İmplant diş tedavisi ne kadar sürer?
İmplant diş tedavisi ne kadar sürer? Diş Hekimi Dr. Dt. Aysun Coşkun, implant tedavisi hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
9.12.2021 Sağlık
Diş tedavisinde korkunç son! Vida beynine saplandı, doktor hastaneye bırakıp kaçtı
Diş tedavisinde korkunç son! Vida beynine saplandı, doktor hastaneye bırakıp kaçtı Bursa'da bir vatandaşın sızı yapan dişlerinin tedavisi için gittiği özel bir klinikte implant tedavisi başlatıldı. Doktor çeneye yerleştirecek vidayı zorlayınca vida çene kemiğini delip hastanın beynine saplandı. Hastaneye kaldırılan vatandaş saatler süren ameliyat sonrası hayata tekrar döndü.
21.04.2024 Gündem
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu!
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu! Antalya'da kronik böbrek yetmezliği hastası diş hekimi Zeynep Şengün (42), 17 yıllık eşi Alperen Şengün'ün (43) bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Eşine can olan Alperen Şengün, "Hiç düşünmeden böbreğimi verdim. Evlilik iyi günde, kötü günde beraber olmak demek" dedi.
27.03.2024 Gündem
Oruca niyet ettikten sonra diş fırçalanır mı? Diş fırçalamak ( Dişçiye gitmek, implant yaptırmak) orucu bozar mı?
Oruca niyet ettikten sonra diş fırçalanır mı? Diş fırçalamak ( Dişçiye gitmek, implant yaptırmak) orucu bozar mı? Ramazan ayında diş tedavisine devam edecek olan vatandaşlar diş fırçalamanın orucu bozup bozmayacağı hakkında araştırmalar başladı. İmplant tedavisi, diş iğnesi gibi işlemlerin oruç ibadetine zarar verip vermeyeceği de Diyanet tarafından cevaplandı. Peki oruca niyet ettikten sonra diş fırçalanır mı? Diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte detaylar...
6.03.2024 Dini Bilgiler
Ünlü söz yazarı Mehmet Yüzüak ölümden döndü! "Dişlerim elimde geziyorum"
Ünlü söz yazarı Mehmet Yüzüak ölümden döndü! "Dişlerim elimde geziyorum" Ünlü söz yazarı Mehmet Yüzüak, diş tedavisi için gittiği klinikte ölümden döndü. Çenesi kırılan Yüzüak, hastaneye kaldırıldı. Kanal D Haber'e konuşan müzisyen, diş hekiminden şikayetçi oldu. Yüzüak, "Dişlerim elimde geziyorum. Hakkımı arayacağım. İki dişim için gitmiştim. Bana 9 tane implant takmış. 9 implantı ben nasıl taşırım 73 yaşındaki bir adam beyin kanaması geçirir. Meğerse benim çene kemiğim kırıkmış. 6 tanesini alamıyoruz. Atom bombası taşıyorum ağzımda." diye konuştu. Öte yandan İstanbul Diş Hekimleri Odası diş hekimine kınama cezası verdi.
17.10.2023 Yaşam
Dikişsiz implantın normal implanta göre avantajları nelerdir?
Dikişsiz implantın normal implanta göre avantajları nelerdir? Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş, dikişsiz implant tedavisi nedir, nasıl uygulanır, avantajları nelerdir sizler için anlattı.
8.08.2022 Sağlık
Güzel bir gülüşe sahip olmak için hangi işlemler tercih edilebilir?
Güzel bir gülüşe sahip olmak için hangi işlemler tercih edilebilir? Ortodonti Uzmanı Diş Hekimi Dr. Pınar Ünlü Kutay ortodonti tedavisi ile güzel bir gülüşe sahip olmak için yapılan uygulamaları sizler için anlatıyor.
11.05.2022 Sağlık
İmplant tedavisi bir günde yapılabilir mi?
İmplant tedavisi bir günde yapılabilir mi? Diş Hekimi Dt. Şahin Durmuş, bir günde implant tedavisi hangi durumlarda kimler için uygundur sizler için anlattı.
16.02.2022 Sağlık
Meme kanserinde artık meme kaybı yaşanmıyor!
Meme kanserinde artık meme kaybı yaşanmıyor! Her 8 kadından birinde görülen meme kanseri, kanser türleri arasında, tedaviye en iyi cevap veren kanserlerden biri. Tıp biliminin gelişimiyle birlikte, hali hazırda var olan yöntemlerden daha güçlü ve avantajlı olan birçok yöntem, meme cerrahisinde de uygulanıyor. Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Yetkin meme kanserinde tedavisi ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi ve uygulanan tedavi yöntemlerini anlattı.
1.02.2022 Sağlık
Sağlık turizminde Türkiye’ye talep artıyor
Sağlık turizminde Türkiye’ye talep artıyor Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2021 yılında Türkiye 1 milyon civarında yabancı hastayı ağırladı. 2023’te ise 1,5 milyon hasta ve 10 milyar dolar gelir öngörülüyor. Sağlık turizminin bileşenlerinden ağız ve diş sağlığında ise Türkiye gün geçtikçe değer kazanıyor, yabancıların tedavi talepleri artıyor.
1.02.2022 Sağlık
Estetik bir gülüş için turizm akımı!
Estetik bir gülüş için turizm akımı! IstaDental Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Türkiye’nin estetik gülüş turizminde en fazla tercih edilen ülkelerinden biri olduğunu belirtti.
30.12.2021 Sağlık
''İmplant tedavisi en çok tercih edilen çözümler arasında”
''İmplant tedavisi en çok tercih edilen çözümler arasında” Diş sağlığı problemlerinde tercih edilen yöntemlerden birinin implant tedavisi olduğunu söyleyen Dt. Deniz Işık Ada, “Kemik erimesi ve diş kaybı sorunlarında implant tedavisi en çok tercih edilen çözümler arasında yer alıyor” dedi.
21.09.2021 Sağlık
Gülüş estetiğine ilişkin açıklama
Gülüş estetiğine ilişkin açıklama Protetik Diş Tedavisi Bölümü'nden Uzm. Dr. Halenur Bilir, "Gülüşünden memnun olmayanlar için en ideal gülüş artık kişiye özel olarak tasarlanıyor. Gülüş estetiğinde hastanın yaşı, mesleği, cinsiyeti, yüz ve çene yapısı da göz önünde bulunduruluyor." ifadelerini kullandı.
11.08.2021 Sağlık
'Gülüş tasarımında öncelikle diş eti sağlığı ve estetiği sağlanmalı'
'Gülüş tasarımında öncelikle diş eti sağlığı ve estetiği sağlanmalı' Dr. Hatice Kübra Köse, "Gülüş tasarımında öncelikle diş eti sağlığı ve estetiği sağlanmalı. Çünkü güzel bir gülümseme için 'pembe estetik' olarak da bilinen diş eti estetiği oldukça önemlidir. Bu nedenle gülüş tasarımına, diş eti tedavisiyle ve seviyeleme işlemleriyle başlanır" dedi.
17.07.2021 Sağlık
İhmal etmeyin! Çene kemiği erimesine neden oluyor!
İhmal etmeyin! Çene kemiği erimesine neden oluyor! Uzmanlar, diş etlerinde iltihaplanma ve kanama gibi problemlerin ihmal edilmesi sonucu ortaya çıkan çene kemiği erimesine karşı uyarıyor. İltihabi hastalıkların uzun dönem tedavi edilmemesinin kemik dokusunu olumsuz etkilediğini belirten Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın çene kemiği erimesinde uygulanan tedavi yöntemlerini anlattı. Peki, Çene kemiği erimesi nedir? Çene kemiği erimesinin tedavisi mümkün mü? Çene kemiği erimesi nasıl tedavi edilir? İşte detaylar...
30.04.2021 Sağlık
Kadir Çöpdemir: Virüsten korkuyorum
Kadir Çöpdemir: Virüsten korkuyorum Diş tedavisi için İstanbul'a gelen oyuncu Kadir Çöpdemir, "Bodrum'a taşındım, virüsten korkuyorum" dedi.
21.04.2021 Magazin
Kritik uyarı! ‘Tıkanıklık’ deyip geçmeyin
Kritik uyarı! ‘Tıkanıklık’ deyip geçmeyin Kulak temizliği sonrası, tıkanıklık olmasının normal olmadığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mustafa Çelik, “Kulak tıkanıklıklarına karşı dikkatli olunması gerekir. Bu tür durumlarda mutlaka bir hekime başvurun” dedi.
4.03.2021 Sağlık
Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde dental implant tedavisi
Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde dental implant tedavisi Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde ilk dental implant tedavisi uygulanmaya başlandı. Dt. Suat Önal, tedavinin özel merkezlere göre yüzde 60 daha ekonomik şartlarda yapıldığını belirterek, "Halkımızdan çok talep alıyorduk. Bunu başlatarak halkımızın daha ekonomik şartlarda implant tedavisini yapmasını sağladık" dedi.
18.02.2021 Sağlık
İmplant tedavisi hakkında merak edilenler
İmplant tedavisi hakkında merak edilenler Dental implantlar yedek diş kökleridir. İmplantlar, doğal dişlerinize uyacak şekilde yapılan sabit (kalıcı) veya çıkarılabilir yedek dişler için güçlü bir temel sağlar.
11.12.2020 Sağlık
Çene kemiği erimesinde alternatif yöntem!
Çene kemiği erimesinde alternatif yöntem! Çene kemiğinde erimeler olan bireyler, diş tedavisi konusunda ciddi sorunlarla karşılaşabiliyor. Zigoma İmplantı (elmacık kemiği) yöntemi sayesinde çene kemiğinde erime sorunu saptanan hastaların diş tedavileri problemsiz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı, Prof. Dr. Serhat Yalçın, çene kemiği erimesi ve tedavi yöntemlerini anlattı.
20.11.2020 Sağlık
'Diş implantı, hayat kalitesini artırıyor'
'Diş implantı, hayat kalitesini artırıyor' Diş Hekimi Mehmet Güçlü, ''İmplant tedavisinin diğer tedavilere avantajı; komşu dişlere zarar verilmez. Yani komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. İmplant diş kök görevi görür ve doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz’’ dedi.
29.08.2020 Sağlık
Sinüzit nedir? Belirtileri nelerdir?
Sinüzit nedir? Belirtileri nelerdir? Op.Dr. Bahadır Baykal, sinüzit belirtileri hakkında bilgi verdi ve 'Siz kendiniz bile sinüzit tanısını koyabilirsiniz. 10 günden fazla süren burun akıntınız, baş ağrınız varsa sinüzit olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ama doğru tedavi için mutlaka Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanına gitmeniz gerekir.' açıklamasında bulundu.
15.04.2020 Sağlık
Devlet Hastanelerinde implant yapılıyor mu? SGK diş tedavisi ve implant ücretlerini karşılıyor mu? 2020 SGK diş tedavisi uygulamaları neler?
Devlet Hastanelerinde implant yapılıyor mu? SGK diş tedavisi ve implant ücretlerini karşılıyor mu? 2020 SGK diş tedavisi uygulamaları neler? Teknolojinin gelişmesiyle birlikte diş hastalıklarının tedavisinde de yeni yöntemler geliştirilmeye başlandı. Son dönemlerde ise ki kemik içi implant uygulamaları tercih edilen bir tedavi yöntemi. Devlet üniversitelerine bağlı hastaneler ve diş hekimliği fakültelerinde gerçekleştirilecek implant tedavilerinin ise SGK tarafından karşılanıp karşılanmayacağı merak ediliyor. Peki Devlet Hastanelerinde implant yapılıyor mu? SGK diş tedavisi ve implant ücretlerini karşılıyor mu? 2020 SGK diş tedavisi uygulamaları neler? İşte detaylar…
14.02.2020 Çalışan Hakları
Sinüzit belirtilerine dikkat!
Sinüzit belirtilerine dikkat! Op.Dr. Bahadır Baykal, sinüzit belirtileri hakkında bilgi verdi.
15.01.2020 Sağlık
İmplant sonrası diş bakımına dikkat
İmplant sonrası diş bakımına dikkat Diş Hekimi Yalçın Genç, implant sonrası diş bakımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
8.01.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri