Gazete Vatan Logo

10 Aralık İnsan Hakları Günü ile ilgili sözler, mesajlar! Dünya insan hakları günü nedir, nasıl ve ne zaman ortaya çıktı?

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları, şiirleri ve sözleri yoğun bir şekilde sorgulanıyor. İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık, 1948 yılıyla birlikte Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. İnsan Hakları Günü İkinci Dünya Savaşı’nın ardından, her bireyin özgür, eşit ve onurlu bir şekilde yaşamasını uluslararası bir belge altında garantileme amacına dayanıyor. Dünya insan hakları günü nedir, nasıl ortaya çıktı? 10 Aralık İnsan Hakları günü sözleri ve kutlama mesajları…

10 Aralık İnsan Hakları Günü ile ilgili sözler, mesajlar! Dünya insan hakları günü nedir, nasıl ve ne zaman ortaya çıktı?

Dünya İnsan Hakları nasıl ortaya çıktı? İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler tarafından onaylanması sonucunda ortaya çıkan Dünya İnsan Hakları Günü tüm dünyada kutlanıyor. Günün anlam ve önemini paylaşmak, insan hakları konusunda farkındalık yaratmak isteyenler ise arama motorlarına yöneldi. İşte 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve sözleri!

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ NEDİR, NE ZAMAN VE NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Dünyada milyonlarca insanın yaşamını yitirmesine neden olan II. Dünya Savaşı'ndan sonra dünyadaki tüm devletler bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması ve genişletilmesi konusunda birleşti.

Bu hedef doğrultusunda, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komisyonu tarafından Haziran 1948'de bir İnsan Hakları Bildirisi hazırlandı. Bu bildiri 10 Aralık 1948'de BM Genel Kurulunun Paris'te yapılan oturumunda Birlemiş Milletler İnsan Hakları Bildirgesi olarak kabul edildi.

Oturumda, 6 sosyalist ülke bu ilkelerin bazılarının "Burjuva sınıfından olan insanların sınıf çıkarını koruduğu ve işçi sınıfının egemen sınıflarla uzlaşmak zorunda bırakacağı" gerekçesiyle çekimser kaldı.

Haberin Devamı

Bildiri, bu çekimser ülkeler ile Suudi Arabistan ve Güney Afrika dışında kalan ülkelerin oylarıyla kabul edildi.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948'den bu yana her 10 Aralık'ın İnsan Hakları Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI MESAJLARI

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi hepimizi güçlendirir. İnsan hakları günü kutlu olsun.

İnsan hakları her gün hepimiz için geçerlidir. Gün, bugündür.

Paylaşılan insanlığımız bu evrensel değerlere dayanmaktadır.

Eşitlik, adalet ve özgürlük, şiddeti önler ve barışı sürdürür.

Her ilerlemenin ve kurtuluşun anası hürriyettir.

Kişisel hürriyetler kutsaldır.

İNSAN HAKLARI SÖZLERİ

Soylu insan, hak ve adaleti her şeyden üstün tutar. (Konfüçyus)

Kişisel hürriyetler kutsaldır.

İnsanlar doğuştan eşittirler ama bunu, sonuna kadar sürdüremezler. (Montesquieu)

İnsan köle doğmaz, köle yapılır.

Haberin Devamı

Bir tek kişiye yapılan haksızlık, bütün topluluğa yönelmiş bir tehdittir. (Montesquieu)

Bana hürriyetlerin en büyükleri olan düşünce, inanç, vicdan hürriyetlerini verin. (Milton)

İnsan her zaman kahraman olmaz ama her zaman insan olabilir. (Bacon)

En büyük sevgi, insanlık sevgisidir.

İnsan, insanın efendisi olamaz. Haksızlığı aramak için lamba kullanmak gerekmez. (Socrates)

Eğer devamlı barış isteniyorsa insan kitlelerinin durumlarım iyileştirecek uluslararası tedbirler alınmalıdır. İnsanlığın tümünün gönenci, açlık ve baskının yerine geçmelidir. Dünya vatandaşları haset, aç gözlülük ve kinden uzaklaşacak şekilde eğitilmelidir. (Atatürk)

İnsanları seven bir kişi, insanları sevmeyen doksandokuz kişiye bedeldir. (John Stuart Mill)

İnsan, almadığı şeye sahip olamaz. (Goethe)