Inf

Inf

Son dakika INF haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan INF ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını INF haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Inf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ınf gelişmeleri de dahil olmak üzere 70 ınf haberi bulunmuştur. Tüm ınf haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lavrov: ABD nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinde hala var olması kabul edilemez
Lavrov: ABD nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinde hala var olması kabul edilemez Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinin topraklarında hala mevcut olması bizim için kabul edilemez. ABD nükleer silahlarının eve dönmesinin ve Avrupa'daki bunlarla ilgili altyapının tamamen ortadan kaldırılmasının zamanı geldi" ifadelerini kullandı.
1.03.2022 Dünya
ABD Başkanı Biden hızlı başladı! Sürpriz Rusya kararı
ABD Başkanı Biden hızlı başladı! Sürpriz Rusya kararı ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, ABD ile Rusya arasında Nisan 2010’da imzalanan yeni START (Stratejik Silahları Azaltma Anlaşması) anlaşmasının süresini uzatmayı planladığı belirtildi.
21.01.2021 Dünya
Koronavirüs hastalarının ölümüne yol açıyordu! Gizemi çözüldü
Koronavirüs hastalarının ölümüne yol açıyordu! Gizemi çözüldü Koronavirüs ile mücadelede, "bağışıklık sisteminin dosttan düşmana dönüştüğü an" olarak adlandırılan sitokin fırtınası ölüme neden oluyor. Bu gizemle ilgili araştırma yapan ABD'li bilim insanları, sitokin fırtınasının, iki sinyal proteininin aşırı üretimine yol açan bir kısır döngü olduğunu tespit etti. Bu buluşun hayat kurtarabileceği belirtildi.
26.11.2020 Dünya
Rusya'dan ABD'nin Açık Semalar Anlaşması açıklamalarına tepki
Rusya'dan ABD'nin Açık Semalar Anlaşması açıklamalarına tepki Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Açık Semalar Anlaşması'ndan çekileceğine dair resmi açıklama beklediklerini belirterek, "ABD'nin anlaşmadan çekileceğine dair resmi bir tebligat veya açıklama Rusya tarafına ulaşmadı. Rusya, ABD'nin bu konudaki konumunu netleştirmesini bekliyor." dedi.
21.05.2020 Dünya
Trump'tan dünyayı harekete geçiren açıklama! Tepkiler peş peşe geldi...
Trump'tan dünyayı harekete geçiren açıklama! Tepkiler peş peşe geldi... ABD Başkanı Donald Trump, Rusya sorumluluklarını yerine getirene kadar, Açık Semalar Anlaşması’ndan çekileceklerini açıkladı. Trump'ın açıklamasından sonra tepkiler peş peşe geldi. Rusya 'ABD’nin bu anlaşmadan çekilmesi, Avrupa'nın istikrarına ve askeri güvenliğine yeni bir darbe olacaktır' tepkisinde bulundu. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, ''ABD-Rus silah kontrol rejiminin erozyonundan endişe duymaya devam ediyoruz.'' dedi. İşte tüm detaylar...
21.05.2020 Dünya
ABD: Balistik bir füzenin prototipini denedik
ABD: Balistik bir füzenin prototipini denedik ABD Hava Kuvvetleri, Donald Trump yönetiminin yakın zamanda çekildiği Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Anlaşması kapsamında yasaklı olan orta menzilli karada konuşlu bir balistik füzeyi denediklerini açıkladı.
12.12.2019 Dünya
NATO Londra deklarasyonu yayımlandı: Çin tehdit oluşturuyor
NATO Londra deklarasyonu yayımlandı: Çin tehdit oluşturuyor NATO Londra deklarasyonu yayımlandı.Deklarasyonda "Terörizm bütün türleri ve tezahürleriyle hepimiz için tehdit olmaya devam ediyor.ABD dışındaki müttefiklerin savunma harcamaları 5 yıldır artıyor. Savunmaya 130 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı. Çin'in artan nüfuzu ve uluslararası politikalarının ortaya çıkardığı fırsat ve sınamaları ittifak olarak birlikte ele almalıyız. NATO liderleri 2021'de tekrar bir araya gelecek" denildi. ABD Başkanı Donald Trump, zirveden sonra Türkiye'nin NATO üyesi olarak harika işler yaptığını söyledi. Zirvede açıklama yapan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Türkiye'deki NATO füze savunma misyonundaki varlığını sürdürmeye devam edeceklerini duyurdu.
4.12.2019 Dünya
Rusya'dan füze hamlesi! O bölgeye yerleştirildi
Rusya'dan füze hamlesi! O bölgeye yerleştirildi Rusya, ülkenin stratejik noktalarından biri olarak görülen Altay Bölgesi'ne BUK-M3 hava savunma sistemleri yerleştirdi.
16.10.2019 Dünya
Putin'den orduya talimat: Hazır olun
Putin'den orduya talimat: Hazır olun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin füze testine karşılık verilmesi için orduya hazır olma talimatını verdi.
23.08.2019 Dünya
ABD füze denemesinin görüntüsünü yayınladı
ABD füze denemesinin görüntüsünü yayınladı ABD ordusu, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çıkmasının ardından ilk kez 500 kilometreden uzun menzilli füze denemesi gerçekleştirdi.
20.08.2019 Dünya
İlk kez denendi... 5000 KM'den daha uzun menzilli
İlk kez denendi... 5000 KM'den daha uzun menzilli ABD ordusu, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çıkmasının ardından ilk kez 500 kilometreden uzun menzilli füze denemesi gerçekleştirdi.
20.08.2019 Dünya
Rusya'dan peş peşe açıklamalar!
Rusya'dan peş peşe açıklamalar! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin orta ve kısa menzilli füze geliştirmesi halinde kendilerinin de aynı yolu izleyeceklerini duyurdu. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da ABD'nin, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) mezarını kazdığını belirterek, "ABD anlaşmadan çekilmekle, yıllarca varolan silah kontrol mekanizmasına ağır darbe vurdu" dedi.
5.08.2019 Dünya
INF'den resmen ayrılan ABD'den 'füzeli' gözdağı!
INF'den resmen ayrılan ABD'den 'füzeli' gözdağı! ABD Savunma Bakanı Mark Esper, yakın zamanda Pasifik bölgesinde orta menzilli konvansiyonel füze konuşlandırmak istediklerini belirtti.
3.08.2019 Dünya
ABD'den dünyayı sarsan hamle! Rusya için füzeler hazırlanıyor...
ABD'den dünyayı sarsan hamle! Rusya için füzeler hazırlanıyor... ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) resmen çekilmesinin ardından yeni füze denemeleri için hazırlıklara başladığı bildirildi.
2.08.2019 Dünya
İngiltere Dışişleri Bakanı: Rusya INF anlaşmasını ihlal etti
İngiltere Dışişleri Bakanı: Rusya INF anlaşmasını ihlal etti İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, ABD'nin INF'den resmi olarak çekilmesiyle ilgi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rusya'yı suçladı.
2.08.2019 Dünya
Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Avrupa'nın bir parçasının güvenliği kayboldu!
Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Avrupa'nın bir parçasının güvenliği kayboldu! Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas: INF'nin sona ermesiyle birlikte Avrupa'nın bir parçasının güvenliği kayboldu."
1.08.2019 Dünya
Rusya'dan ABD'ye uyarı
Rusya'dan ABD'ye uyarı Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması (INF) kapsamında yasaklanan nükleer füzelerini Avrupa'ya yerleştirmesinin, Rusya'yı harekete geçirebileceğini ifade etti.
31.07.2019 Dünya
Putin imzalamıştı... 'Zaman daralıyor!'
Putin imzalamıştı... 'Zaman daralıyor!' NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Antlaşması'nın tehlike altında olduğunu belirterek, "Zaman daralıyor, Rusya'ya antlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmesi için çağrımızı yineliyoruz." dedi.
5.07.2019 Dünya
Putin nükleer anlaşmayı askıya alan kararnameyi imzaladı
Putin nükleer anlaşmayı askıya alan kararnameyi imzaladı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Orta Menzilli Nükleer Silahlar Anlaşması'nı askıya alan kararnameyi imzaladı.
3.07.2019 Dünya
NATO harekete geçiyor! Rusya 2 Ağustos'a kadar...
NATO harekete geçiyor! Rusya 2 Ağustos'a kadar... NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Antlaşması'nın yükümlülüklerini 2 Ağustos'a kadar yerine getirmemesi halinde, ittifakın tedbir alacağını duyurdu.
27.06.2019 Dünya
NATO'dan Rusya'ya uyarı
NATO'dan Rusya'ya uyarı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması'nı (INF) kurtarmak için 2 Ağustos'a kadar vakti var. Rusya'ya antlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmesi için çağrıda bulunmaya devam ediyoruz. Ancak bu gerçekleşmezse NATO'nun cevap vermesi gerecektir." uyarısında bulundu.
26.06.2019 Dünya
Rus parlamentosu nükleer silah anlaşmasından çekilmeyi onayladı
Rus parlamentosu nükleer silah anlaşmasından çekilmeyi onayladı Parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi, Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilmesini öngören yasa tasarısını kabul etti.
26.06.2019 Dünya
Putin'den kritik hamle! Durduracak!
Putin'den kritik hamle! Durduracak! Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’nın Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması’nın geçerliliğini geçici olarak durdurmasına yönelik yasa tasarısını Duma’ya sunduğunu bildirdi.
30.05.2019 Dünya
Merkel'den Brexit açıklaması
Merkel'den Brexit açıklaması Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına ilişkin "Nasıl bir çıkış olacağı konusunda İngiltere'de bir çözüm bulunmasını ümit ediyorum." dedi.
2.04.2019 Dünya
Rusya'dan ABD'ye uyarı: Sonuçları tahmin edilemez!
Rusya'dan ABD'ye uyarı: Sonuçları tahmin edilemez! Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşmasından (INF) çekilmesinin "sonuçları tahmin edilemeyecek geniş çaplı bir silahlanma yarışına" neden olabileceği uyarısında bulundu.
20.03.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Inf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ınf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.