Kolon kanserinde 10 risk faktörüne dikkat!
Kolon kanserinde 10 risk faktörüne dikkat! Dünyada her yıl 2 milyon, ülkemizde de yaklaşık 20 bin kişi kolon kanseri tanısı alıyor. En sık görülen kanserler arasında yer alan kolon kanseri, hatalı beslenme alışkanlıklarının ve obezitenin giderek yaygınlaşmasıyla birlikte 50 yaş altındaki kişilerde giderek artıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Oğuz Önder kolon kanseri riskini artıran 10 etkeni anlattı.
1.03.2022 Sağlık
Hamile kalmayı zorlaştıran durumlara dikkat!
Hamile kalmayı zorlaştıran durumlara dikkat! Çoğu kadının hamilelik yolculuğu farklıdır. Genel sağlık durumunuz hamile kalıp kalmayacağınızı ve bunun kolay mı yoksa zor mu olacağını etkileyebilir. Yaş ve sağlık durumunun yanında hem kadının hem de hem de erkeğin sağlık durumuna ilişkin birçok faktör gebelik şansını etkiler. Adetin düzenli olmasının yanı sıra korunmadığı halde gebeliğin oluşmaması nedeniyle pek çok kadın 'Neden hamile kalamıyorum?' sorusunu sıklıkla kendine sorar. Hamilelik oluşumunu engelleyen birçok faktörün olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer kilo ve yaş gibi faktörlerin hamilelik oluşumunu geciktirebileceğini belirtiyor. İşte hamileliği engelleyen durumlar ve dikkat edilmesi gerekenler...
16.06.2021 Sağlık
'Romatoloji hastaları pandemide ilaçlarını bırakmamalı'
'Romatoloji hastaları pandemide ilaçlarını bırakmamalı' Ankara'da Romatoloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Umut Kalyoncu, pandemi döneminde romatolojik hastalığa (romatizmal iltihabi hastalıklar ve kas iskelet sistemi hastalıklar) sahip olanların daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Romatolojik hastalığı olanlar pandemi döneminde ilaçlarını bırakmamalıdır. İlaçları kestikleri zaman hastalık daha da kötüleşiyor, hastalıkları alevlendikten sonra koronavirüs gibi enfeksiyonlara yakalanma riski artıyor" dedi.
23.04.2021 Sağlık
THY'nin pilot ilanına yoğun ilgi
THY'nin pilot ilanına yoğun ilgi Türk Hava Yolları'nın (THY) kendi pilotunu yetiştirdiği Uçuş Akademesi'ne üniversite mezunlarının pilot olmak için başvuruları dünden itibaren başladı. 29 Ağustos 2019 saat 15.00’a kadar yayında kalacak olan yetiştirilmek üzere ikinci pilot aday adayı ilanı üniversite mezunlarından yoğun ilgi görüyor. THY başvuruları kabul edilmeyecek sağlık şartlarını da detaylı açıkladı.
11.06.2019 Ekonomi
Yüksek ateşli enfeksiyonlara dikkat
Yüksek ateşli enfeksiyonlara dikkat Prof.Dr. Bülent Berker, yüksek ateşli enfeksiyonların erkeklerde kısırlığa neden olabildiğini söyledi.
21.01.2019 Sağlık
Erkeklerde kısırlık problemi
Erkeklerde kısırlık problemi Dr. Bülent Berker çiftlerin yüzde 40-45 inde infertilite nedenin erkeklere ait olduğunu ifade ederek “Sperme ait bozukluklar, spermde sayı ve hareket azlığı, şekil bozukluğu sık görülen nedenler arasında yer alır” dedi.
15.01.2019 Sağlık
Burun tıkanıklığının 6 nedeni
Burun tıkanıklığının 6 nedeni Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç.Dr. Elif Aksoy burun tıkanıklığına neden olan 6 etkeni anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
1.12.2018 Sağlık
ŞOK! Yüksek ateşli enfeksiyonlar...
ŞOK! Yüksek ateşli enfeksiyonlar... Prof.Dr. Bülent Berker, yüksek ateşli enfeksiyonların erkekler de kısırlığa neden olabildiğini söyledi.
22.08.2018 Sağlık
Dişlerinizin tamamını kaybedebilirsiniz!
Dişlerinizin tamamını kaybedebilirsiniz! Sigaranın hayata ve sağlığa olan olumsuz etkileri, kanser, akciğer ve kalp hastalıklarıyla sınırlı değil...
14.05.2015 Sağlık
Diyabetliler diş sağlığına dikkat!
Diyabetliler diş sağlığına dikkat! Diş ve çene cerrahisi uzmanı doktor Nihat Tanfer, kontrol altında tutulamayan şeker hastalığının ağızda iltihabi hastalıklara ve mantar enfeksiyonları ile diş kayıplarına yol açabileceğini bildirdi...
2.09.2011 Sağlık
Romatizmanın  çaresi var
Romatizmanın çaresi var Bağışıklık sisteminin uygunsuz çalışması sonucu gelişen romatizmal hastalıklar için Romatoloğa görünmeden karar vermeyin
7.09.2007 Sağlık
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin Uçak yolculuklarında sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri, kulakta basınç sorunu. Uçuş sırasındaki hızlı irtifa değişimlerinin orta kulakta basınç sorununa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özcan Öztürk, “Uçuşlarda kulakta tıkanma, ağrı ve çınlamanın yanı sıra işitme kaybı ve kulak zarının delinmesine kadar varan sorunlar görülebiliyor. Özellikle iniş sırasında bazı egzersizler yaparak basınca karşı önlem almak mümkün” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Diş İltihabı Nasıl Geçer? Diş İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş İltihabı Nasıl Geçer? Diş İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ağız ve diş bakımlarının düzenli olarak yapılmaması durumunda sıklıkla diş iltihabı gibi hastalıklar görülmektedir. Bununla beraber eksik ve dengesiz beslenme ya da belirli hastalıklarda diş iltihabına neden olan sebepler arasında yer almaktadır.
1.01.2024 Sağlık
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimalar, artan sıcaklıklarda ev, iş yeri ve araçlarda daha uzun süre kullanılmaya başlandı. Ancak klimaların düşük sıcaklıklarda, uzun süre ve kontrolsüz kullanılması ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor.
21.07.2023 Yaşam
Asya kaplanı sineği kabusu! Tam bir enfeksiyon taşıyıcı: Kanama, şok ve ölüm
Asya kaplanı sineği kabusu! Tam bir enfeksiyon taşıyıcı: Kanama, şok ve ölüm Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek artışı paniğe neden oldu. Asya kaplanı sineği ısırıklarından şikâyet edenler ise kızarıklık, kaşıntı, şişlik, ağrı, yanma gibi belirtiler nedeniyle hastanelere koşuyor. Prof. Dr. Fatma Nurhayat Saydam, bu tür ile diğer sinekler arasındaki farkları anlatarak, neden olduğu hastalıkları bir bir sıraladı.
17.07.2023 Sağlık
Türkiye’de her 4 kişiden 1’inde alerjik hastalık görülüyor
Türkiye’de her 4 kişiden 1’inde alerjik hastalık görülüyor Baharın gelmesiyle birlikte alerjik hastalıkların daha fazla görüldüğünü belirten Göğüs Hastalıkları ve Alerjik Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “Türkiye’de her 4 kişiden 1’inde alerjik hastalık bulunmaktadır. Toplumun yaklaşık yüzde 20 ila 40’ı alerjik nezleye sahiptir. Saman nezlesi olan kişilerin yüzde 30 ila 50’sinde astım hastalığı görülmektedir. Alerjik nezle düzenli tedavi edilmezse, kronik astıma dönebilir. Sık olarak orta kulak iltihabı ile kronik sinüzit yapabilir” dedi.
17.04.2023 Sağlık
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ağız kokusu sosyal hayatı etkileyen bir durum olarak karşımıza çıkar. Tek başına bir sağlık sorunu olmasa da altında yatan farklı problemler olabilir.
24.03.2023 Sağlık
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır?
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık, solunum yoluyla bulaşan bir çocuk hastalığıdır. Zatürre ve menenjit gibi hastalıkllara neden olabilen kızamık, çocukluk döneminde aşısı yapılmadığı takdirde yetişkinlikte de görülebilir. Son dönemde yaşanan kızamık vakalarındaki artış sonrası vatandaşlar da "kızamık belirtileri nelerdir, kızamık aşısı ne zaman yapılmalıdır" sorularına yanıt aramaya başladı. Diğer adı Rubeola olan kızamık ne zaman ortaya çıkmıştır? İşte detaylar...
1.02.2023 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Prof Şener'den Strep A bakterisi uyarısı! 'Ölümcül olabilir'
Bilim Kurulu Üyesi Prof Şener'den Strep A bakterisi uyarısı! 'Ölümcül olabilir' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Strep A bakterisine bağlı olarak antibiyotiksiz iyileşme döneminde enfeksiyon sonrası çocuklarda kalp zarı iltihabı, kalp iltihabı, eklem iltihabı ve böbrek iltihabı görülebildiğini belirtti. Prof. Dr. Alper Şener, bu yüzden Strep A bakterisi görülen çocuklarda antibiyotik tedavisinin şart olduğuna dikkat çekti.
30.01.2023 Gündem
Tansiyon, diyabet ve obeziteye karşı savaşıyor! İşte ödemden eser bırakmayan mucize besin
Tansiyon, diyabet ve obeziteye karşı savaşıyor! İşte ödemden eser bırakmayan mucize besin Tansiyonu düşürüyor, bağışıklığı güçlendiriyor. C vitamini açısından çok zengin, tiamin, riboflavin ve niasin gibi B grubu vitamin içeriği bakımından da oldukça zengin. Uzun süre tok tutan bu besin, güçlü bir kalsiyum kaynağıdır. Kabızlığı önlüyor, karaciğer hastalıkları, diyabet ve obezite gibi hastalıklara karşı da koruma sağlıyor.
26.01.2023 Sağlık
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor Koronavirüs pandemisi ve maymun çiçeği kabusu sonrası korkutan salgın haberleri gelmeye devam ediyor. Üç virüs birleşti, İngiltere’de yeni bir kabus daha baş gösterdi. Ülkede Strep A enfeskiyonu vakaları artarken, bir ilkokul öğrencisinin hastalığa yenik düşmesi ile ölü sayısı 8'e yükseldi. Yetkililerden art arda uyarılar gelirken, son dönemde solunum yollarında 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen bir salgın da patladı. Uzmanlar insan vücudunu sarsan bu virüsle ilgili ‘ölümcül’ açıklaması yaptı.
6.12.2022 Dünya
Yeni salgın paniği! Türkiye'de ilk kez tespit edildi
Yeni salgın paniği! Türkiye'de ilk kez tespit edildi Zaman zamana kırsal bölgelerde kene kaynaklı hastalık ve ölümler gündeme gelirken, kene kaynaklı yeni bir bakterinin ilk kez Türkiye’de de tespit edildiği duyuruldu.
9.09.2022 Gündem
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün 'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022 Sağlık
Diyabet hastaları dikkat! Kan şekeri kontrolünü sağlıyor, mutlaka beslenmenizde tercih edin...
Diyabet hastaları dikkat! Kan şekeri kontrolünü sağlıyor, mutlaka beslenmenizde tercih edin... Dünyada milyonlarca insanın yaşamını olumsuz etkileyen diyabet, obezite sıklığına paralel olarak artış gösteriyor. Tip 1 ve Tip 2’nin en sık rastlanan diyabet türleri olduğunu belirten Öğretim Görevlisi Funda Tuncer, genellikle yüksek enerji alımı ve fast food türü besinlerin ağırlıklı olarak bulunduğu batı tarzı beslenme modelleri ile birlikte hareketsiz yaşamın diyabet gelişiminin birincil nedeni olduğunu ifade ediyor. Tuncer, tıpkı sağlıklı bireyler gibi diyabet hastalığına sahip bireylerin de yeterli ve dengeli beslenmeyi günlük yaşamlarına uyarlamaları gerektiğini vurguluyor. Tuncer, diyabetli bireylerin meyve suyu yerine meyveyi, lif içeriği yüksek olan tam tahıl, sebze ve kurubaklagilleri tüketmelerini tavsiye ediyor.
13.06.2022 Sağlık
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emel Örün, anne sütünün bebek ve anne için önemine değinerek, "Anne sütü ile beslenen bebekler mama ile beslenen bebeklere göre bazı hastalıklara daha az yakalanma riski taşır. Emziren annede yumurtalık kanseri, meme kanseri riski azdır. Emzirmek anneyi kemik erimesinden korur" dedi.
30.05.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri