İnsan Hakları Günü

İnsan Hakları Günü

Son dakika İnsan Hakları Günü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İnsan Hakları Günü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İnsan Hakları Günü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnsan Hakları Günü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan insan hakları günü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.753 insan hakları günü haberi bulunmuştur. Tüm insan hakları günü haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten sert tepki: Batı, Gazze'de  iki yüzlülük sergiliyor
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten sert tepki: Batı, Gazze'de iki yüzlülük sergiliyor AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nün 75. yıldönümü vesilesiyle sosyal medyadan paylaşım yaptı. AK Parti Sözcüsü Çelik, "Batılı devletlerin çoğu çocuk katilleri ile el sıkışarak, Filistinlilerle dayanışmak isteyen halklarını engelleyerek, barış isteyen sesleri sansürleyerek iki yüzlülük sergiliyor" tepkisini gösterdi.
10.12.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan dünyaya Gazze çağrısı
Bakan Fidan'dan dünyaya Gazze çağrısı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj paylaştı.
10.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında! Türk lider BM Güvenlik Konseyi'nin 'İsrail'i koruma konseyi' olmasını kınadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında! Türk lider BM Güvenlik Konseyi'nin 'İsrail'i koruma konseyi' olmasını kınadı Dünya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini konuşuyor... 'Dünya İnsan Hakları' için seslenen Erdoğan 'Adil bir dünya mümkün ama ABD ile değil' dedi. Erdoğan'ın açıklamaları dünya basının dikkatinden kaçmadı. Pek çok gazete manşetini Erdoğan'ın BM çağrısına ayırdı.
10.12.2023 Gündem
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Müslümanlara yönelik saldırılar arttı. İslam düşmanlığı Batı'yı zehirli sarmaşık gibi sardı. Fikir özgürlüğü bahanesi ile İslam düşmanı eylemleri meşrulaştırdılar.' dedi. Öte yandan BM'nin reforme edilmesinin şart olduğunu belirten Erdoğan, 'Bu BM ile insanlığın bir yere varması mümkün değil. Adil bir dünya mümkün ama Amerika'yla değil.' dedi. Erdoğan, başıboş köpek sorununa ilişkin de net mesajlar verdi. "Başıboş köpek sorununu çözeceğiz" diyen Erdoğan, " Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız" açıklamasında bulundu.
9.12.2023 Gündem
12'nci AB İnsan Hakları Film Günleri ve kısa film yarışması
12'nci AB İnsan Hakları Film Günleri ve kısa film yarışması 8 Aralık’ta başlayan 12. AB İnsan Hakları Film Günleri 18 Aralık’a dek sürecek. 12. AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nın kazananları 9 Aralık’ta Ankara’da düzenlenen ödül töreniyle açıklandı.
12.12.2022 Advertorial
ETÜ insan haklarına dikkat çekiyor
ETÜ insan haklarına dikkat çekiyor Dünya İnsan Hakları Günü’nde Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ve Edebiyat Fakültesi öğrenci topluluklarından Psikoloji Kulübü’nün iş birliğiyle İnsan Hakları Bağlamında Sürdürülebilir Psikoloji Hizmetleri Zirvesi gerçekleştirildi.
12.12.2022 Eğitim
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve anlamlı duygusal resimli sözler! Dünya İnsan Hakları günü nedir? İşte Tarihi ve Dünya İnsan Hakları günü mesajları
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve anlamlı duygusal resimli sözler! Dünya İnsan Hakları günü nedir? İşte Tarihi ve Dünya İnsan Hakları günü mesajları Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve sözleri günün anlam önemine binaen araştırılıyor. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 74. Yılı tüm dünyada insan hakları günü olarak kutlanıyor. Peki, Dünya İnsan Hakları günü nedir, neden kutlanıyor, ne zaman ortaya çıktı? İşte Dünya İnsan Hakları Günü hakkında merak edilenler ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sözleri ile resimli kutlama mesajları
10.12.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Uluslararası terörün hamisi 'İslamofobi'yi icat eden Batılılar
TBMM Başkanı Şentop: Uluslararası terörün hamisi 'İslamofobi'yi icat eden Batılılar TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Uluslararası terörün aslında hamisi İslamofobiyi icat eden Batılılar" dedi.
13.12.2021 Siyaset
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Stewart’ı kabul etti
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Stewart’ı kabul etti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Barış Gücü (UNFICYP) Şefi Colin Stewart’ı kabul etti. Toplantının ardından Tatar, “Kıbrıs’ta bulunacak çözümün, adil, pratik, eşit, uygulanabilir ve gerçekçi olması gerekiyor” dedi.
10.12.2021 Dünya
Bakan Gül: Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesiyle daha adil bir dünya kuracağız
Bakan Gül: Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesiyle daha adil bir dünya kuracağız Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 2023 ve sonraki yıllarda Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, "Sadece Türkiye'deki 84 milyonun değil, bütün dünyadaki mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Daha adil bir dünya gece gündüz çalışma ile mümkün, daha adil bir dünyayı 2023'te Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesiyle hep beraber kuracağız" dedi.
10.12.2021 Siyaset
10 Aralık İnsan Hakları Günü ile ilgili sözler, mesajlar! Dünya insan hakları günü nedir, nasıl ve ne zaman ortaya çıktı?
10 Aralık İnsan Hakları Günü ile ilgili sözler, mesajlar! Dünya insan hakları günü nedir, nasıl ve ne zaman ortaya çıktı? 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları, şiirleri ve sözleri yoğun bir şekilde sorgulanıyor. İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık, 1948 yılıyla birlikte Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. İnsan Hakları Günü İkinci Dünya Savaşı’nın ardından, her bireyin özgür, eşit ve onurlu bir şekilde yaşamasını uluslararası bir belge altında garantileme amacına dayanıyor. Dünya insan hakları günü nedir, nasıl ortaya çıktı? 10 Aralık İnsan Hakları günü sözleri ve kutlama mesajları…
10.12.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadınlara yönelik taciz ve takip eylemlerinin cezaları ağırlaştırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadınlara yönelik taciz ve takip eylemlerinin cezaları ağırlaştırılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her seferinde insan hak ve özgürlüklerinden dem vuranlar, bölgemizde yaşanan insani dramlara gözlerini kapatıyor. Yunanistan'ın Ege Denizinde mülteci botlarını batırması karşısında hiçbir tepki göstermiyorlar. Ülkemizin haklı olduğu konularda dahi hemen yaptırım diline sarılanların her gün televizyon ekranlarına yansıyan bu trajedilerle ilgili şimdiye kadar tek bir eleştirel cümlelerini duymadık, işitmedik" dedi. 
10.12.2021 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'İnsan Hakları Günü' mesajı
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'İnsan Hakları Günü' mesajı  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Günü vesilesiyle bu sene belirlenen 'Eşitlik - Eşitsizliklerin azaltılması, insan haklarının ilerletilmesi' teması bir temenniden ibaret kalmamalıdır. Bu hedefe ulaşmak ancak uluslararası toplumun iş birliği, yardımlaşma ve ortak sorumluluk bilinciyle hareket etmesi halinde mümkündür" dedi.
10.12.2021 Siyaset
MHP Lideri Bahçeli'den sert sözler: HDP bir terör sorunudur
MHP Lideri Bahçeli'den sert sözler: HDP bir terör sorunudur MHP Lideri Devlet Bahçeli, Twitter'dan HDP'yle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "HDP isimli husumet ve hıyanet oluşumu demokrasinin ardına saklanarak, özgürlük ve insan hakları sığınığına yuvalanarak Türkiye’ye meydan okumaktadır. HDP bir terör sorunudur, bölücülük yuvasıdır, fitne tezgahıdır, demokratik güvenliğimize doğrulmuş melun bir silahtır" dedi.
11.12.2020 Siyaset
Emine Erdoğan'dan 'İnsan Hakları Günü' paylaşımı
Emine Erdoğan'dan 'İnsan Hakları Günü' paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medyadan paylaştığı mesajla 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutladı.
10.12.2020 Gündem
Dünya İnsan Hakları günü nedir? Dünya İnsan Hakları günü sözleri ve kutlama mesajları…
Dünya İnsan Hakları günü nedir? Dünya İnsan Hakları günü sözleri ve kutlama mesajları… İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık, 1948'den beri Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948’de ne olduğu bugünün ortaya çıkışının detayları merak ediliyor. Dünya insan hakları günü nedir? Dünya İnsan Hakları günü tarihi, sözleri ve kutlama mesajları…
10.12.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kovid-19 salgını sonrası yeniden şekillenecek dünyada, tüm politikaların insan hakları ekseninde yapılandırılması ve adaletsizlikleri giderecek etkin mekanizmaların geliştirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
10.12.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni partilerin kurulmasına ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni partilerin kurulmasına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni partilerin kurulmasına ilişkin soruya "Son 17 yılda çok büyük medya kampanyalarıyla kurulan kimi oluşumlar, daha ilk seçimde millet tarafından sandığa gömülmüştür. AK Parti olarak biz başkasına değil, kendimize bakıyor, kendi gündemimize odaklanıyoruz." ifadelerini kullandı.
29.01.2020 Siyaset
İş yaşamında insan hakları nasıl ortaya çıktı?
İş yaşamında insan hakları nasıl ortaya çıktı? İnsan Hakları en başta yaşam ve özgürlük olmak üzere bireyin ve toplumun en uygun ve eşit düzeyde yaşamasıdır. İnsan haklarının koruna bilmesi için ise hepimizin bir şeyler yapması gerekiyor.
13.12.2019 Personel Alımı
Cumhurbaşkanı KYK açıklaması! KYK borçları siliniyor mu 2019? |  KYK borcu sorgulama
Cumhurbaşkanı KYK açıklaması! KYK borçları siliniyor mu 2019? | KYK borcu sorgulama KYK borçlarına af geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen ‘’Her İnsan Bir Dünya’’ etkinliğinde, KYK konusunda müjdeli bir haberi verdi. Erdoğan, ‘’ Bu şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini yapıyoruz.’’ Dedi. Peki, KYK borçları siliniyor mu? KYK borçları ne zaman silinir? İşte detaylar…
11.12.2019 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Utanç vericidir, rezalettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Utanç vericidir, rezalettir Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sürgünün 75. Yılında Ahıska Türkleri Anma Programı’nda konuştu. Erdoğan, Nobel Ödülü'nün Handke verilmesine tepki göstererek "On binlerce Müslümanın kanını döken bir caniyi destekleyen hatta öven bir şahsın ödüle layık görülmesi utanç vericidir, rezalettir" dedi.
10.12.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK borcu açıklaması: Öğrencilerimizin lehine bir adım atacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK borcu açıklaması: Öğrencilerimizin lehine bir adım atacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen "Her İnsan Bir Dünya" temalı programda konuştu. Erdoğan, öğrencilerin KYK ile ilgili sorusuna cevap vererek, "Bu şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini yapıyoruz. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı inşallah atacağız." dedi.
10.12.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nobel tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nobel tepkisi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nobel Edebiyat Ödülü'nün ırkçı bir şahsa verilmesi, insan hakları ihlallerinin ödüllendirilmesinden başka hiçbir anlam taşımayacaktır." ifadelerini kullandı.
10.12.2019 Siyaset
Güvende hissetmeyen kadınlar işaretledi!
Güvende hissetmeyen kadınlar işaretledi! BM'nin “Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat” kampanyasıyla, kadınlar kamusal alanda kendilerini güvende hissetmedikleri yerleri interaktif harita üzerinde “ateş böceği” ile işaretledi. Haritaya bakıldığında başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere Türkiye ışıl ışıl parladı.
8.12.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İnsanlık adına utanç verici tablo'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İnsanlık adına utanç verici tablo' Suriye, Yemen ve Filistin’de yaşananları hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnsanlık adına utanç verici bu tablo bize, uluslararası toplumun İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin temsil ettiği ilkeleri ve hassasiyetleri yerleştirme hususunda halen alması gereken çok ciddi mesafe olduğunu gösteriyor” dedi.
10.12.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnsan Hakları Günü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki insan hakları günü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.