İstenmeyen Mesaj

İstenmeyen Mesaj

Son dakika istenmeyen mesaj haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan istenmeyen mesaj ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını istenmeyen mesaj haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstenmeyen Mesaj

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istenmeyen mesaj gelişmeleri de dahil olmak üzere 140 istenmeyen mesaj haberi bulunmuştur. Tüm istenmeyen mesaj haberleri aşağıda listelenmiştir.
e-Devlet'ten hemen engelleyin! Cep telefonu kullanan herkes için geçerli
e-Devlet'ten hemen engelleyin! Cep telefonu kullanan herkes için geçerli Cep telefonu kullanan herkese gün içinde pek çok istenmeyen mesaj geliyor. Mevcut yasalara göre; hiçbir şirket, kuruluş onay almadan SMS gönderemez. Ancak kişinin rızasını alan şirket ve kuruluşlar, aksi belirtilene kadar mesaj gönderebilir. Bu mesajları engellemek mümkün. Kişi istememesine rağmen mesajlar gönderen şirketlere ise dava açılabiliyor.
8.11.2022 Gündem
E-devlet'ten hemen değiştirin! Yarın son gün
E-devlet'ten hemen değiştirin! Yarın son gün E-devlet'ten yapılıyor. Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Yarın son gün. İsteyen tüm vatandaşlar değiştirebilecekler. Birçok kişi şikayetçiydi. Artık istenmeyen SMS ve e-postaları iptal edebilirsiniz.
15.02.2021 Gündem
Reklam mesajlarını engellemek için son tarih 16 Şubat!
Reklam mesajlarını engellemek için son tarih 16 Şubat! Tüketicilerin firma ve markalardan gelen, istenmeyen pazarlama mesajı, e-posta ve çağrılarını reddetmesi için Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İYS platformu Ocak ayında hizmete açılmıştı. Arama ve iletileriyle bezdiren firmaları şikayet etmek isteyen vatandaşın 16 Şubat'a kadar vakti var.
14.02.2021 Ekonomi
E-Devlet'ten yapılacak! Son gün 15 Şubat
E-Devlet'ten yapılacak! Son gün 15 Şubat E-devlet'ten yapılıyor. Türkiye'de yaşan herkesi kapsıyor. İstenmeyen mesaj, e-posta ve aramaları engellemek için geri sayım sürüyor. Herkesin İleti Yönetim Sistemi (İYS) ve e-Devlet’ten girerek 15 Şubat’a kadar ret hakkı bulunuyor. Ret verdiği halde mesaj almaya devam edenler ilgili kurumlara şikayette bulunabilecek.
2.02.2021 Gündem
İstenmeyen mesaj ve telefonları engellemek için İYS devrede!
İstenmeyen mesaj ve telefonları engellemek için İYS devrede! Ticaret Bakanlığı'nın, tüketicilerin istenmeyen SMS, e-posta ve sesli aramalar gibi iletilerle ilgili maruz kaldığı rahatsızlıkların ortadan kaldırılması amacıyla oluşturduğu "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS)" hizmete açıldı. Peki, İYS nedir? İleti Yönetim Sistemi (İYS) giriş nasıl yapılır? İstenmeyen mesaj ve telefonlar nasıl engellenir? İşte İYS ile ilgili merak edilen herşey...
17.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Değişti...
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Değişti... Cep telefonlarına gönderilen rahatsız edici sms, e-posta ve sesli aramalarla ilgili bakanlık harekete geçti. Ticaret Bakanlığı'nın, tüketicilerin istenmeyen SMS, e posta ve sesli aramalar gibi iletilerle ilgili maruz kaldığı rahatsızlıkların ortadan kaldırılması amacıyla oluşturduğu "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS)" kullanıma açıldı. Vatandaşlar ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını bugünden itibaren 16 Şubat 2021 tarihine kadar e-Devlet üzerinden adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek.
8.01.2021 Gündem
Bakanlık harekete geçti! Artık o mesajlar gelmeyecek
Bakanlık harekete geçti! Artık o mesajlar gelmeyecek Tüketiciler tarafından istenmeyen SMS, e posta ve sesli aramalar gibi ticari elektronik iletilerle ilgili maruz kaldığı rahatsızlıkların ortadan kaldırılması amacıyla Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi oluşturuldu.
7.01.2021 Ekonomi
Bugün başladı! e-Devlet'ten kontrol edilebilecek, 16 Şubat'a kadar...
Bugün başladı! e-Devlet'ten kontrol edilebilecek, 16 Şubat'a kadar... Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Yeni dönem başladı ve kullanıma sunuldu. Bugünden itibaren 16 Şubat'a kadar e-Devlet'ten kontrol edilebilecek. Ticaret Bakanlığının "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi" vatandaşın kullanımına açıldı. Sistem ile tüketiciler verdiği tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir noktadan görebilecek, kontrol edebilecek ve reddetme hakkını kullanabilecek. Vatandaşlar ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını bugünden itibaren 16 Şubat'a kadar e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek.
7.01.2021 Ekonomi
'Numara komşusu' akımında özel hayatın gizliliğinin ihlali uyarısı
'Numara komşusu' akımında özel hayatın gizliliğinin ihlali uyarısı Uzmanlar, numaranın son hanesinde bulunan rakamın bir altı ya da üstüne denk gelen numaraya mesaj gönderilmesine dayanan akımda, özel bilgilerin paylaşılması ve kişisel verilerin gizliliği gibi hukuki problemlerin yaşanabileceği uyarısında bulundu.
20.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Yeni düzenleme! 1 Aralık'ta başlıyor, artık mesaj gönderemeyecekler
Yeni düzenleme! 1 Aralık'ta başlıyor, artık mesaj gönderemeyecekler Türkiye'deki herkesi kapsıyor. Şikayetlerin 500 bini aşması sebebiyle Ticaret Bakanlığı çalışma başlatmıştı. Yeni düzenlemeye göre vatandaşın onayı olmadan artık ticari mesaj gönderilemeyecek. İleti Yönetim Sistemi (İYS) 1 Aralık itibarıyla uygulamaya girecek.
18.09.2020 Ekonomi
Salgın döneminde 39 saniyede bir siber saldırı
Salgın döneminde 39 saniyede bir siber saldırı Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı Ahmet Hamdi Atalay, "Kovid-19 salgını başladığından beri siber suçlarda yüzde 300 artış var, her 39 saniyede bir siber saldırı oluyor" dedi.
6.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Herkesi ilgilendiriyor! İstenmeyen mesajlarda yeni dönem, 1 Eylül'de...
Herkesi ilgilendiriyor! İstenmeyen mesajlarda yeni dönem, 1 Eylül'de... Yeni dönem 1 Eylül'de başlıyor, zorunlu olacak. Vatandaşları bezdiren ticari mesajlar artık tarihe karışıyor. Şikayet sayısının 500 bini aşması üzerine Ticaret Bakanlığı devreye girdi ve çalışmanın alt yapısı tamamlandı. Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi 1 Eylül'de uygulanmaya başlanacak ve onayı olmadan hiçbir alıcıya ticari mesaj ve e-posta yollanamayacak. Vatandaş İleti Yönetim Sistemi (İYS) üzerinden hangi firmalara onay verdiğini görebilecek ve istediğinde bu onayları iptal edebilecek. Şikayet süreçlerini de bu sistem üzerinden yönetebilecek.
5.08.2020 Ekonomi
WhatsApp önlem alıyor!
WhatsApp önlem alıyor! İstenmeyen mesajlara savaş açan WhatsApp yeni işlevini test etmeye başladı. Detaylar haberimizde.
4.03.2018 Bilim ve Teknoloji
İstenmeyen mesajlar yeni sistemle engellenecek
İstenmeyen mesajlar yeni sistemle engellenecek Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, istenmeyen ticari elektronik ileti gönderiminin engellenmesi amacıyla yeni bir sistem oluşturduklarını belirterek, "Ticari elektronik iletilere ilişkin süreçler tek bir platform üzerinden yönetilebilecek. Böylece mevzuata uygun şekilde ileti gönderimi yapılabilecek ve vatandaşların rahatsızlığı en aza indirilecek." dedi.
25.11.2017 Ekonomi
Twitter'dan, Facebook özelliği!
Twitter'dan, Facebook özelliği! Twitter ciddi problemler yaşamasına rağmen hala en fazla tercih edilen sosyal medya mecralarından biri. Platform sunduğu yeni özelliklerle kullanıcıların ilgisini canlı tutmaya çalışıyor. Twitter’ın yeni özelliği ise Facebook‘tan ilham alıyor.
1.06.2017 Bilim ve Teknoloji
İstenmeyen mesajlara 9 milyon ceza!
İstenmeyen mesajlara 9 milyon ceza! Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 2015'ten bu yana istenmeyen ticari mesajlara 9 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı
25.04.2017 Ekonomi
"İstenmeyen mesajlara" 1,3 milyon lira ceza
"İstenmeyen mesajlara" 1,3 milyon lira ceza Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca, istenmeyen ticari ileti şikayetleri nedeniyle ilgililere, toplam 1 milyon 292 bin lira idari para cezası kesildi...
21.04.2016 Ekonomi
"İstenmeyen mesajlara" 135 bin lira ceza
"İstenmeyen mesajlara" 135 bin lira ceza Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca, istenmeyen ticari ileti şikayetleri sonucu ilgililere toplam 135 bin lira idari para cezası kesildi...
30.12.2015 Ekonomi
Bayramda bunu yapana 50 bin lira ceza!
Bayramda bunu yapana 50 bin lira ceza! Bundan böyle tüketici istemediği halde “Bayramınızı tebrik ederiz” şeklinde yazılan mesaj ve iletiler dahi cezaya tâbi olacak.
17.07.2015 Ekonomi
Dikkat! Yeni dönem yarın başlıyor
Dikkat! Yeni dönem yarın başlıyor Elektronik ticarete ilişkin sipariş verme, ticari iletişim, "mesaj, arama, e-posta" gibi iletiler ve yaptırımları içeren tüketici lehine yeni düzenlemeler, yarından itibaren yürürlüğe girecek.
30.04.2015 Ekonomi
Reklam SMS'i almamak için bunları yapın!
Reklam SMS'i almamak için bunları yapın! 1 Mayıs’tan itibaren tüketici izinsiz mesaj ve e-posta bombardımanından kurtuluyor. Bir adım daha atmaya hazırlanan BTK’nın yeni taslağına göre toplu mesajların içeriğinden şirketin yanı sıra operatörler de sorumlu tutulacak.
29.04.2015 Ekonomi
İsteyen tüketici reklam mesajını reddedecek!
İsteyen tüketici reklam mesajını reddedecek! Elektronik ticarette 1 Mayıs’ta yürürlüğe girecek yeni düzenlemelerle, pazarlama ve tanıtım amaçlı istenmeyen mesaj, arama, e-posta gibi uygulamalar son bulacak...
28.04.2015 Ekonomi
O dert 1 Mayıs'ta sona eriyor
O dert 1 Mayıs'ta sona eriyor Firmaların tüketiciye yönelik izinsiz SMS, elektronik posta gibi mesajları ile telefon aramalarını yasaklayan düzenleme 1 Mayıs’ta yürürlüğe giriyor.
29.09.2021 Gündem
İstenmeyen mesajdan Mayıs’ta kurtuluyoruz
İstenmeyen mesajdan Mayıs’ta kurtuluyoruz Elektronik ticareti düzenleyen kanun 1 Mayıs’ta yürürlüğe giriyor. 50 milyar TL’yi bulan online ticareti artırması beklenen kanun; istenmeyen SMS, e-posta gibi uygulamaları da sona erdirecek
12.04.2015 Ekonomi
Cep kullanıcılarına bomba haber!
Cep kullanıcılarına bomba haber! Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK), elektronik haberleşme hizmetlerinden yararlanan tüketicilerin haklarını ve menfaatlerini korumaya yönelik usul ve esasları belirlemeyi amaçlayan “Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği”, Resmi Gazete’de yayımlandı...
29.07.2010 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İstenmeyen Mesaj ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istenmeyen mesaj haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.