İnsansız Kara Aracı

İnsansız Kara Aracı

Son dakika insansız kara aracı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan insansız kara aracı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını insansız kara aracı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnsansız Kara Aracı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan insansız kara aracı gelişmeleri de dahil olmak üzere 328 insansız kara aracı haberi bulunmuştur. Tüm insansız kara aracı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN ilk kez görüldü! 2 km menzilde zırh delici ateşleme sistemine sahip
Ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN ilk kez görüldü! 2 km menzilde zırh delici ateşleme sistemine sahip Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN ilk kez SAHA Expo’da görücüye çıktı. KAPGAN, yerli ve özgün yazılımları, modüler mimarisi sayesinde farklı ihtiyaçlara yönelik farklı boyutlarda ve farklı tiplerde çeşitli görevleri yerine getirebilecek operasyonel konfigürasyon imkanına da sahip olacak.
26.10.2022 Ekonomi
İnsansız kara aracı Kapgan’ın teknik özellikleri ne? HAVELSAN’ın ağır sınıf insansız kara aracı Kapgan hakkında bilmeniz gerekenler!
İnsansız kara aracı Kapgan’ın teknik özellikleri ne? HAVELSAN’ın ağır sınıf insansız kara aracı Kapgan hakkında bilmeniz gerekenler! Türk savunma sanayisine yeni araçlar eklenmeye devam ediyor. Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları arasında katılan insansız kara aracı Kapgan silah sistemi ile dikkati çekiyor. Yüksek manevra kabiliyetiyle Kapgan farklı tip ve kalibrelerdeki silah sistemleri ile entegre edilebiliyor. Peki, İnsansız kara aracı Kapgan’ın teknik özellikleri ne? Kapgan ne demek? Kapkan Kağan kimdir? İşte Kapgan hakkında bilmeniz gerekenler…
23.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye başardı! Silahlı insansız kara aracı KAPGAN geliyor
Türkiye başardı! Silahlı insansız kara aracı KAPGAN geliyor Türk savunma sanayinde silahlı insansız hava ve deniz araçlarının ardından Silahlı İnsansız Kara Aracı'nda da (İKA) dev bir adım atıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir şirketi olan HAVELSAN, yeni geliştirdiği KAPGAN Silahlı İnsansız Kara Aracı (İKA)’nı ilk kez duyurdu. Sosyal medyadan KAPGAN İKA’nın animasyon görüntüleri de paylaşıldı. Yeni bir dönemin habercisi olan 30mm’lik KAPGAN İKA’nın, savaş alanında önemli etkilere yol açacağı üzerinde duruluyor.
5.10.2022 Ekonomi
Gaziantep'te Teknofest’te yarışacak 26 takıma malzeme desteği
Gaziantep'te Teknofest’te yarışacak 26 takıma malzeme desteği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) bu yıl Samsun’da yapılacak TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2022’de Gaziantep’i temsil edecek takımlara 4 milyon TL’lik malzeme desteği veriyor.
1.07.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl 40 ana yarışma-99 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarının son başvuru tarihi gençlerden gelen yoğun talep üzerine 7 Mart’a kadar uzatıldı.
28.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmalarına başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor.
24.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST başladı! Gelişmiş hali ilk kez görüntülendi
TEKNOFEST başladı! Gelişmiş hali ilk kez görüntülendi Son dakika haberi... Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST heyecanı başladı. Sabah erken saatlerden itibaren alana akın akın ziyaretler gerçekleşti. TSK akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları İstanbul Boğazı semalarında selamlama uçuşu gerçekleştirdi. BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Bu gençler sayesinde bağımsız güçlü Türkiye hedefimize her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “TEKNOFEST'te dereceye giren takımlara 5 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak” ifadelerini kullandı.
21.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Üniversite öğrencilerinin teknoloji yarışmalarına olan ilgisi her geçen yıl artıyor
Üniversite öğrencilerinin teknoloji yarışmalarına olan ilgisi her geçen yıl artıyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen Teknoloji Yarışmaları ilk yılından itibaren üniversite öğrencilerinden yoğun ilgi gördü. Bu yıl başvurularda 640 başvuru ile Gaziantep Üniversitesi ilk sırada yer alırken, 621 başvuru ile Gazi Üniversitesi ikinci, 460 başvuru ile Anadolu Üniversitesi 3. sırada yer aldı.
19.08.2021 Bilim ve Teknoloji
FNSS yeni nesil ve insansız zırhlı araçlarını tanıttı
FNSS yeni nesil ve insansız zırhlı araçlarını tanıttı Türk savunma sanayisinin zırhlı araç üreticisi FNSS, 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda Yeni Nesil Zırhlı Muharebe Araçları, Otonom İnsansız Kara Aracı ve Kule Sistemleri'nin tanıtımını gerçekleştirdi.
18.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk savunma sanayisinden 2 yeni zırhlı araç
Türk savunma sanayisinden 2 yeni zırhlı araç Katmerciler, IDEF 2021'de zırhlı araçlar Eren 4x4 ve Hızır II'yi ilk kez sergileyecek.
11.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye başardı! Hançer ilk kez görüntülendi! Dünyada rakibi yok
Türkiye başardı! Hançer ilk kez görüntülendi! Dünyada rakibi yok Savunma Sanayii Başkanlığı'nın orta sınıf silahlı insansız kara aracı projesi kapsamında üretilen uzaktan kumandalı ve otonom silahlı insansız kara aracı HANÇER'in prototipi ilk kez görüntülendi.
2.07.2021 Ekonomi
İHA'lardaki tecrübe deniz ve kara araçlarına taşınıyor!
İHA'lardaki tecrübe deniz ve kara araçlarına taşınıyor! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, insansız hava araçlarında (İHA) edindikleri tecrübe ve başarıyı deniz ve kara araçlarında da göstereceklerini belirtti. İsmail Demir, “Otonomi ve performans testlerinden sonra prototip yarıştırmamızı önümüzdeki ay tamamlayacağız” dedi.
27.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Dijital birliğin robot askeri Barkan göreve hazırlanıyor
Dijital birliğin robot askeri Barkan göreve hazırlanıyor HAVELSAN'ın bir süredir üzerinde çalıştığı "dijital birlik" konseptinde kullanılmak üzere geliştirdiği silahlı insansız kara aracı Barkan, yakın zamanda sahaya çıkacak.
23.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk ordusuna robot askerler geliyor!
Türk ordusuna robot askerler geliyor! HAVELSAN'ın bir süredir üzerinde çalıştığı "dijital birlik" konseptinde kullanılmak üzere geliştirdiği silahlı insansız kara aracı Barkan, yakın zamanda sahaya çıkacak. Robotik ve otonom teknolojiler alanında 2019 yılından bu yana Ar-Ge çalışmaları yürüten HAVELSAN, kara araçları kullanım senaryosu üzerinden geliştirilen sürüş kiti ile başlayan süreçte "askeri ve sivil amaçlı kara, hava, deniz ve uzay araçlarında otonomi" hedefliyor.
23.05.2021 Yaşam
ASELSAN'ın mikro insansız hava aracı 'Saka' kanatlandı
ASELSAN'ın mikro insansız hava aracı 'Saka' kanatlandı ASELSAN çeşitli otonomi kabiliyetleri olan, ihtiyaca göre özelleştirilebilen, elektronik harp tehditlerine karşı dirençli, sürü İHA altyapısına sahip 500 gramdan hafif Saka insansız hava aracını yıl sonunda göreve hazır hale getirmeyi amaçlıyor.
18.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank, HAVELSAN'ın keskin nişancı simülatörünü denedi
Bakan Varank, HAVELSAN'ın keskin nişancı simülatörünü denedi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, HAVELSAN'a gerçekleştirdiği ziyarette, şirketin tamamlanan ve devam eden projelerine ilişkin bilgi alırken, keskin nişancı simülatörüyle de atış gerçekleştirdi.
21.03.2021 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST 2021 bir dünya rekoru daha kırdı!
TEKNOFEST 2021 bir dünya rekoru daha kırdı! TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen Teknoloji Yarışmalarında başvurular sona erdi. Her yıl katlanarak büyüyen bir ilgi, merak ve heyecanla takip edilen Teknoloji Yarışmalarında bu yıl düzenlenecek 35 farklı teknoloji yarışmasında 39.684 takım başvurusu alındı.
17.03.2021 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Tarım Teknolojileri Yarışması'na başvurular sürüyor
TEKNOFEST Tarım Teknolojileri Yarışması'na başvurular sürüyor Lise kategorisinde dereceye girenler toplam 23 bin TL, üniversite ve üzeri seviyede dereceye girenler ise toplam 30 bin TL'lik ödülün sahibi olacak.
11.03.2021 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST gençleri biyoteknoloji ve inovasyonla buluşturuyor
TEKNOFEST gençleri biyoteknoloji ve inovasyonla buluşturuyor Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi öncülüğünde gerçekleştirilecek "Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması" için başvurular 15 Mart Pazartesi günü sona erecek.
5.03.2021 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Jet Motor Tasarım Yarışması'na başvurular sürüyor
TEKNOFEST Jet Motor Tasarım Yarışması'na başvurular sürüyor 15 Mart'a kadar başvuruların kabul edildiği yarışmada toplam 60 bin TL para ödülü bulunuyor.
3.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Teknofest 2021 ne zaman? Teknofest başvuruları ne zaman son?
Teknofest 2021 ne zaman? Teknofest başvuruları ne zaman son? Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest için nefesler tutuldu. Toplumun her kesiminden binlerce gencin merakla beklediği ve ilgiyle takip ettiği Teknofest Teknoloji yarışmaları için başvurular devam ediyor. Merakla beklenen Teknofest 2021 ise pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Teknofest 2021 ne zaman? Teknofest başvuruları devam ediyor mu? Teknofest başvuruları ne zaman sona erecek? İşte detaylar...
3.03.2021 Gündem
Bakan Akar duyurdu! Herkes elini taşın altına koymalı
Bakan Akar duyurdu! Herkes elini taşın altına koymalı Havelsan'da inceleme yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Dostlarımız, müttefiklerimiz, dost bildiklerimiz istenilen, parasını ödediğimiz malzemeyi bir şekilde bize vermemekte ısrar ediyor. Bizi bu sıkıntılardan kurtarmak için fabrikalar, tasarımcılar, üretimdeki herkesin elini taşın altına koyup çalışması lazım" dedi. Akar, keskin nişancı simülatöründe 450 metre uzaklıktaki bir hedefi tek atışta vurdu.
27.02.2021 Gündem
TEKNOFEST 2021 heyecanı yeniden İstanbul'da
TEKNOFEST 2021 heyecanı yeniden İstanbul'da Havacılık, uzay ve teknoloji festivali ‘TEKNOFEST 2021’ heyecanı için geri sayım başladı. 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşecek TEKNOFEST 2021’de havacılık ve akrobasi gösterileri, sürpriz yarışmalar, sergiler, eğitimler ve yatırımcılarla girişimcilerin buluşacağı uluslararası girişim zirvesi gibi zengin aktiviteler yer alacak. TEKNOFEST 2021 kapsamında düzenlenen Roket Yarışması’na ise başvurular 28 Şubat tarihine kadar devam edecek.
26.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Gökyüzünde oyunun kurallarını değiştiriyorlar
Gökyüzünde oyunun kurallarını değiştiriyorlar Yakın geleceğin en gözde teknolojilerinden olan Sürü İnsansız Hava Araçları (Sürü İHA) Yarışması Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında, HAVELSAN yürütücülüğünde gerçekleştiriliyor.
19.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Teknofest 2021 ne zaman? Teknofest 2021 yarışma başvurusu nasıl yapılır?
Teknofest 2021 ne zaman? Teknofest 2021 yarışma başvurusu nasıl yapılır? Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali ayakları yerden kesen Teknofest heyecanı yeniden başladı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Teknofest 2021 yeniden İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleşecek. Peki, Teknofest 2021 ne zaman? Teknofest 2021 yarışma başvurusu nasıl yapılır? İşte Teknofest başvuruları ile ilgili detaylar...
4.02.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnsansız Kara Aracı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki insansız kara aracı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.