Irak Meclisi

Irak Meclisi

Son dakika Irak Meclisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Irak Meclisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Irak Meclisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Irak Meclisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ırak meclisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.085 ırak meclisi haberi bulunmuştur. Tüm ırak meclisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak Cumhurbaşkanı Salih’ten erken seçim için ulusal uzlaşı şartı
Irak Cumhurbaşkanı Salih’ten erken seçim için ulusal uzlaşı şartı Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, ulusal uzlaşı sağlandığı takdirde erken seçimin yapılmasının ülkedeki siyasi krize bir çözüm olacağına inandığın belirtti. Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın destekçilerine Yeşil Bölge’den çekilmesi yönündeki çağrının ardından Koordinasyon Grubu destekçileri de bölgeden çekildi.
30.08.2022 Dünya
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek? Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının üzerinden birkaç saat geçmeden, Sadr Grubu destekçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı. Başkent Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
30.08.2022 Dünya
Irak'ta durumlar giderek kötüleşiyor! Sokağa çıkma yasağı geldi
Irak'ta durumlar giderek kötüleşiyor! Sokağa çıkma yasağı geldi Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının ardından patlak veren protestolar sonrası gözler bölgede. Başkent Bağdat’taki Yeşil Bölge’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı basan Sadr destekçileri ise güvenlik güçleri tarafından saraydan çıkarıldı.
29.08.2022 Dünya
Irak'ta gerginlik devam ediyor! Tüm oturumlar askıya alındı
Irak'ta gerginlik devam ediyor! Tüm oturumlar askıya alındı Irak Meclisi Başkanı Muhammed el-Halbusi, meclis binasının Sadr Grubu destekçileri tarafından basılmasının ardından oturumların askıya alındığını duyurdu.
30.07.2022 Dünya
Saddam’ı yargılayan hakim Irak Cumhurbaşkanlığına aday!
Saddam’ı yargılayan hakim Irak Cumhurbaşkanlığına aday! Irak'ta 2006 yılında idam edilen eski Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin’i yargılayan Kürt hakim Rızgar Emin, cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı.
11.01.2022 Dünya
Irak'ta 5 milletvekili Kovid-19'a yakalandı
Irak'ta 5 milletvekili Kovid-19'a yakalandı Irak Meclisi'ndeki 5 milletvekilinin yeni tip corona virüse (Kovid-19) yakalandığı açıklandı.
18.06.2020 Corona Virüsü
Irak'ta yeni hükümet, meclisten güvenoyu aldı
Irak'ta yeni hükümet, meclisten güvenoyu aldı Irak Meclisi, Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı Mustafa el-Kazimi'nin kurduğu hükmet kabinesi güvenoyu verdi.
6.05.2020 Dünya
ABD, Irak'taki kuvvetlerini yeniden konuşlandıracak
ABD, Irak'taki kuvvetlerini yeniden konuşlandıracak Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ABD'den ülkedeki Amerikan kuvvetlerinin yeniden konuşlandırılmasıyla ilgili resmi bir yazı aldıklarını açıkladı.
8.04.2020 Dünya
İbrahim Kalın: Cumhurbaşkanımızın çabaları sayesinde mümkün oldu
İbrahim Kalın: Cumhurbaşkanımızın çabaları sayesinde mümkün oldu Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Libya'da yaşananlar ve ateşkes süreciyle ilgili CNN International'a açıklamalarda bulundu. Kalın, "Libya Birlik Hükümeti için diplomatik çabalarımız ve desteğimiz Libya'daki savaşa denge getirdi. Bunun sonucu olarak da bir ateşkes var, hala üzerinde çalışıyoruz. Bu sadece cumhurbaşkanımızın çabaları sayesinde mümkün oldu" dedi.
14.01.2020 Siyaset
ABD'den bomba petrol hamlesi!
ABD'den bomba petrol hamlesi! ABD’nin, ülkedeki askerlerini çekmesini isteyen Irak yönetimini New York Federal Bankasındaki hesaplarına erişimi kaybetme riski ile tehdit ettiği ifade edildi.
12.01.2020 Dünya
İran dini lideri Hamaney meydan okudu! Varlığı son bulmalı...
İran dini lideri Hamaney meydan okudu! Varlığı son bulmalı... ABD'nin İranlı general Kasım Süleymani'yi öldürülmesinden sonra İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed hava üssünü onlarca füzeyle vurdu. Saldırının ardından İran dini lideri Hamaney canlı yayında açıklamalarda bulundu. İran lideri Ali Hamaney, Irak'taki ABD üslerine yönelik saldırılara ilişkin "Bu yeterli değildir. ABD'nin bu bölgedeki varlığı son bulmalıdır. Dünyayı sarstı, bölgedeki tarihi de değiştirdi" dedi.
8.01.2020 Dünya
ABD'den flaş Irak açıklaması!
ABD'den flaş Irak açıklaması! Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller'e ülkedeki yabancı güçlerin çekilmesi yönündeki kararı iletti. Öte yandan, ABD Savunma Bakanı Esper, Irak'tan çekileceklerine dair sosyal medyadaki mektubu yalanlayarak, "Irak'tan çekilmiyoruz; çekilme planımız da yok." dedi.
6.01.2020 Dünya
Savaş çanları çalıyor... Ve Çin'de devreye girdi!
Savaş çanları çalıyor... Ve Çin'de devreye girdi! Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Çin'in ülkesinin önemli ve güçlü ortağı olduğunu belirterek, bu ülkeyle geçen yıl imzalanan anlaşmaları tereddütsüz şekilde uygulayacaklarını açıkladı.
6.01.2020 Dünya
Irak Meclisi ABD'nin ülkeden çıkarılmasına karar verdi
Irak Meclisi ABD'nin ülkeden çıkarılmasına karar verdi Irak Dışişleri, ABD Büyükelçisini devam eden hava saldırıları nedeniyle bakanlığa çağırdı. Irak Meclisi'nin, ülkedeki ABD varlığını görüşmek üzere toplandığı oturumda ise Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ABD'nin Kasım Süleymani saldırısı ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Oturumda ise Irak Meclisi, ABD güçlerinin ülkeden çıkarılmasına karar verdi.
5.01.2020 Gündem
Irak'ta Başbakan Abdulmehdi’nin istifası kabul edildi!
Irak'ta Başbakan Abdulmehdi’nin istifası kabul edildi! Irak Meclisi, Başbakan Adil Abdulmehdi’nin istifasını kabul etti.
1.12.2019 Dünya
Irak'ta 4 milletvekili istifa etti
Irak'ta 4 milletvekili istifa etti Irak'ta devam eden gösteriler nedeniyle 4 milletvekili görevinden istifa etti.
27.10.2019 Dünya
Irak'ta ölü sayısı artıyor! Başbakanın istifası isteniyor
Irak'ta ölü sayısı artıyor! Başbakanın istifası isteniyor Bağdat başta olmak üzere birçok vilayette düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde ölü sayısı 100'e yükselirken yaralı sayısı 2 bine yaklaştı.
5.10.2019 Dünya
Son dakika! Irak'ta meclis çalışmaları askıya alınsın çağrısı
Son dakika! Irak'ta meclis çalışmaları askıya alınsın çağrısı Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, göstericilerin talepleri karşılanıncaya kadar kendisine bağlı milletvekillerine meclis çalışmalarını askıya alma çağrısında bulundu.
4.10.2019 Dünya
Irak'ta Haşdi Şabi'nin kapatılması tartışılıyor
Irak'ta Haşdi Şabi'nin kapatılması tartışılıyor Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin, Haşi Şabi bürolarının kapatılması kararı bazı kesimler tarafından "Irak devletinin inşası için doğru bir adım" veya "lağvedilme girişimlerini akamete uğratacak" bir karar şeklinde görülerek desteklenirken, bazı kesimler ise kapatma kararının ancak bu yapının kurucusu olan Ayetullah Ali es-Sistani tarafından verilebileceğini ileri sürüyor.
2.07.2019 Dünya
DEAŞ tarafından öldürülen 50 Ezidi kadının kemikleri Irak'a getirilecek
DEAŞ tarafından öldürülen 50 Ezidi kadının kemikleri Irak'a getirilecek Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Nofel Baha Musavi, terör örgütü DEAŞ tarafından 5 yıl kadar önce kaçırılıp Suriye'de öldürülen 50 Ezidi kadının kemiklerinin Irak'a getirileceğini açıkladı.
1.03.2019 Dünya
Yasak kalktı, Süleymaniye'ye uçuşlar başladı!
Yasak kalktı, Süleymaniye'ye uçuşlar başladı! Türkiye’den Irak’ın Süleymaniye kentine ilk uçak seferinin gerçekleştirildiği duyuruldu.
26.01.2019 Gündem
Iraklı milletvekillerinden "İsrail ziyareti" iddiasına yalanlama
Iraklı milletvekillerinden "İsrail ziyareti" iddiasına yalanlama Iraklı milletvekilleri 2018'de İsrail'i ziyaret ettikleri iddiasını yalanladı. AA muhabirine konuşan Irak Meclisi Kerkük Milletvekili Halid el-Mafraci, 2018'de Irak'tan 3 heyetin İsrail'i ziyaret ettiği ve kendisinin de bu heyetin içinde yer aldığı yönündeki iddiaların tümüyle yalan olduğunu söyledi.
8.01.2019 Dünya
Iraklı heyetlerin İsrail'i ziyaret ettiği iddiasına soruşturma çağrısı
Iraklı heyetlerin İsrail'i ziyaret ettiği iddiasına soruşturma çağrısı Irak Meclis Başkan Yardımcısı Hasan el-Kaabi, Irak'tan 3 heyetin İsrail'i ziyaret ettiği yönündeki iddianın soruşturulması için Meclis Dış İlişkiler Komisyonu'na çağrı yaptı
7.01.2019 Dünya
Ruhani ile Iraklı mevkidaşı bölgesel konuları görüştü
Ruhani ile Iraklı mevkidaşı bölgesel konuları görüştü İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ile Irak arasındaki ticaret hacminin 12 milyar dolar civarında olduğunu, karşılıklı çabalarla bu rakamı 20 milyar dolara çıkarabileceklerini söyledi.
17.11.2018 Dünya
Pompeo Irak'ın yeni Başbakanı Abdulmehdi'yi tebrik etti
Pompeo Irak'ın yeni Başbakanı Abdulmehdi'yi tebrik etti ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, telefonda görüştüğü Adil Abdulmehdi'ye ülkesinin her alanda Irak'a destek sunacağını söyledi.
26.10.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Irak Meclisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ırak meclisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.