Vergi sıfıra düştü! Geçici bir süre için uygulanacak
Vergi sıfıra düştü! Geçici bir süre için uygulanacak Ticaret Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi geçici bir süreyle sıfıra indirildi
13.02.2024 Ekonomi
İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı İthalat Rejimi Kararında Değişik Yapılmasına İlişkin Karar, İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ve İthalat Tebliğleri Resmi Gazete’de yayımlandı.
31.12.2023 Ekonomi
İthalat rejimi, gümrük vergisi uygulaması resmen değişti
İthalat rejimi, gümrük vergisi uygulaması resmen değişti İthalat Rejimi Kararında Değişik Yapılmasına İlişkin Karar, İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ve İthalat Tebliğleri Resmi Gazete’de yayımlandı.
31.12.2023 Ekonomi
Pirinç ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı
Pirinç ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı Pirinç ithalatına uygulanmakta olan gümrük vergisi, menşe ülke fark etmeksizin 31 Ağustos 2023 tarihine kadar sıfırlandı.
13.12.2022 Ekonomi
KYK faizleri ve maske cezaları silindi
KYK faizleri ve maske cezaları silindi Öğrenim kredilerine ilişkin düzenlemeler içeren teklif TBMM’de kabul edildi. Böylece KYK öğrenim kredisinin borç faizleri ve maske cezaları silindi.
3.11.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı ile ilgili flaş karar! Resmen uzatıldı...
Ayçiçek yağı ile ilgili flaş karar! Resmen uzatıldı... Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika kararı! Son dönemlerde fiyatı ile çok konuşulan ayçiçek yağı ile ilgili yeni karar geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile hububat ve ayçiçek yağı ithalatından vergi alınmayacak. Sıfır gümrük vergisi uygulaması, hububat için 2022 yılı sonuna kadar, ayçiçek yağı için de 1 Temmuz 2022'ye kadar uzatıldı.
1.01.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı fiyatlarını etkileyecek karar! Yıl sonuna kadar sıfırlandı...
Ayçiçek yağı fiyatlarını etkileyecek karar! Yıl sonuna kadar sıfırlandı... Ayçiçek yağında fiyat artışının önüne geçmek amacıyla yeni karar alındı. TÜİK’in bitkisel üretim tahminine göre, hububat ve baklagillerde keskin üretim azalışı bekleniyor. Kuraklık kaynaklı bu düşüşler, yeni ekimde de kendini gösteriyor. Buğdaydan nohuta pek çok ürün risk altında.
27.10.2021 Ekonomi
Vergi alınmayacak! Bugün resmen başladı, ayçiçek yağı ve...
Vergi alınmayacak! Bugün resmen başladı, ayçiçek yağı ve... Gümrük vergisi ile ilgili flaş karar! Yıl sonuna kadar sıfırlandı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ham ayçiçeği yağı ve aspir tohumu ithalatından yıl sonuna kadar gümrük vergisi alınmayacak.
26.10.2021 Ekonomi
Flaş vergi kararı! Sıfırlandı, ve başladı, fiyatlar artık...
Flaş vergi kararı! Sıfırlandı, ve başladı, fiyatlar artık... Gümrük vergisi ile ilgili flaş karar! Uzun süredir fiyatı tartışma konusu olan ayçiçek yağı da dahil bazı ürünlerden artık gümrük vergisi alınmayacak. Kovid-19 salgını kapsamında temel gıdalarda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla bazı yağlı tohumlar ve yağlardan 30 Haziran’a kadar gümrük vergisi alınmayacak.
21.03.2021 Ekonomi
Gümrük vergisi yok! 1 Ocak'ta başlıyor
Gümrük vergisi yok! 1 Ocak'ta başlıyor Tarife kontenjanı açıldı. Vergisiz olacak. 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak. Doğal reçine ve asetik asidin de aralarında olduğu sanayi ürünleri ile bazı akümülatör ve pil çeşitleri, yalnız LED diyotlu baskılı devre kartı ürünlerinin gümrük vergisiz ithalatı amacıyla tarife kontenjanı açıldı.
29.12.2020 Ekonomi
Gümrük vergisi sıfırlandı! Bugün resmen başladı
Gümrük vergisi sıfırlandı! Bugün resmen başladı Herkesi çok yakından ilgilendiren önemli bir adım atıldı. Vergiler sıfırlandı. 30 Nisan 2021'e kadar geçerli olacak. Böylece fiyatların makul seviyede tutulması amaçlanıyor. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Spekülatif fiyat hareketlerine izin verilmemesi için buğday, arpa ve mısırdaki gümrük vergisi 30 Nisan 2021 tarihine kadar sıfırlandı.
17.12.2020 Ekonomi
Ayçiçek yağında gümrük vergisi yüzde 3'e indirildi
Ayçiçek yağında gümrük vergisi yüzde 3'e indirildi Ayçiçek tohumu yağının gümrük vergisi, Kosova'dan yapılan ithalat dışındakilerde, "yüzde 30" düzeyinden "yüzde 90" indirimle "yüzde 3.0" düzeyine düşürüldü.
25.11.2020 Ekonomi
Resmi Gazete'de yayımlandı! Gümrük vergileri düşürüldü
Resmi Gazete'de yayımlandı! Gümrük vergileri düşürüldü Mercimek ve yağlık ayçiçeği tohumunda gümrük vergileri düşürüldü. İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
5.11.2020 Ekonomi
Bazı ürünler için ilave gümrük vergilerinin süresi uzatıldı
Bazı ürünler için ilave gümrük vergilerinin süresi uzatıldı Bazı sanayi ürünlerinin yanı sıra tekstil, deri, konfeksiyon gibi ürünler için uygulanan ilave gümrük vergilerinin süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı.
24.09.2020 Ekonomi
Etil alkol ithalatında 'sıfır gümrük vergisi' kaldırılıyor
Etil alkol ithalatında 'sıfır gümrük vergisi' kaldırılıyor Kolonya ve dezenfektan üretiminde kullanılan dökme etil alkol ithalatında 25 Mart'tan bu yana uygulanmakta olan "sıfır gümrük vergisi" kaldırılıyor.
31.08.2020 Ekonomi
Ay çekirdeği ve cevize yeni gümrük vergisi belirlendi
Ay çekirdeği ve cevize yeni gümrük vergisi belirlendi Kuruyemiş sektörünün lokomotif ürünü olan çerezlik ay çekirdeğinde yüzde 27 olan gümrük vergisi yüzde 3 olarak değiştirildi. Resmi Gazete’de bazı ürünlerde uygulanacak yeni gümrük vergisine ilişkin açıklamalarda bulunan TÜKSİAD Başkanı Hüsamettin Karaman, yeni vergi uygulamasının sektördeki haksız rekabetin önüne geçtiğini belirtti.
11.08.2020 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan flaş gümrük vergisi açıklaması
Ticaret Bakanlığı'ndan flaş gümrük vergisi açıklaması Ticaret Bakanlığı, yerli üretimin korunması ve desteklenmesi amacıyla bazı tarım ürünleri ithalatındaki gümrük vergilerinde daha etkin uygulamayı tesis edecek bir düzenlemeye gidildiğini, bu kararın kesinlikle gümrük vergilerinde bir indirim anlamına gelmediğini bildirdi.
7.08.2020 Ekonomi
115 ürüne ek gümrük vergisi geldi! 15 gün sonra...
115 ürüne ek gümrük vergisi geldi! 15 gün sonra... Cumhurbaşkanı Kararı ile 115 işlenmiş tarım ürünü için yüzde 4,3 ile yüzde 20 arasında değişen oranlarda ilave gümrük vergisi getirildi.
5.08.2020 Ekonomi
Maske kumaşında  ilave gümrük vergisi sıfırlandı
Maske kumaşında ilave gümrük vergisi sıfırlandı Maske kumaşı ithalatında yüzde 20 olan ilave gümrük vergisi oranı 30 Eylül'e kadar sıfırlandı.
30.06.2020 Ekonomi
Bazı ithal ürünlere ilave gümrük vergisi getirildi
Bazı ithal ürünlere ilave gümrük vergisi getirildi İthalatta 400'ün üzerinde eşya için eylül sonuna kadar değişen oranlarda yüzde 20'ye kadar ilave gümrük vergisi uygulanacak.
28.06.2020 Ekonomi
Resmen yürürlüğe girdi! 800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi
Resmen yürürlüğe girdi! 800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi Milyonlarca kişiyi ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla 800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi getirildi.
20.05.2020 Ekonomi
İthal ürüne ilave vergi
İthal ürüne ilave vergi Buzdolabı, çamaşır makinesi, ocak, mücevherat gibi ürünlerin de arasında bulunduğu birçok ürüne yüzde 30’a varan oranlarda ek gümrük vergisi geldi.
12.05.2020 Ekonomi
Bazı tekstil ve sanayi ürünlerinin ithalatına ilave gümrük vergisi getirildi
Bazı tekstil ve sanayi ürünlerinin ithalatına ilave gümrük vergisi getirildi Tekstil, konfeksiyon, deri, ayakkabı ve benzeri ürünlerle bazı sanayi ürünlerinin ithalatında 30 Eylül'e kadar yüzde sıfır ile 50 arasındaki oranlarda ilave gümrük vergisi uygulanacak.
21.04.2020 Gündem
Gurbetçilere ait yabancı plakalı araçların Türkiye'de kalma süresi  uzatıldı
Gurbetçilere ait yabancı plakalı araçların Türkiye'de kalma süresi uzatıldı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip corona virüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'de bulunan yabancı plakalı araçlarının yurtta kalma süresinin, gümrük idaresine başvuru yapılmasına gerek olmaksızın 30 Haziran 2020'ye kadar uzatıldığını bildirdi.
28.03.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O ürünlerde vergi yüzde 0 oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O ürünlerde vergi yüzde 0 oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla bazı ürün ve cihazlara ilişkin vergi oranlarında değişiklik yapıldı. Etil alkolün gümrük vergisi yüzde 0 oldu. Tıbbi maske, solunum cihazı, etil alkol ithalatında ilave gümrük vergisini kaldırıldı.
25.03.2020 Ekonomi