SGK resmen duyurdu! Bildirim zorunluluğu var, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçisi ile ev hizmetlerinde çalışanlar...
SGK resmen duyurdu! Bildirim zorunluluğu var, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçisi ile ev hizmetlerinde çalışanlar... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aylık bağlanıyor. Prim gününe bakılmıyor. Ancak bizzat başvuru şartı bulunuyor. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçileri ile ev hizmetlerinde çalışanları kapsıyor. SGK meslek hastalığı nedeniyle çalışma gücünü kaybedenlere geçici veya sürekli aylık bağlıyor. İşveren, meslek hastalığında sorumlu bulunursa tazminatla karşı karşıya kalabiliyor. Bunun için hastalığın işle illiyet bağının bulunması gerekiyor.
Para ödeniyor! SGK hesaplıyor, işveren karşılıyor
Para ödeniyor! SGK hesaplıyor, işveren karşılıyor Milyonlarca çalışan ve işveren için geçerli. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hesaplanıp işverenden tahsil ediliyor. Türkiye'deki üç çalışandan biri sigortasız olarak çalışıyor. Sigortasız işçi işyerinde çalışırken kaza geçirirse sigortalı işçilere sağlanan haklardan yararlanıyor. Engelli hale gelen işçiye sürekli iş göremezlik geliri, ölümü halinde ise ailesine aylık bağlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) sigortasız işçi için yaptığı ve yapacağı tüm ödemeler ile aylık ve gelirler, kazada hiçbir kusuru olmasa dahi onu çalıştıran işverenden tahsil ediliyor.
31.08.2021 Ekonomi