Sadr Hareketi

Sadr Hareketi

Son dakika sadr hareketi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sadr hareketi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sadr hareketi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sadr Hareketi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sadr hareketi gelişmeleri de dahil olmak üzere 58 sadr hareketi haberi bulunmuştur. Tüm sadr hareketi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor?
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor? Irak'ta Sadr Grubu Şii lideri Mukteda Sadr'ın siyaseti bırakma kararını açıklaması ardından Irak'ta gerilim tırmandı. Sadr'ın destekçileri korunaklı Yeşil Bölge'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önünde toplanarak, sarayı basarken, görüntülerde sarayın bahçesinde bulunan havuza girdikleri görüldü. Söz konusu gelişmenin ardından “Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var?” sorularına yanıt aranırken Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor, Sadr yanlıları kim, Sadr ne demek, Sadr hareketi ne demek? gibi soruların da yanıtı araştırılmaya başlandı.
30.08.2022 Dünya
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek? Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının üzerinden birkaç saat geçmeden, Sadr Grubu destekçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı. Başkent Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
30.08.2022 Dünya
Irak’ta Sadr yanlısı grup parlamentoyu bastı
Irak’ta Sadr yanlısı grup parlamentoyu bastı Irak’ta Koordinasyon Grubu’nun Muhammed Şiya el-Sudani’yi başbakan adayı göstermesine itiraz eden Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçileri, Yeşil Bölge’deki parlamento binasına bastı. İlerleyen saatlerde Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçileri, Sadr’ın çağırısı üzerine Yeşil Bölge ve parlamento binasından geri çekildi.
27.07.2022 Dünya
Irak'ta göstericiler ortalığı savaş alanına çevirdi
Irak'ta göstericiler ortalığı savaş alanına çevirdi Irak’ın başkenti Bağdat ve güney kentlerinde, hükümet karşıtı göstericiler, yolları lastik yakarak trafiğe kapatmayı sürdürürken, bazı vilayetlerde yarın resmi tatil ilan edildi.
19.01.2020 Dünya
Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından şok talimat!
Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından şok talimat! Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesinin ardından, komutasındaki Mehdi Ordusu ve Yevm el-Mevud Tugayı'na "Irak'ı korumak için hazır olma" talimatı verdi.
3.01.2020 Dünya
Irak'ta ölü sayısı artıyor! Başbakanın istifası isteniyor
Irak'ta ölü sayısı artıyor! Başbakanın istifası isteniyor Bağdat başta olmak üzere birçok vilayette düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde ölü sayısı 100'e yükselirken yaralı sayısı 2 bine yaklaştı.
5.10.2019 Dünya
Son dakika! Irak'ta meclis çalışmaları askıya alınsın çağrısı
Son dakika! Irak'ta meclis çalışmaları askıya alınsın çağrısı Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, göstericilerin talepleri karşılanıncaya kadar kendisine bağlı milletvekillerine meclis çalışmalarını askıya alma çağrısında bulundu.
4.10.2019 Dünya
Irak'ta Haşdi Şabi'nin kapatılması tartışılıyor
Irak'ta Haşdi Şabi'nin kapatılması tartışılıyor Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin, Haşi Şabi bürolarının kapatılması kararı bazı kesimler tarafından "Irak devletinin inşası için doğru bir adım" veya "lağvedilme girişimlerini akamete uğratacak" bir karar şeklinde görülerek desteklenirken, bazı kesimler ise kapatma kararının ancak bu yapının kurucusu olan Ayetullah Ali es-Sistani tarafından verilebileceğini ileri sürüyor.
2.07.2019 Dünya
Irak'ın ABD askeri varlığına karşı tutumu sertleşiyor
Irak'ın ABD askeri varlığına karşı tutumu sertleşiyor Irak'ta askeri varlığını yeniden güçlendirmek isteyen ABD'ye karşı Bağdat yönetimi daha sert bir tutum sergilemeye başladı.
14.02.2019 Dünya
Barzani'den referandum sonrası ilk kez Bağdat'a ziyaret
Barzani'den referandum sonrası ilk kez Bağdat'a ziyaret Tarihi bir hezimet yaşayan IKBY eski lideri, başkent Bağdat'ta birçok görüşme gerçekleştirdi. Barzani, Necef'e giderek Mukteda es Sadr ile de bir araya gelecek.
22.11.2018 Dünya
İbadi  ve Şii lider Sadr ittifak kurdu
İbadi ve Şii lider Sadr ittifak kurdu Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ve genel seçimlerde en çok oyu alan Sadr Hareketi'nin lideri Mukteda es-Sadr yeni hükümet için ittifak kurduklarını açıkladı.
23.06.2018 Dünya
İran ve ABD'ye müdahale uyarısı
İran ve ABD'ye müdahale uyarısı Irak seçimlerinden en çok oyu alan Mukteda es-Sadr, ABD ve İran'ın ülkesine herhangi bir müdahalede bulunmasını kabul etmeyeceklerini yineledi.
29.05.2018 Dünya
Haşdi Şabi İbadi'nin koruma müdürünü öldürdü
Haşdi Şabi İbadi'nin koruma müdürünü öldürdü Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin koruma müdürü Şerif İsmail, Haşdi Şabi unsurları tarafından öldürüldü.
14.03.2018 Dünya
İbadi 'gireriz' dedi!
İbadi 'gireriz' dedi! IKBY'de yer alan Süleymaniye kentinde dün başlayan hükümet karşıtı gösterilerde 5 kişinin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının 93'e yükseldiği bildirildi.
20.12.2017 Dünya
Barzani'ye kötü haber! Muhalif çatı büyüyor
Barzani'ye kötü haber! Muhalif çatı büyüyor Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, 25 Eylül'de gerçekleştirmek istediği referandum Irak genelinde yeterli destek alamadığı gibi bazı Kürt siyasi partilerin de muhalefeti ile karşılaştı.
15.08.2017 Dünya
Sürpriz karar! 11 yıl sonra ziyaret edecek
Sürpriz karar! 11 yıl sonra ziyaret edecek Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr 11 yıl aradan sonra Suudi Arabistan'a giderek yetkililerle görüşecek.
30.07.2017 Dünya
Sokağa dökülecekler! Bağdat'ta sıcak gün
Sokağa dökülecekler! Bağdat'ta sıcak gün Irak'ta bugün 1 milyon kişinin reform çağrısı için meydana çıkması bekleniyor.
24.03.2017 Dünya
Sadr'dan Irak hükümetine 29 maddelik öneri
Sadr'dan Irak hükümetine 29 maddelik öneri Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, yayınladığı 29 maddelik öneri ile Irak hükümetine DEAŞ sonrası dönemde yeni bir politika izlemesi gerektiğini önerdi. Sadr, yeni dönemde ülkenin güvenlik yapılanmasının yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.
17.06.2021 Dünya
İbadi'den Sadr yanlılarına "iç savaş" uyarısı!
İbadi'den Sadr yanlılarına "iç savaş" uyarısı! Irak Başbakanı İbadi, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlılarına ülkede "iç savaş" çıkarmamaları uyarısında bulundu
17.06.2021 Dünya
Irak'ta Sadr yanlısı göstericilere müdahalede 1 ölü
Irak'ta Sadr yanlısı göstericilere müdahalede 1 ölü Bağdat'ta Sadr yanlısı göstericiler ve emniyet güçleri arasında çıkan arbedede bir eylemci hayatını kaybetti
17.06.2021 Dünya
Irak ABD'ye misilleme yapacak!
Irak ABD'ye misilleme yapacak! Irak'ta dün parlamento dış ilişkiler komitesi, Trump yönetiminin aldığı karara misilleme yapılması için Irak hükümetine çağrıda bulunmuştu. Haberi duyuran Time dergisi, ABD'lilerin Irak'a girişinin yasaklanmasını öngören bir yasa tasarısının parlamentoda oylamaya sunulabileceğini belirtmişti.Bugün Bağdat'tan tepki geldi. Irak Parlamentosu, ABD'nin vize yasağı uygulamasına misilleme yapma kararı aldı.
5.02.2017 Dünya
İbadi'den Trump'ın o sözlerine tepki!
İbadi'den Trump'ın o sözlerine tepki! Musul'un doğusunun tamamının terör örgütü DEAŞ'tan kurtarıldığını bildiren Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Trump'ın Irak petrolu hakkındaki demecine ise "Bu konudaki sözü kabul edilmez" şeklinde cevap verdi.
24.01.2017 Dünya
Eğer gerçekleşirse Kudüs'ü kurtarmak için özel güç kuracaklar
Eğer gerçekleşirse Kudüs'ü kurtarmak için özel güç kuracaklar Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda el-Sadr, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma fikrini değerlendirdi. Sadr, bunun gerçekleşmesi halinde Kudüs'ün kurtarılması için özel güç oluşturulması gerektiğini vurguladı.
17.06.2021 Dünya
Irak Başbakanı İbadi talimat verdi: Yakalayın!
Irak Başbakanı İbadi talimat verdi: Yakalayın! Irak'ta gazeteci Afrah Şevki'nin silahlı kişilerce kaçırılması başta Cumhurbaşkanı Fuad Masum olmak üzere birçok Iraklı yetkili tarafından kınanırken, Başbakan Haydar el-İbadi faillerin bir an önce yakalanması için güvenlik güçlerine talimat verdi.
17.06.2021 Dünya
Ibadi: Planımız doğrultusunda ilerliyoruz
Ibadi: Planımız doğrultusunda ilerliyoruz Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul operasyonunun belirlenen plan doğrultusunda ilerlediğini ifade etti.
26.12.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sadr Hareketi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sadr hareketi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.