Ilo

Ilo

Son dakika ILO haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ILO ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ILO haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ilo

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ılo gelişmeleri de dahil olmak üzere 99 ılo haberi bulunmuştur. Tüm ılo haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışanın ‘sözünün kesilmesi’ mobbing
Çalışanın ‘sözünün kesilmesi’ mobbing Çalışma yaşamında şiddet ve tacizin önlenmesine ilişkin rehber hazırlayan ILO Türkiye Ofisi, çalışana anlamsız işler verilmesi, yapılan işin sürekli eleştirilmesi, sözlerinin kesilmesinin mobbing sayıldığını belirterek, bu davranışlara uğrayanların haklı fesih ve tazminat hakkı olduğunu kaydetti.
1.12.2022 Çalışma Hayatı
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! İşveren sözleşme nedeniyle kıdem tazminatından sorumlu!
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! İşveren sözleşme nedeniyle kıdem tazminatından sorumlu! Özel okul öğretmenlerinin sözleşmeleri belirli süreli yapılıyor. En az 1 yıllık yapılan sözleşmenin yenilenmemesiyle birlikte kıdem tazminatı ödenip ödenmeyeceği konusunda pek çok kişinin aklında soru işaretleri bulunuyor. Sözleşme 1 yıllık olsa da işveren okulun sözleşmeyi yenilememesini haklı bir neden dayandırmak zorunda. Hürriyet yazarı Ahmet Karabıyık, özel okul öğretmenlerinin kıdem tazminatı hakları ve işe iade hakkı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
24.08.2021 Memur
Bakan Bilgin: İnsan odaklı yaklaşım, tüm ülkelere ışık tutacak
Bakan Bilgin: İnsan odaklı yaklaşım, tüm ülkelere ışık tutacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Covid-19 Sürecinde Çalışma Dünyası Raporu' ve Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) Yüzyıl Beyannamesi'nde vurgulanan insan odaklı yaklaşım, salgının dünyada yol açtığı krizden çıkışta tüm ülkelere ışık tutacaktır" dedi.
8.06.2021 Siyaset
Bakan Bilgin: Sosyal koruma kalkanından 19 milyon insan istifade etti
Bakan Bilgin: Sosyal koruma kalkanından 19 milyon insan istifade etti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kısa çalışma ödeneği gibi birçok destekle 'sosyal koruma kalkanı' adı altında destekle doğrudan doğruya çalışma hayatıyla ilgili 55 milyar lira destek ortaya koyduk. Bu 55 milyar destekten yaklaşık 19 milyon insan istifade etti. Bu çok önemli bir destektir" dedi.
7.06.2021 Ekonomi
Zam görüşmeleri ile ilgili flaş gelişme! Resmen duyurdular...
Zam görüşmeleri ile ilgili flaş gelişme! Resmen duyurdular... Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren zam görüşmeleri ile ilgili flaş gelişme. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan duyurdu. Kamu işçisinin zam görüşmelerini Hak-İş ve Türk-İş, birlikte yürütecek. Arslan "İki konfederasyonun heyetleri üç kez bir araya geldi. İnşallah bu birlikteliğimizi başarılı bir toplu iş sözleşmesiyle taçlandırmak istiyoruz. Kısa çalışma ödeneğini hak edemeyenler için planlanan bir şeyin, genele şamil edilmesi haksız bir uygulama. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamadığı için 2 milyon 470 bin kişinin ücretsiz izine çıkarılması mantığa aykırı" dedi.
30.03.2021 Çalışan Hakları
Çalışanlara kötü haber! Ücretler düştü
Çalışanlara kötü haber! Ücretler düştü Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Alınan ücretlerde düşüş yaşandı. Koronanavirüs en fazla çalışma hayatını olumsuz etkiledi. Yayınlanan rapor tüm gerçeği ortaya çıkardı. Pandemiden en fazla kadınlar ve düşük ücretle çalışan işçiler etkileniyor. Tüm gruplarda ortalama ücret kaybının yüzde 6.5 seviyesinde olacağı tahmin edilirken verilen ücret destekleri bu miktarın yüzde 40’ını telafi ediyor.
14.12.2020 Ekonomi
Korona ilk önce kadın çalışanları vurdu!
Korona ilk önce kadın çalışanları vurdu! Kadınların çalışma hayatında yer alabilmesi için devlet tarafından bazı destekler sağlansa da pandemi döneminde işinden olanların çoğunu kadınlar oluşturdu. Kadın çalışan sayısı 2000 yılının da altına düştü. 20 yılda elde edilen tüm kazanımlar korona virüs salgını ile birlikte yerle bir oldu.
27.11.2020 Çalışma Hayatı
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü tarihçesi nedir, neden 5 Ekim’de kutlanır? 5 ekim dünya öğretmenler günü mesajları…
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü tarihçesi nedir, neden 5 Ekim’de kutlanır? 5 ekim dünya öğretmenler günü mesajları… Türkiye’de 24 Kasım’da kutlanan öğretmenler günü, dünya genelinde 5 Ekim’de kutlanıyor. UNESCO'nun önerdiği bu tarih, 1966 yılında Paris'te yapılan Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı'nın bitiminde UNESCO temsilcileriyle ILO'nun, Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi anlaşmasını kabul etmeleriyle her yıl kutlanır hale geldi. Peki, Türkiye neden öğretmenler gününü 24 Kasım’da kutluyor? Dünya öğretmenler günü neden 5 Ekim'de kutlanır? 5 Ekim Dünya Öğretmenler günü tarihçesi nedir, nasıl ortaya çıktı?
5.10.2020 Gündem
Koronavirüs krizi 195 milyon kişinin işini kaybetmesini  tetikleyebilir
Koronavirüs krizi 195 milyon kişinin işini kaybetmesini tetikleyebilir Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) krizinin 2020'nin ikinci çeyreğinde küresel olarak çalışma saatlerinin yüzde 6,7'sini ortadan kaldırmasının beklendiğini, bunun da 195 milyon kişinin tam zamanlı işini kaybetmesi anlamına geleceğini bildirdi.
7.04.2020 Dünya
Uluslararası Çalışma Örgütü: 25 milyon kişi işini kaybedebilir
Uluslararası Çalışma Örgütü: 25 milyon kişi işini kaybedebilir Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 25 milyon kişinin işini kaybedebileceğini duyurdu.
18.03.2020 Dünya
Dünya Öğretmenler Günü neden 5 Ekim’de kutlanıyor?
Dünya Öğretmenler Günü neden 5 Ekim’de kutlanıyor? 1994 Birleşmiş Milletlerin Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından kabul edilen Dünya Öğretmenler Günü neden 5 Ekimde kutlanıyor? Türkiye’de öğretmenler günü neden 24 Kasım’da kutlanıyor?
5.10.2019 Eğitim
Dünyada çalışanların yüzde 10’u tüm ücretlerin yarısını kazanıyor
Dünyada çalışanların yüzde 10’u tüm ücretlerin yarısını kazanıyor Dünyada en iyi ücret düzeyinde çalışan yüzde 10’luk kesim, küresel olarak tüm çalışanlara ödenen ücretlerin yüzde 48,9’unu alıyor.
4.07.2019 Ekonomi
Kamu işçileri için zam pazarlığı...
Kamu işçileri için zam pazarlığı... Kamu İşçileri Toplu Sözleşme Süreci bu hafta başlıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk ile Türk-İş Genel Başkanı Atalay, kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçinin zam oranının belirleneceği Toplu İş Sözleşmeleriyle ilgili bir araya geldi.
17.06.2019 Çalışma Hayatı
ILO "işin geleceği" gündemiyle toplanacak
ILO "işin geleceği" gündemiyle toplanacak ILO'nun bu yıl 108'incisini düzenleneceği Uluslararası Çalışma Konferansı'nda gündem "işin geleceği" olaca. Türkiye'yi de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın temsil edeceği konferansa, hükümeti temsilen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türk-İş, ve TİSK katılacak.
8.06.2019 Dünya
Bakan Selçuk: Çalışma hayatında yapılamaz denilen reformları yaptık
Bakan Selçuk: Çalışma hayatında yapılamaz denilen reformları yaptık Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Son 10 yılda aktif iş gücü programlarımızdan 3 milyon 300 bini aşkın kişi yararlanmış durumda." dedi.
23.05.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedeflerimize yürümeye devam ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedeflerimize yürümeye devam ediyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Küresel ekonomide en sert fırtınaların estiği dönemlerde dahi biz, dimdik ayakta durmayı başardık. Maruz kaldığımız ekonomik saldırılara rağmen hedeflerimize yürümeye devam ediyoruz. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 devletinden biri yapacağız." dedi.
23.05.2019 Siyaset
12. Çalışma Meclisi yarın toplanıyor!
12. Çalışma Meclisi yarın toplanıyor! İşçi, işveren ve çalışma hayatının tüm paydaşları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un çağrısı ile toplanıyor. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Türkiye tarihinin bu alanda 12.toplantısı olacak.
23.05.2019 Çalışma Hayatı
BM ve Japonya'dan Moro'ya proje
BM ve Japonya'dan Moro'ya proje BM'ye bağlı örgütler ve Japonya, Filipinler'in güneyinde tarım ve su ikmali projeleri gerçekleştirecek.
7.03.2019 Dünya
Çocuklarda diyabetin 7 önemli sinyali
Çocuklarda diyabetin 7 önemli sinyali Tip 1 diyabet en sık 5-15 yaş grubunda görülse de 1 yaşın altındaki bebeklerde bile ortaya çıkabiliyor. Sinsi ilerleyen tip 2 diyabetin aksine erken dönem belirtiler verebilen tip 1 diyabete, bu sayede zamanında müdahale edilebiliyor. Erken teşhis içinse öncelikle tip 1 diyabetin hangi sinyaller verdiğini bilmek gerekiyor.
6.10.2018 Sağlık
Bakan'dan işsizlik rakamlarıyla ilgili açıklama
Bakan'dan işsizlik rakamlarıyla ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, iş gücü istatistiklerine ilişkin, "İşsizlik oranımız 10,1 olmuş. İstihdam kapasitemizi, istihdam oranlarımızı daha da artıracağız. Bir numaralı gündem maddemiz istihdam." dedi.
18.06.2018 Ekonomi
Bakan açıkladı! Personel alımı bundan sonra...
Bakan açıkladı! Personel alımı bundan sonra... Çalışma ve Soyyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı. Sarıeroğlu, "Yeni dönemde kamuya personel alımı kadrolu işçi şeklinde personel alınacak" dedi. Sarıeroğlu, 2 Haziran'da başlayan vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenleme kapsamında dün itibarıyla 99 bin 124 kişinin başvurduğunu bildirdi
12.06.2018 Ekonomi
152 milyon çocuk okul  yerine çalışmaya gidiyor
152 milyon çocuk okul yerine çalışmaya gidiyor BM Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü’nde çocuk işçi sayısı ve çalışma koşulları endişe uyandırıyor. En fazla çocuk işçi Afrika’dayken, çocuklar en az Arap ülkelerinde iş gücüne katılıyor. Çatışma bölgelerindeki çocuk işçiliği, istikrarlı bölgelere göre yüzde 77 daha fazla...
11.06.2018 Yaşam
Başbakan Yıldırım konuştu
Başbakan Yıldırım konuştu Başbakan Binali Yıldırım İstanbul'daki "Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı"nın açılışında konuştu
29.09.2021 Gündem
"Kıdem tazminatında çözüm adımları birlikte atılacak"
"Kıdem tazminatında çözüm adımları birlikte atılacak" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Herkes şunu bilsin ki kıdem tazminatı konusunda tüm sosyal tarafların değerlendirmeleri, görüşleri masada olacak ve Türkiye bu kıdem tazminatı sorununu çözebilecek adımları hep birlikte atacaktır...
3.06.2016 Ekonomi
AK Parti'nin A takımında 3 kadın
AK Parti'nin A takımında 3 kadın AK Parti'nin "A Takımı" olarak nitelendirilen Merkez Yürütme Kurulunda 3 kadın milletvekili yer aldı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ilo ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ılo haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.