İnsan Hakları İzleme Örgütü

İnsan Hakları İzleme Örgütü

Son dakika İnsan Hakları İzleme Örgütü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İnsan Hakları İzleme Örgütü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İnsan Hakları İzleme Örgütü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnsan Hakları İzleme Örgütü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan insan hakları izleme örgütü gelişmeleri de dahil olmak üzere 447 insan hakları izleme örgütü haberi bulunmuştur. Tüm insan hakları izleme örgütü haberleri aşağıda listelenmiştir.
İletişim Başkanlığı'ndan İsrail'e yalanlama
İletişim Başkanlığı'ndan İsrail'e yalanlama İsrail devletinin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan 'Gazzeli sivillere Filistinli silahlı kişiler tarafından ateş açıldı' iddialarına iletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yanıt verildi.
20.03.2024 Gündem
İsrail tankları yardım almaya çalışan Filistinli sivillere ateş açtı
İsrail tankları yardım almaya çalışan Filistinli sivillere ateş açtı Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med) tarafından yapılan açıklamada, "İlk incelemeler, İsrail tanklarının Gazze’de insani yardım almaya çalışan Filistinlilere yoğun ateş açtığını doğrulamaktadır” denildi.
1.03.2024 Dünya
Filistin: İsrail, öldürdüğü 80 Filistinlinin cansız bedeninden organlarını çaldı
Filistin: İsrail, öldürdüğü 80 Filistinlinin cansız bedeninden organlarını çaldı Gazze'deki hükümet, İsrail'in kara operasyonunda öldürülen 80 Filistinlinin organlarını çaldığını belirterek, konuyla ilgili uluslararası soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.
28.12.2023 Dünya
İnsan hakları örgütü, İsrail’in beyaz fosfor bombası kullandığını iddia etti
İnsan hakları örgütü, İsrail’in beyaz fosfor bombası kullandığını iddia etti İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) adlı sivil toplum kuruluşu, video ve görgü tanıklarının ifadelerinden İsrail’in, Lübnan ve Gazze’ye saldırılarında yasaklı olan beyaz fosfor bombasını kullandığını iddia etti.
13.10.2023 Dünya
İsrail Gazze'ye 24 saat süre verdi, tansiyon yükseliyor! "Evlerinizi boşaltın"
İsrail Gazze'ye 24 saat süre verdi, tansiyon yükseliyor! "Evlerinizi boşaltın" Hamas'ın Cumartesi sabahı İsrail'e başlattığı şok saldırı ve ardından İsrail'in savaş ilan etmesi ile dünyada tüm gözler Gazze'ye çevrildi. Çatışmalar 7. gününde devam ederken İsrail ordusu Gazze Şehrindeki sivillere evlerini terk edip Güney'e gitmeleri için 24 saat süre verdi, BM söz konusu eylemin yıkıcı insani sonuçları olacağı konusunda uyardı ve talebin iptal edilmesini istedi. İsrail'in tahliye emri bölgede tansiyonu yükseltirken, İsrail polisi Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombası ile müdahale etti.
13.10.2023 Gündem
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu?
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu? TSK'ya yönelik açıklamaları nedeniyle, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi. Peki, Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı?
11.01.2023 Gündem
Nijer'de terör saldırısında 69 kişi öldü
Nijer'de terör saldırısında 69 kişi öldü Nijer'in Mali sınırına düzenlenen terör saldırısında aralarında bir belediye başkanının da olduğu 69 kişi yaşamını yitirdi.
4.11.2021 Dünya
Yapay zeka adalet anlayışını zedeleyebiliyor!
Yapay zeka adalet anlayışını zedeleyebiliyor! İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faik Tanrıkulu, yapay zekanın olumsuz kullanımı ile ilgili, "Bu teknolojilerin değerlendirmelerine bağlı olarak insanların şüpheli kabul edilmesi adalet anlayışını zedeleyebiliyor." dedi.
16.10.2021 Bilim ve Teknoloji
İngiltere'den yaptırım kararı! 'En büyük krizlerden biri'
İngiltere'den yaptırım kararı! 'En büyük krizlerden biri' İngiltere, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygur Türklerine yönelik baskılar ve insan hakları ihlalleri nedeniyle 4 Çinli yetkili ve bir kuruluşa yaptırım kararı aldı.
22.03.2021 Dünya
Alibaba'nın kurucusu Jack Ma ile ilgili bomba iddia!
Alibaba'nın kurucusu Jack Ma ile ilgili bomba iddia! Çinli internet şirketi Alibaba'nın kurucusu, iş adamı Jack Ma'nın ekim ayında Çin'deki piyasa düzenleyici kurumları ve kamu bankalarını eleştiren bir konuşma yapmasının ardından gizemli şekilde ortadan kaybolduğu iddia edildi.
4.01.2021 Dünya
ABD Başkanı Trump'tan bir skandal karar daha!
ABD Başkanı Trump'tan bir skandal karar daha! ABD'deki tarihi seçimleri kaybeden ve başkanlık koltuğundaki son bir ayını geçiren ABD lideri Irak'ta 17 sivilin öldürülmesine karışan paralı askerler ve Rusya soruşturmasının kilit isimlerini affetti.
23.12.2020 Dünya
Bir anne ve sarıldığı oğlu polis tarafından vuruldu! Görüntüler infial yarattı
Bir anne ve sarıldığı oğlu polis tarafından vuruldu! Görüntüler infial yarattı Filipinler'de oğlunu teslim etmemek için direnen yaşlı kadın ve gencin ölümü, Duterte yönetiminde polisin uyguladığı şiddeti bir kez daha gözler önüne serdi.
22.12.2020 Dünya
Kol kola girdiler! Yüzüne söyledi; utanç verici...
Kol kola girdiler! Yüzüne söyledi; utanç verici... Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Mısır'ın darbeyle iktidara gelen Cumhurbaşkanı Sisi'yi Paris'te ağırladı. Macron, Mısır ile ekonomi ve savunma alanındaki iş birliğini, insan hakları konusunda fikir ayrılığı nedeniyle şartlandırmayacağını söyledi.
7.12.2020 Dünya
HRW: Akıl sağlığı sorunu olan yüz binlerce kişi zincirlerle yaşıyor
HRW: Akıl sağlığı sorunu olan yüz binlerce kişi zincirlerle yaşıyor HRW, dünya genelinde akıl sağlığı yerinde olmayan yüz binlerce kişinin zincire bağlı olarak yaşadığını bildirdi.
6.10.2020 Sağlık
Azerbaycan ve Ermenistan neden savaşıyor? Azerbaycan Ermenistan savaşı 2020 son durum…
Azerbaycan ve Ermenistan neden savaşıyor? Azerbaycan Ermenistan savaşı 2020 son durum… Azerbaycan Ermenistan savaşı son durum yakından takip ediliyor. Azerbaycan-Ermenistan arasında başlayan ve kısa sürede savaşa dönüşen çatışmaların neden olduğu merak ediliyor. Ermenistan Azerbaycan'da sivil yerleşim yerlerini hedef aldı. Azerbaycan ordusu saldırıya karşılık verdi. Azerbaycan, Ermenistan'a ait çok sayıda askeri aracın imha edildiğini, 6 köyün de işgalden kurtarıldığını duyururken, saldırıda en az 16 askerin ve 5 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, sivil yerleşim birimlerine ateş açmaya devam eden Ermenistan ordusunu uyardı. İşte Azerbaycan Ermenistan savaşı nedeni ve son durum…
28.09.2020 Gündem
Çin'den misilleme: 11 ABD'liye yaptırım kararı
Çin'den misilleme: 11 ABD'liye yaptırım kararı Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin aralarında Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam dahil 11 kişiye yönelik yaptırım kararını kınadıklarını ve 11 ABD’li yetkiliye yaptırım uygulamaya karar verdiklerini bildirdi.
10.08.2020 Dünya
BM Suudi Arabistan'ı 'utanç listesinden' çıkardı
BM Suudi Arabistan'ı 'utanç listesinden' çıkardı BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in silahlı çatışmalarda çocuk ihlalleri hakkındaki yıllık raporu yayımlandı. Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'deki savaşta çocuk ölümlerinden sorumlu tutulan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerini ''utanç listesinden'' çıkardı.
15.06.2020 Dünya
İnsan Hakları İzleme Örgütünden ABD'ye ırkçılığa karşı "cesur adımlar"  atma çağrısı
İnsan Hakları İzleme Örgütünden ABD'ye ırkçılığa karşı "cesur adımlar" atma çağrısı İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), ABD yönetimine, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan ve ülke geneline yayılan protestolara neden olan "yapısal ırkçılığa karşı cesur adımlar atma" çağrısında bulundu.
3.06.2020 Dünya
Riyad yönetimi Prens Faysal bin Abdullah'ı gözaltına aldı
Riyad yönetimi Prens Faysal bin Abdullah'ı gözaltına aldı İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden (HRW) Suudi Arabistan hakkında kritik açıklama geldi. Örgüt, Suudi Arabistan makamlarının, ülkenin eski Kralı Abdullah bin Abdülaziz'in oğlu Prens Faysal'ı gözaltına aldığını duyurdu.
9.05.2020 Dünya
İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden AB'ye flaş çağrı
İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden AB'ye flaş çağrı İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Avrupa Birliği'nin (AB) insan haklarına saygı göstermesi, Yunan güvenlik güçlerinin sığınmacılara yönelik orantısız ve şiddet içeren müdahalesini alenen kınaması ve Yunanistan'ın da bundan sorumlu olanlar için cezai işlemler yapması gerektiğini bildirdi.
4.03.2020 Dünya
Şoke eden itiraf: Gerçek mermi kullanıldı
Şoke eden itiraf: Gerçek mermi kullanıldı Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, güvenlik güçlerinin hükümet karşıtı gösterilerde gerçek mermi kullandığını açıkladı.
12.11.2019 Dünya
PKK'nın kirli yüzü uluslararası raporlara yansıdı
PKK'nın kirli yüzü uluslararası raporlara yansıdı YPG/PKK'nın Suriye'de sürdürdüğü bu uygulamaları, birçok uluslararası kurum ve kuruluşun son yıllarda hazırladığı raporlara girdi. Birleşmiş Milletler, BM Çocuklara Yardım Fonu, BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi gibi birçok uluslararası kuruluşun yanı sıra İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu, YPG/PKK'nın ihlallerini raporladı.
8.11.2019 Gündem
Evlenmeden ilişkiye giren ve kürtaj yaptıran gazeteciye şok ceza!
Evlenmeden ilişkiye giren ve kürtaj yaptıran gazeteciye şok ceza! Faslı gazeteci Hacer Raissouni, evlenmeden ilişkiye girdiği ve kürtaj yaptırdığı gerekçesiyle bir yıllık hapis cezasına çarptırıldı. Aktivistler bu kararın eleştirel muhabirlere yönelik baskı politikalarının bir parçası olduğunu savunuyor.
1.10.2019 Dünya
"Mursi'nin ölümü uluslararası toplumu bağımsız bir soruşturma için tetiklemeli"
"Mursi'nin ölümü uluslararası toplumu bağımsız bir soruşturma için tetiklemeli" ABD'nin New York eyaleti Long Island Üniversitesinde öğretim görevlisi Doktor Dalia Fahmy, Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin mahkemedeki ölümünün uluslararası toplumu bağımsız bir soruşturma başlatması için tetiklemesi gerektiğini söyledi.
18.06.2019 Dünya
'Çin Uygur camilerini yıkıyor'
'Çin Uygur camilerini yıkıyor' Çinli otoritelerin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde aralarında yüzlerce yıllık camiler ve türbelerin de olduğu 33 dini mekanı tamamen veya kısmen yıktığı ileri sürüldü.
7.05.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İnsan Hakları İzleme Örgütü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki insan hakları izleme örgütü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.