İnsansı Robot

İnsansı Robot

Son dakika insansı robot haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan insansı robot ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını insansı robot haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnsansı Robot

haberleri sayfasında son dakika yaşanan insansı robot gelişmeleri de dahil olmak üzere 84 insansı robot haberi bulunmuştur. Tüm insansı robot haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elon Musk, Tesla'nın insansı robotun tişört katladığı anları paylaştı
Elon Musk, Tesla'nın insansı robotun tişört katladığı anları paylaştı Elon Musk, CEO'su olduğu Tesla şirketinin geliştirdiği Optimus isimli insansı robotun tişört katladığı anları paylaştı.
15.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Konya'da üretilen insansı robotlar fuarın gözdesi oldu
Konya'da üretilen insansı robotlar fuarın gözdesi oldu "AkınRobotics" fabrikasının üretimini yaptığı UVC sterilizasyon robotu, arama kurtarma ve yük taşımada kullanılabilecek dört ayaklı ARAT ile konuşabilen Mini Ada insansı robotları, özellikleriyle dikkati çekiyor.
22.11.2021 Bilim ve Teknoloji
'İnsansı Robot' eğitimleri veriliyor
'İnsansı Robot' eğitimleri veriliyor Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Teknoloji Atölyesi'nde 13-15 yaş grubundaki çocukları bilim ve teknoloji çalışmalarına yönlendirmek amacıyla "İnsansı Robot" eğitimi verilmeye başlandı.
10.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Dört ayaklı robot geliştirilmeye devam ediyor
Dört ayaklı robot geliştirilmeye devam ediyor Bilişim ve robotik teknoloji alanında çalışmalar yapan Akınsoft tarafından kurulan insansı robot fabrikası "AkınRobotics" yeni projelere imza atmaya devam ediyor.
28.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye’nin ilk Robotik ve Yapay Zeka Enstitüsü kuruluyor
Türkiye’nin ilk Robotik ve Yapay Zeka Enstitüsü kuruluyor Modern hayatın tüm evresine dokunan robotların üretimine ve gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde Robotik ve Yapay Zeka Enstitüsü kuruluyor. Kurulacak olan enstitü, dünyada ikinci Türkiye’de ise ilk olma özelliğine sahip olacak.
7.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Konya'da ARAT isimli robot üretildi!
Konya'da ARAT isimli robot üretildi! Konya'da tüm arazi şartlarına uygun çalışabilen insansı robot üretildi. Akınrobotics Üretim Koordinatörü Süleyman Demir robotla ilgili olarak, "İnsanların bulunmasının tehlikeli olduğu bölgelerde birçok görevi yerine getirmek için tasarlandı ve üretildi" dedi.
6.06.2020 Bilim ve Teknoloji
İstanbul Havalimanındaki robotlar, Washington Post'ta!
İstanbul Havalimanındaki robotlar, Washington Post'ta! Washington Post gazetesi, okuyucularına, İstanbul Havalimanı'ndaki danışma robotları hakkında bilgiler verdi.
2.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Görevini uzayda tamamlayan insansı robot dünyaya döndü
Görevini uzayda tamamlayan insansı robot dünyaya döndü İnsansı robot "Fyodor" uzayda görevini tamamlayarak Rus yapımı uzay aracıyla dünyaya döndü.
7.09.2019 Dünya
Uzaya gönderilen ilk insansı robot dünyaya döndü
Uzaya gönderilen ilk insansı robot dünyaya döndü Rusya’nın 2 hafta önce uzaya gönderdiği Fedor isimli insansı robot gece saatlerinde dünyaya geri döndü.
7.09.2019 Bilim ve Teknoloji
Rusya UUİ'ye insansı robot gönderdi
Rusya UUİ'ye insansı robot gönderdi Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'na insansı robot yolladı. UUİ'de 6 kişilik ekip bulunuyor.
22.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Yapay zekalı robotlar TEKNOFEST'te boy gösterecek
Yapay zekalı robotlar TEKNOFEST'te boy gösterecek Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, "Samsun'da yapay zeka temasıyla düzenlediğimiz Uluslararası Robot Yarışması'nda yarışan ekiplerden belirlenecek belirli bir grup, 16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak TEKNOFEST etkinliklerine katılma hakkı kazanacak" dedi.
16.04.2019 Bilim ve Teknoloji
Liseliler insansı robot yaptı
Liseliler insansı robot yaptı Denizli'de bir lise öğretmeni, iki öğrencisiyle birlikte uzaktan kumanda edilebilen insansı robot yaptı
14.04.2019 Bilim ve Teknoloji
Sahneden düşerek parçalanmıştı! Yeni haber geldi
Sahneden düşerek parçalanmıştı! Yeni haber geldi Akdeniz Bilişim Zirvesi'nde sahneden düşen insansı robot onarıldı. Düşme ve çarpma sensörleri aktif edilmeyen robotun salondaki elektronik sinyallerin yoğunluğundan dolayı düştüğü ileri sürüldü.
11.12.2018 Bilim ve Teknoloji
Sophia'dan bir ilk daha!
Sophia'dan bir ilk daha! Hong Kong'lu araştırmacılar tarafından geliştirilen insansı robot Sophia, Suudi Arabistan'dan aldığı vatandaşlıktan sonra bir ilke daha imza attı ve Azerbaycan'dan vize almayı başardı.
30.10.2018 Dünya
Duvar ustası robot inşaat işlerini ele geçirecek
Duvar ustası robot inşaat işlerini ele geçirecek Japon Advanced Industrial Science and Technology (AıST) tarafından geliştirilen yeni insansı robot tanıtıldı. HRP-5P kod adlı robotun en önemli özelliği kuru duvar olarak bilinen duvarları tek başına taşıyabiliyor ve monte edebiliyor. Adeta bir inşaat ustası gibi çalışan robot gelecekte inşaat işlerini ele geçirebilir.
2.10.2018 Bilim ve Teknoloji
Bakan Özlü'den yerli otomobil açıklaması
Bakan Özlü'den yerli otomobil açıklaması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobille ilgili, "Projenin temel parametreleri ortaya çıktı. 3,2 milyar avroluk bir yatırım yapacağız. 200 bin araç üretim kapasitesine ulaşacak bir tesis olacak. 5 model araç olacak." dedi. Özlü yerli aracın emsallerinden yüzde 5 ucuz olmasını hedeflediklerini söyledi
8.06.2018 Ekonomi
Türkiye’nin yeni reklam  yıldızı robot Sophia
Türkiye’nin yeni reklam yıldızı robot Sophia Vatandaşlık alan ilk insansı Robot Sophia, Yapı Kredi’nin yeni ürün reklamında rol alacağını açıkladı.
19.04.2018 Ekonomi
Robot Sophia, kur yapan ünlü aktörü kibarca reddetti!
Robot Sophia, kur yapan ünlü aktörü kibarca reddetti! Ünlü aktör Will Smith, robot Sophia ile sohbet etti. Smith, kendi Youtube kanalında yayımlanan videoda tüm çabasına rağmen Sophia’yı etkilemeyi başaramadı
30.03.2018 Dünya
Kışla nöbetine talipler
Kışla nöbetine talipler Konya'da Akınsoft isimli yazılım firmasınca tarafından üretilen "insansı" robotlar, kışla nöbetine talip oldular. Üretilecek olan yerli robotlar yerleştirilen sensörler sayesinde tarama, gözcülük yapma, hedef belirleme görevleri icra edebilecek.
6.03.2018 Bilim ve Teknoloji
Şakalara gülüyor, bulaşık yıkayabiliyor! Yeni cinsel ilişki robotu...
Şakalara gülüyor, bulaşık yıkayabiliyor! Yeni cinsel ilişki robotu... Çin-Dalian merkezli EXDOLL şirketi, en 'insansı' ilişki robotunu piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Bu yıl içinde satışta olması beklenen cinsel ilişki robotları basit konuşmaları anlayıp cevap verebiliyor, şakalara gülüyor, yüz ifadeleri ile tepki verebiliyor. Aynı zamanda bulaşık makinesini çalıştırmak gibi küçük ev işlerini de yapabiliyor...
9.02.2018 Dünya
Robot Sophia Türkiye’ye geliyor
Robot Sophia Türkiye’ye geliyor Dünya’da vatandaşlık hakkı verilen ilk ve en akıllı robot Sophia, İstanbul’da bir konferansta davetlilerin sorularını yanıtlayacak
23.01.2018 Yaşam
İlk “robot vatandaş”ın 7 akrabası
İlk “robot vatandaş”ın 7 akrabası Ekim ayının sonlarına doğru Suudi Arabistan tarafından vatandaşlığa kabul edilen Sophia, dünyanın ilk robot vatandaşı olmuştu.
11.11.2017 Bilim ve Teknoloji
İnsansı Türk robotlar geliyor!
İnsansı Türk robotlar geliyor! Konya’da, 2 yıl önce temeli atılan Türkiye’nin ilk insansı robot fabrikası üretime başladı.
17.10.2017 Bilim ve Teknoloji
İnsan gibi robotlar geliyor
İnsan gibi robotlar geliyor İngiliz araştırmacılar, insansı robotların sosyal hizmetlerde kullanılabileceği bir proje üzerinde çalışıyor. Özellikle yaşlı insanların bakımını üstlenecek olan robotlarla konuşma ve jestler yoluyla iletişim kurulabilecek. Yaşlıların rahatsızlığını ya da ağrılarını algılayabilecek olan robotlar yardım ettikleri kişiye uygun olarak da programlanabilecek.
30.01.2017 Dünya
Çinlilerden çok ilginç bir robot
Çinlilerden çok ilginç bir robot Robot teknolojileri konusunda Japonlar’la yarışmaya başlayan Çinliler, ilginç bir robot geliştirdiler. Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde geliştirilen insansı makineye Jia Jia ismi verildi.
20.04.2016 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

İnsansı Robot ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki insansı robot haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.