İncir Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...incir Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
İncir Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...incir Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? İncir kürü çok fazla kişinin tercih ettiği ve tükettiği kürlerden biridir. Hazırlaması kolay olan bu kürün ana malzemesi incirdir. Sindirim sisteminin anında çalışmasını sağlayan incir aç karnına tüketilerek mide enzimini de arttırmaktadır. En faydalı besinlerden biri olan incir ile yapılan kürler vitamin desteği de sağlamaktadır.
17.12.2023 Sağlık
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi... Potasyum, vücut için birçok olumlu katkıları olan önemli bir elementtir. Genellikle hücre içi sıvılarda kendini gösteren potasyumun, vücut dengesinin sağlanması ve iskelet kas sistemine olan desteği nedeniyle insan sağlığına faydası bulunmaktadır. En önemli potasyum kaynağı, besinler yoluyla alınmaktadır. Bu sebeple uzmanlar tarafından potasyum içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
25.01.2024 Sağlık
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi...
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi... Demir, vücut fonksiyonları için çok önemli ve hayati bir element olarak bilinir. Vücut; kas hücresi, kırmızı kan hücresi ve pek çok sayıda enzimi oluşturmak için demire gereksinim duyar. Demir, vücutta üretilmez. Sadece besinler tarafından temin edilir.
12.01.2024 Sağlık
Kolesterolü düzenliyor, kilo kontrolü sağlıyor: Diyet yapanların vazgeçilmezi! Faydaları saymakla bitmiyor
Kolesterolü düzenliyor, kilo kontrolü sağlıyor: Diyet yapanların vazgeçilmezi! Faydaları saymakla bitmiyor Besin değeri açısından oldukça zengin olan ve düşük kalorisiyle diyet yapanların en çok tercih ettiği meyvelerden biri haline gelen incir, içerdiği antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa iyi geliyor. Yaş ve kuru olarak tüketilen incirin faydaları saymakla bitmiyor.
2.08.2023 Sağlık
Kanserin yayılmasını önlüyor! Alzheimer riskini azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor, astım ve bronşit için şifa, cinsel isteği artırıyor...
Kanserin yayılmasını önlüyor! Alzheimer riskini azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor, astım ve bronşit için şifa, cinsel isteği artırıyor... Yaz aylarının değişmez meyvesi incir hem taze hem de kuru olarak tüketiliyor. Ancak tükettiğimiz kuru incirin sayısız faydası olduğunu biliyor muydunuz? Adeta enerji deposu olan kuru incir, bronşite iyi gelir, alzheimer hastalığına yakalanmayı önler, kalpte yağlanmanın önüne geçer, kalp damar sistemini korur, çeşitli kanser tiplerinin vücuda yayılmasının önüne geçer, bağışıklığa destek verir, kemik erimesini önlemeye yardımcı olur, astım hastalığının mucizevi ilacıdır, cilde faydalıdır ayrıca cinsel isteği de artırıyor. İşte kuru incir bilinmeyen faydaları...
6.06.2022 Sağlık
Kabuğunu sakın soymayın! İnciri kabuğuyla birlikte yerseniz…
Kabuğunu sakın soymayın! İnciri kabuğuyla birlikte yerseniz… Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile liften zengin olan incir tam bir şifa deposu. Antioksidan kapasitesi yüksek bir meyve olan ve sağlığımız üzerinde oldukça önemli faydalar sağlayan incir aynı zamanda düşük kaloriye de sahip. Öyle ki bir adet incir sadece 30 kalori içeriyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Uzunoğlu, gün içerisinde tüketeceğiniz 2 adet incirin günlük bir porsiyon meyve ihtiyacınızı karşıladığını belirterek, “Ancak unutulmamalı ki incir düşük kalorili olsa da yüksek miktarda karbonhidrat içeriyor. Bu nedenle diyabet hastalarının kan şekerini kontrol altında tutmaları için 1-2 adet incirin yanında 2 adet ceviz veya 10 adet çiğ badem tüketmeleri çok önemli” diyor.
8.08.2021 Sağlık
Meyve tabaklarında saklı gizli tehlikeler!
Meyve tabaklarında saklı gizli tehlikeler! Mürdüm eriği, dut, şeftali, üzüm, kiraz ve diğerleri… Birbirinden lezzetli yaz meyveleri sıcak yaz günlerinde gerek tatları, soğuk ve bol sulu yapılarıyla, gerekse görünüşleriyle iştah kabartıyor. Ancak dikkat! Yaz aylarıyla birlikte öğünlerimizde çok daha fazla yer alabilen, öyle ki öğlen ya da akşam öğünlerinde sebze ve etin yerine tüketilebilen kocaman meyve tabakları faydadan çok zarar verebilir.
19.06.2021 Sağlık
Sağlıklı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapımı
Sağlıklı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapımı Yaz aylarının vazgeçilmez besini dondurma, içeriğinde bulunan kalsiyum, potasyum, demir ve çinko gibi çok sayıda mineralle oldukça sağlıklı bir besin kaynağı. Ancak dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Uzmanlar, paketli dondurmada yer alan katkı maddeleri konusunda uyarıyor. Evde sağlıklı bir dondurma yapmanın mümkün olduğunu belirten Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, yaz aylarında rahatlıkla tüketilebilecek dondurma tarifini paylaştı.
22.07.2020 Sağlık
Kuru incirin bilinmeyen faydaları! Saymakla bitmiyor
Kuru incirin bilinmeyen faydaları! Saymakla bitmiyor Aydın’ın milli meyvesi kuru incirin faydaları saymakla bitmiyor. Dolaşım sistemi rahatsızlıklarını önlemeden vücut direncini arttırmasına kadar pek çok faydası bulunan kuru incirin gribe karşı kalkan olarak da tüketildiği belirtildi.
20.12.2019 Sağlık
AYTO Başkanı Ülken: İncirden elinizi çekin
AYTO Başkanı Ülken: İncirden elinizi çekin Prof. Dr. Canan Karatay'ın dün söylediği "Fazla incir tüketmek öldürür" sözü tepki çekti. Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, “İncirden elinizi ve dilinizi çekin. Yaptığı açıklamalar bilim çevreleri tarafından tartışılan Canan Karatay’ın bir ilçemizde misafir edildiği bir ortamda incirin fazlası öldürebilir açıklamasını şiddetle kınıyoruz." dedi.
29.03.2016 Ekonomi
Kuru incirde hidrojen peroksit iddiası
Kuru incirde hidrojen peroksit iddiası Aydın Tabip Odası ve Aydın Ticaret Borsası Başkanları, kalitesiz kuru incirlerin merdiven altı işletmelerde hidrojen peroksit kullanılarak albenili hale getirilmeye çalışıldığını belirtti
16.11.2015 Ekonomi
Açlığa tarçın susuzluğa hibiskus çayı!
Açlığa tarçın susuzluğa hibiskus çayı! Ramazan ayının sıcak ve uzun günlere denk gelmesi nedeniyle yeme içme konusunda daha dikkatli olmak gerekiyor...
20.06.2015 Arşiv
Hücrelerin yenilenmesi için...
Hücrelerin yenilenmesi için... Kış aylarının koruyucu kalkanı kuru incirin faydaları saymakla bitmiyor...
22.12.2014 Sağlık
Aşurenin faydaları!
Aşurenin faydaları! Her yıl Muharrem ayında yapılan aşure vitamin ve mineral deposu olduğundan çocuklar ve enerji ihtiyacı olanlar için önemli bir besin kaynağı.
16.11.2014 Sağlık