Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sözleşmelilere kadro ve EYT açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sözleşmelilere kadro ve EYT açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir" dedi.
28.11.2022 Gündem
İş Bankası yeni kararı resmen duyurdu! Hesabı olan müşterileri kapsıyor, şubelerde...
İş Bankası yeni kararı resmen duyurdu! Hesabı olan müşterileri kapsıyor, şubelerde... İş Bankası harekete geçti ve yeni gelişmeyi resmen duyurdu. Hesabı olan müşterileri kapsıyor. Yeni uygulama hizmete sunuldu. İş Bankası'ndan yapılan açıklamada mesleğini dijital mecra üzerinden yapan müşteriler için 'Dijital İşim Hesabı' devreye alındı. Şubelerde hesap açtıran kişiler vergi istisnasından yararlanabiliyor. Kazançlar tahsil edildiğinde işlem anında vergi kesintisi de otomatik gerçekleşiyor. İstisnadan faydalanılması için kişilerin ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki vergi dairelerine başvurması, istisna belgesiyle bankadan hesap açılması gerekiyor. Aynı zamanda kazançların tamamının da bu hesap ile tahsil edilmesi gerekiyor. İşte tüm detaylar...
21.02.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz." dedi.
21.07.2020 Siyaset
Türkiye eve kapandı, dolandırıcıların iştahı arttı: Virüslü soygun
Türkiye eve kapandı, dolandırıcıların iştahı arttı: Virüslü soygun Koronavirüs salgınıyla birlikte nüfusun büyük bir bölümü eve kapanırken nakitle ödemeler azaldı. Kartla temassız yöntemlerle ve dijital bankacılık kanalıyla ödemeler arttı.
6.04.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'i örnek gösterip açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'i örnek gösterip açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Merkezi Laboratuvar açılışı ve kütüphane temel atma töreninde konuştu. Erdoğan, "Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u fethettikten sonra şehri yeniden imar ederken önceliği kütüphanelere vermiştir. Ne zaman bizi biz yapan bu değerler hiyerarşisi alt üst olmuştur o zaman gerileme ve çöküş başlamıştır." dedi.
23.11.2018 Siyaset