? 4 Kasım İzmir’de deprem mi oldu? Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.29'da İzmir'in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin 14,47 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.
4.11.2022 Gündem
İzmir depremi sonrası uzman isim açıkladı! İki bölgede büyük tehlike
İzmir depremi sonrası uzman isim açıkladı! İki bölgede büyük tehlike İzmir'de sabaha karşı bir deprem meydana geldi. Buca merkezli 4.9 büyüklükteki deprem vatandaşlarda paniğe yol açarken herhangi bir can kaybı yaşanmadığı açıklandı. Deprem sonrası açıklama yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremle ilgili kritik uyarıda bulunarak o bölgeleri işaret etti
4.11.2022 Gündem
İzmir'de rezerv alanda inşa edilen 3 bin 657 konut, yıl sonuna kadar teslim edilecek
İzmir'de rezerv alanda inşa edilen 3 bin 657 konut, yıl sonuna kadar teslim edilecek İzmir'de 6.6'lık depremin ardından 5061 konut inşaatının ihalesinin yapıldığını belirten Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Uygulama Şube Müdürü Emrah Bıyıkoğlu, "Mansuroğlu, Manavkuyu ve Salhane mahallelerimizde toplamda 1404 konut ile 289 iş yerimizin teslim işlemlerini gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar rezerv alandaki toplam 3 bin 657 konutun tamamını depremzede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" dedi.
30.10.2022 Yaşam
Deprem sonrası kiralar fiyatları yarıya düştü! 'Kaybolacak canları düşünmeden edemiyoruz'
Deprem sonrası kiralar fiyatları yarıya düştü! 'Kaybolacak canları düşünmeden edemiyoruz' İzmir'de büyük deprem sonrası yeni binalar yükselirken, 7 proje alanında inşa edilen konutlar, hak sahiplerine teslim edildi. Bu süreçte az hasarlı daireler ise emsallerine göre, yarı fiyatından da düşüğe kiralanıyor. Deprem riskine dikkat çeken İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, "Bölgede az hasarlı binalar, ortalama 2 bin TL'ye, depreme dayanıklı konutlar ise 7 bin TL'ye kiralanıyor. Kaybolacak canları düşünmeden edemiyoruz" dedi.
23.08.2022 Yaşam
Deprem ile ilgili son dakika gelişmesi! Deprem 45 il, 110 ilçeyi vuracak! İstanbul, İzmir, Ankara için kritik uyarı! 7 ve üzeri...
Deprem ile ilgili son dakika gelişmesi! Deprem 45 il, 110 ilçeyi vuracak! İstanbul, İzmir, Ankara için kritik uyarı! 7 ve üzeri... Deprem ile ilgili son dakika açıklamaları peş peşe geldi. Uzman isimlerden beklenen büyük deprem ile ilgili kirik uyarılar yapıldı. Türkiye’de art arda yaşanan depremler, ülkede hangi bölgelerin risk taşıdığının merak edilmesine neden oluyor. Uzmanlar büyük şiddette depremlerin yaklaştığını belirtip endişelendiren açıklamalarda bulunurken, İstanbul, Ankara dahil 45 il ve 110 ilçede büyük sarsıntılar olması bekleniyor. Kuşadası Körfezi açıklarında meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depreme ilişkin konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Sisam Adası ile Gümüldür arasında çok sayıda deniz altı fayı bulunuyor. Bu faylar, Gümüldür ve Efes fayı ile bağlantılı. Her iki fay da 'diri fay' sınıfında değerlendirilmelerine rağmen, uzun dönemden beri yıkıcı deprem üretmiyordu. Bu faylar, 5.7 ile 6.8 büyüklüğü arasında değişen depremler üretebilecek potansiyele sahip" dedi. Peki İzmir, İstanbul depremi ne zaman olacak? Deprem olacak mı? Deprem kaç büyüklüğünde olacak? Depremler hangi illerde, ne zaman olur? soruları cevabını buldu. İşte beklenen büyük deprem ile ilgili merak edilen son dakika tüm detaylar...
14.08.2022 Gündem
Afet kriminal inceleme birimi İnterpol’e parmak ısırttı
Afet kriminal inceleme birimi İnterpol’e parmak ısırttı İnterpol Fransa’daki merkezi Lyon’da 31’inci Afet Mağdurlarını Kimliklendirme Konferansı düzenledi. Konferansa Türkiye’den ABD’ye, İtalya’dan Brezilya’ya Almanya’dan Avustralya’ya kadar 59 üye ülkenin kolluk birimi temsilcileri katıldı. Konferansta Türkiye’deki Afet Kriminal İnceleme faaliyetlerini inceleyen bir çok ülkenin temsilcisi şaşkındı. Henüz üç yıllık mazisi olan Türk AKİ’sinin Bilim ve teknolojiyi etkin kullanması yerli araç, gereç ve bilişim sistemleri kullanılarak verimli ve etkili çalışmalar sergilemesi büyük övgü topladı.
23.06.2022 Gündem
İzmir depreminde 11 kişiye mezar olmuştu! Yılmaz Erbek davasında karar açıklandı
İzmir depreminde 11 kişiye mezar olmuştu! Yılmaz Erbek davasında karar açıklandı Son dakika haberine göre, İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 11 kişinin de yaralandığı Yılmaz Erbek Apartmanı ile ilgili açılan davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık arsa sahibi Mustafa Yılmaz’a 15 yıl hapis cezası verirken, tutuksuz sanıklar statik proje müellifi Ali Özsoy’a 10 yıl, yapı denetim şirketi yetkilileri Binay Bükey ve Eşref Perviz Toğulga ile fenni mesul Nurettin Bozdoğan’a 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 6 sanık ise beraat etti.
15.06.2022 Gündem
Bakan Soylu: Doğal afet riskimiz yükseldi
Bakan Soylu: Doğal afet riskimiz yükseldi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Küresel bir araştırmaya göre, Türkiye'nin doğal afetlere maruz kalma riski ölçüldü. Bu risk Türkiye için 11, 81'den 12,57 ye yükseldi. Bizim doğal afetlerle karşı karşıya kalma riskimiz ülke olarak yükselmiştir" dedi.
2.06.2022 Siyaset
Ege'de yeni fay hattı keşfedildi! Korkutan gelişme, İstanbul ve Marmara depremi...
Ege'de yeni fay hattı keşfedildi! Korkutan gelişme, İstanbul ve Marmara depremi... Ege Denizi'nde yeni fay hattı keşfedildi. Korkutan gelişmeyi son dakika açıkladılar. Daha önce karada bilinmeyen fayların uzantılarına Ege Denizi tabanında rastlandı. Bilim insanları TÜBİTAK'ın Marmara Araştırma Gemisi ile çıktıkları ikinci deprem araştırma seferinde de önemli bulgulara ulaştı. İşte son dakika haberinin detayları...
14.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İzmir Depremi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki izmir depremi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.