Ikyb

Ikyb

Son dakika IKYB haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan IKYB ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını IKYB haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ikyb

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ıkyb gelişmeleri de dahil olmak üzere 199 ıkyb haberi bulunmuştur. Tüm ıkyb haberleri aşağıda listelenmiştir.
Amed Sportif Faaliyetler - Bursaspor maçı sonrası olaylar çıktı
Amed Sportif Faaliyetler - Bursaspor maçı sonrası olaylar çıktı TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'un 6'ncı haftasında Amed Sportif Faaliyetler'in, evinde Bursaspor'u 2-0 mağlup ettiği maçın ardından olaylar çıktı. Diyarbakır Valiliği bazı taraftarların üzerlerindeki tişört ve açılan flamalarla ilgili yasal işlem başlatıldığını duyurdu.
25.09.2022 Şampiy10
ABD'nin Erbil konsolosluğuna füze saldırısı!
ABD'nin Erbil konsolosluğuna füze saldırısı! Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kenti Valisi Ümit Hoşnav, Erbil kentine çok sayıda roket düştüğünü belirterek, roketlerin Erbil'de yer alan ABD Konsolosluğu binası yakınlarına düştüğünü duyurdu.
13.03.2022 Dünya
Bakan Akar ile IKBY Başkanı Barzani'den kritik görüşme!
Bakan Akar ile IKBY Başkanı Barzani'den kritik görüşme! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü, Irak Türkmen Cephesi Erbil Ofisi’ni ziyaret etti.
19.01.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barzani'ye tebrik telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barzani'ye tebrik telefonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) Başkanı Neçirvan Barzani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
30.05.2019 Gündem
YPG’ye bir haftada 500 TIR silah gitti!
YPG’ye bir haftada 500 TIR silah gitti! Münbiç’te Türkiye ile ortak devriyeye hazırlanan ABD, bir yandan da terör örgütü YPG’yi ağır silah ve zırhlılarla donatmayı sürdürüyor. Son bir haftada ABD tarafından gönderilen 500’den fazla TIR, PKK/SDG’ye silah ve malzeme taşıdı
11.10.2018 Gündem
Neçirvan Barzani'den geri adım! 'Referandum kararı geride kaldı'
Neçirvan Barzani'den geri adım! 'Referandum kararı geride kaldı' Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmek üzere Paris'te bulunan IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani 'referandum kararı artık geride kaldı' dedi.
2.12.2017 Dünya
Barzani Türkiye üzerinden yurtdışına gidecek
Barzani Türkiye üzerinden yurtdışına gidecek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi IKYB Başbakanı Neçirvan Barzani Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geldi. Neçirvan Barzani'nin Türkiye üzerinden yurtdışına gideceği öğrenildi.
1.12.2017 Dünya
IKYB'den flaş karar! 'Mahkemenin kararına uyacağız'
IKYB'den flaş karar! 'Mahkemenin kararına uyacağız' Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Irak Federal Yüksek Mahkemesi’nin bağımsızlığı yasaklama kararına uyacaklarını açıkladı. Açıklamada 'Mahkemenin referandumu yok sayan kararına uyacağız' denildi.
14.11.2017 Dünya
O isimden son dakika açıklamalar! 'Gizli gizli İsrail'e sattı!' Diyarbakır'a...
O isimden son dakika açıklamalar! 'Gizli gizli İsrail'e sattı!' Diyarbakır'a... Türkmen heyetindeki ITC Başkan Yardımcısı Turan, Barzani’nin 4 yıl işgal altında tuttuğu Kerkük’ten çıkan petrolu illegal yollarla İsrail’e sattığını söyledi.
1.11.2017 Dünya
IKBY Musul'a giden tüm karayolu bağlantılarını kesti
IKBY Musul'a giden tüm karayolu bağlantılarını kesti Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Peşmerge ve Irak güçleri arasında çatışmaların çıkması nedeniyle, Musul kent merkezine giden anayolları trafiğe kapattı.
26.10.2017 Dünya
Tansiyon yükseldi sınırda çatıştılar!
Tansiyon yükseldi sınırda çatıştılar! IKYB denetimindeki Türkiye ve Suriye sınır kapılarını almak için harekete geçen Irak ordusuyla peşmerge arasında çatışma çıktı. Mahmudiye ve Mahmur’da çıkan çatışmalarda iki tarafın da ölü ve yaralıları olduğu bildirildi
24.10.2017 Dünya
Son dakika... IKBY'de parlamento seçimleri ertelendi
Son dakika... IKBY'de parlamento seçimleri ertelendi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde 1 Kasım'da yapılması planlanan başkanlık ve parlamento seçimleri ertelendi.
23.10.2017 Dünya
Habur Barzani’den alınıyor
Habur Barzani’den alınıyor Son yapılan Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) Habur Sınır Kapısı olarak da bilinen, "İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın Merkezi Irak Yönetimi'nce devralınması sürecinin başlatılması hükümete tavsiye edilmiştir" açıklaması sonrasında Ankara harekete geçti.
29.09.2021 Gündem
Son dakika haberleri: Ortalık karıştı! Ölü ve yaralılar var!
Son dakika haberleri: Ortalık karıştı! Ölü ve yaralılar var! Büyük hezimete uğrayan Kuzey Irak'tan peş peşe son dakika haberleri geliyor. Kürt mahallelerinde ayaklanma çıkarken bölge halkı ile Haşdi Şabi karşı karşıya geldi. Erbil merkezli Rudaw TV, Kerkük’te Kürtlerin Haşdi Şabi'ye karşı ayaklanmasından sonra üç mahallede kontrol sağladığını ileri sürdü. Ayrıca son olarak kentin kuzey batısındaki Kurmala petrol sahasında peşmerge güçlerinin ilerleme sağladığı bildirildi. IKYB, pazartesi gününden bu yana 100 bin Kürt vatandaşın yaşanan karışıklıklardan dolayı Kerkük'ten kaçtığını bildirdi. Bir petrol bakanlığı yetkilisi Kerkük'ün petrol üretimini Kürt yetkililerin teçhizatları kaldırmalarından dolayı iki sahadaki eksik ekipman nedeniyle pazar gününden önce eski haline getiremeyeceklerini bildirdi. Reuters haber ajansı, Hanekin'deki gösterilerde bir kişinin öldürüldüğü 6 kişinin de yaralandığını bildirdi.
19.10.2017 Dünya
Son dakika... Barzani'ye bir kötü haber daha! Düştü!
Son dakika... Barzani'ye bir kötü haber daha! Düştü! Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölgesinden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... IKYB'den Türkiye'nin Ceyhan limanına gelen ham petrol miktarının günde 225 bin varile düştüğü bildirildi.
18.10.2017 Dünya
Son dakika... Haberler sabah geldi! 'Er ya da geç...'
Son dakika... Haberler sabah geldi! 'Er ya da geç...' Irak ordusu, Kerkük'te peşmergenin geri çekilmesinin ardından Bay Hasan ve Havana petrol sahalarını kontrolüne aldı. Ayrıca Ezidi kenti olan Musul'un Sincar ve Mahmur ilçe merkezlerinde de kontrol ele alındı. Öğle saatlerinde ise Türkiye'nin askeri üssünün bulunduğu Başika'ya Irak askerleri girdi. Ordu birlikleri İran sınırına da ulaştı, Hanagin'den peşmerge tamamen çıkarıldı. Harita değişti: Barzani, Kerkük, Sincar ve Mahmur'u kaybetti... Kerkük'e yeni Vali atandı. Ordu en son Türkiye'nin askeri üssünün bulunduğu Başika'ya girdi. Barzani iç savaştan korkuyor. İşte bölgeden son dakika haberleri....
18.10.2017 Dünya
Barzani'ye büyük şok!
Barzani'ye büyük şok! Kerkük’te gerilim tırmanırken, Irak Cumhurbaşkanı Masum’un Barzani’ye 6 maddelik talep listesi verdiği belirtiliyor. Talepler arasında IKBY kuvvetlerinin 2014 öncesi sınırlara geri çekilmesi de var. Barzani’ye verilen süre ise dün gece doldu.
15.10.2017 Dünya
İbadi'nin 6 talebi IKBY'ye iletildi ve süre başladı!
İbadi'nin 6 talebi IKBY'ye iletildi ve süre başladı! IRAK Merkezi Yönetim ile Kürt Bölgesel Yönetimi arasında Kerkük ile ilgili yaşanan gerginlik devam ederken, Irak'ın Kürt Cumhurbaşkanı Fuat Masum, akşam saatlerinde Süleymanye'ye gelerek KYB yetkilileri ile görüştü. Cumhurbaşkanı Masum'un, Irak Başkananı Haydar Abadi ve Heşdi Şabi güçlerinin Kürt yönetiminden istediği 6 talebini toplantıda Kürt yönetmine ilettiği belirtildi.
13.10.2017 Dünya
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Kuzey Irak açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Kuzey Irak açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bağımsızlık referandumunun ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) Başkanı Mesud Barzani’nin bu hatadan dönebileceğini söyledi. Çavuşoğlu, IKBY yönetiminin hatadan dönmemesi durumunda Türkiye'nin muhatabının Bağdat olacağını söyledi.
5.10.2017 Siyaset
Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi
Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP lideri Bahçeli'yle görüşmesi sona erdi. Beştepe'deki görüşme 40 dakika sürdü.
29.09.2021 Gündem
Fransa'dan Irak ve IKBY'ye teklif
Fransa'dan Irak ve IKBY'ye teklif Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bozulan ilişkileri düzeltmek için IKBY ile Irak arasında arabulucu rolü oynamaya hazır olduğunu söyledi.
5.10.2017 Dünya
Erdoğan’dan İran dönüşü önemli açıklamalar
Erdoğan’dan İran dönüşü önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'dan dönüşte uçakta gündeme dair çok önemli açıklamalar yaptı.
29.09.2021 Gündem
Son dakika... Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani hayatını kaybetti
Son dakika... Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani hayatını kaybetti Reuters haber ajansı son dakika olarak geçti. Uzun süredir sağlık durumu kötü olan Irak'ın eski Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda KYB Genel Sekreteri Celal Talabani 84 yaşında vefat etti.
3.10.2017 Dünya
Son dakika... Bağdat yönetiminden flaş karar
Son dakika... Bağdat yönetiminden flaş karar Irak parlamentosu, tüm IKBY milletvekillerinin vekilliklerini askıya alma kararı aldı.
3.10.2017 Dünya
Barzani'den Kerkük'e sürpriz ziyaret
Barzani'den Kerkük'e sürpriz ziyaret IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül'de yapılan bağımsızlık referandumdan sonra ilk ziyaretini Kerkük'e yaptı. Barzani, Kerkük'te kentin güvenliğini sağlayan Peşmerge komutanları ile bir araya geldi.
2.10.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ikyb ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ıkyb haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.