Gazete Vatan Logo

Bakan Kurum'dan gençlere istihdam müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda gençlere istihdam müjdesi verdi. Bakan Kurum, genç istihdam seferberliği başlattıklarını vurgulayarak, "Bakanlığımız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarına merkezi yerleştirme sistemi ile çeşitli branşlarda toplam 3 bin 297 personel istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık, alım işlemlerimizi başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum'dan gençlere istihdam müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

"3 BİN 297 PERSONELİ İSTİHDAMI ALIM İŞLEMLERİNİ BAŞLATIYORUZ"

Bakan Kurum, genç Istihdam seferberliği başlattıklarını vurgulayarak, 2021 yılında Bakanlığımızın ve belediyelerimizin teknik şartnamelerinde yaptığımız değişiklikle genç istihdam seferberliğimizi başlattık. Geçtiğimiz süre zarfında, 25 bin gencimiz bu proje kapsamında göreve başladı. 2023 yılı hedefimizi 50 bine ve daha da üzerine yükseltmiş durumdayız. Tabi buradan bir müjdeyi de gençlerimize vermek istiyorum. Bakanlığımız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarına merkezi yerleştirme sistemi ile çeşitli branşlarda toplam 3 bin 297 personel istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık, alım işlemlerimizi başlatıyoruz.” dedi.