İsveçli Bakan Billström, Bakan Çavuşoğlu ile görüşecek
İsveçli Bakan Billström, Bakan Çavuşoğlu ile görüşecek İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Oslo’da Perşembe günü yapılacak NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda kapsamında açıklamada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İsveç’in NATO üyeliğini görüşeceklerini söyledi.
29.05.2023 Dünya
Erdoğan'ın sözleri dünyada manşet! Başmüzakereciden acı itiraf, İsveç'e soğuk duş
Erdoğan'ın sözleri dünyada manşet! Başmüzakereciden acı itiraf, İsveç'e soğuk duş NATO için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç, Türkiye'nin onayını alabilmek girişimlerini sıkılaştırdı. Ankara'daki kritik toplantı sonrası İsveçli Başmüzakereci Oscar Stenström'ün açıklamaları Stockholm'de soğuk duş etkisi yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri ise dünyada birinci manşet oldu.
15.06.2023 Dünya
Bakan Fidan'dan İsveçli mevkidaşına: NATO üyeliği için somut adımlar atılsın
Bakan Fidan'dan İsveçli mevkidaşına: NATO üyeliği için somut adımlar atılsın Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç mevkıdaşı Tobias Billström ile görüştü. Fidan görüşmede İsveç’in NATO üyeliği için somut adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.
7.06.2023 Gündem
Çavuşoğlu’ndan İsveçli mevkidaşına “Terörizmle mücadelede somut adımlar atın” yanıtı
Çavuşoğlu’ndan İsveçli mevkidaşına “Terörizmle mücadelede somut adımlar atın” yanıtı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşı Tobias Billström’un sosyal medya paylaşımına yanıt vererek, "Üçlü Muhtıradan kaynaklanan yükümlülüklerinizi yerine getirin ve terörizmle mücadelede somut adımlar atın. Diğer hususlar ancak o zaman hallolur" dedi.
1.06.2023 Gündem
Skandal sonrası İsveç Başbakanı'ndan ilk açıklama: Saygısızca bir davranış
Skandal sonrası İsveç Başbakanı'ndan ilk açıklama: Saygısızca bir davranış Türkiye ile İsveç arasında NATO üyelik görüşmeleri devam ederken Rasmus Paludan isimli siyasetçinin Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiği önündeki skandal hareketine Türkiye'den sert tepki geldi. Gelen tepkiler üzerine İsveç Başbakanı Ulf Kristersson sessizliğin bozdu. İşte ilk açıklama...
22.01.2023 Dünya