İran Sınırı

İran Sınırı

Son dakika İran sınırı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İran sınırı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İran sınırı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İran Sınırı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iran sınırı gelişmeleri de dahil olmak üzere 718 iran sınırı haberi bulunmuştur. Tüm iran sınırı haberleri aşağıda listelenmiştir.
MİT, PKK'nın sözde sorumlusunu Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi
MİT, PKK'nın sözde sorumlusunu Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın sözde uyuşturucu ticareti sorumlularından Abdulmutalip Doğruci'yi, Süleymaniye kırsalında etkisiz hale getirdi.
2.01.2024 Gündem
Türkiye-İran sınırında 3.8 büyüklüğünde deprem!
Türkiye-İran sınırında 3.8 büyüklüğünde deprem! Türkiye-İran sınırında saat 18.22'de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
28.05.2023 Gündem
Bölgede kuş uçurtulmuyor! Mehmetçik 7 gün 24 saat teyakkuzda
Bölgede kuş uçurtulmuyor! Mehmetçik 7 gün 24 saat teyakkuzda Türkiye-İran sınırında bulunan güvenlik duvarında gece görüş cihazları ve termal kameralarla 7 gün 24 saat gözetleme yapılarak bölgede kuş uçurtulmuyor.
27.05.2023 Gündem
Türk SİHA'ları bir adım önde! Bayraktar TB2'ler İran'ın intihar dronlarına karşı
Türk SİHA'ları bir adım önde! Bayraktar TB2'ler İran'ın intihar dronlarına karşı 2020'deki Dağlık Karabağ savaşının ardından Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki en kanlı çatışmanın yaşanmasının ardından, İran'ın zırhlı araçlarını ve SİHA'larını Azerbaycan sınırına taşıdığı iddiası üzerine kaleme alınan makalede Türk yapımı Bayraktar TB2 ile İran'ın insansız hava araçları karşı karşıya geldi.
25.09.2022 Ekonomi
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne?
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İsviçre'nin Lozan şehrinde 99 yıl önce imzalanan Lozan antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu belgesi kabul ediliyor. Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının üzerinden 99 yıl geçti. Etkilerini bugüne dek devam ettiren Lozan Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle pek çok kişi maddelerini ve anlaşmanın öndemini araştırıyor. Peki, Lozan antlaşması nedir? Lozan nerede, kim tarafından imzalandı? Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması süresi ne? Lozan anlaşması tarihi ne? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
24.07.2022 Gündem
Göç İdaresi Başkanı Ünlü: Suriyelilere bayrama özel izin yok
Göç İdaresi Başkanı Ünlü: Suriyelilere bayrama özel izin yok İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü, 2016 yılından bu yana Suriye'de güvenliği sağlanan bölgelere 2017 sonrası ilk bayramlarda giden Suriyelilerden yaklaşık 150 bininin sağlanan huzur ve güven ortamı ile hizmetleri görüp, geri gelmediğini söyledi. Ünlü, bayrama gidip geri gelmeyenlerin oranın son 2 bayram ciddi azaldığına dikkat çekerek, "Bundan sonra bayrama has böyle gidip, geri gelmelere izin verilmemesi yönünde karar alındı" dedi.
27.04.2022 Gündem
Türkiye’nin en gizemli canlısı görüntülendi! Anadolu Parsı yok olmamış...
Türkiye’nin en gizemli canlısı görüntülendi! Anadolu Parsı yok olmamış... Türkiye'nin en gizemli canlısı görüntülendi. Neslinin tükendiği düşünülen Anadolu Parsı yıllar sonra ilk kez termal kamera tarafından görüntülendi. Uzmanlar Anadolu Parsı için, "İhtişamlı bir hayvan. Kendini saklayan, güzel kamufle olan bir hayvan. Dağların SAT komandosu” diyor. Peki bu türün nesli nasıl tehlikeye girdi? Her şey 'Mantolu Hasan'ın başının altından mı çıktı? İşte heyecanlandıran gelişmenin tüm detayları...
18.12.2021 Gündem
Bakan Soylu: 3 yılda 1 milyon 250 bin kaçak göçmeni sınırda engelledik
Bakan Soylu: 3 yılda 1 milyon 250 bin kaçak göçmeni sınırda engelledik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin son 3 yılda 1 milyon 250 bin kaçak göçmeni sınırda engellediğini belirterek, "Biz bu tedbirleri almamış olsaydık, 1 milyon 250 bin kaçak göçmen Türkiye'ye gelmiş olacaktı." dedi.
10.09.2021 Gündem
İran sınırına 43 kilometre beton duvar örüldü
İran sınırına 43 kilometre beton duvar örüldü Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesinden başlatılan Ağrı'nın Doğubayazıt ile Hakkari'nin Yüksekova hattına kadar uzanan modüler duvar ve akıllı kule çalışmaları devam ediyor. Yaşa dışı geçişlerin engellenmesi için Yüksekova ilçesinin İran sınır hattında başlatılan 43 kilometre beton duvar çalışmaları tamamlandı.
30.08.2021 Gündem
Bakan Akar'dan son dakika Afganistan açıklaması: Tehdit görürsek 24 saatte...
Bakan Akar'dan son dakika Afganistan açıklaması: Tehdit görürsek 24 saatte... Son dakika haberi... Taliban’ın Afganistan'daki yönetimi ele geçirmesinin ardından tüm dünya gibi Türkiye’de Kabil’den gelen son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Türk askerinin bölgede güvende olduğunu söyleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'daki gelişmelere ilişkin temasların sürdüğünü belirterek "Tehdit, risk görürsek 24 saatte çekiliriz" mesajını verdi.
22.08.2021 Gündem
Türkiye - İran sınırında hareketlilik! Güvenlik üst seviyede...
Türkiye - İran sınırında hareketlilik! Güvenlik üst seviyede... Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi ile birlikte Türkiye'ye olabilecek insan göçünü önlemek için sınırda güvenlik had safhaya çıkarıldı. Iğdır ve Ağrı'da jandarma ve Özel Harekat polisleri kaçak geçişleri engellemek için aralıksız denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde İHA ve termal gece görüşlü kameralar da kullanılıyor.
19.08.2021 Gündem
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar İran sınırında
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar İran sınırında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvveleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile İran hududundaki tedbirlere yönelik yerinde inceleme ve denetlemelerde bulunuyor.
14.08.2021 Gündem
Bakan Akar'dan sınırlarla ilgili flaş açıklama!
Bakan Akar'dan sınırlarla ilgili flaş açıklama! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Mehmetçik sınırlara hakimdir, bu konuda yapılması gerekenleri yaptı, ilave tedbirlerle yapmaya devam ediyor" dedi.
12.08.2021 Gündem
İran sınırında, at sırtında 181 kilo uyuşturucu ele geçirildi
İran sınırında, at sırtında 181 kilo uyuşturucu ele geçirildi Hakkari'nin İran sınırındaki Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Beldesi'nde, yurda yasa dışı yollarla geçmeye çalışan atlı gruba, jandarma müdahale etti. Atların sırtındaki çuvallarda 181 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Olayla ilgili İran uyruklu iki şüpheli gözaltına alınırken, 3 ata da el konuldu.
10.06.2021 Gündem
Türkiye-İran sınırında 109 kilogram eroin ele geçirildi
Türkiye-İran sınırında 109 kilogram eroin ele geçirildi Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin İran sınırı yakınlarında arazide bulunan 4 çuval içerisinde 109 kilo eroin ele geçirildi.
27.05.2021 Gündem
Azerbaycan'daki Türk F-16'ları bölge ülkeleri için ciddi bir ikaz!
Azerbaycan'daki Türk F-16'ları bölge ülkeleri için ciddi bir ikaz! Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'da müthiş zaferler kazanması ve Ermenistan'ın sahada ciddi kayıplar vermesi bazı bölge ülkelerini de endişelendiriyor. İran ordusunun son günlerde Araz Nehri kıyısına yönelik tahkimatlarını arttırması dikkati çekerken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in "Eğer ülkemize dış müdahale olursa, F-16'ları semalarda göreceksiniz" sözleri geniş yankı buldu. Türk F-16'larının varlığının bölgede bir denge unsuru olduğunu belirten uzmanlar, "Türk F-16'ları Bakü için bir güvence, Ermenistan ve diğer ülkeler için ise bir ikazdır" değerlendirmesinde bulundu.
27.10.2020 Gündem
Lozan Antlaşması maddeleri nelerdir? Lozan Antlaşması süresi ne kadar? Lozan Antlaşması tarihi önemi…
Lozan Antlaşması maddeleri nelerdir? Lozan Antlaşması süresi ne kadar? Lozan Antlaşması tarihi önemi… Ayasofya Camii, Lozan Antlaşması'nın 97. yıl dönümünde yeniden ibadete açılıyor. 1934 yılında müze olmasının ardından 86 yıl sonra yeniden cami olan Ayasofya Camii bugün yeniden ibadete açılıyor. İlk namaz için 24 Temmuz tarihinin seçilmesinin nedeni ise bugün Türkiye'nin bağımsızlığını ilan ettiği Lozan Antlaşması'nın 97. yıl dönümü. Peki, Lozan Antlaşması maddeleri nelerdir? Lozan Antlaşması süresi ne kadar? Lozan Antlaşması tarihi önemi…
24.07.2020 Gündem
Bakan Soylu, İran sınırında incelemelerde bulundu
Bakan Soylu, İran sınırında incelemelerde bulundu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı-İran sınırında yapımı tamamlanmak üzere olan sınır duvarında incelemelerde bulundu.
6.06.2020 Gündem
Türkiye-İran sınırında korkutan deprem!
Türkiye-İran sınırında korkutan deprem! Gelen bir son dakika haberine göre; Türkiye-İran sınırında 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
4.03.2020 Gündem
Van'da korkutan bir deprem daha
Van'da korkutan bir deprem daha Türkiye - İran sınırında meydana gelen deprem sonrası Van halkı tetikte bekliyor. 9 kişinin hayatını kaybetti 5.9 şiddetindeki deprem sonrası aynı bölgede artçı sarsıntılar gelmeye devam ediyor. Kandilli Rasathanesi'nde yer alan bilgiye göre 23.44'te Van'ın Başkale ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
23.02.2020 Gündem
Türkiye-İran sınırı kapatıldı! Bakan Koca'dan ilk açıklama
Türkiye-İran sınırı kapatıldı! Bakan Koca'dan ilk açıklama İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısının 8'e yükselmesinin ardından Türkiye'den flaş bir karar geldi. Türkiye, Van'daki Kapıköy Sınır Kapısı'nı kapattı. Kararı İçişleri Bakanlığı duyurdu. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Tüm uluslararası uçuşlar (İran'dan gelişler) saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durduruldu."dedi.
23.02.2020 Gündem
Türkiye İran sınır kapıları hangileri, kaç tane sınır kapısı var, Van İran sınır kapısı hangisi? (İran Türkiye sınır kapısı kapatılacak mı?)
Türkiye İran sınır kapıları hangileri, kaç tane sınır kapısı var, Van İran sınır kapısı hangisi? (İran Türkiye sınır kapısı kapatılacak mı?) İran’ın Kum kentinde yeni tip koronavirüs bulaştığı 4 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Tahran’da olduğu gibi Türkiye’de de vatandaşlar, endişe içinde gelişmeleri takip ediyor. Sosyal medya üzerinden ‘’İran sınırları kapatılsın’’ etiketiyle açıldı. Irak, komşu İran'daki koronavirüs vakaları nedeniyle bir sınır kapısını kapattı. Irak, koronavirüs nedeniyle İran sınırını kapatırken sosyal medyada Türkiye'nin de İran sınır kapılarını kapatması yönünde sosyal medyada paylaşımlar yapıldı. Peki, Türkiye ile İran arasında hangi sınır kapıları var?
21.02.2020 Gündem
İran sınırında erkek cesedi bulundu
İran sınırında erkek cesedi bulundu Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırında bir erkeğe ait ceset bulundu.
15.10.2019 Yaşam
İran, Irak sınırındaki silahlı grupların kamplarını vurdu
İran, Irak sınırındaki silahlı grupların kamplarını vurdu Söz konusu kampların füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığını belirten Tahran, IKBY yönetiminin önceki uyarıları dikkate almadığını vurguladı.İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) faaliyet gösteren rejim karşıtı silahlı Kürt grupların sınırdaki kamplarını füze, insansız hava araçları (İHA) ve topçu atışlarıyla vurduğunu duyurdu.
12.07.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İran Sınırı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iran sınırı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.