İstihdam Seferberliği

İstihdam Seferberliği

Son dakika İstihdam seferberliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İstihdam seferberliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İstihdam seferberliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstihdam Seferberliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istihdam seferberliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 278 istihdam seferberliği haberi bulunmuştur. Tüm istihdam seferberliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Deprem bölgesinde istihdama destek
Deprem bölgesinde istihdama destek 6 Şubat depremlerinin ardından Turkcell tarafından başlatılan ‘Gönül Bağı Projeleri’ kapsamında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Global Bilgi Çağrı ve Mesleki Eğitim Merkezi hizmete açıldı. Bugüne kadar depremden etkilenen 855 kişiyi istihdam eden şirket, proje kapsamında 7 bin kişiye de eğitim verdiğini açıkladı.
16.03.2024 Ekonomi
“Gönül Bağı” ilk mezunlarını verdi
“Gönül Bağı” ilk mezunlarını verdi Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlatılan Gönül Bağı Projeleri kapsamında Turkcell Akademi’nin eğitimlerini tamamlayan katılımcılara sertifikaları verildi.
12.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kurum'dan gençlere istihdam müjdesi
Bakan Kurum'dan gençlere istihdam müjdesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda gençlere istihdam müjdesi verdi. Bakan Kurum, genç istihdam seferberliği başlattıklarını vurgulayarak, "Bakanlığımız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarına merkezi yerleştirme sistemi ile çeşitli branşlarda toplam 3 bin 297 personel istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık, alım işlemlerimizi başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.
9.11.2022 Çalışma Hayatı
7.693 TL alacalar! 6 aydan uzun süredir işsiz olanlar için harekete geçildi, destek ödemesi...
7.693 TL alacalar! 6 aydan uzun süredir işsiz olanlar için harekete geçildi, destek ödemesi... Milyonlara güzel haber, harekete geçildi. Özellikle uzun süredir işsiz olan vatandaşları çok yakından ilgilendiriyor. 7.693 TL ödeme yapılacak. İstihdamı arttırmak için önemli bir adım niteliğinde. Birçok kişinin yeniden iş bulması sağlanacak. Uzun süreli işsizlik son bulacak. Son 6 aydır işsiz olanları istihdam eden şirketlere destek verilecek. 1.025-7.693 TL arasında değişen sosyal güvenlik primi işveren payı devlet tarafından ödenecek. İşte istihdam hamlesi ve teşvik ödemeleriyle ilgili son dakika gelişmeleri...
26.01.2022 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması! Tarih verdi...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması! Tarih verdi... AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli aşı çalışmaları ile ilgili müjdeyi verdi. Erdoğan " Yerli aşı iyi bir aşamaya geldi. En geç nisan ayında uygulamaya geçilmesini umuyoruz" dedi. Arınç'ın istifası ile ilgili de isim vermeden konuşan Erdoğan "Bu teröristlerden birinin yazdığı kitabı herkesin okumasının tavsiye edilmesi hakikaten beni rencide etmiştir. Kitabını herkes okusun dediği kişi, elinde binlerce Kürt kardeşimin, askerimin, polisimin, öğretmenimin kanı olan, bölücülük peşinde koşan bir terör örgütünün siyasetçi maskesi takmış savunucusudur" ifadelerini kullandı.
25.11.2020 Siyaset
İstihdam seferberliği! 25 yaş altı ve 50 yaş üstüne...
İstihdam seferberliği! 25 yaş altı ve 50 yaş üstüne... Hükümetin yakın dönemde gündemine aldığı yapısal reformlardan Türkiye’nin istihdam kalkanı ile esnek çalışma modelinde yeni bir adım atılacak.
9.06.2020 Ekonomi
Kamu bankalarından yeni kredi paketi! 'İşe Devam Kredi Desteği'
Kamu bankalarından yeni kredi paketi! 'İşe Devam Kredi Desteği' Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi ihtiyaçları için "İşe Devam Kredi Desteği"ni hayata geçireceğini duyurdu. Sosyal medyada açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, "Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında, kamu bankalarımız ve katılım finans kuruluşlarımızla; tüm sektörlerimiz, tüm firmalarımız için “İş’e Devam Desteği” başlatıyoruz. dedi.
25.03.2020 Ekonomi
İŞKUR istihdamda hedefi aştı
İŞKUR istihdamda hedefi aştı Bu yıl 1 milyon 350 bin kişinin istihdamına aracılık etme hedefi koyan İŞKUR, ocak-kasım döneminde özel sektörde 1 milyon 384 bin 685 kişiyi işe yerleştirdi.
13.12.2019 Ekonomi
Bakan Selçuk müjdeli haberi verdi! İşe yerleştirildiler
Bakan Selçuk müjdeli haberi verdi! İşe yerleştirildiler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Ocak – Eylül döneminde 1 milyon 129 bin 729 kişinin işe yerleştirildiğini açıkladı.
10.10.2019 Ekonomi
Türkiye ile Endonezya arasında mutabakat zabtı imzalandı
Türkiye ile Endonezya arasında mutabakat zabtı imzalandı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Endonezya ziyareti kapsamında Sosyal İşler Bakanı Agus Gumiwang Kartasasmita ve İşgücü Bakanı Muhammad Hanif Dhakiri ile görüştü.
22.07.2019 Siyaset
Sınavlarda düzenleme yapılacak!
Sınavlarda düzenleme yapılacak! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kalkınma planı olan On Birinci Kalkınma Planı'na göre, Türkiye'de Japonya örneği incelenerek sadece kadın öğrencilerin kabul edildiği kadın üniversiteleri kurulacak. Dünya akademik başarı sıralamalarında 2023 yılı itibarıyla en az 2 üniversitenin ilk 100'e ve en az 5 üniversitenin de ilk 500'e girmesi sağlanacak. Eğitim sisteminin öğrenciler üzerinde yarattığı baskıyı azaltmak amacıyla kademeler arası geçişlerde uygulanan sınavlarda düzenlemeler yapılacak.Dezavantajlı bölgelerden başlayarak okul yemeği uygulamasına geçilecek.
9.07.2019 Eğitim
İşçiye-işverene desteğe devam
İşçiye-işverene desteğe devam 'İstihdam seferberliği’ kapsamında, işverene ve işçiye birçok destek veriliyor. Vergi, ücret, SGK primi indirimi ya da muafiyeti bunların başında geliyor.
18.06.2019 Ekonomi
İŞKUR ile 388 bine yakın engelli işe yerleştirildi
İŞKUR ile 388 bine yakın engelli işe yerleştirildi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR vasıtasıyla 2002'den 2019 Nisan sonuna kadar 387 bin 915 engellinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, "Geçen yıl 14 bin 930, 2019 Nisan sonu itibarıyla da 4 bin 515 engelli vatandaşımız işe yerleştirildi." dedi.
16.05.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da sanayici ve iş adamlarıyla iftarda bir araya geldi. Erdoğan iftar sonrası ATO Congresium'da "Ankara'nın Enleri Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. YSK'nın İstanbul'da aldığı seçim kararını değerlendiren Erdoğan, "Yapılan iş, tespit edilen yolsuzluklar, hukuksuzluklar ve usulsüzlükler sebebiyle şaibeli hale gelen bir seçimin yenilenmesidir." dedi.
9.05.2019 Siyaset
İş arayanlar için 'Sanal Fuar'
İş arayanlar için 'Sanal Fuar' İŞKUR, iş arayanların herhangi bir sebeple katılamadığı istihdam fuarı ve kariyer günlerine erişebilmesi için "Sanal Fuar" uygulaması başlattı.
3.05.2019 Çalışma Hayatı
"Odalarımız ve borsalarımız hedefleri için gayretle çalışıyor"
"Odalarımız ve borsalarımız hedefleri için gayretle çalışıyor" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "İstihdamdaki negatif gidişi durdurduk, artıya geçtik. Odalarımız ve borsalarımız yıl sonu için verdikleri hedefleri yakalamak için gayretle çalışıyor" dedi.
2.05.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Yüzde 33 arttı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Yüzde 33 arttı... TOBB'un 75. Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hububat alım fiyatlarını açıkladı. Erdoğan,"Arpa alım fiyatı yüzde 33 artışla ton başına 1100 lira olarak, sert ekmeklik buğdayın fiyatı yüzde 29 artışla ton başına bin 350 lira olarak belirlenmiştir" dedi. 'Bazıları Türkiye ittifakı ifademizden fitne çıkarma gayretinde'diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık. Onun için Türkiye İttifakı dedik, Cumhur İttifakı dedik. Terör örgütüyle ele olanlar bizimle ittifak halinde olamazlar" ifadelerini kullandı.
2.05.2019 Siyaset
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Her daim emekçisinin yanında olmayı hizmet anlayışının merkezine konumlandırmış bir Bakanlık olarak çalışma barışı ve toplumsal barışı güçlendirme kararlılığıyla sivil toplum örgütlerimiz ve sendikalarımızla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
1.05.2019 Gündem
Her işçiye 9 bin 420 lira
Her işçiye 9 bin 420 lira İstihdam seferberliği hızla devam ediyor. Hedef 2,5 milyon kişiye iş. Yeni yayımlanan ilave istihdamla ilgili genelgeye göre yeni işçi için 3 aylık ödeme 9 bin lirayı geçecek.
6.04.2019 Personel Alımı
Bakan müjdeyi verdi! Üniversiteliye özel rehber geliyor...
Bakan müjdeyi verdi! Üniversiteliye özel rehber geliyor... Üniversiteli gençlere istihdam imkanı için 6 büyük destek sağlanırken, mezuniyet sonrası iş imkanı ve alternatiflerin yer alacağı ‘E-Mezun Rehberi’ müjdesi geldi.
5.04.2019 Çalışma Hayatı
Patrona işçi başına 3134 lira avantaj! Son gün 30 Nisan
Patrona işçi başına 3134 lira avantaj! Son gün 30 Nisan Her ilave istihdam için ilk üç ay ücret, vergi ve SGK primlerini devlet ödüyor. Bu kapsamda işverene her işçi başına aylık toplam 3 bin 134 lira destek veriliyor. Avantajdan yararlanmak için 30 Nisan’a kadar zamanınız var, kaçırmayın.
3.04.2019 Ekonomi
Teşvikler netleşti! Hem maaş hem de prim...
Teşvikler netleşti! Hem maaş hem de prim... İstihdam Seferberliği kapsamında hayata geçirilen ücret desteği ile ilgili detaylar belli oldu. 1 Şubat-30 Nisan arasında işe alınan işçilerin 3 ay süre ile maaşı devlet tarafından ödenecek.
27.03.2019 Ekonomi
TOBB Başkanı: Bir vatandaşımızı işe alın
TOBB Başkanı: Bir vatandaşımızı işe alın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, işverenlere seslenerek "Her ilde, oda ve borsa bünyesinde destek ve teşvik tanıtım merkezleri kurduk. Takip ediyorum. Bir işsiz vatandaşımızı işe alarak işinizi geliştirin. Ekonominin büyümesine katkınız olsun. Türkiye'nin geleceğine yatırım yaparak kazanan sizler olun." dedi.
25.03.2019 Ekonomi
Bakan açıkladı! Son 17 yılın en yükseği...
Bakan açıkladı! Son 17 yılın en yükseği... Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bugün açıklanan 2018 yılı iş gücü göstergelerini değerlendirerek, “Son 17 yıldaki en yüksek iş gücüne katılım oranına, istihdam oranına ulaştık. İş gücü piyasasına 2018 yılında 631 bin yeni kişi katıldı. Bunun yüzde 87’sini istihdama kazandırdık. Kadınlarda ise bu oran yüzde 92. İşsizlik oranımız yüzde 11 olarak gerçekleşti. Tahminimiz yüzde 11.3’dü. Böylece bu tahminin de altında bir işsizlik oranı ile bu yılı tamamladık” dedi.
25.03.2019 Siyaset
Yüz binlerce kişiye güzel haber! Ücret desteği...
Yüz binlerce kişiye güzel haber! Ücret desteği... İstihdam Seferberliği kapsamında hayata geçen ücret desteğinin uygulama detaylarını düzenleyen genelge SGK tarafından geçen hafta yayınlandı. İşte bu genelgenin ayrıntıları
25.03.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İstihdam Seferberliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istihdam seferberliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.