İstanbul Gelişim Üniversitesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi

Son dakika İstanbul Gelişim üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İstanbul Gelişim üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İstanbul Gelişim üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul Gelişim Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul gelişim üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 357 istanbul gelişim üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm istanbul gelişim üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı Ramazan ayı öncesi Bayrampaşa'da 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı ele geçirilirken, Gıda Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Eda Şensu Demir, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Daha anlık denetim yapılması ya da caydırıcı cezalar olması lazım" dedi. Demir, ayrıca sahte tereyağının tüketiciyi aldattığını, üretim sırasında farklı toksik maddelerin gıdanın içerisine girebileceğini bunun da insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi.
9.03.2024 Ekonomi
Uzmanı uyardı: Uzun süreli yutkunma güçlüğü ağız kanseri işareti olabilir
Uzmanı uyardı: Uzun süreli yutkunma güçlüğü ağız kanseri işareti olabilir Dünyada en fazla rastlanan 6’ncı kanser türünün ağız kanseri olduğunu söyleyen Uzman Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Gülfem Özlü Uçan, “Ağız kanseri sık rastlanmasına rağmen konuyla ilgili farkındalık oldukça düşük. Tüm kanserler içerisinde en ölümcül 8’inci kanser türü. Ağız kanserleri sinsice ilerlediği için teşhisi de gecikiyor. Dört haftadan fazla süreyle ağız, çene ve yüzde hissedilen ağrı, boyunda son zamanlarda meydana gelen açıklanamayan şişlik, üç haftadan fazla süren yutkunma güçlüğü gibi belirtilere dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Sağlık
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür”
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür”  Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla sadece gribal enfeksiyonların değil, ruh sağlığında mevsimsel duygu durum bozukluklarının ortaya çıkabileceğini söyleyen Psikolog Arş. Gör. Deniz Mısra Gürol, “Bu durum ‘kış hüznü’ olarak adlandırılıyor. Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür. Genel olarak sonbaharın sonlarında veya kışın başlarında ortaya çıkar. Bu durumda her gün güneş ışığı almak önem taşıyor” dedi. 
11.11.2023 Sağlık
Uzmanından glutensiz beslenenlere yeni öneri! Mutlaka tüketin
Uzmanından glutensiz beslenenlere yeni öneri! Mutlaka tüketin Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan karabuğdayın özellikle gluten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları tarafından tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Öğr. Gör. Zeynep Şeyda Bilim, karabuğdayın bir buğday çeşidi olmadığını belirterek, “Gluten hassasiyeti ve çölyak hastalığına sahip olanlar; buğday, çavdar ve arpa içeren besinlerin yanı sıra gluten bulunan diğer tüm besinlerden kaçınmalıdır” açıklamasında bulundu.  
9.08.2023 Sağlık
Kurbanlık hayvanın stresi etin kalitesini etkiliyor
Kurbanlık hayvanın stresi etin kalitesini etkiliyor Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kaliteli bir et elde edebilmek adına kurbanlık hayvanın strese girmemesi gerektiğini söyleyen Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Eda Şensu Demir, “Strese giren hayvan, vücudunda biriken glikojeni kullanır ve daha sonrasında aroma ve lezzet oluşum reaksiyonları için ortamda kullanılabilecek besin ögesi kalmaz. Hayvanın kesimden 1-2 gün öncesinde, kesim noktasına getirilerek dinlendirilmesi gerekir” uyarısında bulundu.
22.06.2023 Yaşam
Doğal gaz ve elektrik faturasından bu önlemlerle tasarruf elde etmek mümkün
Doğal gaz ve elektrik faturasından bu önlemlerle tasarruf elde etmek mümkün Kışın gelmesiyle beraber doğal gaz ve elektrik kullanımı da artış gösterdi. Yapacağımız bireysel tedbirlerle artan fatura maliyetlerini düşürmek mümnkün. İstanbul Gelişim Üniversitesi'den Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Süzen, yaşam alanlarında doğal gaz ve elektrik tasarrufunun nasıl sağlanabileceğini tek tek anlattı.
21.11.2022 Ekonomi
İpek Filiz Yazıcı Ufuk Beydemir kaç yıldır sevgili? İpek Filiz Yazıcı kaç yaşında, nereli, kimdir?
İpek Filiz Yazıcı Ufuk Beydemir kaç yıldır sevgili? İpek Filiz Yazıcı kaç yaşında, nereli, kimdir? İpek Filiz Yazıcı Ufuk Beydemir çifti bir şekilde Roma'da evlendi. Peki, İpek Filiz Yazıcı Ufuk Beydemir kaç yıldır sevgili? İpek Filiz Yazıcı kaç yaşında, nereli, kimdir?
24.10.2022 Magazin
“Kepçe kulak” estetiği ilkokula başlamadan önce yapılmalı
“Kepçe kulak” estetiği ilkokula başlamadan önce yapılmalı Kulak kepçesinin ayrık olması veya kulak kıkırdaklarının gelişimsel bozukluğuna bağlı olarak oluşan “kepçe kulak” görüntüsünün ameliyatla düzeltilebileceğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Başak Çaypınar Eser, operasyonun ilkokula başlamadan önce yapılmasını önerdi.
10.10.2022 Sağlık
YÖK'te 6 üyenin görevlerine son verildi, 5 yeni üye seçildi
YÖK'te 6 üyenin görevlerine son verildi, 5 yeni üye seçildi Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) 6 üyenin görevlerine son verilmesi ve 5 yeni üyenin seçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
3.06.2022 Gündem
Kafe, restoran ve pastanelerde skandal! Mide bulandıran gerçekler ortaya çıktı
Kafe, restoran ve pastanelerde skandal! Mide bulandıran gerçekler ortaya çıktı İstanbul'daki popüler bir tantunicide geçtiğimiz günlerde biberlerin çöpten toplandığı görüntüler, sosyal medyada gündem oldu. Yaşanan skandalın ardından konuşan uzmanlar, bu tarz olayların sanılandan fazla yaşandığını belirterek çarpıcı uyarılarda bulundu.
24.01.2022 Yaşam
‘Sünnetli bebeklerde az görülüyor’
‘Sünnetli bebeklerde az görülüyor’ Sünnetin bebek ve çocuklarda idrar yolu enfeksiyonları riskini azalttığını belirten Çocuk Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Ötgün, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ötgün, “Sünnetli bebek ve çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu yaklaşık yüzde 90 daha az görülüyor” diye konuştu.
8.09.2021 Sağlık
Havuz kaynaklı enfeksiyonlara parazitler sebep oluyor
Havuz kaynaklı enfeksiyonlara parazitler sebep oluyor Havuz kaynaklı enfeksiyonlar hakkında bilgi veren Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurten Elkin, “Havuz kaynaklı enfeksiyonlara genellikle parazitler (yüzde 43,6) sebep oluyor. Viral etkenler olarak da genellikle adenovirus, hepatit A, norovirus ve ekovirüs tespit ediliyor” dedi.
3.08.2021 Sağlık
Uluslararası sanat sempozyumuna Türkiye'den 6 sanatçı
Uluslararası sanat sempozyumuna Türkiye'den 6 sanatçı Yelabuga Ulusal Tarih ve Mimarlık Müzesi'nin düzenlediği IV. Uluslararası Bashnya Sanat Sempozyumu Tataristan’da başlıyor. Türkiye’den 6 sanatçının katıldığı sempozyum, 1-10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
30.07.2021 Kültür Sanat
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları!
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları! Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tercihler ile ilgili detayları ve bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Özellikle de hemşirelik bölümü tercih edecekler hemşirelik taban puanlarını merak ediyor. Peki, Hemşirelik başarı sıralaması kaç? Hemşirelik bölümleri hangi üniversitelerde var? Hemşirelik taban puanları...
29.07.2021 Eğitim
TEKNOFEST roket yarışmasının finalistleri belli oldu
TEKNOFEST roket yarışmasının finalistleri belli oldu TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması finalistleri belli oldu. Pegasus ve Kuzgun roket takımları adını finale yazdırdı.
14.07.2021 Bilim ve Teknoloji
KOSGEB 9 teknoloji geliştirme merkezini destek kapsamına aldı
KOSGEB 9 teknoloji geliştirme merkezini destek kapsamına aldı KOSGEB tarafından, son bir yılda 7'si üniversite, 2'si özel şirket olarak üzere 9 Teknoloji Geliştirme Merkezleri Destek Programı başvurusu kabul edildi.
18.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Tiroid hastalığının birçok belirtisi olabilir
Tiroid hastalığının birçok belirtisi olabilir Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftası’nda Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Sıldıroğlu, tiroid hastalıkları hakkında açıklamalarda bulundu. Tiroid hastalıklarının toplumda çok sık görüldüğünü söyleyen Sıldıroğlu, “Herhangi bir hastalığa bağlı olduğu düşünülmeyen sinirlilik, çarpıntı, terleme, sıcağa tahammülsüzlük, huzursuzluk, obezite veya kilo alamama gibi birçok durum tiroid bezi ile ilgili olabilir” diye konuştu.
26.05.2021 Sağlık
“Uyku sorunları çekenler, gece saatinizi kontrol etmeyin”
“Uyku sorunları çekenler, gece saatinizi kontrol etmeyin” Sağlıklı bir uykunun, günlük hayatta dinç hissetmek için oldukça büyük önem taşıdığını ve sağlıklı bir yaşam tarzının temel dayanaklarından biri olduğunu belirten Psikiyatrist Dr. Alişan Burak Yaşar, “Geceleri sık sık saati kontrol etmek uykunuzu kaçırabilir ve uykusuzluk durumuna ilişkin olumsuz düşüncelerinizi pekiştirebilir” dedi.
11.05.2021 Sağlık
20 yaş dişleri ne zaman çekilmeli?
20 yaş dişleri ne zaman çekilmeli? Genellikle 25 yaşından önce gelişen, üçüncü büyük azı dişi olan 20 yaş dişlerinin yaratacağı sorunlara dikkat çeken Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Özdal Zincir, “Bu dişlerin komşu dişler üzerinde çürük, diş eti iltihabı, doku hasarına bağlı kistik yapı oluşturması veya diş dizimini bozması durumunda çekilmeleri gerekmektedir” dedi.
5.05.2021 Sağlık
Çocuk ve ergenlerdeki depresyon artacak
Çocuk ve ergenlerdeki depresyon artacak Pandemide çocuk ve ergenlerin olumsuz etkilendiğini belirten Doç. Dr. Canan Tanıdır, özellikle ergenlerde depresyon sıklığında çok fazla artış olduğunu ve tam kapanma döneminde çocuk ve ergenlerde görülen bu durumun daha da yoğunlaşacağını söyledi.
29.04.2021 Sağlık
“Öfke nöbetleri hayal kırıklığını ifade etme yoludur”
“Öfke nöbetleri hayal kırıklığını ifade etme yoludur” Çocuklardaki öfke nöbetlerinin ebeveynlerin karşılaştığı en rahatsız edici durumlar arasında yer aldığını belirten Amerikalı Profesör William Moiser, “Öfke nöbetlerinin bir çocuğun hayal kırıklığını ifade etme yoludur” dedi.
15.04.2021 Sağlık
Meyve ve sebzeyi mutlaka böyle yıkayın
Meyve ve sebzeyi mutlaka böyle yıkayın Sebze ve meyvelerin doğada zarar görmeden yetişmesi için uygulanan "pestisit", yanlış ve bilinçsiz kullanıldığı takdirde hem çiftçiler hem toplum sağlığı üzerinde olumsuz etkilere yol açabiliyor. Pestisitlerin meyve ve sebzelerden arındırılması hakkında tavsiyelerde bulunan Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Negin Azarabadi, “Meyve ve sebzelerin karbonatlı su ile yıkanması pestisitlerden arındırmada en etki yöntemlerden biri” diye konuştu.
9.04.2021 Sağlık
'Kansere neden olan faktörlerin yüzde 90'ı çevresel'
'Kansere neden olan faktörlerin yüzde 90'ı çevresel' Türkiye’de ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada kanser hastalığının yer aldığını belirten Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurten Elkin, “Günümüzde kanserin yüzde 30 – 50’si önlenebilir ancak bu durum neden olan risk faktörlerinden kaçınma ve erken teşhis ile mümkün. Kansere neden olan faktörlerin yüzde 90’ı çevresel, yüzde 10’u ise genetik” dedi.
5.04.2021 Sağlık
Çalışanlar risk altında! İşyeri taramaları ihmal edilmemeli!
Çalışanlar risk altında! İşyeri taramaları ihmal edilmemeli! Dünyada ve Türkiye’de meslek hastalıkları arasında en yaygın görülen işitme kayıplarına gürültünün sebep olduğuna vurgu yapan Uzman Odyolog Hilal Nur Ficil, işyeri taramalarının önemine değindi. Ficil, “Gürültüye bağlı işitme kayıpları önlenebilir ama tedavisi yok” diye konuştu.
2.04.2021 Sağlık
'Tükenmişlik sendromu' en az Türkiye'de görülüyor
'Tükenmişlik sendromu' en az Türkiye'de görülüyor Belçika'da yapılan araştırmaya göre bireyselliğin ön planda olduğu batı toplumlarında anne ve babalar arasındaki 'tükenmişlik sendromu' oldukça yüksek çıkarken, en az görülen ülke ise Türkiye oldu.
29.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul gelişim üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.