İnme Riski

İnme Riski

Son dakika inme riski haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan inme riski ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını inme riski haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnme Riski

haberleri sayfasında son dakika yaşanan inme riski gelişmeleri de dahil olmak üzere 182 inme riski haberi bulunmuştur. Tüm inme riski haberleri aşağıda listelenmiştir.
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin Felç, genelde yaşlıların başına gelebilecek bir şey olarak düşünülüyor. Fakat bu pek doğru değil. Araştırmalar, her yıl yüzlerce genç yetişkinin ve hatta çocukların felç geçirdiğine işaret ediyor. 20 yaşında felç geçiren Esmae Hodgetts da onlardan biri… Esmae’nin hikâyesini daha ilginç kılan şey ise felcin tam olarak belirti vermemesi. Öyle ki doktorlar bile genç kadının felç geçirdiğini iki gün boyunca anlayamadı. İşte tüm detaylar…
11.08.2023 Sağlık
Türkiye yaşlandıkça inme riski artıyor
Türkiye yaşlandıkça inme riski artıyor Nöroloji Uzmanı Dr. Elif Sarıönder Gencer, inmenin tüm ölümlerin nedenleri arasında 3. sırada yer aldığına dikkat çekerek, “Türkiye’de yaşlanan nüfus ve değişen demografik veriyle birlikte, yılda 50 binin üzerinde, 100 bine yakın inme vakası bekleniyor” dedi. Gencer, yüzde ani kayma, aynı taraf kol ya da bacakta güçsüzlük, konuşma veya konuşulanı anlam sorunlarına yol açabildiğini belirterek, tedavide ilk 4 saatin büyük önemli olduğunu vurguladı.
22.07.2022 Sağlık
İnme (felç) durumunda kalıcı hasarı önlemek mümkün mü?
İnme (felç) durumunda kalıcı hasarı önlemek mümkün mü? Nöroloji Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, inme olarak bilinen felç hastalığını ve hastalık sonucu oluşabilecek hasar ile ilgili merak edilenleri sizler için derledi.
11.05.2022 Sağlık
Kalp hastaları oruç tutabilir mi? İşte Kalp hastaları için Ramazan’ı sağlıklı geçirmenin yolları!
Kalp hastaları oruç tutabilir mi? İşte Kalp hastaları için Ramazan’ı sağlıklı geçirmenin yolları! Ramazan ile birlikte kronik hastalığı olanlar için uzmanlar sık sık uyarılarda bulunuyor. Bunların başında da kalp hastaları geliyor. Uzmanlar kalp hastalarının kontrol altında oruç tutabileceğini belirtiyor. Kalp hastalarının doktorları ile görüşerek onay almaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Barış Çaynak, kalp hastaları için Ramazan önerileri verdi.
2.04.2022 Sağlık
Şeker hastalığına, inme riskine, kalp rahatsızlıklarına neden oluyor! Birçok kişi bilmiyor, acilen...
Şeker hastalığına, inme riskine, kalp rahatsızlıklarına neden oluyor! Birçok kişi bilmiyor, acilen... Sadece 6 kişiden sadece 1'i biliyor. Ancak çok sayıda kişi benzer durumda. Önlem almayanlar sağlık sorunları yaşıyor. Şeker hastalı, kalp rahatsızlıkları, inme riski gibi pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor. Bu sağlık problemleri ile karşılaşmak için uzun yıllar geçmesine gerek kalmıyor. Acil önlem alınması gereken bir durum. Sigara kullanımı, kötü beslenme ve hatta bazı genetik faktörler etkili oluyor. Diş eti hastalıkları diş kayıplarına kadar varan kötü sonuçlar ortaya çıkarıyor. Ancak sadece diş ile ilgili değil aynı zamanda vücudun bütününü ilgilendiren sağlık soruları da yaratıyor.
14.03.2022 Sağlık
Obezite ameliyatı sonrası yakın takip önem taşıyor!
Obezite ameliyatı sonrası yakın takip önem taşıyor! Obezite tedavi yöntemlerinin denenmesi sonrasında istenilen sonuca ulaşılamayan durumlarda cerrahi girişimlerin önerildiğini söyleyen Prof. Dr. Asım Cingi, operasyon sonrasına dikkat çekti. Cerrahi sonrası oluşabilecek sorunların yakın takibi için ameliyat sonrası hastaların ilk bir ay yakın takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Asım Cingi, obezite tedavisinde bir ömür doktor kontrolünde olunması gerektiğini ve olası riskli durumlara karşı dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
8.01.2022 Sağlık
Bu belirtilere dikkat! İlk 3 saat içinde müdahale önemli!
Bu belirtilere dikkat! İlk 3 saat içinde müdahale önemli! Tüm dünyada her yıl binlerce kişiyi etkileyen inme acil müdahale gerektiren sağlık sorunları arasında ilk sıralarda yer alıyor. İnme ilk 3 saatte müdahale edilmediğinde kalıcı sakatlıklara ve hayat riske neden olabilir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu, inme riskini engelleyecek önlemleri anlattı.
31.10.2021 Sağlık
Dünya genelinde her 1 dakikada 1 kişi inme geçiriyor
Dünya genelinde her 1 dakikada 1 kişi inme geçiriyor Nöroloji Uzmanı Dr. Nil Çetin, "Her 6 kişiden biri yaşamında 1 kez inme geçiriyor. İnme her yaşta görülse de, ileri yaşta ve erkek cinsiyetinde görülme sıklığı artıyor." ifadelerini kullandı.
27.10.2021 Sağlık
'İnme ve Kovid-19 aşılarının bağlantısı yok'
'İnme ve Kovid-19 aşılarının bağlantısı yok' Son zamanlarda toplumda ‘aşı yüzünden inme geçirdi’ gibi bir algı olduğuna dikkat çeken Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Yılmaz, “Bu nedenle aşı olmak istemeyenler de oluyor. Fakat, inme ve aşı arasında bizim bulduğumuz bilimsel bir bağlantı yok” dedi.
23.10.2021 Sağlık
Aspirin kullanımıyla ilgili kritik uyarı! Riskleri faydasından daha fazla
Aspirin kullanımıyla ilgili kritik uyarı! Riskleri faydasından daha fazla Aspirin kullanımıyla ilgili kritik açıklama! ABD'li bilim insanları uyardı. Riskleri faydalarından daha fazla. Kalp krizi ya da felç riski bulunan 60 yaş ve üzeri hastalara düşük doz aspirin verilmemeli çağrısı geldi.
12.10.2021 Sağlık
Felç belirtileri inmeden 10 yıl önce ortaya çıkıyor
Felç belirtileri inmeden 10 yıl önce ortaya çıkıyor Hollanda'da yapılan bir araştırma, felç belirtilerinin 10 yıl öncesinden başladığını ortaya koydu. Araştırmaya göre, hastalık zihinsel ve bilişsel gerileme ile başlıyor. Yaklaşık 15 bin katılımcı üzerinde yapılan çalışma, Türkiye'de her 250 bin kişiyi etkileyen felç hastalığının önlenmesi için dönüm noktası olma niteliğini taşıyor.
8.07.2021 Sağlık
Sigara kullanımı inme riskini yüzde 92'ye kadar artırıyor
Sigara kullanımı inme riskini yüzde 92'ye kadar artırıyor Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir, sigara içenlerde inme riskinin, içmeyenlere oranla yüzde 92'ye kadar arttığını bildirdi.
30.05.2021 Sağlık
Sigara ile ilgili flaş açıklama! Bakanlık duyurdu
Sigara ile ilgili flaş açıklama! Bakanlık duyurdu Sigara ile ilgili kritik uyarı geldi. Sağlık Bakanlığı'nca "Bilimsel çalışmalar, sigara kullanan ve tütün dumanına maruz kalan kişilerin, kullanmayan ve sigara dumanına maruz kalmayanlara göre Covid-19’a yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu gösteriyor" açıklaması yapıldı.
17.04.2021 Sağlık
Tüketirken bir kez daha düşünün! Kemiklerde kırılmaya neden oluyor!
Tüketirken bir kez daha düşünün! Kemiklerde kırılmaya neden oluyor! Vücudun elektrolit dengesini sağlıyor, asit-baz dengesini koruyor, sinir sisteminin düzenli çalışmasında kilit rol üstleniyor, kan dolaşımını düzenliyor… İdeal miktarlarda tüketildiğinde sağlığımız üzerinde son derece önemli katkıları olan ‘tuz’, bunun aksine fazla miktarda alındığında ise adeta bir ‘zehire’ dönüşebiliyor!
11.03.2021 Sağlık
Bu hastalıklar kadınları erkeklerden farklı etkiliyor
Bu hastalıklar kadınları erkeklerden farklı etkiliyor Kadın ve erkek biyolojisi hakkında araştırmalar sonuçlandıkça elde edilen verilerin tedavi yaklaşımlarında önemli kazanımlar sağlayacağını dile getiren Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, “Kadınlar Günü” özelinde hangi sağlık sorunlarının kadınları daha fazla etkilediğini anlattı.
5.03.2021 Sağlık
Covid 19 hastalarında, felç ve inme riski 7,5 kat artıyor
Covid 19 hastalarında, felç ve inme riski 7,5 kat artıyor Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Özdemir, kış mevsiminde gribal enfeksiyonlarda yeterli sıvı alınmaması ve aşırı soğuk havaya maruz kalınmasıyla ortaya çıkan kandaki pıhtılaşma bozukluğunun yol açtığı inme ve felç gibi hastalıkların, Covid-19 hastalarında 7,5 kat arttığını söyledi.
12.02.2021 Sağlık
Koronavirüs inme riskini artırıyor!
Koronavirüs inme riskini artırıyor! Koronavirüsün vücudumuzdaki etkilerine yönelik bilgilere her gün bir yenisi ekleniyor. İlk başlarda solunum sistemi üzerindeki tahribatı ile dikkat çeken virüsün, şimdi de sinir sistemini de etkileyerek inme gibi ölümcül risklerin artmasına yol açtığı ortaya çıktı. Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Emir Tavşanlı uzayan Covid sonrasına yönelik önemli uyarılarda bulundu.
9.02.2021 Sağlık
İnmeye yol açan 7 önemli neden
İnmeye yol açan 7 önemli neden Her yıl dünyada yaklaşık 17 milyon kişi inme (felç) geçiriyor. 6 milyon kişi de felç nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise yılda yaklaşık 200 bin kişi inme geçiriyor. Peki, İnme belirtileri ne? İnme (felç) nedenleri nelerdir? Nöroloji Uzmanı Dr. Esra Mıhçıoğlu, inmeni nedenlerini anlattı.
17.12.2020 Sağlık
Karotis doppler ultrason
Karotis doppler ultrason Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Rengin Türkgüler, karotis doppler ultrasonu ile inme risklerinin erken teşhisinin ve tedavisinin mümkün olabildiğini belirtti.
15.09.2020 Sağlık
Kalp sağlığı için en önemli öğün kahvaltı
Kalp sağlığı için en önemli öğün kahvaltı Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamza Duygu, kahvaltı yapmayan ya da kahvaltı öğününü geçiştiren kişilerin kalp damar hastalıklarına yakalanma riskinin arttığını ve bu hastalıklara bağlantılı olarak ölümlerin sık yaşandığına dair bilgi verdi.
9.08.2020 Sağlık
Migren tedavisinde çığır açan aşı Türkiye’ye geliyor
Migren tedavisinde çığır açan aşı Türkiye’ye geliyor Dünya Baş Ağrısı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Nöroloji, Algoloji ve Vasküler Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, müjdeyi verdi: Migren hastalarının üç yıldır beklediği çığır açan tedavi, 'migren aşısı' birkaç ay içinde Türkiye’de kullanılmaya başlanacak.
13.02.2020 Sağlık
E-sigarada büyük risk!
E-sigarada büyük risk! E-sigaranın ABD’de gençler arasında hızla yayıldığını, Türkiye’nin de hedef ülke olduğunu belirten uzmanlar, “Akciğerde sigaradan daha fazla tahribat yapıyor” dedi
8.02.2020 Sağlık
"İnme 112" Bolu'da pilot olarak uygulanmaya başlandı
"İnme 112" Bolu'da pilot olarak uygulanmaya başlandı Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "İnme 112 " mobil uygulamasıyla inme riski olan hasta, en kısa sürede inme merkezi bulunan en yakın hastaneye götürülerek tedaviye alınacak.
4.01.2020 Sağlık
Sağlıklı menopoz dönemi için spor yapın
Sağlıklı menopoz dönemi için spor yapın Doktor Gülbin Destici İşgören, dünya genelinde menopoz yaşının 51, Türkiye'de 47-49 olduğunu belirterek, sağlıklı bir menopoz dönemi için egzersiz yapmanın şart olduğunu söyledi.
16.10.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İnme Riski ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki inme riski haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.