Davutoğlu: 'Suriye'deki ılımlı muhalifleri destekliyoruz'
Davutoğlu: 'Suriye'deki ılımlı muhalifleri destekliyoruz' Başbakan Ahmet Davutoğlu Katar Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, “Suriye’de ılımlı muhalifleri destekliyoruz, Esad’ın zalimliğine karşıyız. PKK veya DAEŞ tarafından terör eylemlerine karşıyız” dedi.
29.09.2021 Gündem
Rusya etnik temizlik yapmaya çalışıyor
Rusya etnik temizlik yapmaya çalışıyor Başbakan Davutoğlu, Rusya’nın Suriye’nin Lazkiye bölgesinde ‘etnik temizlik’ yapmaya çalıştığını söylerken “Ilımlı muhaliflerin ikmal hatlarını kesmeye çalışıyor bu durum DAEŞ’e yarıyor” diye konuştu.
29.09.2021 Gündem
Suriyeli muhaliflerden Esad'la müzakereye 'şartlı' onay
Suriyeli muhaliflerden Esad'la müzakereye 'şartlı' onay Suriyeli muhalifler, Riyad toplantısında Cenevere-1 Bildirisi ve BM'nin 2118 sayılı Esad rejiminin kimyasal silahlarıyla ilgili kararı çerçevesinde Esad rejimiyle müzakere masasına oturma kararı aldı.
9.12.2015 Dünya
Esad: "Ilımlı muhalifler nerede?"
Esad: "Ilımlı muhalifler nerede?" İngiltere Başbakanı Cameron'ın 'Suriye'de 70 bin ılımlı muhalif' olduğu şeklindeki açıklamasını 'oyunun yeni perdesi' olarak niteleyen Suriye Devlet Başkanı Esad, İngiltere'nin hava operasyonlarının krizi daha da kötüleştireceğini vurguladı. Bu arada Esad, desteğine büyük önem verdiği Rusya'nın Avrupa'yı da korumaya çalıştığını söyledi.
6.12.2015 Dünya